Finn två fel... :)


Ibland är det tacksamt

att vara den duktiga lilla frugan, ibland inte.
.
Kom så där lagom trött hem från jobbet, hade kvällsskifte i går och morgonskifte i dag och som vanligt så blir det sovit rätt så dåligt däremellan. Dock tänkte jag att jag skulle satsa på stort och bjuda gubben på nåt gott när han kommer hem, eftersom han är och hämtar en båt (en otroligt ful och gammal sådan dessutom) som han köpt. (lägg märke till att det är han och inte vi som köpt...)
.
När de hembakta hamburgerbröden som bäst står och jäser, jordgubbskvargen är fixad och satt på kylning och jag alldeles strax ska till att börja steka de hemgjorda hamburgerbiffarna så tänkte jag att jag ringer och kollar läget. Jo, han är alldeles strax på kommande hemåt från Bosund säger han, och undrar varför jag ringer. Jag säger som det är, att det var med tanke på maten jag ringde. Nä, han har redan ätit, säger han då.
.
Som sagt, ibland lite mindre tacksamt...

Måndag

Det är måndag, men det känns inte så. Jag påbörjade ju min arbetsvecka i förrgår så jag har hunnit långt redan. :) Dagen har inletts med promenad, obligatorisk eftertvätt av smutsig hund och så har jag börjat kika lite på materialet till sommarens love-tent. Jag har ju redan nämnt att jag ska (åtminstone försöka) få iv-rättigheter i sommar och där ingår ju en läkemedelstent med alla möjliga saker som man borde kunna. Jag har nu fått mina "pluggrättigheter" så jag slipper in på materialet via nätet och kan börja plugga. Har tänkt använda mig av milt tvång och fösa in lite information i taget i min stressade alzheimer-hjärna och hoppas att det sitter sedan när det gäller.
.
Nu ska jag fundera på nåt ätbart innan det är dags för dagens praktikpass. På fredag kommer troligtvis min lärare på utvärdering, det blir spännande, även om jag nog tror att det går bra. Jag har åtminstone fått jättebra feed-back under hela tiden och av flera av de barnmorskor som jag blivit handledd av så jag hoppas att de varit ärliga, så jag undviker att få något oväntat mot ögonen sen under utvärderingen.
.
Nä, nu mat. Tror det blir kycklingfiléer med sallad i dag. I går blev det lax, tror att resterna från i går får bli kvällens middag. Önskar att nån kunde planera mina veckomenyer, det blir lite dålig variation här mellan varven. Det finns så mycket annat att sätta orken och energin på.
.
Ha en fin vecka - det är redan sista veckan i mars, på söndag är det dags för aprilskämten! ;)

Hmm...

Är ju bara tvungen att testa om det fungerar att blogga från min aijfåun... Har haft en bra helg, praktiken går bra och lördagskvällen tillbringades bl.a. med den här skönheten nedan och en stor del av underbara familjen Flax. Invigning av R&Ms nyrenoverade bastu. Med beröm godkänt fick den och så även Mias supergoda tacopaj!


Rikedom som inte kan köpas för pengar

När solen kommer fram precis när man kommer sig i väg på promenad och värmer så man får ta av sig både vantar och halsduk, svanar och rådjur betar på åkern bakom ens hus, man hör måsarna som skränar samtidigt som byskolans ringklocka ringer ut för dagen, man känner lukten av nyavverkad granskog och vattnet blöter genom skorna när man hoppar mellan vattenpölarna på en krokig skogsväg med en vårlycklig hund som sällskap - DÅ känner man en rikedom och lycka som inte ens en miljon på banken skulle kunna ersätta.
.

Bild lånad härifrån.


Ledig

och jag har lyckats sova bort nästan halva dagen. Äsch! I går fick jag dock svirat ihop till halva hemtenten, så nu är det bara andra halvan kvar. Jag ska försöka göra något åt den andra halvan när orken faller på. Nu ska jag dock allra först bege mig ut på en skön promenix med vovven. Härligt vårväder i dag också om än molnen skymmer det mesta av solen.
.
I förrgår var det dags för volley igen, vi var lite mindre spelare den här gången då det blev en del springande med mindre folk på plan. Man kan ju hoppas att det brände en och annan kalori mera då i stället. I går var jag till simhallen med syrran. Efter att vi simmat x antal längder så försökte jag töja ut mina spända benmuskler i terapibassängen och jag hoppas att det hjälpte lite, i dag har jag inte så mycket träningsvärk som jag haft de senaste veckorna.
.
Nu ska jag bege mig ut, det blir faktiskt veckans femte promenad så gubben får allt stå för sin del av överenskommelsen den här veckan, tror dock att jag ska börja på och röja upp lite här i vilket fall som helst, så dignar han inte under städbördan när han kommer från jobbet. I morgon ska vi hela halva familjen flax till Esse och beundra brorsans nyrenoverade bastu, ser fram emot det. Först dock ett morgonskifte, återgår till den vanliga ordningen med jobb på helgerna. ;)
.
I dag borde det också bli bokat biljetter till Stockholm om allt fixar sig. Ska åka i väg med mor kära mor och en och eventuellt också annan kompis en helg om en knapp månad. Jag hoppas det fixar sig med mina arbetsskiften, men jag tror att det ska lyckas. Annars är jag bara så illa tvungen att avboka och sura några veckor över det. Direkt stor shoppingkassa har jag ju inte för tillfället, men huvudsaken är att man får göra nåt annat emellanåt och ha roligt tillsammans med människor man tycker om! :)
.
En skön helg till er!
.
Hittade en gammal bild på Valfrid. Sötnosen.

20.3.12

Jag ska alldeles strax i väg till nästa nattskifte, tänkte bara plita ner ett par rader innan dess. Som vanligt har den här "mellantvånattskiftendagen" inte innehållit särdeles mycket program. Vaknade när gubben kom hem vid fyra och steg upp och fixade till en smarrig middag. Det blev klyftpotatis, köttfärsbiff och champinjonsås. Rätt så gott för en gångs skull också... Den här hemmakocken är ju minsann ingen mästerkock, så blir det bara någorlunda ätbart får man vara nöjd. Sen har det blivit en promenad med Kira och efter det en dusch, så man är reda att åka till jobbet och bada i x antal olika kroppsvätskor. ;) Diverse duschar av sådant slag kan det i bland hända att man råkar ut för i mitt jobb, det gäller att inte vara allt för känslig. ;)
.
Efter den här natten så väntar igen två lediga dagar. Jag hoppas att jag skulle komma mig för att jobba med både UA och den där arma hemtenten som jag beklagat mig över x antal gånger men som jag aldrig får gjort något åt. Hade ju tänkt låna en välbehövlig bok till just den tenten från skolan i fredags men jag glömde ju det naturligtvis och nästa praktikseminarium är först i slutet på april och det börjar bli i senaste laget då. Jag får så lov att försöka fixa det på annat sätt.
.
Nu ska jag ställa det sista och ge mig i väg. Hoppas på en lagom stressig natt igen, så man hålls vaken, men gärna så att man hinner vila benen mellan varven. Hoppas ni sover gott i alla fall!

Måndag

Har haft en skön måndag. Eftersom jag ska i jobb först till natten så tog jag och laddade upp med en 13-timmars natt. Vaknade visserligen redan vid halv nio och kände mig rätt så pigg, men slöt ögonen igen och vaknade vid halv tolv. Sen har dagen spenderats tillsammans med lite sköna syskon- och kusinbarn.
.
Gubben fyller år i dag men eftersom vi redan firat hela halva helgen så blev det inte mera firande i dag än att jag fixade kvällens middag och städade undan efteråt. Vi brukar försöka ha det så att den som sluppit att kocka i stället får städa undan efteråt, men det fungerar sällan de gånger jag har stått för matlagningen... Nu beslöt jag dock redan på förhand att skona gubben från disken. Sin födelsedagspresent fick han redan i går, tillsammans med frukost på sängen. Jag hade köpt honom en tröja, en sudokubok, en sovmask (för att han jämt gnäller på att det är för ljust när jag läser på kvällarna) och en ansiktsmask, jag har dessutom lovat honom en ansiktsbehandling i något skede.
.
I lördags bjöd vi på kaffe och tårta för båda hans och mina föräldrar och även hans yngsta syster med man och tös kom på besök. Vi gjorde gräddtårta för första gången ever och även om den inte var så snygg så var den helt ok att äta och det är väl huvudsaken. I går hade vi årsmöte och gudtjänst hos våra fina vänner och efter det kom systeryster på besök med sin familj. Helgen har alltså innehållit både ett och annat och jag har verkligen njutit av att vara ledig. Nu ska jag bege mig ut på en promenad så jag hinner det innan det är dags att ställa sig i ordning för nattens bravader, hoppas på en natt med lagom många förlossningar.
.
Hoppas ni fått en skön start på veckan!

Lördag

Jag njuter så av min lediga helg! I går grabbade jag tag i dammsugaren när jag kom hem, det var t.o.m. en fröjd att dammsuga. (nåja, kanske inte riktigt men...) Sen satte vi oss i bilen och styrde kosan mot Kållby. Tyvärr så sjukas de vid syster E´s så de var inte där, men syster S var där med alla sina söta killar. Gosade länge med Oscar, men Oliwer gillade inte alls sin moster i går, det måste vi få nån ändring på... ;) Kramades med Kevin och busade med Pontus. Oj, vad dessa små får mitt hjärta att smälta! Saknar bara de andra små grynen, Moah, Leon och Teah. Sen är det också evigheter sedan jag träffat någon av gubbens syskonbarn, kanske det kunde bli av i helgen, vem vet?
.
I dag ska jag åka in till stan. Tanken var att jag skulle åka ensam, eftersom gubben fyller år på måndag så hade jag planerat att köpa en och annan liten present, inte minst som tack för att han varit så underbart hjälpsam här hemma den sista tiden. Nu börjar han dock säga att han också vill med in till stan, så vi får se hur det går, om jag blir tvungen att spara presentshoppandet till måndag medan gubben är i jobb. Har redan fixat en grej, men vet för en gångs skull vad jag ska köpa till så jag vill verkligen få fixat det. Annars är jag usel på presenter.
.
Min hästfeber går inte om! Jag måste nog ta ett första steg i någon riktning och börja se mig om efter något ställe var jag kunde börja rida. Det är ju ändå nästan fem år sedan vi hade egna hästar och ridningen slutade jag nog med ett tag innan dess. Jag har alltså ingen aning om på vilken nivå mina ridkunskaper ligger för tillfället. Någon som vet något bra ställe där man kunde börja rida utan att man skulle bli ruinerad? Nackdelen med ridintresset är att det inte är i det billigaste laget...
.
Ps. Mia - ja lovar att ha daan ja köper en häst så får du gratis ridlektione så ofta du vil, ända tills du e så "hästbiti" att du köper en eijian häst, tå får du ha a i stalli vårt. :)

Trött torsdag

Har tillbringat största delen av kvällen i vågrätt läge på soffan. Det blev ett litet längre skifte i dag igen och trots att jag gjorde ett halvhjärtat försök att få någon av kusinvitaminerna med till simhallen så bidde det inget av det hela. Har i stället avnjutit ett bastubad här hemma efter några timmars fruktlösa försök att hålla ögonen öppna. I morgon är det skola, sen väntar ledigt veckoslut. Tyvärr har tiden och orken inte räckt till fem promenadpass den här veckan så jag får så lov att sköta städningen själv den här veckan. Tror det blir en lite snabbare version av veckostädning... ;) Skönt veckoslut till er!
.

Onsdag

vilket betyder wolleyboll. Har haft en rolig kväll med ett härligt wolleygäng även om jag inte hade lika flyt som senast. Väntar redan till nästa onsdagkväll. Förhoppningsvis klarar jag mig med lite mindre träningsvärk efter den här kvällen, i dag var egentligen den första dagen som jag inte kände av något i benen från förra veckans pass. Åtminstone fick jag inte någon mjölksyraattack i stil med den förra veckan så vi ska tro att det blir lidrigare denna vecka.
.
Hästfebern fortsätter. Jag har även lyckats smitta gubben som satt och kollade på hästannonser när jag kom hem. "Den här ser fin ut. Den här borde vi åka och titta på. Vi köper båda dom där." Ja, ni kan ju tänka er... :) Jag är rädd att det inte ens räcker med Burana längre för att få den här febern att gå över, det blir nog att ta till någon starkare sort.
.
På tal om mediciner så är det i morgon en vecka sedan jag var till tandläkaren för att fixa min tand som gått sönder. Fortfarande är det ett område under hakan (typ på den förhatliga dubbelhakan) som känns bedövat! När tandläkaren stack bedövningen så kändes det som om jag fått en elstöt i käken och nu är jag livrädd att hon ska ha förstört nån nerv. Jag känner nog av beröring, men smärtkänslan är borta. Jag kan knipa så hårt med naglarna att jag är rädd att knipa sönder huden och ändå gör det inte ont, även om det känns. Någon annan som haft nåt liknande?
.
Nu är det nog läggdags, morgonskifte i morgon. Förhoppningsvis kommer nån in och föder, har varit så skralt med förlossningar på mina skiften den senaste veckan. Godnatt!

UA

kan för tillfället bäst beskrivas med UÄÄÄÄÄ... Sitter här vid köksbordet och svettas. Har kommit en bit, men tanken slår mig att det kunde ha varit smart att börja lite tidigare än dagen före dead-line. Eller vad tycker ni? ;) Har lyckligtvis fått lite artiklar om artikelskrivande av Anette så nu ska jag ta en djupdykning i dem och försöka lyfta fram de guldkorn som jag kan ha nytta av. Tur i oturen också att jag är ledig i dag.
.
Snart ska jag ta en paus i skrivandet och ta en promenad med vovven. Sen ska jag svänga in via mitt stall också och fantisera om hur min egen häst står där och väntar på att vi ska ta en ridtur i vårblåsten. Påminner mig om när vi var små och jag och min kompis lekte att vi hade hästar. Där gick vi längs vägen med ena handen i luften, eftersom vi naturligtvis höll i grimskaftet och ledde våra hästar till hagen. Jag undrar vad folk som såg oss på håll trodde vi höll på med. De såg ju inte hästarna som var så verkliga för oss. :)
.
Skön tisdag till er!
.

Zzzzz

Det blev ett lååååååångt skifte på förlossningen i dag. Så långt att jag inte kommer att åka dit i morgon. Ska ägna hela dagen åt mitt UA och förhoppningsvis komma någonvart också. Nu är jag bara så dödstrött att jag vill sova klockan runt eller nåt i den stilen. Godnatt!

Hästfeber

Jag har drabbats av ett akut anfall av hästfeber. Det kan till viss del bero på vår gäst som bodde här i helgen, som dessutom råkade vara ägare till en arab och det blev en del hästsnack. Nu har jag surfat runt på en massa hästannonser och drömmer mig bort till sköna ridturer i skogen och att flyga över höga hinder. På önskelistan står en lugn, snäll, erfaren och hoppvillig halvblodsvalack. Gärna en som passar min börs också. :)
.
Ärligt sagt så vet jag att det bara kan stanna på drömstadiet ännu, men det vore så kul att ta tag i ridintresset igen. Dock kräver det en massa tid, jobb och inte minst pengar och dessa tre råkar vara den största bristvaran här för tillfället. Så nu håller vi drömmarna vid liv tills omständigheterna är lite mera gynnsamma. (Men eftersom stallet finns klart ute på gården så är det fritt fram att tipsa ifall ni skulle veta av någon lämplig kandidat... ;) )
.
Nu ska jag gå och lägga mig, ännu ett morgonskifte ska avverkas i morgon. Godnatt!
.

Min första och sista häst. Underbara Pinatubo. 1991-2008


Söndag

Har just kommit hem från ett rätt så händelselöst morgonskifte. Eftersom inga barn valde att komma till världen just där jag befann mig så fick jag tillsammans med min handledare städa en massa på den nyrenoverade BB-avdelningen. Tanken är att vi ska flytta dit nu i början på nästa vecka, så det fanns en hel del städande. Har torkat byggdamm så det står mig ur öronen. Sen fick jag sluta lite tidigare och eftersom solen skiner så borde jag ju ta hunden i kopplet och bege mig ut på promenad. Dock skriker min kropp efter lite vila och den lilla gnutta förstånd jag har kvar ropar att det är hög tid att ta itu med UA, vars första del ska vara inlämnad om tre dar.
.
Så vad gör man då? Ja, inte vet jag. Jag ska börja med att uppsöka "tuppen" så får vi se vad som händer sen. :) Ha en skön söndag!

God morgon!

I dag är det fredag och jag ska inleda en arbetsvecka med sju arbetsskiften i rad och en skoldag on top of that. Livet leker. Först ska jag dock dammsuga köket, det enda som lämnade ogjort i går, sen ska jag mappa in lite papper, ta en promenad med Kira, duscha, fixa nåt ätbart till kvällsskiftet och sen bege mig i väg.
.
Jag har för övrigt världens träningsvärk efter onsdagens wolleyboll, ni vet en sån som gör att det är en plåga att gå på toa eftersom wc-stolen är så låg och man nästan kan höra hur lårmusklerna skriker när man försöker sätta sig. Jag hoppas att dagens promenad får mjukat upp mina ben lite, för annars vet jag inte hur jag ska klara en kväll på jobbet. Jag har inget minne av att jag någonsin skulle ha blivit så här sjuk i musklerna efter ett wolleybollpass så det är väl nog bara att konstatera att jag i sanning inte är i form.
.
Ha en skön helg alla, hoppas ni får vara lediga! Själv fortsätter jag i samma tema med helgjobb, fortfarande är det bara en helg det här året som jag varit helt ledig. Jag har dock räknat ut att det inte borde vara så många jobbhelger kvar nu under våren. Efter den här helgen är det bara en helg under förlossningspraktiken som jag jobbar, sedan eventuellt en helg under BB-praktiken. Efter avslutad BB-praktik är det ju dags för 6 veckor rådgivningspraktik och då ska jag minsann njuta! Normala arbetstider, 8-16, lediga kvällar och lediga helger. Jag kan inte tro att det är sant. :)

Må så vara...

...att min man inte är fullkomlig. Han glömde min födelsedag när jag fyllde 20, de senaste bröllopsdagarna har det inte varit mycket till uppvaktning och senaste vändag hade han ju som bekant glömt börsen hemma. Dagar som denna dock, är han mera än guld värd. När han kommer hem från jobbet så ropar han redan i dörren; "Grattis på kvinnodagen!" Sen har han köpt bakelser och smultronhjärtan åt mig. Jag äter ju egentligen inte godis, men med en uppvaktning som denna kan man ju inte annat än göra ett litet undantag. :) Till råga på allt så har David röjt upp en massa här i huset, städat både källaren och här uppe så jag har fått baka i fred. Han kan, min man! (Om han bara vill... ;) )
.
.

Allt löser sig!

Tanden är fixad, käken bedövad som bara den och till på köpet så räckte pengarna över till ett par glasögon. Visserligen inte årets modell, men jag är ändå nöjd. Vad tycker ni? ;)
.

13:30

Fick en tandläkartid redan i dag, så nu får jag se till att få gjort lite innan dess, antar att man är rätt öm i käften senare i dag. :) Jag hoppas att jag hittar till rätt ställe, men jag har ungefär på klart var det ligger så nog ska det väl lösa sig. Får se till att starta i tid bara.
.
Gårkvällen var den roligaste på länge. Bland alla sporter som finns så är wolleyboll min absoluta favorit. Jag kunde hålla på i timtal och det är så roligt att jag inte ens tänker på det som motion och det är väl så det ska vara, eller hur? Dock fick jag en vansinnig mjölksyraattack i benen rätt så tidigt och det innebar att mina ben blev alldeles stumma och stela vilket inte gjorde det direkt lättare att röra på sig framåt kvällen. Jag känner nog ännu i dag att de är lite stela, men jag hoppas att det snabbt går över. En snabbcheck i min almanacka visade dessutom att jag har lediga onsdagkvällar hela våren framöver så min lycka är gjord. :)
.
Kunde inte somna om efter att gubben steg upp i morse så jag har tillbringat morgonen i sängen tittandes på följande som en av mina kolleger från praktiken tipsade mig om. Den är uppdelad i sex delar. Jag länkar här till den första så är det bara att klicka sig vidare till de olika delarna i tur och ordning. Det är en svensk film och den är både vacker, sorglig och tankeväckande. Ta hand om varandra!
.

Så det kan gå!

Jag har länge drömt om att investera i ett par nya glasögon och speciellt den senaste tiden har det ofta varit i mina tankar att jag borde svänga in via någon optikerbutik och kika lite på vilka erbjudanden de har. De här drömmarna är jag rädd får stanna en liten stund till som just drömmar eftersom jag precis upptäckte nåt vasst långt bak i munnen och efter en stunds gapande framför spegeln kunde jag konstatera att min fruktan var befogad, jag har tappat en bit av en tand! Jag vet inte hur det har gått till, jag har inget minne av att jag skulle ha känt någon bit lossna eller tuggat på något skarpt nog för att slå lös en tandbit, men nu är det bara att konstatera faktum och i morgon grabba telefonen och beställa en tandläkartid. Jag har inte varit till tandläkaren på många år, främst för att jag hatar att ringa (därför jag inte varit till frisören heller på de senaste åren...) men också för att mina tänder brukar vara i gott skick och jag inte upplever mig ha så mycket överloppspengar att sätta på just tandläkaren. Till den kommunala tandvården lönar det sig ju inte att ringa, de har ju väntetider på över ett halvt år om det inte är något absolut akut.
.
Så - nu får jag dras med mina gamla glasögon en tid ännu och hoppas att det inte blir en alltför saftig räkning från tandläkaren sen. Till all lycka ska jag på wolleyboll i kväll, så jag tror att mitt liv nog ordnar upp sig ändå... :)

Jå hej bara!

Här har det inte hänt mycket den senaste veckan, eller i mitt liv händer det ju hela tiden saker, men det mesta är ju jobb/praktikrelaterat och det kommer ni nog inte att få ta del av, även om jag skulle unna varje människa att vara med om de mirakel som jag får vara med om nästan varje dag.
.
Nu är jag ledig i dagarna två och i dag är det strålande väder. Jag ska alldeles strax ta ut vovven på en promenad (jo, jag har hållit min del av det tidigare nämnda avtalet, gubben är det kanske lite sämre med... surprise, surprise...). När promenaden är avklarad ska jag röja lite här på torpet och sedan försöka sätta i gång med utvecklingsarbetet. Jag har ännu inte gjort ett skvatt och teoridelen ska vara inlämnad om en vecka. Kanske dags att börja på då eller??
.
I söndags var vi på dop, Oliwer Jimmy Johannes och Oscar Jimmy Leander blev döpta och så blev deras pappa firad på samma gång eftersom han fyller 30 om tre dagar. Sen var det bara att söka sig direkt till nattskifte efteråt. För det mesta gillar jag nattskifte, jag sover oftast som en stock när jag kommer hem, men om jag inte fått sovmorgon dagen innan jag börjar vaka så tar det nog väldigt emot att bege sig iväg då man mycket hellre skulle krypa ner under det egna täcket.
.
Nu ska jag UT så länge solen skiner. En fin dag till er!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort