Å hej å hå

Här har det då inte direkt regnat in inlägg den senaste tiden.
En rätt så händelserik vecka har förflutit sedan jag senast var in och påminde er om min existens. Förra onsdagen var min bästa vän och jag till Tuuri och gjorde av med lite cash. På torsdagen styrde vi kosan mot Tammerfors där vi först shoppade loss i Ideapark innan vi körde till vårt badhotell där vi simmade, åt oss tjocka, sov en god natts sömn, åt en smarrig hotellfrukost, simmade igen och efter utcheckningen avslutade vi med ett besök vid IKEA. Så ifall ni inte kunde räkna ut det så kan jag meddela att så värst mycket av mina sommarjobbspengar inte längre tynger vårt konto. :)
På lördagen var det villaavslutning och den firades traditionsenligt vid mina faddrars villa. På programmet stod, umgänge i goda vänners lag, bad i baljan, volleyboll, god mat i mängd och massor och som avslutning på det hela ett rejält raketkalas. Trött och belåten återvände man till Kållby, stort TACK för oss än en gång!
Söndagen inleddes med promenad (allt för länge sedan sist) tillsammans med kära mor, medan farsgubben kockade. En supergod söndagslunch senare var det dags att avlägga ännu en visit hos våra goda vänner H&M. (Då menar jag inte butiken :) ) Väl där så bokade vi stuga för höstens fjällvandring, så nu har vi ännu nåt att se fram emot innan vintern riktigt tar vid.
Skolan började igår, med en riktig rivstart. Eftersom jag dessutom kommer att vara borta fr.o.m nästa onsdag och en vecka framåt så känns det lite extra tufft. Har nu börjat med kursen Forskning och Utveckling 2. Ska ha svept ihop två arbeten, läst på en tent och inte minst påbörja våra EXAMENSARBETEN! Trots att vi har mera än hälften av utbildningen kvar så vevar vi i gång redan nu. Jag får nästan lite andnöd och det är inte helt utan en klump av stress i magen, framför allt pga att jag missar flera lektionstillfällen i och med vår resa. Men jag försöker tänka att det nog kommer att ordna sig. En sak i taget.
I helgen reser gubben till Stockholm och mamma och pappa till Luleå. Vilken tur att jag har hundarna att umgås med, tar nog mitt pick och pack och tillbringar helgen i Kållby, nån måste ju hålla ögonen på lilla lillebror också (som ändå bara fyller 20 om en och en halv månad, haha ). Tar med mig min kurslitteratur, mitt nya handarbete och min nya bok så ska jag väl nog ha sysselsättning så det räcker och blir över.
Är rätt så nyss hemkommen efter en promenad då jag kände mig tvungen att inviga min nya vindtäta dräkt, som införskaffades med tanke på vår fjällvandringsresa. Än så länge är jag mycket nöjd med köpet, lite ny och styv känns den ännu, men ett par promenader till så börjar den nog mjukna. Förhoppningsvis ryker ett par kilon på köpet, min semestervecka var inget vidare med tanken på min viktnedgång, ett rejält språng uppåt var nog saldot. Dock vann jag ju vår första vecka, minns inte om jag redan skrev det (antagligen) men förra veckan blev det ingen vägning eftersom vi var i Tammerfors då. Har alltså två dagar på mig nu att få bort några gram, på torsdag är det nästa tävlingsdag.
Nu ska jag hämta gubben från jobbet, det blev ett långt och hoppigt inlägg och tyvärr skrivet på den här mongodatorn som inte sätter in mellanrum mellan styckena hur många gånger man än trycker på enter. Hoppas ni inte blir vindögda av att läsa i alla fall, Ber redan i förväg om ursäkt för eventuella stavfel också, skrivet i hast och utan tid att stavningsgranska. Vi hörs! :)

Goa Moah. :)

Jag har fått tillbinga ett par timmar av min dag med en av mina söta Mo´or. Denna gång Moah med "h" på slutet. Den andra Moa fick jag vara med ett par timmar i söndags. Vi var ute på en liten promenix och åt Kokkikartanos goda risgrynsgröt men i övrigt så satt Moahs mamma och jag och gäspade i kapp, släktfel månne? ;)

Nu väntar jag på att gubben ska komma, och parenteserna för den delen, de är och hämtar ut sina pass inför resan.


För tillfället

avnjuter jag min mycket välbehövliga semester hos min kära mor och far. Gubben är i Vasa och avverkar sina två arbetspass innan han också får ledigt resten av veckan. På programmet för resten av veckan står i nuläget en tvådagars tripp till Tammerfors, eventuellt också med sällskap, det återstår att se. Sedan är det ju villaavslutning på lördag också, det ser jag fram emot. Förra årets villaavslutning så befann vi oss på Rhodos och njöt av en sista semestervecka innan skolan skulle börja igen, men i år blir det ju nån vecka senare som vi reser. Två veckor och två dagar kvar tills vi åker, tiden går så otroligt fort! Jag minns inte exakt hur många månader det är sedan vi bokade vår resa, eller förresten, nu slår det mig att det var nån gång i början på februari. Över ett halvt år sedan alltså. Huijja vad tiden går!

Idag steg jag upp och fixade morgonmål åt gubben som skulle till Vasa, sedan hoppade jag i duschen innan jag kröp ner i sängen igen med en bok. När sista bladet var vänt slumrade jag till igen och inte förrän tjugo före två vaknade jag igen. Här snackar vi slappa på semestern. :) För att lite kompensera så slängde jag ut mattorna och dammsög och torkade golven här, så kändes det åtminstone inte som om jag hade slösat bort hela dagen. 

I morgon vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, men eftersom jag har bil, en nyservad dessutom som inte längde knakar, knackar och hackar, så kanske jag tar mig en tur mot Larsmo för att hälsa på en eller annan systeryster. Först gäller det bara att få tag i någon slags sömn, man får ju vara lite rädd att dagens väl tilltagna sovmorgon straffar sig i kväll i stället.

Vad annat har jag att rapportera? Jo, jag vann första veckans vikttävling. -900g, jämfört med gubbens -500. Men nedåt för båda i vilket fall som helst, plus i kanten. :) Förhoppningsvis fortsätter det lika bra, man kan åtminstone hoppas. Nåt lämpligt "straff" eller nån belöning har vi ännu inte kommit överens om, men det kanske kommer.

Nu ska jag försöka komma mig i säng, i morgon kommer ju min älskling, jihuu. Ha det gott alla!

TJ 2

Ännu ett morgonskifte avklarat, ett som avverkats med ögonen mera eller mindre i kors eftersom jag aldrig tänkte få tag i sömnen i går kväll. Nu borde jag göra en massa, baka nåt att bjuda på på fredag när jag är sista dan, städa färdigt för den här veckan, tvätta kläder då jag ska vara borta hela helgen och lite till, TRÄNA, handla mat osv... Men jag vill bara sluta mina blå och ta en tupplur. Jag har saknat på min sköna varma säng hela dan. :)
Ska hoppas jag får något vettigt gjort i dag åtminstone, i morgon har jag kvällskifte och efter fredagens morgonskifte far jag troligtvis direkt norrut med syster S som varit på kontroll med lilla P till kardiologen. Borde alltså ha färdigt allt tills i morgon kl 12. Tur att natten är lång..
Gubben fick förresten ledigt fr.o.m. onsdag nästa vecka, nåt borde vi ju hitta på, men vad? Jag har ju varit så sugen på att åka till Stockholm, men efter att ha kollat lite färjepriser o hotellpriser och sånt så börjar min ekonomiska sida sätta sig på tvären. Helst vill man ju ha kvar liite av de pengar man förtjänat ihop i sommar. Så förslag på "billi roligt" mottages med tacksamhet. Även sällskap är välkommet. :)
Nu ska jag börja på i nån ände i alla fall, kanske med en tupplur.. :)

TJ 3

Tre arbetsskiften kvar. Morgon, kväll, morgon.
SEN ska jag njuta, jag säger bara det! Gubben fick bytt sitt måndagsskifte så efter söndagens vaknatt som drog ordentligt ut på tiden på morgonen (varför börjar allt möjligt hända precis i skiftesbytet?) så väckte gubben mig klockan tolv och sen drog vi norrut. Vi hade två intensiva dagar då vi hann avverka allt från söndagsmiddag på Pedrina i goda vänners sällskap, kvalitetstid tillsammans med syskon och syskonbarn, snabbvisit i Näs, "shopping" vid Nordic Home Outlet butiken och sist en vända till D o N´s där våran goa Moa som vanligt underhöll med tusen och en frågor och funderingar.
I lördags firade vi förresten vår 6:e bröllopsdag. Var är bromsen? Åren flyger förbi och jag hinner inte med. Lite roligt dock att tänka att när vi för sex år sedan stod vid altaret hade jag aldrig i mina vildaste drömmar kunnat tro att vi om sex år skulle befinna oss i den situation vi är i dag. Då hade man ju (trodde man) framtiden färdigt utstakat, - hitta en trevlig plats att slå ner bopålarna på och sedan fylla huset med underbara ungar, men ack vad man kan missta sig! Men även om saker blir annorlunda än man tänkt sig kan jag ju inte påstå att jag är säker på att jag hade blivit lyckligare av att de planerna och drömmarna man hade då hade gått i uppfyllelse.
I detta nu har gubben och jag kommit hem från en länk, dock blev det samma sak som alltid, jag får dra med honom och sedan när vi kommit en bit så ska han bara börja dra ner på sträckan vi ska gå och "hotar" med att han inte kommer med flera gånger om han inte får som han vill. Så innan vi är hemma igen så är vi lagom sura på varandra för att ingen får riktigt som man vill. I morgon drömmer jag om att komma mig i väg till gymmet, jag bara måste komma igång igen. Jag tycker om att träna på gymmet men det gäller bara att få en början efter sommaren långa träningsuppehåll.
Nu bastukväll. Over and out.

Det är ju enkelt

då någon annan avgör saker åt en. När jag fick packat en handduk, vattenflaska och bok, bytt till bikini och strandklänning och satt mig på cykeln för att åka ner till stranden, så blev det mulet. Är det bara jag eller tycker nån annan att mönstret har varit rätt så tydligt den här sommaren? Tidernas varmaste sommar i Finland och om man bortser från tre soliga dagar i Hangö så har jag annars inte sett mycket av varken sol eller sommar under de tre senaste månaderna. Tills nästa sommar ska jag ha vunnit en miljon eller två på lotto och kunna vara ledig precis hela sommaren. Punkt. Fast då kommer det väl ändå att regna hela sommaren så då spelar det väl ingen roll. Men annars är jag på gott humör, jodå... det är bara lite svårt att komma i håg det.
Vilken tur att jag i allafall fick letat fram en bok som jag inte läst på länge, ska plöja genom den då i stället, i väntan på gubben som bara jobbar.

Nästan ledig i dag.

Ska ju till nattskiftet i kväll, men har ju hela dan på mig att göra nästan vad jag vill. Det är soligt och varmt och nästan så jag undrar om man borde söka sig till stranden. Men är strandsäsongen över? Kommer jag att känna mig alldeles bortkommen om jag åker dit nu...? :) Jag har inte varit på stranden på flera veckor så jag har absolut ingen aning om folk ännu njuter av sommar, sol och värme eller om man börjat inse att hösten är i antågande.
Vi kom oss nog iväg och var kulturella i går. Var först på en kulturell kebabtallrik till "LINDA". (Nämnde jag att vi börjat vår vikttävling...? :P) Sedan var vi på Virpis konstutställning i Biblion innan vi gick till torget för att trängas med alla andra människor. Såg på Sambatåg, jonglering och köpte en lakritsrem. OBS, bara en. ;) Vid tio tiden hade vi vår kulturella dos för året fylld och begav oss hemåt igen.
Kvällen avslutades med film, The curious case of Benjamin Button, ni kanske har hört om filmen där Brad Pitt föds som gammal och sedan blir yngre och yngre. Lång var den, över två och en halv timme, så mina ögonlock var nog väldigt tunga innan det blev dags att krypa till kojs. Försökte mig på att sova länge i dag för att sen orka med nattskiftet och strax efter elva nångång steg jag upp för att i slow motion påbörja min dag.
Var ju bara tvungen att stiga på vågen för att checka läget efter gårdagens katastrofala inledning på viktnedgången, men döm min förvåning då vågen visade minus 600 g. :) Så tydligen ska jag fortsätta med kebab och lakritsdieten så ryker nog kilona snabbt! Haha!
Nu sitter jag då här och velar mellan strandliv eller att stanna hemma och försöka göra någon nytta. Vi ska se vart det bär. Ha en skön fredag och en trevlig helg, hoppas ni får vara lediga åtminstone!

Hej och hå..

Avverkar mina skiften i rask takt. Två nattskiften kvar nu i helgen och sedan fyra skiften nästa vecka. Jag ser ljuset.. ;) Även om jag inte vantrivs på min arbetsplats så kräver det lite för mycket av den energi jag inte har för tillfället. Så ifall ni inte märkt det vid det här laget så väntar jag otroligt mycket på min lediga vecka. :)
Nu väntar jag på att gubben ska komma hem, har försökt förbereda honom på att vi ska vara kulturella i kväll och gå på konstens natt här i Vasa. Går det som vanligt får jag väl nog skippa det för att han inte orkar, men det vore ju inte illa att bli positivt överraskad nångång eller?
Jag och gubben har för övrigt påbörjat vår vikttävling. Vi ska båda ner ett rejält antal kilon i vikt och nu har vi kommit fram till att vi ska väga oss en gång i veckan och den som gått ner minst under veckan som gått kommer att få nån typ av straff. Dock har vi ännu inte kommit på vad det skulle kunna vara för straff som skulle vara lagom tråkigt för att man verkligen skulle kämpa för att gå ner i vikt, men ändå inte orealistiskt omänskligt hårt. Några tips? Gärna nåt som också innebär att den som vunnit veckans viktkamp får ut nåt positivt av det hela. Sen löns det inte att tipsa om saker som att t.ex. den som förlorar ska diska i en vecka eller nåt sånt, för det spelar ingen roll fast gubben förlorar så "gör han det en annan dag" tills jag inte orkar se på det hela och diskar undan ändå.
Undrar om man borde ta sig en eftermiddagstupplur för att orka med kvällen? Borde ju passa på och börja svänga dygnet lite fel då jag ska börja vaka i morgonkväll. Om man bara orkade fixa till middagen sen också. Är det inte det ena så är det det andra. Tack för ordet.

Som jag trodde

gubben var trött och allmänt grinig efter en natt med lite sömn och en lång arbetsdag. Dessutom antar jag att han var lite sur över att nån hann sno husbilen framför nosen på honom så jag fick så lov att underhålla mig själv. Sagt och gjort så drog jag in till stan och tröstshoppade lite ett och annat. Blev en klocka, lite kläder och ett par filmer. Sen var jag tvungen att köpa lite mat också, vårt kylskåp ekade tomt.
Sen var jag ju "tvungen" att ta en titt på eventuella presenttips för gubben, vi har ju bröllopsdag på lördan... bara ifall att om. :)
Nu har vi avverkat en film och nu blir det nog dags att sluta sina blå efter en rätt så intensiv dag. I morgon jobb igen. Åtta skiften kvar, orka, orka! Två morgonskift och två vaknätter framför mig nu innan jag igen har en dag ledig. Sen är det bara slutspurten kvar, jag börjar snart våga tro att jag ska överleva den här sommaren också!
Godnatt!

Äh...

Det bidde inget äventyr.
Vi skulle och se på en husbil, men i sista sekunden hade ju nån hunnit nappa den framför ögonen på oss. Just så, så var det med den saken. Surt, sa räven om rönnbären.
Undrar om jag kunde få lurat med gubben och göra nåt annat i kväll då istället, har sett mer än tillräckligt av insidan av väggarna för tillfället. Men om det är som vanligt så är han mera än trött efter dagens jobb, från halv sju till halv fem, så jag får väl så lov att hitta på nåt själv om det ska bli nåt. Gääähh, tips någon?

Ledig - men fullt upp

Min enda lediga dag denna vecka har varit full med klädtvättande, plockande, städande och matlagande. Har verkligen hållit på i ett sedan jag steg upp i morse. Grävde fram min dubbel-cd med Rock Ballads och har till tonerna av dessa kommit mig igenom dagen so far. Tog just ut maten ur ugnen och nu borde gubben vilken sekund som helst vara hemma. Sen i kväll ska vi ut på äventyr. Ska inte avslöja så mycket vad det handlar om, men det gäller en sak som är dyr, (tyvärr), något som gör att man kan förena nytta med nöje och som om man sköter det kan användas i många långa år framöver. Ungefär så och mycket till förstås, men vi får se jag kanske avslöjar mera efter några dar. ;)
Well, well, nu ska jag duka färdigt så vi får äta snabbt och sedan ge oss av.

Övergiven

Min käre make har övergivit sin hårt arbetande fru och spenderar helgen norröver i goda vänners lag. Själv ska man ju då jobba som en tok denna helg så sysselsättning kommer jag inte att sakna. Kom just hem från kvällsskiftet och på bordet hittar jag en megabautastor godispåse. Nån som försöker sabotera min viktnedgång kanske? ;)

Nu ska jag dyka i säng för i morgon väntar morgonskifte, sen ska jag ha fixat ihop några salta pajer till söndagen, vi ska hålla tummarna för att det får tiden att flyga iväg. Sen morgonskifte igen på söndag och sen kommer gubben hem. Jajja, positivt tänkande nu bara. 12 arbetsskiften kvar. "Endast"...

Idag fyller min sötaste systeryster 22 år, nyss var hon ju en liten liten prick som kunde vara världens retsticka. Plötsligt är hon 22, har man, barn och hus. Vart tar tiden vägen? Själv blir man ju inte äldre... eller?

Nu ska jag gå och knyta mig, om man ska orka med morgondagens program. Godnatt!

Ögonen i kors

Har fortfarande dygnet alldeles felvänt efter helgens vakande. Skulle upp halv sex till morgonskifte i dag och ännu halv tre i natt kikade jag på klockan. Så nu kan ni gissa om ögonen är mera eller mindre i kors.
Hade sköna lediga dagar efter vakandet som jag endast spenderade här hemma i Vasa. Fick städat huset och framför allt gjorde jag äntligen något åt det vidriga roskisskåpet. Det låter som småpotatis, men med tanke på det faktum att jag fått samla krafter i en månad för att komma mig för det känns det som en mäkta stor prestation för mig.
För tillfället finns det ingen ork, jag får fokusera för att överhuvudtaget ens orka med jobbet, resten bara lämnar för mig, jag får aldrig helt uppackat alla saker, huset blir stökigt, hunden blir tovig. Mitt i all röra sitter jag som ett mähä och all kraft går åt att kämpa mot det där svarta monstret som gör det så trångt i bröstet på mig. Tack och lov att jag har en underbar man som står ut med ångest, tårar och allmänt kaos, som lagar mat åt mig, hjälper till att hålla livet rullande, alltid finns där då jag behöver prata, kommer med sina (i bland goda och i bland mindre goda) råd och lägger undan det han har på gång bara för att hålla om mig.
Lyckligtvis finns det också bättre dagar mellan varven då jag har tid och ork att njuta av livets goda i form av sol, vänner och min underbara familj.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort