Fortfarande "jullov"

Jobbar på vid min kära korvfabrik. Har haft en riktigt skön jul med nära och kära och mestadels långa sovmorgnar. Vilket ju inte alltid är ett plus när man sen ska svänga tillbaka dygnet men...
Ska alldeles strax söka mig i säng, skulle ju helst få minst 8 timmars sömn i natt, förra natten låg jag vaken hur länge som helst, fick börja läsa en gammal Guiness rekordbok för att få ögonen att bli så trötta att de inte orkar vara öppna mer.

Har ännu en och en halv vecka jullov, jobbar ända till den 5:e, så det blir inte så mycket ledigt för mig, men allt tillskott i kassan är mera än välkommet, så jag ska väl nog överleva! :)

Nu ska jag nog gå och knyta mig, hade siktat in mig på boxning i morgon, men jag är rädd att jag blir tvungen att skippa den pga logististiska problem. eller vad det nu kallas.. :) På ren svenska är det inte alltid så lätt utan egen bil!

Längtar till helgen, ska spendera den i Vasa i min egen sköna säng, hoppeligen hinna träna som en tok också.. ;) Blir verkligen nya tag från nyår, både för gubben och mig, ser fram emot en mera strukturerad och rutinmässig vardag igen!

Hoppas att ni alla har haft en riktigt skön julhelg med fokus på det viktiga i julens budskap!

Jullov

Jag verkar tydligen ha tagit jullov från bloggandet också och inte bara från skolan. Har hunit jobba redan två dagar den här veckan, bor i Kållby för tillfället och njuter av livet. :) Sticksjukan är fortfarande lika svår, det värsta är att jag inte orkar fästa alla trådar efter att jag stickat klart någonting, så för tillfället har jag 5 par sockor med ofästade trådar medan jag har börjat sticka ett par vantar åt mig, borde kanske anställa någon som trådfästare? :P

Gubben kom i fredags, han är nu ledig ända tills måndan efter jul, så hoppas jag hinner göra nåt annat än jobba nästa vecka. Inte så ofta vi är lediga samtidigt känns det som.

Vad har ni för planer för julen? Jag ska bara jobba, sticka, läsa, njuta och ta det lugnt. Har alla julklappar inhandlade, bara några småsaker att paketera, och hjälpte morsan med lite julfixande i går så snart kan man med gott samvete bara slappa. Samlar säkert nåt kilo på mig under de följande veckorna, men det är väl för att jag ska ha nån utmaning efter nyår.. ;) Ska nog hinna med boxning på tisdag har jag tänkt, har bestämt mig för att då är min förkylning över helt. Känner mig nog redan rätt så bra i skick, hamnar att snyta mig lite mellan varven, men annars ok.

Igår fick jag njuta av både Kevin och Moah, deras föräldrar skulle på julfest så mor och jag agerade barnvakt, det gick riktigt bra, inte många tårar fälldes under kvällens lopp.
Idag har jag tagit en skön sovmorgon, ska snart avnjuta något som av lukten att döma blir en supergod söndagslunch.

Ha det bra alla!


Sticksjukan har drabbat mig

Det är inte bara en förkylning som drabbat mig utan också en sticksjuka av värre art. Har stickat klart farsans sockor och ett par åt Moah. Ska sticka ett till sådant par åt Teah också och sen nåt åt lilla Kevin. Efter det ska jag troligtvis sticka dessa.
Skulle alltså inte ha tid att läsa på engelska tent eller förbereda nån av de fyra grupparbetspresentationer jag har nästa vecka.. ;)

 


Hostar och snorar

Fy för förkylningar! :(
Tredje dan på g nu, näsan rinner och hostan river sönder halsen på en, mysigt värre! Dock får man väl se snorandet som något positivt, det borde ju inte vara nån svininfluensa då åtminstone! :) Nån feber har heller inte märkts av. Skönt att vi är lediga resten av veckan i allafall! Borde läsa på engelska tent, men det känns inte alltför lockande just nu.
Är just hemkommen från en runda på stan och om jag nu inte missat mig nåt alldeles otroligt så tror jag att årets julklappsinköp är fixade, bara paketerandet kvar, men det borde inte vara nåt större problem. Skönt att ha det klart så här långt.
Borde ta tag i disken, men det känns bara föööör tråkigt, vill kura ihop mig under filten och bara hoppas att klockan snart blir halv åtta och gubben kommer hem.
Hoppas ni sluppit undan allt vad förkylningar heter.

Sjuk hals.. :(

Vaknade i morse med sjuk hals. Har försökt kurera mig hela dan med honung och Carmolisdroppar, men jag kan inte direkt säga att det blivit bättre. Känner mig inte annars vidare sjuk, men det kanske kommer. Typiskt! Jag har verkligen inte tid att bli sjuk nu! Först slutspurten i skolan innan jullovet och sedan ska jag jobba ihop lite slantar för min överlevnad så då kan jag ju inte vara sjuk!
Hade en trevlig helg åtminstone, med rätt så fullspäckat program. IKEA hela lördagen och på söndan hann vi ranta runt hela stan nästan. Var både på 13-årskalas för gubbens systerson och sen på besök hos våra vänner T&K. Länge sedan vi träffat dem och deras ungar, deras äldsta är dessutom vår fadderdotter. Hon var nog lite blyg först, men det tog inte länge innan hon "tinat upp" och sprang runt o lekte.  Hon börjar ju bli stor, fyller snart två!
I går fick Emma, Frida och jag klart vårt forskning och utvecklings arbete - äntligen säger jag bara! Även om det har varit intressant så har det varit en rätt så jobbig uppgift. I kväll ska vi samlas vid Fridas och förhoppningsvis få klart vårt rehabiliteringsarbete. Sen är det bara lite engelska uppgifter kvar, nån trevlig tent och så...
Nu ska jag söka mig mot stan och försöka hitta lite julklappar, sen borde jag hinna handla lite också, börjar bli kris i kylskåpet här hos oss. Lyckligtvis kokade jag risgrynsgröt igår så det finns över tills i dag. Jag tror att jag aldrig blir trött på risgrynsgröt, den är så god och man får känslan av "bomull kring hjärtat" då man äter den!
Hoppas att ni haft en bra helg och att ni får en trevlig vecka fram till lucia på söndag!

Dags för klassjulfest! :)


Nästan kvalificerad som plugghäst...

Har tillbringat fem timmar tillsammans med Anette, Emma och Frida och kämpat med vårt rehabiliteringscase. Till all lycka hade vi choklad i mängder som höll oss vid liv. ;)

I dag har ett mindre mirakel skett här i vår lägenhet. Bokhyllan och det gamla skrivbordet har hittat sin väg ut ur vårt sovrum! Det tog endast x antal månader. Vi bar ner dem i bombskyddet och i morgon ska gubben föra dom till Röda Korsets loppis, så får vi känna att vi gör en "god gärning" samtidigt som vi blir av med dem.

I morgon har vi tent/förhör/ellernåtliknande i engelska anatomi ord. Få se hur det går, läste lite i natt och tyckte att det nu inte verkade så där farligt svåra ord, men får nog läsa på i kväll ändå. Stavningen brukar vara det som orsakar mest huvudbry när det kommer till engelskan.

Har just kommit hem från en kylig kvällspromenad med Kira. Skönt med minusgrader, nu väntar vi bara på snön!

På lördag blir det Ikea med nästan hela la familia, ser fram emot en trevlig tripp och hoppas att de flesta skolarbeten är någorlunda fixade tills dess så man kan koppla av lite!

Nu en stunds slappande och sedan engelskaplugg, hoppas ni har en skön kväll!

Gäsp!

Miss i nassen.. Har spenderat kvällen med Emma och Frida och försökt få nån rätsida på vårt arbete i forskning och utveckling. Blev dock ett lite halvhjärtat försök, men nåt fick vi svarvat ihop åtminstone. Har nu på sena kvällskvisten filat lite på lagstiftning och finansiering gällande rehabilitering och nu ska jag krypa till sängs med en hel massa engelska anatomi ord som borde sitta som gjutna i min skall senast torsdag eftermiddag. Är det det här som kallas ledig dag?

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort