Julhelgen är över

I dag åkte David hem till Vasa, själv ska jag jobba ännu tre dagar så jag åker hem först på nyårsafton. Dessa helgdagar har snabbt avlöst varandra. Det har varit otroligt skönt att vara ledig så här många dagar i sträck. Kunde gärna fortsätta.. ;-)

Vi har inte gjort så mycket speciellt, mest umgåtts med nära och kära och fortsatt med julmatsätandet. En och annan chokladbit mellan varven bara för att jämna upp sockerbalansen.

Nu ska jag hoppa i duschen och sen börja söka mig i säng. Klockan ringer ju redan före fem i morgon bitti så då gäller det att vara på alerten. Har förstås svängt dygnet fel väg igen, vaknade tjugo för ett i "morse", så få se hur det blir med nattsömnen. Men om inget annat så hinner jag ju sova när jag blir pensionär! :-)

Har ju inte varit den mest aktiva med blogandet, men vi ska tro att det blir bättre sen jag kommer hem till Vasa och förhoppningsvis får lite rutiner igen. Tills dess får ni hålla till godo med dessa futtiga uppdateringar!

Ha det gott!

 

Juldagsmorgon

Vilken fin julafton vi har haft!
Mycket god mat, fina julklappar och det bästa av allt - familjen! Var först här på julmat och fick träffa jultomten och senare på kvällen for vi till Näs till mina svärföräldrars. Fick träffa Moa, Kajsa och deras föräldrar. Sen var Davids syster Lotta och hennes man Stefan dit med sin lilla kille som bara är knappt en månad gammal. Alldeles underbara ungar! :-)

I morse var vi på julotta i Vasa. Så vi fick stiga upp klockan halv sex för att hinna dit till åtta. Jag och Mia satt hopkrupna under "tigerfilten" i baksätet och slumrade. Alldeles för tidigt för oss!

Nu har jag ätit ännu en omgång med julmat och ska vila mig en stund, man ska ju inte överanstränga sig så här i juletid.. ;-)

Hoppas att ni haft en lika skön jul som vi har haft, njut av resten av ledigheten!

Vi hade en mera modern "jultomte" i år. Titta och bedöm. Tur att vi var bara vuxna - hade där varit några barn hade det nog bidragit till en hel del traumatiska barndomsminnen.. :-)



Sen måste jag ju bjuda på en bild med en samling av mina sötnosar

Är dom inte söta så säg! Zindi, Ella och Kira.

 

Sinuitis

Sorry, här har det varit väldigt dåligt uppdaterat på sistone.

I söndags drog jag och Kira norrut efter att ha ätit en smarrig middag med nöt innerfilé i gräddsås. Låter gott va? Kvällen spenderades här vid mina parents och mina systrar med respektive (och lilla Kevin förstås) var också hit på besök. Spelade Uno nästan hela kvällen, 7 stycken som alla var nästan lika dåliga förlorare. Bjöd på ett och annat skratt vill jag lova! :-)


På måndagen var det jobb som gällde. Min envisa snuva hade hållit mig vaken en stor del av natten, så jag var nu inte på mitt föraste, men julmiddagen klockan två gav mig ju något att se fram emot så jag kom ju mig genom dagen. För en gångs skull fungerade vår förpackningsmaskin riktigt bra, ända tills vi hade ca en halvtimmes arbete kvar. Så istället för att bli klara en och en halv timme tidigare än vanligt så fick de stackars ordinarie arbetarna (som inte skulle på julmiddag) var en halvtimme övertid istället och köra klart.


Efter julmiddagen var jag och my dear mother på stan i flera timmar. Kom hem klockan åtta och jag var fullständigt slut. Satt och hängde framför tv och somnade i små knyckar så när det blev läggdags så kunde jag ju absolut inte somna. Ännu klockan två låg jag och stirrade i taket, fullständigt klarvaken. Inte vidare kul då man ska upp kl 4.45.


På tisdagen vaknade jag och hade fruktansvärt värk i ena sidan av huvudet. Misstänkte genast att min sinus maxillaris dx var inflammerad, men visste att jag högst antagligen kommer att överleva dagen i vilket fall som helst så jag masade mig upp och tog mig till jobbet. Ringde sen och fick en läkartid till kvart före sex och en varning om att det antagligen skulle bli lång väntetid. Vi slutade redan klockan ett på jobbet så jag åkte hem. Strax före fyra kom också min kära man äntligen hit så han fick sedan den stora äran att skjutsa mig till hälsovårdscentralen. Sen hade han stämt träff med tomten så jag fick sitta där ensam nån timme och vänta. Det konstiga är att fast jag var tvungen att vänta i över en timme på att slippa in till läkaren så tyckte jag ändå inte att det var länge. I vanliga fall hade man ju varit uppretad efter en kvart eller så men eftersom de varnat mig om att väntetiden kunde vara lång så var jag så inställd på att få sitta där hela kvällen så att jag fick komma in så "tidigt" var alldeles förvånande. Det är bara att konstatera att ens upplevelser av olika saker till största del beror på ens inställning till det hela. 

Nåja, fick träffa tant doktorn, en ryska som jag inte förstod alldeles för bra. Men det var som jag hade trott, klar sinuitis. Alltså bihåleinflammtion - men det hade väl de flesta klurat ut vid det här laget.. :-) Fick en hel hög med olika mediciner. Antibiotika mot bakterierna, nåt antiinflammatoriskt och nåt slemhinneavsvällande. Så just nu känner jag mig som värsta knarkaren. Men huvudsaken är ju att man blir frisk, om det då innebär lite pillerknaprande i nån vecka så må det så vara. Jag hoppas att min snuva är kurerad sen och att mina misstankar om nån allergi varit obefogade.   

Besökte apoteket och sedan Sunds för att inhandla lite julblommor till min mormor och till våra föräldrar. Sen åkte vi hem (alltså till mina föräldrars) och där satt jag och sov i soffan så gott som resten av kvällen.

Köpte en jacka åt mig från Lidl i måndags. Den kostade inte mycket och var inpackad så jag köpte den utan att pröva den. Den hade dock inte den bästa passformen så jag tror jag ska försöka bjuda ut den åt min syster. Jag hade lite för långa armar och breda axlar för att den skulle sitta riktigt bra. Men eftersom den nu inte var så dyr så stör det mig nu inte så förfärligt mycket. 

Nu är det alltså julaftonsförmiddag. Jag ska strax ta itu med att fixa till dagens efterrätt. Det blir vitchokladspanncottan som jag skrev receptet på här tidigare. I kväll blir det julmat här vid mina föräldrars och senare tror jag att vi ska till gubbens föräldrar en sväng. Men kvälllen borde nu inte bli så sen eftersom vi ska på julotta till Vasa i morgon kl 8.00 Nästan så jag gäspar redan.. ;-)



GOD JUL ÅT ALLA! från Marika, David och Kira

 

vitchoklad pannacotta

5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
100 g vitchoklad
3 gelatinblad

Dela chokladen i mindre bitar.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädden och vaniljsockret.
Rör ner vitchokladen.
Krama vattnet ur geltinbladen och rör ner dem i den varma blandningen.
Ställ i kylen minst två till tre timmar.
Täck över med plastfolie så "skinnar" inte ytan.

Mätt och trött

Har ätit allt för mycket skräp igen och mår mer eller mindre pyton. Tur att det snart är nyår och då förhoppningsvis slut med sådana otäcka ovanor.  :-)

Har suttit och kollat dansbandskampen i svt. Har inte orkat följa med dom andra programmen men har hållit koll på hur det gått för Scotts i alla fall, nu föll dom riktigt på målrepet - typiskt! Sen måste jag ju kolla säsongsavslutningen av Svensson, Svensson också - det kunde gärna få fortsätta för min del.

Har lite allmänt tråkigt nu, borde hänga den sista omgången med tvättade kläder, men på nåt sätt så känns det inte riktigt lockande, ska samla lite krafter först. Är trött men vet att jag ändå inte somnar om jag skulle gå och lägga mig - sov ju som sagt alldeles för länge i morse igen. Vet inte hur jag ska få svängt tillbaka dygnet igen, det är sååå svårt att komma sig upp på morgnarna när man inte absolut måste. Borde väl jobba några dar så man kom in i lite rutiner igen. Ska se hur det blir med nåt jobb - ska ringa farsgubben i morgon och kolla hur det är ställt, om min arbetsinsats behövs eller inte... Så beroende på det så ska vi se när jag söker mig norrut, om det blir redan i morgon eller om jag åker upp först på måndag, så där lagom till julmiddagen på Snellmans.. ;-)

Nej - nu ska jag hänga upp dom där kläderna så jag slipper det - vi hörs!

Lördag

Efter en alldeles för lång sovmorgon idag igen, så sökte vi oss småningom ut i lite affärer.

Jag fick handlat de flesta julklappar igår eftermiddags, och nu hade vi egentligen bara julklappen till mina svärföräldrar kvar. Dessutom köpte vi en förlovningspresent åt gubbens syster Malin och hennes Niclas. Det här året har det varit vår tur att samla pengar och köpa presenter när det varit speciella händelser vid gubbens, typ födelsedagar, mors- och farsdag och sånt. Ska bli riktigt skönt att lämna över det till nästa par nu. Är ju nog lite extra "prackas" innan man får det hela att snurra. Gubben har ju endast nio syskon som man ska "hålla reda" på... :-)

Nåväl, vi snurrade på en stund i lite olika affärer och så köpte vi också en ny laserskrivare åt oss. Vår gamla skrivare fick ju inte flytta med då den var så usel, så nu har vi fått klara oss utan i tre månader. Men från och med nu så skriver vi ut för brinn kära livet.

Sen har vi städat, försökte ta och riktigt ordentligt få dammat ur sängen och sängkläderna. Har en envis snuva som jag misstänker är p.g.a. nån allergi, så vi ska se om det hjälper. Annars får vi nog slänga ut hunden ur sovrummet, även om jag inte skulle vilja det. Sängförbud får hon åtminstone från och med nu!

Nu ska vi bara slappa resten av kvällen, ha en riktig hemmakväll så vi orkar med allt rantande fram och tillbaka sen under julveckan.

Ha det skönt!


Och håll er i skinnet, tomten ser er! :-)


Jullov - på riktigt!

Tenten är över, trallallallallaa....

Jag hoppas verkligen att jag är godkänd. Jag tror att jag är det, men mera än så vågar jag inte hoppas på. Vi skulle bara svara på två frågor och naturligtvis var den ena från den där boken som jag inte fattade ett dugg ur. Som tur hade jag ett snille på klassen som drog en väldigt kort "resumé" för mig strax innan. Det hade jag stor hjälp av - behövde ju inte lämna helt tomt på tentpappret.. ;-) Den andra frågan var jag nog lite ut och yrade på också, men där hade jag åtminstone en liiiten aning om vad jag skrev om. Det får gå som det går - om jag blir godkänd får jag väl vara nöjd.

Sen skulle jag och gubben på stan hela dan - men eftersom det blev sent i går (då jag inte fått dygnet på rätt köl ännu) och tidigt i morse så skulle vi vila, en liiten, liiten stund först. Plötsligt vaknar man och inser att klockan är tre, gissa hur roligt det kändes! Nu håller jag på att fixa till nåt ätbart innan vi drar i väg, man kan ju inte äta bara skräpmat heller även om man är "storstadsbo". Det oaktat att gubben skulle kunna äta Hesburgers mat till morgon, middag och kväll...

Nu har jag alltså jullov - så det gäller att ta tag i julhandlandet - har hittills handlat EN julklapp, men jag orkar inte ens tänka så långt som till ordet panik - har inte så många att köpa den här julen heller. Nåt åt gubben åtminstone.. ;-)

Ska passa på att tacka för alla julkort vi fått, idag hittade t.o.m. ett litet ett från Sverige fram till oss! :-) Har halva frysen tapetserad med julkort i alla former och färger och med en massa söta barn också. Roligt! Försökte ju för en tid sen ta julkort av Kira, men hon var inte den mest villiga fotomodellen, så resultatet blev ju mindre lyckat. Men nån bild ska jag väl kanske bjuda på i ett senare skede!

Nu tror jag ugnen börjar bli varm så jag ska ta itu med matlagningen! Vi hörs!

Vill inte, orkar inte...

Har läst ett varv till genom papprena och suttit med märkpenna och känt mig väldigt plugghästaktig, men nu orkar jag inte längre. Antar att det är för att jag vet att jag borde läsa i den där sk*tboken ett varv till och just det råkar vara på min "vägra"lista för tillfället.

Gubben har bara kul som vanligt, inte utan att man blir lite avis ibland. Får spendera kvällarna hur han vill, medan jag får sitta med näsan i urtråkiga, gamla, oförståeliga böcker, tror jag ska börja strejka snart..

Ingen vits att gnälla för gubben, för han säger ändå bara att jag valt det själv och det har han väl i och för sig rätt i...

Är på dåligt humör, ifall nu någon missat det, inget vidare så här i juletider, borde ju bara sitta och mysa och vara allmänt glad, men just i dag orkar jag inte. Ska bli så skönt när den här tenten är över, går inte att beskriva. Problemet är bara att med den här takten på pluggandet så får jag väl nog räkna med att skriva om den i januari - lagom kul.

Nåja, nu har jag slösat snart två timmar på oväsentligheter och morgondagen närmar sig obevekligen. Finns det någon vänlig själ som kan komma och ge mig en välriktad spark i röven så att jag sätter mig och pluggar ordentligt dom här närmaste timmarna? Eller ännu bättre - någon som är expert på social- och hälsovårdspolitik i Finland och mer än gärna sätter sig i skolbänken och skriver min tent i morgon? Usch - det här ämnet hör till samma kategori som vårdvetenskap och folkhälsa och miljö - onödiga och urtråkiga. Låt nu oss i stället lära oss saker som vi kommer att behöva omsätta i praktiken sedan, sånt här drygar ju bara ut studietiden.

Nåja - färdigt morrat för den här gången. Ni lovar väl att hålla tummar och tår i morgon för jag har en obehaglig känsla av att den här tenten inte är något man tar på "talang".

Nu ska jag sluta sura, inte blir ju ni gladare av att sitta och läsa mitt gnällande heller! :-)

Ha det gott!

Åuunåuuu..

Har sovit alldeles för länge idag igen, så nu är det raska tag med läsningen! Så desto vidare intressant kommer min dag antagligen inte att vara.. :-(

Men om ett dygn borde ju tenten vara skriven och då får jag sk*t* i allt som heter skola för ett tag, det ska bli så skönt! :-)

Räknade ut att jag redan överlevt en niondedel av mina studier, "allt e ju heimåt" som det så vackert heter! Så nu borde jag ha ungefär lika mycket praktik som teoretiska studier kvar, alltså ca två år vardera.. Fasar dock lite för vårterminen eftersom vi nu under höstterminen har samlat 23 studiepoäng, och under vårterminen ska ha skrapat i hop 41 sp. Nästan dubbelt så mycket - Fatta att man kommer att få ligga i efter julen! Får försöka att inte ta ut något i förskott, men det är ju inte riktigt min stil.. ;-)

Nej, nu MÅSTE jag börja läsa! Hörs!

Onsdag

Det blev en väldigt lång sovmorgon idag, hade nästan glömt bort hur skönt det är att sova.. :-) Tillsist började dock min lilla vove bli alldeles otålig och det förstår man ju. Gubben for ut med hunden och jag fixade brunch.

Sen var det bara att bita i det sura äpplet och ta itu med tentläsningen. I går läste jag ju klart boken och när jag var klar försökte jag tänka igenom om vad jag läst. Till min stora förfäran så måste jag medge att - just det - jag har INGEN aning om vad jag läst. Jag skulle inte för något i världen kunna berätta vad boken handlade om. Aldrig förstår jag väl allt när jag läser en engelsk bok, men jag brukar ju nog ändå veta vad jag läst om och förstå saker och ting i sitt sammanhang, men här är jag fullständigt ute och cyklar. Jag kände mig alldeles nedstämd och beslöt att lämna tentläsningen för dagen. Blev lite slöande framför datorn (för ovanlighetens skull, alltså.. ) och sent om sider sovdags.

Men idag tog jag då itu med läsandet med förnyade krafter och liite enklare var det att läsa i dom här papprena. Så just nu vet jag åtminstone vad det handlar om det jag läser. Dock vet jag inte hur mycket det hjälper i tenten på fredag. I morgon ska jag traggla mig genom papprena en gång till och sedan, om det finns lite ork kvar, ska jag kika lite i boken igen.Även om jag redan fasar för det, jag lovar er  - den är hemsk.  När jag tänker tillbaka undrar jag om det fanns en enda mening i hela boken där jag förstod alla ord. Jag är tveksam till det. Hoppas att det inte kommer nåt (eller i allafall inte mycket) ur den boken i tenten. Men det gör det väl ändå, varför skulle vi annars behöva läsa den.  :(

Mitt på dan ringde plötsligt min mans syster och undrade om de kunde komma på besök. De kom hit på eftermiddagen och skulle ut på lite julshopping. Vi fick den stora äran att ha hand om deras 3½ månaders tös så länge. Jag var lite fundersam hur det hela skulle sluta då jag bara sett flickan i fråga en gång tidigare och hon lär vara gnällig av sig. Men helt i onödan. Dock hann de bara ut genom dörren innan hon serverade oss en blöjbytesomgång, månne det var därför de fick så bråttom ut? ;-) Sen satte jag på henne ytterkläderna och då visade hon verkligen vilken lungkapacitet hon hade, men eftersom jag blivit varnad om att hon inte gillar att bli påklädd så blev jag inte så förskräckt. När vi kom oss ut så tystnade hon genast och vi hann inte gå längre än ett halvt kvarter innan hon sov. Sen sov hon nästan en och en halv timme ute på balkongen och precis när hon vaknat och jag tagit av henne ytterkläderna så kom de tillbaks från sin shopping. Så jag måste ju medge att det gick smärtfritt. Jag hann ju t.o.m. läsa på tent trots att jag hade hand om lilla Kajsa.

Nu tror jag att jag ska surfa vidare och sen blir det nog att gå och lägga sig tidigare i kväll, är alltid alldeles för bra på att svänga dygnet fel när jag är ledig. Borde stiga upp tidigare i morgon för att få mera tid över till min tentläsning. Snart, snart, snart är jag helt julledig. Fick dessutom inbjudan till Snellmans julmiddag för "kvällsjobbare" på måndag eftermiddag och det vill man ju inte missa. Brukar bli ett och annat gott att sätta i munnen. Gissar att efter den här julen har jag nog tjugo kilo att bli av med, men det får bli nästa års problem. Tur med dom här nyåren att dom kommer en gång om året så man får en ny chans att ta itu med sitt liv.. ;-) Kanske man någon gång skulle lyckas? ;-)

Ha det gott!

Tisdag

Är hemma i Vasa igen.

Gårdagen - i korthet.
Hämtade min kusin från hans skola, och sedan hämtade vi hans två yngre bröder från dagis.
Åkte till deras lägenhet och hade full rulle ända till tjugo över sex. Gjorde chokladbollar, var ute och åkte snowracer i två timmar, fixade till mat, diskade, vek kläder, avstyrde ett par hundra gräl bröderna emellan, bytte blöjor... full rulle som sagt. När jag sent om sider kom mig i väg till tjejkvällen var jag som en urvriden disktrasa. Så att vara hemmamamma är nog att betrakta som ett heltidsjobb, inte tu tal om saken.

Roligt med tjejträff, var hur länge som helst sen jag träffat de flesta av mina tjejer. När man tänker tillbaka på när vi började med våra "tjejkvällar" så är det intressant att se hur våra liv har förändrats på bara några år.

I går hade jag och gubben "7-årsdag". Tyvärr kunde vi ju inte ses på hela dan, eftersom han var i Vasa, så när jag sent (som vanligt) skulle sova i gårkväll var det inte utan att jag önskade att jag kört hem till Vasa trots att det var sent. Men jag överlevde.. ;-) Det sägs ju att kärleken ökar med kvadraten av avståndet, så nåt mattesnille kan ju räkna ut resten.

Nu ska jag försöka få honom att förstå att vi måste åka och handla, så jag sedan i lugn och ro kan koncentrera mig på min tentläsning. I går hann jag inte ens slänga ett halvt öga på pappren, så jag är som vanligt lite sent ute, men nog ska det väl lösa sig, har ju två och ett halvt dygn kvar.. ;-)

Ha det gott!

Kevin

är fortfarande alldeles, alldeles underbar! :-)
Han kom hit med sina föräldrar i går kväll när jag var "ensam hemma" och förgyllde min kväll. Jag börjar ju bli alldeles beroende så hur jag skall kunna åka tillbaka till Vasa nu är en annan fråga.

Har sovit till klockan tio i morse, det var verkligen skönt kan jag meddela. Satt och såg på en dokumentär till halva natten. Den handlade om bombningarna i Bali. Så jag satt där och var fruktansvärt arg på de hjärntvättade mäniskor som utför såna dåd och var ledsen för alla de som miste nån eller skadades på nåt vis i attackerna. Världen är full av sjuka människor får man bara konstatera.

I dag skall jag och hämta mina kusiner från skola och dagis. Sen ska jag hjälpa min moster med lite packande och sånt, beroende på hur mycket jag hinner med, jag är ju som sagt bjuden på tjejkväll i kväll och det vill jag ju inte missa. I övrigt har jag inte så mycket att komma med, förutom att min hund hade spunk i natt med, så jag fick bli rätt så irriterad innan hon gav sig och låg stilla på sin kudde. Hon är så rädd att missa nåt som händer, fattar inte att ALLA ska sova på natten! Men sen är hon ju så söt att man har alldeles dåligt samvete över att man ens kunde bli irriterad på henne, inte är det lätt inte.. ;-)

Avrundar här, återkommer en annan gång. Ha det gott!

Hemma

Just är jag hemma. och då syftar jag på "hemma" hemma. Mitt barndomshem. Tror aldrig att jag kommer att hitta någon annan plats på jorden där jag känner mig riktigt hemma. Så när skolan är klar skall jag flytta hem tillbaka. Nä, det sista var inte helt på allvar, men i övrigt så är det nog den plats jag trivs bäst på!

Fredan gjorde vi inget speciellt, vi åkte direkt till gubbens barndomshem i Näs och tillbringade hela fredagskvällen och natten till lördag där. Full service som vanligt - så bortskämda blir vi, inte tu tal om saken. På lördan åkte vi tidigt ( för oss i allafall ;-) till mina föräldrars en stund eftersom vi visste att de skulle och servera på min kusins bröllop senare på kvällen. Satt här och hängde en stund, syrran och hennes man kom hit de också. Jag hade fått mina jultidningar jag beställt så sysselsättning fanns.. ;-)

Nån gång efter klockan ett ringde gubbens bror och bjöd dit oss så vi kom dit vid två tiden. Blev bjudna på god mat och trevligt sällskap hela kvällen. Sen var vi ju och tittade på Luciatåget. Eller "Lucifia" som Moa kallade det. Var ute i sista minuten men kom ändå riktigt lagom i tid. Slapp stå och frysa i väntan på tåget. I stället hann vi se hela tåget och så fort de ställt upp sig på torget och vi inte såg nåt mera p.g.a. alla människor så satte vi oss i bilen och körde tillbaka. Årets Luciados var lagom. Tillbringade resten av kvällen med Dantti, Nina och Moa. Lika roligt som alltid, gott doppas, givande diskussioner och mycket skratt. Tack för oss än en gång! :-)

Natten till idag tillbringade vi hos mina föräldrar. Idag har jag inte gjort desto mera. Har skjutsat gubben till Mia o Hassis så fick han lifta tillbaka till Vasa med dem. Jag stannar här lite längre eftersom jag är bjuden på tjejkväll i morgon kväll. Ska bli jättekul! Missade sista tjejträffen så det ska bli intressant att se hur mycket alla söta ungar och "bulle i ugnen"magar växt sen sist. På tisdag kör jag hem, eftersom jag ju har min trevliga tent som jag måste koncentrera mig på. Har läst lite i boken, och jag tycker VERKLIGEN att det är svår engelska. T.o.m en på min klass som är ekonomie magister samt håller på att doktorera inom ekonomi och därmed läst en och annan bok på engelska, tyckte att den var svår. Tur att det inte är så mycket att läsa i den boken. Har inte kikat desto mera på dom andra pappren. En tjock bunt var det i allafall. Hoppas den engelskan är lättare att förstå åtminstone.

Har även varit på visning till min mosters nybyggda hus. De hade beställt ett nyckelfärdigt Oraviashus, vilket innebar att huset kom den 10:e, och idag den 14:e var det visning och sen får de flytta in. Helt otroligt att sånt är möjligt. Riktigt fint var huset också, blir säkert riktigt roligt för dem att få flytta in i nybyggt hus lagom till julen.   Väntar också till den dag då jag får bygga mitt drömhus på min drömtomt. Var det sen blir är ju en annan fråga. :-)

Nu sitter jag bara här och drönar. Vet att jag borde ta fram mina papper men känns tillika rätt så meningslöst att läsa då man inte har motivationen att koncentrera sig. Inget fastnar ändå i såna fall. Ska sitta och hänga en stund till istället, plötsligt kanske det uppenbarar sig någon meningsfull sysselsättning.. ;-)

Ha det gott!!

Sticker norrut

över helgen. Uppdaterar i mån av möjlighet! :-)

JULLOV!!!!!

Jag har jullov! Bara en tentskrivning nästa fredag, men den räknas ju inte. Dock räknas den tjocka bunt papper på engelska samt den engelska bok jag ska läsa ur för att kunna skriva godkänt i tenten.. :-(

I dag fick vi veta vilka ställen vi fått praktikplats på och jag fick fara till det stället jag lagt som önskemål. Ett ålderdomshem här i närheten, bara ett par kvarter bort. Det ser riktigt mysigt ut där från utsidan, och dessutom är det svenskspråkigt. Det är ju förstås både plus och minus, men skönt att inte på den första praktiken behöva ha så mycket språkproblem - det ska väl nog räcka till ändå. Så det var det enda som behövdes för att jag skulle bli riktigt glad idag!

Gårdagens julfest var riktigt rolig! Fick supergod julmat och sen hade vi också lite lagtävling. Tyvärr vann inte vårt lag, men min och Fias duett (Celine Dion-My heart will go on) borde verkligen ha bringat in en del extra poäng! ;-)Klädproblemet var lätt fixat - jag smet i väg till Aukia och köpte en topp som jag kikat lite på dagen innan. Den fick så lov att duga även om jag såg ut som om jag vore i femte månaden - minst! Men jag antar att det till största del inte berodde på toppen utan på det som fanns under den.

I dag har vi bara haft föreläsning, samt info från sjuksköterske föreningen och Tehy, så det har inte varit någon särskilt betungande dag för min del. Hade dock tutorträff från klockan 8.15. (vi var 4 av 21 som orkat upp till den tiden :-) )

Nu sitter jag här och känner mig lite som om jag vore en urvriden disktrasa. Borde riva igång och städa. Skulle vara så skönt att ha det gjort, så kunde man bara slappa med gott samvete efter det. Fick låna filmen jag skrev om av Fia, så jag antar att den kommer att vara kvällens program. EFTER matlagning och städning.. :-) 

Sen borde jag ju fundera på lite när jag skall jobba under jullovet också.  Lockar ju inte så värst mycket - men lite klirr i kassan vore ju bra, speciellt med tanke på att gubben troligtvis blir permitterad måndagar och fredagar fr.o.m. v.4-09. Det är den här finanskrisen, som jag inte förstod mig på och tänkte att om jag låtsas som om den inte finns så kanske den försvinner av sig självt. Men då plötsligt så står den och knackar på dörren - det är bara att snällt öppna och bjuda in den. Kanske man skulle bjuda på en kopp beskt kaffe och en torr bullabit också så kanske den snart traskar vidare.

Nej, nu ska jag aktivera mig - ska bara kolla julkalendern först. För att se vad den konstiga tomten de hittade i finkan har för sig idag.

Ha det gott!


HaHa!

Här kommer den snygga nominerings bilden - jag mobbar t.o.m. mig själv för min "tummenmittihanden" datakunskap.. ;-)

Inom tre timmar

borde jag har varit och köpt mig en snygg övredel till i kväll, duschat, fått inkrånglat mig i mina kläder, helst fixat frisyren, borstat tänderna och se någorlunda anständig ut. Tror ni jag lyckas?

Har varit till skolan idag och fixat resten på miljöarbetet, så det får jag glömma nu. Det innebär att jag har endast morgondagen kvar i skolan. Tyvärr verkar det som om vi börjar klockan åtta, vår tutorträff har flyttats från eftermiddagen till morgonen, men det är väl bara att masa sig upp. Jag får väl sitta där ensam där kan jag tro - kan tänka mig att det är flera av mina klasskompisar som inte orkar upp till åtta eftersom vi har vår julfest ikväll. Men - det är ju deras huvudvärk - inte min! :-)

Får troligen veta vilka praktikplatser vi fått i morgon! Ska bli kul - hoppas att jag sluppit dit jag ville.

Nu måste jag tyvärr avrunda om jag ska hinna med det fullspäckade programmet.
Men jag lovar att återkomma nångång inom den närmaste framtiden - om jag överlever kvällen vill säga! :-)

Ha det gott!

Nominerad

Jag har fått en nominering ( som antagligen kommer att leda till stor ära och berömmelse för mig ;-) ) av mela

Nu hör det till reglerna att jag skall sätta upp en snygg bild av nomineringen - (kolla melas blogg får ni se) men jag är ingen guru när det gäller datahackning så jag kommer att göra ett regelbrott - sorry!!!

Regler:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den. (Regelbrott nr 1 :- ) )
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån.
3 .Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
(Regelbrott nr 2, jag läser inte så många bloggar ens.. ;-) )

4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Jag nominerar:
Sofie
Mia
Malena
 
Sen skulle jag ju vilja nominera mela igen men det vet jag inte om man får så jag låter bli.. ;-)

Det här blev ju som det blev men jag har ju försöööökt i alla fall.. ;-)


En stor börda

har lyfts från mina axlar! :-)

Har överlevt två seminarier, det ena roligt, det andra mindre roligt. Har överlevt en mikrobiologitent, som var både kortare och lättare än jag trodde. Men det bästa av allt:
Jag har skrivit klart min del av miljöarbetet. Fanns ingen vidare bra info på nätet så till största del bygger hela arbetet på "personlig kommunikation" som det så vackert heter. Just nu känns det riktigt, riktigt skönt. Vi skall bara samlas i morgon och dra ihop det hela och skriva en "snärtig" inledning och avslutning så slipper man tänka på den kursen mera.

Min kära make är ute och svirar som vanligt, få se när han kommer hem. Jag måste VERKLIGEN skryta på honom idag. Han är ju sjukledig för sin axel så han har gått hemma nu en vecka. Idag i skolan sa jag åt några på klassen att jag gett honom order om att tvätta kläder, men att han som vanligt antagligen inte gjort nåt när jag kommer hem. De orden fick jag med råge äta upp. När jag kom hem hade han tvättat OCH hängt tre maskinomgångar! Så tvättkorgen var så gott som tom  med undantag av lite kläder som inte räckt till en halv maskin ens. Duktig gubbe! :-)

I morgon har vi julfest i skolan. Jag hittade ju ett par byxor vid HM men nu har jag ingen snygg överdel. Tänkte mig nåt i stil med en topp eller nåt och sen min svarta bolero eller min kavajjacka. Men toppen lyser med sin frånvaro. Eventuellt kunde jag hinna en vända via stan i morgon innan jag åker till skolan, men åhh, jag får sån ångest när jag tänker på shopping - nån som vill shoppa åt mig, snälla? (veckans första i-landsproblem?) Dessutom sitter jag här och trycker i mig godis - till vilken nytta? Skyller på PMS, det är alltid bra att ta till, speciellt om man vill bli av med gubben en stund. Behöver bara nämna dom tre bokstäverna så tar det högst tio minuter så har han hittat på en förevändning för att kunna åka bort en stund. Han vet av erfarenhet att det är bäst att hålla sig undan i såna lägen! :-)

Nu ska jag dessutom poppa en påse popcorn (PMS igen:-) ) och sitta och slötitta på nån gammal film, väntar tills jag ska få låna en film av en klasskompis. Fick höra om den idag på ett av seminarierna och den lät verkligen intressant. Den vita massajen (om jag nu inte minns fel) Nån som sett den?

I övrigt kära bloggläsare - så måste jag få tillägga att ni suger på att kommentera, ni anar inte hur tråkigt det är att logga in och ingen har skrivit ett enda futtigt ord. Skärpning! ;-) (nee, nee miikaa koijja bala...)


Sitter och drömmer och önskar mig tillbaka till Amadores

Ha det gott!

Pjuuuhhhh!!!

Är alldeles tom i bollen! Har pluggat som värsta galningen idag, mikrobiologi stod på schemat.
Kom hem redan en halv tolv tiden och ca ett tiden satte jag igång. Hade ett litet uppehåll för att gå och shoppa ett par nya finbyxor åt mig. (Dom gamla hade konstigt nog krympt i skåpet). Men ni som vet hur jag hatar att shoppa så kan nog räkna ut att det inte tog så länge. HM-byxor, billigt och bra(?). 20€, det tycker jag väl man kan få sätta på ett par byxor. Jag hade nämligen så tur att de hade nån "byxkampanj" i dag.
Byxorna behöver jag till klassens julfest på onsdag. Ska bli riktigt kul och naturligtvis ser jag med förväntan fram emot julmaten! ;-) Får bara se upp så att de nya byxorna inte "krymper" de med... ;-)

Väl hemkommen från shoppingen har jag fortsatt att plugga och nu är jag då som sagt helt yr. När man tycker man verkar ha det under kontroll vänder man bara sida i boken och ser att man fortfarande är helt ute och flyger och dessutom har en hel massa kvar innan man är klar, pust! Men klockan närmar sig tio, så i vilket fall som helst hamnar jag att avrunda pluggandet här småningom.

Dagens näringsläratent gick bättre än jag trodde. Gubben försökte förhöra mig i gårkväll (då jag trodde att jag hade läget under kontroll) och då kunde jag plötsligt nästan INGENTING! Jag hade redan gett upp hoppet och tänkte att nåja, jag får skriva om tenten i januari istället. Men sedan så var den inte alls så svår som jag hade tänkt mig - till all lycka vill jag tillägga!

Har en lång dag framför mig i morgon. Har två seminarier ( framförande av grupparbeten) samt mikrobiologi tenten. Den är dessutom satt till mellan kl. 16 och 18. Har ska man orka vara i skolan så länge är det tänkt? Jag kommer åtminstone att ha hungrat ihjäl innan dess. Måste komma ihåg att ta med lite frukter för att hålla hungern stången några timmar extra. Har ju som sagt blivit van att äta stup i kvarten när jag bara gått här hemma fem dagar i sträck. Ingen vidare god vana kan jag upplysa! ;-)

Sen när jag sent omsider kommer hem så MÅSTE jag ta itu med miljöarbetet, har inte ens hunnit slänga en allvarligare tanke på det än så länge, men nog ska jag väl hinna få ihop en två sidor på en kväll. Annars får jag väl ta natten till hjälp. Blir desto skönare då den är klar. Det innebär att jag bara har en dag med föreläsningar kvar (torsdag), samt tenten som är nästa veckas fredag, och den har jag ju hela veckan på mig att läsa till. Känns som att efter morgondagen börjar jag småningom ha läget under kontroll igen, känner på mig hur skönt det kommer att bli.. Nästan så man börjar ta ut det i förskott! ;-)

Längre än så här bli det tyvärr inte - sängen och mikrobiologin väntar - tyvärr kanske inte just i den ordningen.

Ha det gott!

Finlandssvenskhetstest (knyckte av min kusin..)

[ ] Ditt efternamn slutar på -ström
[x] Du känner någon som har samma förnamn som du
[x] Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du
[ ] I din familj är ni 2 barn
[ ] Du bor i egnahemshus
[x] Du bor i en tätort
[x] Dina föräldrar är mellan 40-50 år gamla
[x] Dina föräldrar har gift sig
[x] Din mamma är yngre än din pappa
[x] Din pappa heter Lars
[ ] Din mamma heter Anna
[ ] Din familj har en Volvo
[ ] Din familj har en silvergrå eller röd bil
[x] Du har tillgång till Internet hemma
[x] Du har egen mobiltelefon
[x] Du har ett eget rum
[x] Du har varit utomlands minst 2 gånger
[x] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna
[x] Du har varit i Grekland
[ ] Du har varit på Åland minst 2 gånger
[ ] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger
[ ] Din familj har en husvagn
[ ] Ingen av dina föräldrar röker
[x] Din pappa är lite lätt överviktig. 
[ ] Du idrottar
[x] Du har husdjur
[ ] Du får månadspeng
[x] De flesta i din familj är blåögda
[x] Du äter på Mc Donalds
[/] Du följer Melodifestivalen

Ta resultatet gånger 3, så får du se hur finlands-svensk du är..
17,5 x 3 = 52,5 % finlands-svensk..  Ajaj, får börja jobba på att bli 100 %-are.. ;-)

2:a advent

Två och en halv vecka till jul!
En halv vecka till i skolan, ingenting med andra ord! :-) Har försökt att plugga lite flitigare idag, så näringsläran är småningom nästan under kontroll. Har dock inte kommit så värst långt med mikrobiologin ännu, den måste jag verkligen ta itu med, efter min vanliga runda på nätet... försöker trösta mig med att jag bara har en halv dag i skolan i morgon och hinner läsa en massa hela eftermiddan och kvällen.

Jag har fullständigt spunk med ätande just nu, borde äta nåt hela tiden, det är det enda jag tänker på - vad kan jag äta nu? Har ätit x antal klementiner och 1 kiwi ( vågar inte äta fler pga allergirisken), 1 påse popcorn ( helt själv *skäms*), mat förstås, har lyckligtvis inget godis hemma, annars skulle jag förmodligen sluka det också. Går och öppnar kylskåpet med en kvarts mellanrum, bara för att konstatera att där inte finns nåt som skulle falla mig i smaken just nu. Har jag blivit galen? Det måste väl finnas annat här i livet än att äta??? Antar att det är ännu en undanflykt från pluggandet - men så här galen kan man väl inte bli av sånt.

Borde väl ta en ordentlig promenad i stället men så här dags är det nog för mörkt för att det ska vara roligt att gå ut ensam och gubben får jag då inte med mig. Gaahh.. snart klättrar jag väl längs väggarna.. :-)

nåja, här blir jag inte klokare! Vi hörs!
 


Grattis Finland

På självständighetsdagen!

En dag som denna borde man ju tänka på alla de unga pojkar och män som satte livet till i kampen för fosterlandet. Det är ju dem vi har att tacka för att vi i dag än en gång kan fira en självständighetsdag. Åtminstone jag måste bekänna att jag inte varit/är den flitigaste då det gäller att visa tacksamhet över att få bo i ett fritt land. Det har väl nog största orsaken i att man alltid gjort det, så det har blivit en självklarhet.

Detsamma tror jag gäller det mesta i övrigt också. Jag har aldrig upplevt att det inte funnits mat att sätta på bordet. Jag har aldrig varit arbetslös. Tillfälligt pank har man ju varit nån gång men det har ju inte berott på annat än dålig pengaförvaltning - alltså jag har haft mig själv att skylla. Jag har fått så gott som hela min skolgång gratis. (Förutom de 85?€ vi betalade per år i Yrkes och marrade något förskräckt över - nästan så man skäms i dag) Skolmaten har varit gratis - förutom nu då jag tvingas betala 2,60 per måltid (=en struntsumma om man tänker vad man får för den). Jag får varje månad studiestöd på dryga 260 €, det enda jag behöver göra är att uppvisa mina studieprestationer. Det innebär att jag inte är tvungen att ta studielån, alltså jag behöver inte betala tillbaka några pengar.

Det skulle antagligen finnas en hel massa annat att räkna upp, men slutklämmen är den samma - vi har det så bra i Finland och får så mycket gratis att vi glömmer bort att vara tacksamma. Om det krävdes lite mera blod, svett och tårar för att få livet att fungera skulle man högst antagligen glädjas mera åt det lilla man har i stället för att hela tiden kräva något mera - helst serverat gratis på silverfat. 

Nåja - det får räcka som moralpredikan för den här gången, tack för ordet! ;-) 



Vår vackra flagga!

Egentligen...

har jag självvalt "datorförbud" idag, men nu när gubben smet iväg en stund passar jag på.. ;-)

Blev sent igår och sent i morse, så jag har bara hunnit genom lite mer än halva Näring och Hälsa boken.
Det mesta är ju sånt man vet från tidigare, så jag kommer inte att satsa desto mer på den tenten, den får gå som den går. Tycker att mikrobiologin är viktigare.

Förkylningen är en envis rackare, försöker kurera med allt möjligt, mängder med c-vitamin i form av kiwi och klementiner så snart får jag väl nån smärre allergisk chock. Är fullständigt beroende av nässprayen så den överkonsumerar jag rejält. Får vara rädd att den fungerar avsvällande på hjärnan också, känner mig lite tom i bollen. Lite mer än vanligt då alltså! :-)

Nåja, boken (el. böckerna) väntar! Hörs!

YES, YES, YES!!

Var och kollade min mail och hade fått resultaten från anatomitenten och rörelseapparaten-förhöret.
Hade gått skiiiiiiiitbra!  * helnöjd *

Och, nej - jag har ännu inte tagit tag i tentläsningen, "jag har ju hela helgen på mig..."

Hipi hopi, tror jag ska ta och kolla nån film, sitter ensam och övergiven och tråkar, gubben är och spelar biljard med Kim. Vissa har tid att roa sig, andra bara tid att skjuta sina "plikter" framför sig... :-)

Nu ska jag räkna Ekka, Pekka, pöö i min filmsamling och sedan ändå välja en annan än den det blir.
Ha en trevlig kväll!

Ändrade planer

Det blev ändrade planer för mig igår. Min kära systeryster ringde nångång mitt på dan och frågade om vi var norröver. Hennes man fyllde hela tjugofyra och hade kommit på att han skulle ha kalas ;-). Eftersom vi var i Vasa så sa jag att de får nog spara nåt gott tills vi kommer hem näst. Men sen tjugo över fem så kom jag på att, nej - jag måste nog åka dit i allfall. Gubben tyckte också jag skulle åka (månne han tycker att det är skönt att slippa mig ibland?) så fast det inte var det trevligaste vädret - mörkt som i graven, och snöslask som gjorde vägen alldeles spårig - så stoppade jag lite kläder i väskan och hunden under armen och bänkade mig i bilen. Hann ångra en och två gånger under resan att jag inte tvingade gubben att byta vindrutetorkare innan jag åkte, för mellan varven var sikten så gott som obefintlig. Men fram kom jag sent om sider och glad var jag över att jag for. Det är alltid lika roligt att umgås med min familj, det bästa jag vet är när man får vara samlade allihopa.

Robbi och Mia var tyvärr inte med igår då han var i Helsingfors och hjälpte till att dirigera trafiken, det är ju nåt "toppmöte" där dom här dagarna. Undrar hur det går förresten, när en vanlig Kållbybo som inte sett mycket annat än den tvåfiliga landsvägen ska börja få trafiken på Hesagatorna att löpa smidigt.. ;-)  Heja brorsan!!

Fick ju se Kevin också, not bad at all! Kunde ju p.g.a min förkylning inte vara i nån direkt närkontakt med den lilla gullegubben.
Sen måste jag ju dra gårdagens gapflabb, vi fick oss verkligen ett gott skratt då syrrans mans mormor tog miste och trodde att jag var mamma åt syrran. Jag är ju ändå tre år äldre än henne, men visst, kanske jag ser ut att vara gammal nog att vara mormor! Har dock fått värre kommentarer än så, så mig störde det inte, tyckte bara att det var komiskt! Iofs så tycker jag att min kära mor ser ung ut för att var mormor, så varför skulle inte jag kunna vara det också. Om jag fått barn när jag var elva och min dotter fått barn när hon var elva, så skulle jag ju vara mormor åt en 1 åring vid det här laget.. ;-)

Jag och Kira sov vid mina föräldrars, dock hade hon spunk halva natten så min sömn blev inte det bästa. För det första låg jag och läste (en roman - inte min tentlitteratur ;-) ) till halv två på natten, och sen klockan fem började Kira gnälla, steg vid dörren och skulle ut. Jag visste att hon inte behövde ut utan att det var bara för att hon hörde ljud från nedre våningen och trodde att nåt roligt skulle hända utan att hon fick vara med. Samma sak var det lite senare när mina föräldrar började ställa sig för att åka till jobbet. Jag fick bli riktigt bestämd innan hon förstod att hon skulle ligga still och vara tyst. Sen hann jag inte få många timmars sömn innan klockan ringde. Hade ställt den på nio för att hinna med ett och annat innan jag måste köra söderöver.

Hann via Snellmans och hälsade på mina gamla jobbarkompisar på laboratoriet, där var det full remont på gång. De skulle få ett rum till att förfoga över och det var verkligen på tiden - har varit jättetrångt där så länge jag haft med stället att göra. Hann/Kunde inte hälsa på mina kompanjoner på skinkpack då jag kom mitt emellan deras paustider, annars skulle jag nog kommit, Sofia - jag lovar! ;-) Var och handlade mat till personalbutiken, framför allt Kokkikartanos risgrynsgröt, som orsakat mig en massa abstinens besvär då jag inte hittat nånstans här i Vasa där de säljer den. Visst kan man koka egen gröt, men det tar ju länge och så blir den inte lika god.

Körde via skolan när jag kom till Vasa och hade så tur att boken till tenten i näringslära fanns som referensmaterial och jag fick den som helglån. Har varit hur svårt som helst att få tag på den boken, alla exemplar har varit utlånade, vid stadsbiblioteket, skolans bibl. och tritonia. En klasskompis hade t.om. sökt den i Jakobstad men den fanns inte där heller. Så nu är jag helnöjd med mig själv för att jag kunde lägga vantarna på det här exemplaret. Nu återstår bara att ta sig i kragen och faktiskt läsa lite i boken också.

Sen var jag och handlade, en hel massa. Hade ju fått skatteåterbäring i går. En dryg tusenlapp , det tackar man ju inte nej till, motsvarar ju fyra månaders studiestöd ;-)  Sen jag kom hem åt vi mat och såg på julkalendern. Har inte alls bestämt mig för vad jag tycker om den ännu. Men tills jag bestämt mig kan man ju se på den! Sen kom plötsligt John Blund helt oväntat på besök så dit rök en par timmar - men skönt var det att ta igen för nattens dåliga sömn.

Nu sitter jag här då och undrar vart den senaste timmen tagit vägen. Klockan var nyss sju och nu är den tjugo före nio. Dagens bekännelse är att jag inte rört mina tentpapper/böcker överhuvudtaget idag. Borde göra något åt det NU! måste bara kolla läget lite ute i cybervärlden först.
Ha det gott!


Kevin med sin (inte så lite stolta) morfar!

Ledigt

Så underbart skönt med lediga dagar. Jag orkade inte stiga upp i morse så gubben fick åka norrut ensam. Jag låg fortfarande och sov när han kom hem en halv elva tiden.

Har läst lite på mikrobiologin, men kan inte påstå att mycket fastnat, Kira har varit fullständigt hopplös hela dan, kommer med sina gosedjur som man ska slänga, slänga, slänga, hon får aldrig nog. T.o.m. nu när jag sitter här är hon helt tossig, hoppar och krafsar mig på benet för att jag ska rikta ALL uppmärksamhet mot henne. 

Borde fixa lite mat men motivationen och inspirationen är inte den bästa, dessutom börjar kylskåpet bli tomt, borde åka och handla. Men det smartaste är ändå att fixa maten innan man handlar annars kommer man för det första hem med en massa onödiga godsaker och för det andra är risken stor att man är så hungrig att det blir ett snabbmatsmål på samma resa.  Vilket inte är något vidare, vare sig för viktkurvan eller ekonomin.

Nu är tvättmaskinen klar, ska hänga lite tvätt. Har planerat att få tömt min tvättkorg idag, med lite god planering borde det lyckas. :-)

Sen ska vi på bibelstudium i kväll, om jag inte är helt däckad av min förkylning. Men vi ska tro att så inte är fallet!

Hörs!

Söta Englis o Maja

Antog av Melas kommentar i föregående inlägg att det är ok att visa upp dom här sockergrynen också! :-)




Engla-Li 3 år!



Maja 1 år!



Ljusblåsning för fulla lungor!



Vem e nöjdast, mor eller tösa? :-)

Tömde kameran

Har inte tömt min kamera på två månader så det fanns en del foton i den, närmare bestämt en 300 stycken..
Bl.a. från vår södernresa, Kevins dop, Sverigekalas och annat trevligt. Ska bjuda på ett småplock, har blivit glest med bilder på sistone!



Utsikt från vårt hotellrum, tyvärr taget den enda dagen det var lite mulet.



Vårt hotellrum, eller en del av det åtminstone



På väg till Puerto Rico längs strandpromenaden, tungt men absolut värt det!

 

Lite fokusproblem.. ;-)




Favoritsysselsättningen näst efter sol och bad! (och då syftar jag inte på reklamskylten ibakgrunden! ;-)





Mosters favorit! Nydöpt och trött, ni ser även skymten av min systers vackra hårfärg.

Bortslösad dag

Har inte gjort en enda vettig sak sedan arbetet blev klart, hade stora planer på att börja plugga på mikrobiologin, men nu har jag redan slösat nästan hela dan på att sitta och hänga framför dataskärmen, så det är väl lika bra att fortsätta i samma stil, är ju inte många timmar kvar av dagen i vilket fall som helst.

Jag är i valet och kvalet om jag skall åka norrut med gubben i morgon. Han har en tid till massören klockan åtta på morgonen. Hade först tänkt åka med för att kunna ta tillfället i akt och hinna hälsa på Kevin men nu när jag är så snorig är det väl bäst att avstå. Så nu ligger valet mellan att stiga upp i tidigt i morgon och eventuellt hinna hälsa på nån norröver eller att sova lite längre och sedan i lugn och ro koncentrera mig på mikrobiologin. Ännu ett i-landsproblem.. ;-)

Mitt hjärta åkte i halsgropen tidigare idag. Kira hade suttit på balkongen en stund och tittat på bilarna som körde förbi. (En stackars stadsjyckes enda sysselsättning ;-) ) När hon kom in lade hon sig på vår säng ja, jag vet - inte särskilt hygieniskt eller så, men hon får bara vara där när den är bäddad och plötsligt började hon yla och gnälla alldeles förskräckt, spottade, fräste och kastade sig hit och dit. Hon hade på något sätt lyckats få sitt halsband i munnen. Så det satt alltså fast både runt nacken och sen som ett betsel inne i munnen på henne. Jag fick nästan panik innan vi fick loss det. Hur skulle hon förstå att vi ville hjälpa henne att få loss det, hon tyckte ju bara att det spände på mera inne i munnen när vi försökte öppna halsbandet. Hann tänka att snart skickar nog grannarna djurskyddsnämnden på oss som hon lät, men ännu har ingen ringt på dörren... Hon var alldeles slut efteråt, stackars lilla gumman. Nu ligger hon här raklång och ser ut att ha det så skönt som en liten vovve bara kan ha det - mammas gulle! Några värre men verkar hon ju inte ha fått som tur är!

Just nu försöker jag febrilt få fatt på lite julstämning. Ljusstaken har brunnit nästan hela dagen, spelar julmusik, har tom. ätit av mitt julgodis som skulle vara som prydnad ;-) men icke sa nicke - julstämningen vill inte infinna sig. Jag är alldeles förskräckt vid tanken på att det kanske är så, att julstämning bara var något man hade när man var liten och de tjugofyra första dagarna i december var långa som veckor. Så vill jag ju inte att det skall vara. Några tips på hur man skaffar sig julstämning? Har tänkt ta en glöggmysar kväll i kväll bara gubben kommer hem nån gång. Han är och visar upp sig för en läkare för att få sjukintyg just nu och vem vet hur länge han är tvungen att vänta.

Sen bara MÅSTE jag få tag på nässpray, annars överlever jag inte natten, känns som om huvudet håller på att spränga, det är fyllt till brädden med snor. Hur lyckas det IGEN så att jag är så här snuvig där jag ska läsa till tent? Som om det inte räckte till ändå. Ja, jag erkänner, jag tycker lite synd om mig själv. Igen ett i-landsproblem, en liten förkylning.

Nåväl, nu ska jag snora vidare! Ha det riktigt gott!

Jag ser "slutet"... :-)

Snart börjar mitt liv vara lite mera överskådligt. Det är alltså inte slutet på mitt liv jag ser utan på den här terminen. I dag var Ida hit och vi svarvade ihop ett alldeles fenomenalt grupparbete på ett par timmar så nu är ett bekymmer mer ur världen.
 
Nu återstår allstå endast näringslära tent på måndag, mikrobiologitent på tisdag, sen har jag ett arbete i miljö som skall vara klart senast nästa fredag ( helst tidigare då förstås..) en tent i social- och hälsovårdspolitik om två veckor och ett arbete inom vårdens historia, men det får lämna till efter julen.

Har jag sagt att jag har endast två och en halv dag kvar i skolan innan jullovet? :-) Brist på fritidssysselsättning har jag ju dock inte som ni märkt. Men att inte ha nån tid att passa på morgonen - bara det känns ju hur lyxigt som helst. Nu är gubben också hemma, sjukledigt för axeln igen, så klockan ringer inte fem på morgonen heller, njutningsfaktor på max!

Dock har jag blivit förkyld igen, eller snuvig iallfall, vet inte vad det är för förkylning för jag brukar jämt ha jätteont i halsen när jag är sjuk men nu har jag inte alls halsont utan är "bara" täppt i näsan. Är lite fundersam om det kan vara något allergiskt eftersom jag borstade Kira igår och det var inte bara ett och två hårstrån som lossnade kan jag meddela. Inget vidare kul i vilket fall som helst.

Lägenheten är städad, jihhoo..



Nyklippt

Stannade vid frissan då de hade upp en Drop in skylt så nu är jag nyklippt
Dock var det en praktikant som klippte så resultatet är ju sisådär. Lite kortare i allfall, och sen fick jag ju det till halva priset också så man ska ju inte klaga.. ;-)

Fattar inte vad den här sidan har för fel, har skrivit ett inlägg för flera timmar sen och det har ännu inte kommit upp på bloggen, trögtänkt eller?

De´e´över nuuuu..

äntligen äntligen äntligen är antomitenten över.
Den var verkligen svår, jag tyckte att jag hunnit läsa relativt mycket trots mina många försök att smita undan, och jag TROR att jag hade det mesta på klart, men mycket möjligt är jag ute och seglar på flera ställen.

Det får gå som det går, inte kommer jag att skriva om den i allafall, så lat är jag nog.. Blir att koncentrera sig på entreprenörskapsarbetet, näringsläratenten, mikrobiologitenten, vårdvetenskapsarbetet, tenten i social- och hälsovårdspolitik... ja som ni ser så saknar jag inte fritidssysselsättning! :-)

Tror faktiskt jag ska ta och renskriva vårdvetenskapsarbetet, borde inte ta så värst länge, har ändå inga föreläsningar förrän kl 13.15. Så jag har ett par timmar tid på mig att "slösa bort".

I dag måste jag städa, bada och borsta hunden, baka jultårtor och läsa en bok till entrepr. arbetet, misstänker att minst hälften lämnar, men det är ju tanken som räknas! ;-)

Hörs!

måndag morgon

ska försöka dra helgen i korthet när jag ändå är så tidigt i skolan.

Fredag; grupparbete från morgonen. Vi skulle samlas klockan tio och jag sade åt David att han får nog räkna med att det tar minst två timmar så innan tolv är jag nog inte hemma. Sen skulle vi köra norrut så tidigt att det inte hunnit mörkna. Pyttsan. Halv fyra var vi klara i skolan. Då skulle jag ännu hem, packa mina saker, äta... ja ni förstår..

vi var bjudna till Jenkki o Hannis på fredagkväll så det var att köra dit direkt, hade en rolig kväll med två små söta brunögda ungar. Tyvärr var man inte den piggaste efter dagens skrivande så det blev en ganska tidig avrundning för oss. Sov vid mina svärs natten till lördag. Som att sova på hotell.. ;-) Morgonmålet färdigt serverat när man stiger upp.

På lördan skulle jag bada och borsta hunden och sedan läsa på min anatomitent. Men efter att jag kommit mig till mina föräldrars så gick det ju som det gick. Hunden är lika ovårdad ännu och även om jag hade fram mina anatomipapper blev det inte allt för mycket läst. Men i morgon när anatomin är över - då ska jag ha tid för min söta jycke. Ett av mina måsten. Senare på lördagskvällen kom två av mina farbröder med fruar o några av mina kusiner på besök till mina föräldrars. Konstaterade att det nog är en över tjugo år gammal tradition att samlas på lillajulen. Vi åt gott (som vanligt) julgröt och goda smörgåsar, dessutom hade farsgubben trixat i hop nåt av bacon, grillkorv och ost som var hur gott som helst!

Senare på kvällen var vi även bjudna till Eva o Tobbis. blev ännu mera ätande så nu rullar jag fram, spelade Ligretto, ett nytt kortspel jag inte träffat på tidigare. Otroligt kul men "stressframkallande" i högsta grad! :-P Sen fick jag ju tillbringa tid med världens bästa Kevin också vilket förstås förgyllde min helg! Sötaste jultomten jag sett i mitt liv! :-)

Natten till söndag sov vi vid mina parents, sen blev det hemfärd rätt så tidigt då vi skulle på gudstjänst på eftermiddagen.

Efteråt var det anatomi för hela slanten, så mer intressant än så var inte min söndagkväll. Nu vill jag bara att det ska bli tisdag klockan 12 så jag får glömma allt  vad anatomi heter för en stund, och satsa på näringslära och mikrobiologi istället ;-)

Nu måste jag försöka hitta mitt klassrum, klockan tickar. Vi hörs, ha det gott!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort