Med huvudet uppe i det blå

Jag lever i en liten drömvärld just nu. Datorn är i gång mest hela tiden och jag varvar alla möjliga inredningssajter och bloggar som jag bara kan komma över. Skriver listor och planerar för fullt. Det var ju där jag inte skulle hamna, hålla huvudet kallt tror jag bestämt att jag skrev bara nåt blogginlägg längre ner. Vilken tur i alla fall att det inte kostar att drömma, i så fall hade jag hastigt blivit ruinerad. Jag hoppas att det snart blir nån rätsida på allt funderande så man vet om det är någon vits att planera vidare eller om man ska starta om på ny kula i ett senare skede.
.
Promenaden i dag var för skön! Solen värmde och flåset har blivit säkert hundra gånger bättre på bara nån månad. Det blev en längre runda i dag och ändå var jag inte närmelsevis så trött som jag var efter mina turer för ett par veckor sen. Kul att se framsteg någonstans åtminstone! I morgon är det ju en ny månad. Jag är 99,99% säker på att jag inte uppfyller denna månads "kvot" vad gäller viktnedgången. Inte minst pga det extra kilo jag fick av mitt frossande i helgen. Men det må nu så vara, nog ska det väl försvinna så småningom.
.
Bl.a. något i den här stilen drömmer jag om...
Bildkollaget är hämtat härifrån. Det är främst köket som jag syftar på, handtagen är ju bara för snygga!!
.

All vår början...

...bliver ack så tung och svår och uttråkande och allmänt trög. Har kämpat mig igenom fyra (!!) artiklar redan i dag (vilket innebär att jag har två kvar att läsa) och nu tar min söta vovve och jag oss en välbehövlig paus och ger oss ut på promenad i det underbara sportlovsvädret!

Sportlov

Den här veckan har jag lov och som alla troligtvis vet (eller åtminstone borde veta) så finns det inget som heter lov när man är studerande. Måndag-onsdag ska jag gräva mig ner i resten av artiklarna till examensarbetet och torsdag och fredag ska jag till min kära korvfabrik och försöka skrapa ihop lite slantar till vårt hushåll.
.
Jag hade stora planer på att börja tidigt i morse, jag hade satt klockan på ringning vid åtta och tänkte att det ska nog lyckas. Sen ringde ju gubbens klocka femtioelva och en gång innan han steg upp och jag låg där och funderade på vad han skulle äta i jobbet i dag. Till sist var jag tvungen att stiga upp och försöka fixa ihop en vettig matsäck åt honom för han fyller ju ändå bara 28 nästa månad så ifall man inte ställer i händerna åt honom så är han oäten hela dan.
.
När jag gick och lade mig tillbaka var klockan nästan sju så jag flyttade fram väckningen till halv nio, sedan när klockan ringde så snoozade jag hur länge som helst. Frukosten åt jag strax före klockan tio och efter det har jag suttit och letat inredningsinspiration på nätet. Exakt vad jag skulle ägna dagen åt, eller? Jag får verkligen ta mig i kragen och börja på nu. Jag ligger ju redan efter i schemat med tanke på att all tidigare forskning helst skulle ha varit klar inom februari. Jag har en vag känsla av att jag INTE blir klar i dag. :)
.
I helgen har jag haft sticksjukan. Jag har avverkat både en mössa, ett par vantar och ett par pulsvärmare. Jag har t.o.m. fått fästat alla trådar och det mina vänner, är inte illa för att vara jag. Det där evinnerliga trådfästandet är den stora nackdelen med att sticka. Jag hoppas att jag orkar hålla mig nu så att jag inte börjar med nåt nytt projekt innan jag kommit åtminstone liiiite längre med skolarbetena.
.
Hur som helst så önskar jag er alla en riktigt skön vecka, oberoende om ni har sportlov eller inte. :)

För att undvika missförstånd

och att någon skall få för sig att jag på något vis skulle ha mycket karaktär och vara benhård, bara träna och äta hälsosamt så kommer här veckan bikt i form av helgens "syndande":
.
Jag har ätit en nykokt munk, med mycket socker på.
Jag har ätit godis.
Jag har ätit chips OCH dipp.
Jag har ätit en pizza.
Jag har gått upp ett kilo på två dagar.
.
Var det gott? JA!
Vad det värt ett kilos viktuppgång? Beror på hur snabbt det försvinner igen.
Kommer jag att göra om det? Förhoppningsvis inte. Eller jo, gubben och jag kom överens om att på "vappen" ska vi fuska nästa gång.
.
Dock HAR jag varit på zumba i går, då helt åt pipan var inte hela helgen. :)
.
Fredagens äventyr var roligt och vi fick en massa att fundera på. Nu gäller det att ha tålamod och hålla huvudet kallt, inte låta rosenröda drömmar stiga en åt huvudet. :)

Nervös

Nu börjar jag bli ordentligt nervös inför eftermiddagens äventyr. Bara 8,5 h kvar... :) Men först skola. En sak i taget lär det så fint ska heta...

Har haft en

helkul kväll på Amarillo med mina fina klasskompisar. Ätit gott och skrattat mycket. Det är inte utan en gnutta vemod som man ska skiljas åt. Tur att vi ser till varandra nu som då i skolan ännu i vår.
.
I morgon är det fredag. Fullspäckad dag. Börjar morgonen med lite föreläsningar i farmakologi och sedan ska Emma, Frida och jag försöka "smätta ihop" ett av dom tusen och åter tusen arbeten vi gjort. Sen gäller det att snabbt åka hem och packa, för vi ska norrut på något spännande! ;) Få se vad det blir av det hela.
.
Nu måste jag dyka i säng o krypa tätt intill gubben, han är varm som ett element fast det är iskallt både ute och i vårt sovrum. Jag kan inte förstå hur det kan vara så kallt där när det är varmt i resten av huset. Men vem vet, kanske är det gubben som mixtrat med värmen för att jag ska komma lite närmare... ;)
.
Godnatt på er alla!

Torstai aamu

Idag har jag för mig att det blir en bra dag. Jag ser verkligen fram emot eftermiddagens praktiska övningar på mödravårdskursen. Vi ska lära oss att känna på magar hur fostret ligger, lyssna efter hjärtljud och mäta SF mått. Allt börjar ju bli på "riktigt" snart, det här är så roligt!
.
På kvällen väntar ett Bodypass och efter det blir det ett besök på Amarillo med klassen. Vi skiljs ju åt nu när alla börjar med sina olika inriktningar så det blir en avskedsmiddag för VÅ3/08. Barnmorskorna går nu istället på klass BM13/11.
.
Nu måste jag skynda, ska hinna hämta min kompis Frida också. (Och pussa min söta vovve lite. ;) )
Ha en riktigt bra torsdag, det tänker jag ha!

Nåja!

Hade bara föreläsningar på förmiddagen i dag och efteråt stannade Frida och jag och fixade ihop vår hemtent i anatomi och fysiologi. Otroligt skönt att ha det ur världen. Jag börjar snart se nån ända på alla dessa arbeten, bara jag orkar med en liten slutspurt ännu. Sen är det bara att ta itu med tentläsningen och examensarbetet. Tjohoo... :)
I dag är det vackert men ack så kallt. Hoppas att det blir lite varmare småningom så man kan börja våga sig ut på lite promenader igen. Idag blir det nog en innesittardag. Ska försöka jobba både lite med arbetet i vårdteori och sen också se på nån artikel. Har en önskan om att gå och lägga mig tidigt också, vi får se om det lyckas. I går kväll började jag läsa en av mina nya böcker från det Bästas bokval och naturligtvis kunde jag ju inte sluta mitt i utan var tvungen att läsa ut hela på en gång. Vilket i sin tur resulterade i en alldeles för kort natt. Det värsta är att jag inte ens är förvånad på mig själv. Det är riktigt typiskt mig. Jag har haft den där boken på mitt nattduksbord i flera veckor och försökt övertala mig själv om att låta bli den tills alla dessa tenter och arbeten är över, men så här länge lyckades det. Nåja, tre böcker kvar olästa, månne de hålls olästa också tills det värsta i skolan är över...
.
Nu ska jag fixa ihop en kycklinggryta. Hoppas den blir lika god som förra gången. :)

Godmorgon!

Ville bara dela med mig av ett hett tips. Käka inte ett halvt kilo ost innan ni ska på träning! Det kändes som om jag hade en stor klump på minst tio kilo i magen när man skulle hoppa upp och ned på stepbrädan igår. Sen när vi skulle ner på golvet och träna lite magmuskler till sist fick man ju mest träna ringmuskeln för att inte släppa nån fis. Som sagt, nu är detta testat och rekommenderas icke!
.
Skolarbetena gick si så där i går, jag fick åtminstone fixat min del i det sista farmakologiarbetet, men när jag skulle färdigställa det sista på anatomihemtenten så fick jag inte upp det dokument som Frida sänt mig på mailen, eftersom det var skrivet i den nyaste versionen av Word och alltså ett .docx doument. Eftersom jag bara har ett svettigt Open Office program som jag jobbar med hemifrån så klarar det inte av att öppna .docx filer utan de bör vara i .doc form. Sen så kom min anatomibok till korta på den sista uppgiften, så nu får jag igen ta en djukdykning i skolans bibliotek i dag och hoppas jag skall hitta något vettigt om mag- tarmkanalens utveckling under fosterstadiet. Sen börjar jag ha knatat av rätt så bra på högen med arbeten. Har nåt sk*t om nån vårdteoretiker ännu, men det kan hända att det får vänta lite ännu, jag måste ju hinna med lite examensarbete mellan varven. Delen om tidigare forskning ska ju vara klar inom februari helst och jag är inte ens genom hälften av mina artiklar ännu.
.
Men nu ska jag bege mig mot skolan, ska försöka hinna jobba lite via deras datorer nu innan dagens föreläsningar i mödravård. Ha en skön dag, alla vänner!

...

Trött. Jag trodde att jag skulle somna som en stock i går kväll men icke sa nicke. Där låg jag och vred mig och vände mig, frös om tårna och min stackars hud som inte gillar kallt väder kliade än här och än där så innan jag äntligen fick tag i någon sömn var nog klockan närmare mitt i natten. Skönt att vi började tio i dag alltså. Stack hem lite tidigare från skolan också, vi hade räkning i farmakologi, barndelen och det var inget jag inte kunde så vid pausen gick vi.
.
Nu har jag suttit och fördrivit tiden på nätet, borde ha gjort lite skoljobb, men motivationen ville inte riktigt infinna sig. Ska alldeles strax på ett Stepbodypass så efter det kanske jag orkar engagera mig lite. Vi får se.
.
Gubben har varit riktigt duktig idag och ringt en massa samtal hit och dit. Småningom kanske vi får nån rätsida på hur vi ska fortsätta leva fr.o.m. sommaren. Dock känns det inte som om jag direkt längtar efter själva flyttandet. Har fortfarande nog efter förra sommarens packande, bärande och inte minst flyttstädande. Uschameij.
.
Nu ska jag försöka gräva fram lite träningskläder och sedan slänga en laxbit i ugnen så jag har nåt att käka när jag kommer hem. Ska bli så gott med lax, de senaste veckornas hårda budget har inte tillåtit några sådana kulinariska utsvävningar så jag ska njuta av varje tugga. :) Dock har jag ätit knäckebröd med ost nu efter att jag kom från skolan så jag har ost ända upp i halsen. Hoppas det inte kommer ännu högre upp när man river igång och börjar hoppa upp och ner på en stepbräda.
.
Jag måste medge att jag måååånga gånger hellre skulle krypa ner i soffan under filten och stanna där hela kvällen, men det gäller väl att försöka fokusera på känslan efter ett gympass i stället. Den slår i alla fall känslan av ett dåligt samvete som anklagar en för att ha förslösat en hel kväll på noll och ännu mindre.
.
Ha det gött!

Måndag

Efter en väldigt intensiv helg med ett evigt rännande efter vägarna så hade man ju hoppats på en god natts sömn, men den uteblev i natt. Jag hade svårt att somna, väcktes av gubben, hade svårt att somna om, väcktes av gubbens klocka som ringde femtioelva gånger innan han steg upp, hade igen svårt att somna om och sen så ringde ju min klocka. Inget vidare upplägg för en dag i pluggandets tecken alltså. Dock har jag kommit mig igenom en dag med anatomi o fysiologi samt mödravårdsföreläsningar. Dessutom har jag i kväll avverkat två arbeten i farmakologikursen och suttit och räknat lite övningsuppgifter i ett par timmar. Allt detta efter att jag varit och handlat mat och svept ihop en lite lättare middag åt gubben och mig. Plus i kanten alltså för vad jag fått gjort i dag.
.
I helgen var vi och parade Kira. På lördagen lyckades det inte riktigt, men vi försökte i går kväll igen och då gick det mycket bättre. Så nu får ni alla hålla tummar och tår för att vi ska få några söta valpar där runt påskhelgen någon gång.
.
Nya planer kom upp i helgen ang. vårt flyttande och boende norröver. Blir att ringa en del samtal nu den närmsta tiden och reda ut ett och annat, så får vi se hur det blir. En sak i taget. Tur att det är gratis att drömma åtminstone! :)
.
Nu ska jag ut med Kira en sista gång. Sedan blir det att krypa till kojs. En ny dag i morgon, med föreläsningar i anatomi, fysiologi och farmakologi. Lyckligtvis börjar vi först klockan tio, sovmorgon alltså! Sen hoppas jag ju hinna med ett Stepbodypass också. Godnatt!

Skööööönt!

Fick alldeles just klart arbetet till Barnmorskekunskapens historia och psykologi. Vilken känsla! :) Jag har varit så upptagen av mitt skrivande att jag helt glömt bort att äta lunch. Nu börjar hungern ge sig till känna. Dock borde jag å det snaraste ta itu med packandet, gubben kommer hem om ca femton tjugo minuter och då har vi tänkt åka norrut.
.
Nu återstår alltså "endast" sju andra inlämningsuppgifter, tre (eller fem, beroende på hur man räknar) tenter och ett examensarbete att fokusera på de närmaste tre veckorna. Lugna puckar alltså...

En sargad familj...

En smått dramatisk rubrik kan tyckas, men sanningen är den att vi båda är rätt så sargade för tillfället. Gubben satte sina fingrar i en bandslip igår, så två av hans naglar och fingerspetsar på vänsterhand är av en mera ickeexisterande art för tillfället. Vi får hoppas att det är som med ödlesvansar så det växer ut nya småningom.
.
Själv var jag på ett Body pass i går. Eller det skulle vara ett Body pass men vår dragare låg hemma i flunsan så en av killarna på gymmet drog passet för oss i stället. Vi använde oss av "kahvakuulat", jag har ingen aning om vad de heter på svenska, men det är stora (och tunga) kulor som har handtag på. Dessa ska man då svinga och svänga och använda som tyngder vid olika rörelser. Sagt och gjort så tränade vi på som tokar och mitt i en serie av knäböj och sving med kulorna (det där sista lät ju lite som det lät...) så drabbades jag av världens mjölksyraattack i lårmusklerna. Jag kände hur det började krampa på framsidan av låren och benen kändes plötsligt som stockar. FY, vilken känsla! Jag har aldrig känt så förut, även om jag varit trött och musklerna ropat på nåd. Dock kunde jag ju inte "tappa masken" och ge upp, då hade man ju fått skämmas, så med mina sista urkrafter så segade jag mig igenom resten av serien och de därpå följande övningarna.
.
Mina framsida lår hade dock fått nog och sade upp kontraktet med mig med omedelbar verkan. Jag vet inte hur jag kom mig hem, bara att trycka in kopplingen i bilen krävde nästan all kraft jag hade och jag var rädd att få nya kramper så att foten inte skulle hållas på pedalen. Jag har aldrig varit med om att få träningsvärk så här snabbt, det brukar ju ta ett dygn eller två innan det börjar kännas riktigt ordentligt. Men inte den här gången dock. Resten av kvällen stapplade jag omkring som på träben och ännu i dag så är jag mera eller mindre handikappad, så dagens RVP pass var det inte tal om att delta i. Får snällt stanna hemma och plugga. I morgon blir det dock zumba med hela halva släkten. Ska bli skönt med ett zumba pass som omväxling, har blivit väldigt mycket muskelträning den senaste tiden och mindre aerobisk träning, men nu ska pumpen få jobba lite också.
.
Nu ska jag fortsätta jobba med mina skolarbeten. Jag har både ett och annat som jag borde ha fixat i dag. Ska dessutom ta med mig lite artiklar till examensarbetet när vi åker norrut och mitt mål är att jag åtminstone ska ha kämpat mig igenom ett par av dem den här helgen.
.
Hur som helst så vill jag passa på att önska er alla en riktigt skön helg!

Oj, voj, voj...

Har suttit och kämpat med vetenskapliga artiklar hela kvällen igen. I kväll fick dock examensarbetet stiga till sidan till förmån för arbetet i Barnmorskekunskapens historia och psykologi. Jag har nu förutom bokrecensionen redogjort för tre artiklar. Nu gäller det bara att få kopplat samman artiklarna med bokens innehåll och motivera varför detta arbete har något att tillföra mig och mina studiekamrater. Ja, och sen borde jag ju svarva ihop en fin inledning och avslutning också. Men det får bli en annan dags problem. Sex och en halv sida skriven text får räcka som resultat av dagens vedermödor.
.
Just nu är jag på jakt efter en parhäst till ett kort arbete i farmakologi. Vi ska skriva lite om smärtlindring med epidural och lite om cytostatika och eftersom deadline är redan 5.3 så vill man ju gärna ha undan hela skiten så fort som möjligt. Alternativt så skriver jag ensam, det var ju endast ca fem sidor det var frågan om, men visst vore det skönt om man kunde dela lite på bördan.
.
Ibland (som idag t.ex.) så känns det nog som om ens huvud sakta men säkert spricker. Det känns som om vi har så otroligt mycket kurser på gång samtidigt och alla har ju en massa inlämningsuppgifter/tenter som ska fixas samtidigt. Idag har jag varit i skolan mellan nio och fyra, sedan jag kom hem har jag bara hunnit äta och sedan igen suttit fem timmar med skolarbeten. Ändå har man känslan av att man bara skrapat av lite på ytan av berget med uppgifter. Jag är faktiskt förvånad över mig själv då jag inte fått någon allvarligare stressanfall ännu. Jag vet ju med mig själv att jag är dålig på att hantera den där långvariga stressen, när man har en massa saker som ligger i bakhuvudet och överröstar varandra i försöken att påkalla ens uppmärksamhet. Jag misstänker att jag har mitt motionerande att tacka för orken hittills. Att jag tar mig tid ett par timmar nu som då att pausa från skoljobbet och istället tanka med en ordentlig endorfinkick är nog den enda vägen framåt just nu .
.
Dock kan man ju inte frångå det faktum att de inriktade kurserna ju är så intressanta att det blir roligt att studera. Om man bara slapp alla hemuppgifter så kunde jag gott sitta i skolan och lära mig mera, mera och ännu lite mera. Snart skall vi ha lite praktiska uppgifter också, det ser man ju fram emot!
.
Nu ska jag hänga upp en maskin med kläder och sedan skall jag dyka i säng. Jag hoppas att jag inte behöver drömma om dessa artiklar som jag har kämpat med hela kvällen, men man vet aldrig. Ibland har hjärnan så konstiga sätt att handskas med all den information man försöker pressa in dagtid.
.
Hoppas ni har möjlighet att lägga kvällarna på roliga och givande saker och inte behöver sitta med näsan i dammiga böcker och engelska artiklar. Godnatt på er!

Onsdag

Igen en onsdag. Jag har sagt det förut också att mitt liv mest tycks bestå av onsdagar. Jag ska försöka pracka på mig lite tjocka ytterkläder och hoppas att min bil samarbetar ännu en dag trots denna envisa kyla. I dag väntar vårdteori och mödravård om jag inte minns helt fel. Sedan en kväll med näsan i examensarbetet igen. Livet leker! :)
.
Nu måste jag skynda, ska ha Emma och Frida med mig idag så de inte fryser bort i den här vansinnesvintern. Ha en riktigt skön onsdag alla vänner!
.
Ps. En liiiiten kommentar nu som då skulle ju inte skada... ;)

Godnatt!

Efter en rätt så intensiv dag med kursstart, lite läkemedelsräkning, skrivande och inlämnande av en hemtent, printande av tusen och ett dokument till nya farmakologikursen, matlagande, ett StepBodypass, ätande, djupdykande i vetenskapliga artiklar, besök av brorsan och hans trolovade, lite tvtittande och slutligen ett skönt bastubad så är jag äntligen redo att slänga mig i min sköna säng. I morgon är det en ny dag, med mera köld. Mysigt som bara den. Eller så inte. Godnatt i vilket fall som helst. :)

Alla ♥:ans dag

En riktigt skön alla hjärtans dag till alla vänner och vem nu i övrigt som kan tänkas ha intresse av att läsa min blogg. :) I dag firar min käre make och jag vår förlovningsdag. Tänk att det redan har gått åtta hela år sedan vi förlovade oss! Helt otroligt, månne man börjar bli gammal på riktigt?
.
Vi firade inte så värst i år, vi var till Arnolds och åt varsin laxbagel och det var gott så det räckte. Sedan var vi en sväng via Clas Ohlsons också för gubben är så trött på våran gamla stekpanna som börjar bli så uppnött att allt bara fastnar i den när man steker. Så nu blev det en ny från "Classes". Hoppas att den är bra även om den inte var den dyraste varianten. Sen blev det sist och slutligen så att vi köpte en ny patron till vår laserprinter även om det sved i vår tunna börs. Nöden har ingen lag dock, både gubben och jag hade flera saker som måste utprintas och om jag printar mera vid skolan nu så blir jag nog ruinerad. Det blev alltså en rätt så dyr alla hjärtans dag fast vi försökte äta relativt billigt. :)
.
Nu har jag då invigt nya printpatronen och printat ut resten av mina artiklar till examensarbetet. Ska försöka orka traggla mig igen åtminstone en ännu i kväll. Sen tar vi resten en annan gång. Vi måste ju hinna med "veckomöte" i dag också, jag är så nöjd med hur förra veckan förflöt så jag hoppas på fortsatt succé.
.
I morgon börjar vi med en ny kurs i skolan, nämligen farmakologi. Den lär ska vara väldigt omfattande, man ska kunna en massa mediciner, både framlänges och baklänges ungefär. Hur de fungerar, indikationer, kontraindikationer, biverkningar och hela köret. Håhhå! Man får försöka acceptera det faktum att det är livsviktigt att man kan det om man nu ska jobba som sjukskötare/barnmorska och så pluggar man tills det sitter. Den största fördelen med den här kursen är ju att vi får räkna. Jag är antagligen en nörd som borde skämmas för att erkänna det, men några av de roligaste dagarna hittills i skolan, om man bortser från barnmorskekurserna, så har varit när vi har fått räkna. Jag kan gott sitta en hel dag och räkna om jag bara får. :)
.
Nu väntar som sagt lite vetenskapliga artiklar på min uppmärksamhet. Å hej å hå, kämpa på!

Håhhå

Har en dag med vansinnigt sötsug idag, men som tur börjar klockan vara så mycket nu att man med gott samvete kan slänga sig i säng så man slipper tänka på allt gott som man kunde äta om man bara tillät sig. Såna här dagar får mig att tänka på hur det var för två år sedan, då vi bestämde oss för att pröva på en ordentlig fastekur. Jag kunde inte låta bli att klicka mig tillbaka till januari 2009 i bloggen och läsa om hur det var att leva mitt liv för sisådär cirka två år sen. Att man bara orkade! Visst var det roligt att snabbt se ett resultat på vågen, men vilket självplågeri! Den kur jag gick på då fick man ju bara äta tre mål om dagen av, det finns ju andra där man får äta upp till fem måltider. Jag kommer ihåg att hela mitt liv kretsade kring mat. Jag var hungrig konstant, var ute och gick så att benen bara skakade när jag skulle upp för den sista backen hem till lägenheten, bakade som en tok för att på något vis uppväga vad jag gick miste om i matväg, sov som en kratta för jag bara tänkte på mat, drömde att jag åt fast jag inte fick, osv osv...
.
Tacka vet jag då att bara skippa socker, vitt mjöl och potatis men ändå äta gott och gå ner i vikt, sakta dock men ändå neråt. Det enda som harmar mig är ju att jag tillät mig att gå upp alla dom kilon som jag då med sådan stor plåga gjort mig av med, men det hjälps inte nu. Det är ju ingen idé att gråta över spilld mjölk eller vad det nu så fint heter.
.
Min kära make har ju turen att få åka lite snålskjuts på min koständring eftersom det här inte längre kokas mat med pasta, potatis eller finns nåt fredagsmys med godis och chips i stora lass. Dock äter han nog bröd med vetemjöl i och är inte sådär överdrivet noga med vad han stoppar i munnen. Men gissa om han rasar i vikt. Mycket mera än vad jag gör och då tränar han inget alls. Jag svettas ju på gymmet flera dagar i veckan förutom de dagar då jag lyckas ta mig ut på promenad. Lite orättvist kan det ju kännas. Dessutom tycker ju han att det är så roligt att pika mig eftersom hans BMI är lägre än mitt. Ni kan ju tänka er hur det känns för en som är tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna. :)
.
Nu borde jag ut med Kira på en sista pissetur innan natten. Borde dessutom sätta i motorvärmaren för i morgon bitti är det gudstjänst i Biblion. Kallt som bara den är det där ute, så jag funderar på att skicka ut gubben i stället. Tror ni det lyckas? :) Godnatt!
.
Ps. Ha, det lyckades! :)

Vilken härlig dag...

...tack gode Gud för vädret! Trallallalalaa...
.
Tog en skön sovmorgon i dag, vet inte när vi senast hade en sovmorgon i egen säng. Absolut den största fördelen med att spendera helgen i Vasa. Åt en lätt frukost och fick sedan med gubben på en promenad i det vackra men kalla vädret. Jag blev riktigt förvånad, han brukar vara så motsträvig till allt vad motionerande heter, men jag behövde bara fråga en gång om han ville komma med. :)
.
Resten av dagen har spenderats på matlagning, blev den goda kycklinggrytan idag, sen har jag suttit och jobbat med skoluppgifter. Jag tar tillbaka det jag sade tidigare om min anatomibok och att den inte var tillräckligt avancerad för min hemuppgift. Tar man sig bara tid att bläddra lite och hitta rätt ställe så finns visst den information som man behöver. :) Så nu är den uppgiften rätt så långt klar. Resten skall jag göra tillsammans med Frida. Har även skrivit klart min bokrecension till uppgiften i Barnmorskekunskapens historia och psykologi och gubben printade ut lite vetenskapliga artiklar till mig som jag troligtvis kommer att ha nytta av.
.
Nu borde jag hinna till butiken innan de stänger, månne jag får lurat med gubben dit också? Sen blir det att titta på melodifestivalen i kväll igen. Jag hoppas att Sanna Nielsen har en fin låt som gör hennes röst rättvisa. Nåt annat som jag hoppas är att jag ska få en lika vältränad mage som Marie Serneholt, jag menar - såg ni den förra veckan? :)
.
Trevlig kväll!

Tro det eller inte...

men här har det städats idag! :) Jag vet inte när vi senaste har gjort en riktig storstädning här i kåken. Jag skriver ju var och varannan dag här på bloggen om att det borde städas, men de flesta gångerna blir det inte av eller så blir det bara att man springer med dammsugaren över golven och efter nån dag så är det lika stökigt igen. Men nu tog vi riktigt i med hårdhandskarna. Jag sprang runt och skurade upp alla wc:n och badrum, bytte sängkläder och sånt. Gubben (!) dammsög hela huset och sedan avslutade jag med att skura rent våra golv. Av skurvattnet att döma var det inte i går det sist blev gjort. Men nu är det gjort och vilken skön känsla att ha det riktigt rent. Det håller väl ändå i sig ända tills i morgon så man får ju passa på att njuta. :) Jag tycker om att ha det rent och fint omkring mig. Stök gör att jag blir på dåligt humör och jag kan inte slappna av och njuta om jag vet att det borde städas. Det oaktat så är städningen ett så fruktansvärt tråkigt kapitel så det är nog det första stället där jag lite börjar pruta på mina principer om perfektionism. :)
.
Nu ska jag krypa ner i min sköna säng med underbart rena sängkläder och med världens bästa gubbstrutt, som den här veckan visat att han minsann kan om han bara vill. Man får så lov att instämma med Granlunds "Höödö-gubbi" som i en av sina oslagbara monologer säger nåt i stil med: "Meeera sådant, meera tryckare!" Godnatt alla och ha en skön helg!

"Ledig dag"

Denna "lediga" dag ska nu inledas med ett RVP pass på gymmet. Sedan väntar skolarbete i mängder och massor och när gubben kommer hem så har vi planerat in veckostädningen. Vårt veckoschema har fungerat riktigt bra hittills, men jag har en vag känsla om att gubben sätter sig på tvären i kväll när det kommer till städningen. Vi får se. Ni kan ju hålla tummarna. :) Han var lite trött och sur i morse när han åkte till jobbet och påpekade att jag som har ledigt ju kan städa. Jag vet inte hur många gånger jag har försökt förklara för honom att de dagar jag inte är i skolan inne i veckorna inte på något vis är lediga dagar utan dagar som skall ägnas åt hemstudier, men han köper inte det argumentet. Nå, vi får se hur det går i dag. Nu gymmet i alla fall. Vore det inte så hemskans kallt så blidde det en promenad i stället för solen skiner så innerligt hon bara orkar, men jag har inget större intresse av att frysa näsan, fingrar och tår av mig.
.
En skön fredag till er alla!

...

När jag kom hem från träningen var jag lite yr men ändå så här glad:
.
.
Sen gick jag i en dörrkarm och jag misstänker att käken for ur led. Fast det ser inte såå farligt ut tycker jag, vad tycker ni? Borde jag ringa doktorn?
.
.

Duktig som få

Har varit riktigt duktig idag igen. Stannade kvar i skolan och printade ut lite nödvändiga papper trots att det sved i mitt ekonomiska sinne att printa för 7 cent/papper. Efter en stund fick dock båda printrarna någon form av hjärtstillestånd och jag fick inte ut nåt vettigt längre. Tyvärr fick jag då inte ut några flera artiklar till examensarbetet, så det har jag inte kunnat jobba med i dag. I stället har jag kämpat på med hemtenten i kvinnans reproduktionsfysiologi, anatomi och fysiologidelen. Bl.a. har jag beskrivit äggstockarnas histologi och ligament, beskrivit befruktningens händelseförlopp och redogjort för corpus luteums betydelse som hormonproducent under graviditet. Intressant men ibland rätt så invecklat. Nu strandade jag dock på fjärde uppgiften där jag skulle redogöra för huvuddragen i den embryonala utvecklingen av nervsystemet. Min anatomi och fysiologibok är inte tillräckligt avancerad för den uppgiften så jag får så lov att söka en mera ingående bok i bibban, men det måste nog lämna till nästa vecka har jag på känn.
.
Nu ska jag småningom börja byta om, ett Bodypass väntar om en timme. Lite kul tillika att jag som inte egentligen gillar att bli "torterad" på dessa muskelpass frivilligt för tredje gången på en och en halv vecka söker mig till gymmet för just ett sånt pass. Men jag har en liten teori som går ut på att om min kropp inte tycker om det så är det säkert något den behöver. Jag brukar ju annars mest träna musklerna i konditionssalen, men jag har en vag misstanke om att jag inte tar i ordentligt då jag själv kan välja när jag "ger upp". När man har en passdragare som puschar på och inte låter en fuska allt för mycket så får man nog antagligen ut lite mera av träningen också. Till sommaren är jag säkert i toppform. (Okej, det där trodde inte ens jag själv på... ;) )
.
Jag måste hinna ut med Kira före också, hon sitter här på stolen bredvid mig och försöker påkalla min uppmärksamhet. Stackarn har säkert lite svårt att förstå varför matte är så tråkig och sitter med näsan böjd över en massa konstiga böcker och papper hela kvällarna i stället för att busa med henne. Livet är inte alltid så lätt som studerande, men än så länge är ju situationen någorlunda under kontroll, vi ska hoppas att det inte blir så mycket värre, så då ska nog det hela reda sig ännu. Det är ju inte så många veckor kvar till sommaren, bara jag orkar vara disciplinerad, strukturerad och i övrigt koncentrerad så ska det nog gå utan större problem. Det underlättar ju att det mesta man läser faktiskt är riktigt intressant. :)

Godmorgon!

Torsdag morgon och jag ska iväg till skolan för att titta på film. Den ska heta något i stil med den nya människan och handla om tvångssteriliseringar av mentalpatienter på 50-talet. Hoppas att den är intressant.
.
Är för tillfället rätt så trött. Till en uppgift i skolan ska vi ha läst en skönlitterär bok, recensera den och sedan hitta tre vetenskapliga artiklar som berör samma ämne och försöka få ihop det hela till ett smart arbete. Jag hittade i förrgår en bok på biblioteket som jag lånade, nämligen Åsa Jinders "Vill du ha barn med mig?". Jag sträckläste den i går kväll mellan tio och strax efter tolv och grät mig delvis genom boken. Som ni kanske kan räkna ut så handlade den om ett par som träffas, småningom vill ha barn och sedan upptäcker att det inte är så lätt som man kunde tro. Boken var till viss del lite självbiografisk även om historien var omändrad och vissa händelser var "lånade" av andra par med samma problem men på flera ställen var igenkänningsfaktorn så hög vad gällde tankar, känslor och reaktioner att det nästan kändes som om jag skrivit den själv.
.
Det är inget lätt ämne. Ibland flyter vardagen på och den där sorgen man bär inombords känns inte så påtaglig. De gångerna är det är inga problem att prata om det, man har nästan känslan av att det är någon annan man pratar om och inte en själv. Andra gånger ligger alla känslor strax under huden på en och det känns som om man har ett stort blödande sår i hjärtat som bara en sak i världen kan hela. Ibland hänger man inte med i svängarna, man tycker att det är helt lugnt att prata om det och så plötsligt helt utan förvarning känner man hur bröstet nästan snör ihop sig och man knappt får någon luft. Jag fastnade så för en mening som jag läste i boken som handlade om någonting i stil med hur man kan sörja ett barn som aldrig ens blivit till.
.
Detta om detta, jag kunde skriva sida upp och sida ner, men skolan väntar och jag måste hinna borsta gaddarna så inte mina vänner avlider av min mördande andedräkt. ;) Kramar till er alla!

Redan onsdag?

Det här verkar minsann vara en vecka som bara rusar iväg. Jag har bara förmiddagspass i skolan i morgon, så jag hoppas hinna med lite skolarbeten innan Bodypasset på eftermiddagen. Sedan blir det bibelstudium på kvällen och i morgon är det vår tur att ha hand om serveringen, vilket innebär att man inte hinner med mycket annat den kvällen. I dag hade vi vårdteori i skolan, känns lite trögt, jag börjar ha fått nog av dessa teoretiska kurser nu, men vad det verkar så är detta den sista "flum"kursen vi har, resten är praktiska saker inom barnmorskeriet. Vi hade även handledning för examensarbetet på eftermiddagen och jag måste nästan erkänna att jag började känna mig lite stressad då vi fick tilldelat oss den tidsplan som vi helst borde följa för att allt ska löpa smidigast möjligt med tanke på att vi även ska ha gjort ett utvecklingsarbete under det sista skolåret.
.
Nå, jag har i alla fall försökt jobba lite med några artiklar i kväll, skrev ut två stycken här hemma, men i slutet på den andra artikeln var det nog bara med lite tur och en stor portion viljestyrka som man kunde urskilja vad som stod på pappret så näst på inköpslistan står nog en ny patron eller påfyllnad av den gamla. Känner mig i vilket fall som helst rätt så duktig då jag fått kämpat mig igenom de två första vetenskapliga artiklarna. Det är inte alltid lätt att förstå sig på det vetenskapliga, speciellt inte när det är på engelska dessutom. Men övning ger färdighet, småningom går det väl bara mera och mera smidigt.
.
Idag blev det inte någon motion för min del. Hade varit skönt med en promenad i det vackra vädret men jag hade så mycket att ta itu med när jag kom hem så det blev inte av. Har bl.a. stekt över 50 köttbullar i dag, så ni kan ju försöka gissa vad vi kommer att äta de närmaste dagarna. :) Gubben har varit duktig och i dagarna två snickrat på en DVD-hylla. Jag "beställde" den för många månader sedan, men trots att han i ett tidigt skede skaffade allt material så har det sedan lämnat, men nu är den färdigt ihopsnickrad och så har han spacklat den också. I morgon eller på fredag så väntar slipning och målning, kanske den snart kan tas i bruk så jag slipper ha alla filmer i en pafflåda under trappan. Han kan om han vill, gubben min. :) Så här långt är det här med veckoplanering ett av de smartaste dragen hittills. Hoppas det håller i sig. :)
.
Nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen, snart börjar Halv åtta hos mig och om jag orkar ska jag titta hur det går för kockarna i Sveriges mästerkock. Om jag inte orkar så har jag ju alltid världens skönaste säng att krypa ner i. :) Hoppas att ni har haft en riktigt skön onsdag, nu är det bara slutspurten kvar till helgen. Ha de gott!

And the feeling is still good... :)

Om jag någon gång i framtiden får för mig att sluta motionera igen så snälla, kan någon ge mig en riktigt hård spark i baken och läsa lusen av mig. Jag är pigg, glad och även om vi kommer att ha en tuff vår i skolan och inlämningsuppgifterna bara har ramlat över en de senaste dagarna så känns det ändå som att det här kommer att gå hur fint som helst! Jag känner mig nästan som en ny människa.
.
Jag och gubben hade "veckomöte" i går. Vi försökte lite fundera igenom hur vi skulle kunna få lite mera rutiner i vårt liv, planera en vecka framåt med både mat och aktiviteter och lite planera hur vi ska dela upp sysslorna här hemma för att båda ska ha tid till både jobb, skola, fritidsintressen och vila. Gubben var först lite trögstartad och föga motiverad, han tyckte det var roligast att reta mig för att jag tog det hela på så stort allvar, men idag har han varit riktigt på hugget. Han har gjort det som var "hans" sysslor för dagen och döm min förvåning när jag kom hem från ett svettigt Stepbody pass och han även städat undan i köket, vilket egentligen var "min" uppgift i dag. Vågar man tro att detta även håller i sig i längden?
.
Jag har försökt jobba lite med examensarbetet också i kväll, har läst lite om bl.a. krisreaktioner och krisförlopp. All vår början blir nog lite trög dock, men bara jag småningom får upp farten skall det väl nog bli nåt av det hela. Jag träffade min skrivarkompis Anette i skolan i går och vi verkar vara på väg åt ungefär samma håll i ungefär samma takt och det känns ju bra.
.
Skolan i övrigt känns också bra, det är så otroligt roligt att äntligen ha fått börja med barnmorskeämnena, jag kan knappt sluta tänka på hur bra det egentligen känns. :) Jag har dessutom en liten möjlighet att få slippa med på en intensivkurs för barnmorskor och barnmorskestuderande som hålls i Riga i vår. Tre studerande från vår klass har möjlighet att få åka med och jag är så i valet och kvalet om jag ska anmäla mig som intresserad eller inte. Resa, boende och mat är betalt, så det enda som man behöver ordna själv är pass och reseförsäkring och båda har jag redan, så det vore bara att packa väska och åka med. Ska man eller ska man inte? Det vore en rejäl utmaning för min del eftersom jag ju är så bekväm som en människa bara kan bli och helst håller mig till kretsen av bekanta där jag känner mig någorlunda bekväm och mest tycker att det är jobbigt att stifta nya bekantskaper. Jag kan "spela" social om det behövs, men jag känner mig oerhört obekväm tillsammans med okända människor, så detta vore i sanning en utmaning för fega asociala Marika. Vad skulle ni göra?
.
Nu ska jag slänga mig i soffan en stund och kika på the Mentalist, något av en favoritserie för mig, dags för välbehövlig vila alltså, även det inlagt i veckans program. :)
Ha en fortsatt skön vecka alla!

Nu

har jag kommit hem igen, gubben är också han på intågande.
I skolan i dag gick vi igenom så gott som hela inriktningen, vilka kurser som kommer att gå när och hur praktiken är upplagd osv. Det kommer att bli en tuff men intressant vår och jag ser såå fram emot att verkligen få fördjupa mig i barnmorskeämnena. Tänk att den här dagen äntligen kom, efter flera års väntan. :)
.
Nu ska jag fundera på vad vi ska äta, som vanligt efter en helg norröver så gapar kylskåpet rätt så tomt, förhoppningsvis hittar vi nåt att svepa ihop snabbt, jag är så hungrig redan så det känns inte som nån hit att börja åka iväg och handla först. Få se vad gubben säger, jag har på känn att det är nåt i stil med, "jag är såååååå tröööööött, jag går ner och vilar på soffan så får du fixa ihop nåt att äta, väck mig sen". ;) Men man kan ju alltid hoppas på nåt annat, ibland förvånar han mig den där gubbstrutten. :)
.
Hoppas ni har haft en riktigt bra måndag så här långt!

Måndag, en bra sådan. :)

Har haft en riktigt bra helg som avslutades på bästa vis tillsammans med familjen framför en bra film. En animerad sådan bör tilläggas, men det oaktat var den bra, lockade både till skratt och eftertanke och lämnade en "feel good" känsla efter sig. Lite sent blev det dock, startade mot Vasa först vid en tio tiden i går kväll, men har lyckligtvis haft lite sovmorgon i morse. (Inte gubben dock).
.
I fredags tog jag då itu med snöröjandet. Där kan vi prata om kaloriförbränning, jag höll på i fem-sex timmar ute på gården, var bara in och åt mitt på dan. Gubben hjälpte till med det sista när han kom hem från jobbet. Allt vad som hette städande fick nog lämna till en annan gång. Vi bara packade ner det mest välbehövliga, satte oss i bilen och körde norrut. Belönade mig själv med en ceasarsallad vid Oravais ABC på vägen norrut. Min rygg har varit rätt så ledbruten av allt snöskyfflande, så jag skippade nog lördagens Zumba den här helgen.
.
Lördagen tillbringades till största del hos gubbens bror och hans familj. David var nere i källaren och hjälpte till med renoveringen där medan jag satt och fördrev tiden tillsammans med Moa, Melker och Nina. Moa och jag stickade en halsduk åt hennes docka. Moa var övertygad om att hon kunde sticka själv, för "momi" (hennes gammelmormor) hade lärt henne. Jag undrar nog dock vilken teknik denna "momi" har i såfall... ;P Efter en stund konstaterade Moa att hon är nog bättre på att sticka trasor, så hon tog en trasa, ett diadem och tryckte sedan diademändarna fast i trasan och satt och "stickade". På lördagskvällen fick jag äntligen träffa min Kevin igen, han var lite blek efter allt sitt förkylande den senaste tiden, men stortrivdes vid mommos.
.
På söndagen hann vi både med gudstjänst, promenad, god mat, vilostund efter maten, besök hos svärföräldrarna i Näs och sedan hann vi även träffa storebror med fru och dotter. Teah och Moah hade lite catfighter mest hela tiden, det är inte lätt när båda ska ha allt och ingen helst vill unna den andra något. :) Jag misstänker att dom två kommer att hitta på ett och annat bus tillsammans när dom blir lite större. Det skiljer ju bara sexton dagar mellan dem.
.
Med viss bävan steg jag på vågen i morse, som alltid när man är norröver så vill det bli att man liiite tummar på sina principer med ätandet. Bl.a. åt jag en pizzabit i lördags trots att jag vet att det är vetemjöl i degen och så tog jag lite glass i går efter maten. Men min fruktan var obefogad, jag hade t.o.m. lyckats bli av med några hundra gram under helgen. Jag antar att jag får tacka fredagens snöskottande för det. :)
.
Nu ska jag sticka i väg till Jysk med Sue. Vi ska på sittdynejakt. Vi hoppas på att hitta några snygga och billiga sittdynor till de obekväma och kalla bänkarna i Biblion. Få se hur det går. Sedan på eftermiddagen ska jag till skolan igen. Det ska bli riktigt roligt. Nu vevar vi igång med barnmorskeinriktningen. Oj, vad man har väntat! :)

Good mooorning!

Utvilad som aldrig förr ska jag ta itu med veckans mest krävande projekt, snöröjning. Jublet inombords vill knappt lägga sig. Ibland undrar jag hur det skulle kännas att vara min man och få serverat allt på silverfat. Han slipper så enkelt undan för det mesta att jag inte kan undgå att stå med förvåningens finger i häpnadens mun. Snöskottningen är bara ett exempel. I fjol hann det inte komma några överdrivna mängder med snö, jag tror att jag skottade högst ett par gånger och då var det inga decimetertjocka lager som man var tvungen att åtgärda. Efter nyår dock så tog det ju och rev i rejält och öste ner snö i flera omgångar. Först var ju då gubbstackarn så sjuk, så sjuk att han knappt kunde ta sig ner till tv-rummet i källaren. Sedan den där morgonen då det hade kommit säkert en halvmeter snö och han fastnade på uppfarten, då hade ju förstås hans fru kvällsskifte och kunde stå i tre timmar och röja på gården, när han kom hem kunde han gå raka vägen in. I går kväll kom det också mängder av snö, gubben for till jobbet i morse och här hemma finns hans fru som believe it or not - har en ledig dag som hon får ägna åt snöskottningen. Visst, jag kunde lämna den tills han kommer hem, men det skulle ju innebära att vi skulle komma oss i väg norröver först nån gång sent i kväll och det känns på intet vis lockande det heller.
.
De dagar som gubben är ledig så är han ledig. De dagar jag är ledig så har jag tusen och en saker som behöver göras. Huset ska städas, kläder ska tvättas, hunden ska skötas, mat ska handlas och lagas, snö ska skottas... För att inte tala om dessa fruktansvärda skolarbeten, examensarbetet inte minst av allt, som hela tiden ligger där i bakhuvudet och gnager och hindrar en från att helt koppla av på en ledig dag. Finns det andra som har samma problem eller är det något som är helt galet här, något som jag snaraste borde rätta till?
.
Nåja, nu ska jag sluta beklaga mig och i stället försöka hinna med både snöskottning, husstädning och klädnerpackning innan gubben kommer sig hem från jobbet. får försöka tänka på alla kalorier som förbränns i stället för hur mycket det tar ner på humöret så kanske det känns en aning bättre. Sen kan man ju alltid fokusera på helgen som följer på denna dag, hoppas mina sötnosar är någorlunda friska så jag får träffa dom.
Ha en trevlig helg alla vänner!

Pust

Det blev ett Body pass i dag också, gissa om mina muskler led? Det var nästan att jag hörde deras förtvivlade skrik när de sista krafterna sakta men säkert pressades ur dem :)
.
Jag har en vag aning om att jag kommer att få skippa morgondagens RVP pass. Anledningen? Jo den ENORMA snömängd som vräker ner här i kväll, jag antar att jag kommer att få tillbringa ännu en dag med snöskoveln i hand. Sucka mitt hjärta men brist icke...
.
Dock verkar gubben nu ha fattat att vi ska åka norröver i helgen. Så alla mina gullungar, gör er beredda för snart kommer er galna moster/faster och busar tills vi stupar.

Har fått ännu ett...

...sommarjobbserbjudande på mailen. Snart börjar min beslutsångest göra det svårt för mig. Jag har ju redan ett sommarjobb i jeppis som jag tackat ja till med en liten reservation, ifall jag nu skulle råka få jobb på BB eller barnavdelningen här på VCS. Dock har ju de avdelningsskötarna inte hört av sig, men en på klassen som även varit i telefonkontakt med dem så sa att de brukar tidigast höra av sig i februari, så det är väl att hållas på sträckbänken ett tag till då. Den avdelning som nu skickat mail till mig vet jag att en av mina kompisar jobbat på en tid, kanske t.o.m är kvar där ännu? Jag har inte träffat henne sen i somras så jag är lite osäker. Dock är inte den här avdelningen heller direkt nåt område jag är så där överdrivet intresserad av, men det är ändå en lite konstig känsla att tacka nej till jobb. Man skulle ju önska att man räckte till överallt, fast man vet att det är omöjligt. :)

Tack, men nu räcker det...

...nu vill jag inte ha mera snö, så det gör mig inget alls ifall det slutar singla ner flingor nu. Min käre make har inte lyft många finger för att röja undan någon snö på uppfarten den här vintern (varför är jag inte ens förvånad?), och själv börjar jag ha fått nog av det evinnerliga skottandet. Så när det nu kommer ner ÄNNU mera snö i en fart så att man kunde tro att det hade ackordlön, då är det inte utan att man suckar lite inombords.
.
Jag har just kommit hem från skolan, vi hade vårt praktikseminarium i dag där vi fick berätta om våra olika praktikplatser och om hur vi har haft det under den här praktiken. Det var riktigt intressant att lyssna på de andras berättelser, mentalvården är ett rätt så brett område. Jag var även och hämtade mina kvarglömda skor från min praktikplats eftersom den ligger alldeles bredvid skolan.
.
Nu är jag ledig ända till måndag förmiddag. Gubben har hotat lite med att vi inte ska åka norröver den här helgen då vi ju varit de två senaste, men eftersom vi i vilket fall som helst kommer att vara i Vasa nästa veckas helg och jag inte fick se varken Kevin, Pontus eller Teah förra helgen så vet jag inte om jag överlever att stanna här. Det skulle innebära att jag inte skulle få träffa dem på över en månad och då hinner nog mitt hjärta brista är jag rädd.
.
Det är rent ut sagt otroligt hur mycket de där barnen betyder för mig. Jag lever ännu på minnet av helgen för snart två veckor sen då vi sent omsider på fredagskvällen kom till Kållby och både Kevin och Moah var där. Jag riktigt såg på dem hur glada de blev när vi kom och hela kvällen var det den ena eller den andra som drog mig i handen eller ärmen och ville att jag skulle leka med dem. Kevin ville inte alls åka hem till kvällen, han skulle bara vara vid "mommos". På lördagen kom Teah dit och hon är också alldeles underbar. Det är så roligt att se när de utvecklas och alla får sina egna personligheter. Man har svårt att hålla sig för skratt när Teah drar sitt "Åh nej!" med sån inlevelse att man kunde tro att världen går under. Speciellt när hon inte får som hon vill och det bli "Åh nej, Åh nej, Åh nej!" med darr på rösten. :)
.
Nu borde jag få gjort något vettigt här hemma de närmaste timmarna. I kväll är det studiecirkel och den börjar redan halv sju, så jag hinner inte på Zumba. Nu är då frågan om jag ska fara på Body som är en timme tidigare eller om jag ska skippa det helt och i stället fara på RVP i morgon på förmiddan. Eller ska jag fara på båda passen? Om vi far norrut till helgen blir det ju Zumba på lördag vilket i så fall innebär tre träningsdagar på raken i så fall, vilket är rätt så tufft. Det var ju det där med att låta kroppen vila också... Nå, vi får se hur det blir.
.
Just nu önskar jag bara att jag hade en städerska, motivationen att städa befinner sig på bottennivå. Nu vill jag bara flytta härifrån, vill inte alls springa med dammsugaren i de här vråna längre. Det känns som om vi skulle ha bott i det här huset hur länge som helst, men det är bara sju månader sedan vi flyttade hit. Nu vill jag flytta norrut så man slipper det evinnerliga funderandet varje helg om man ska fara norrut eller inte och att man får sova i sin egen säng istället för att bo hos andra när man är där. Lite rutiner i livet vore inte helt fel, just nu känns det som om man bara ränner längs vägarna hela tiden. Jag tror att det också till stor del bidrar till att man inte känner sig riktigt "hemma" där vi bor nu, det känns mera som en förvaringsplats för en själv och ens ägodelar, hjärtat finns inte här, det är allt för djupt rotat i hemtrakterna.

...

Vaknatten gick hur fint som helst. Stickade nästan klart en ny mössa åt Kevin eftersom den som han fick av mig till jul var alldeles för liten. Vi spelade också wii för att fördriva tiden och jag var ju i en klass för mig på backhoppning. :) Naturligtvis glömde jag ju mina inneskor på praktikplatsen så jag måste hämta dem i morgon när jag ändå ska till skolan för praktikseminarium.
.
Kom mig i väg på Stepbody i går fast det kändes rätt så trögt, men när jag kom dit så var det ingen Stepbody utan bara Body. Eftersom det är för stepdelen i stepbody som jag står ut med muskelövningarna i bodydelen så kändes det inte så värst upplyftande att bli "snuvad på konfekten", men jag tänkte att jag måste väl ge det en chans. (Dessutom tordes jag inte lämna salen när jag nu en gång tagit mig dit.) Genomled alltså en timme med muskelövningar där min kropp fullständigt skrek efter nåd och mina ben var skakiga i flera timmar efteråt. Men känslan efteråt när man överlevt är ju rätt så skön. :)
.
Somnade som en stock i morse när jag kom hem och sedan väckte Kira mig strax före två. Såg genom rullgardinen att det var strålande väder utanför så jag klunkade i mig ett vattenglas och drog på mig promenadkläderna. Tog en tur med min vovve så vi fick en lagom dos av solsken och frisk luft (läs: avgasmättad storstadssmog). Längtar tills vi ska flytta "hem" igen, sköna promenader ute i naturen med frisk luft i dess rätta bemärkelse. Knappa fyra månader kvar som det verkar nu, hur skönt är inte det? ;) Mina kära vänner där norröver får mera än gärna hålla ögon och öron öppna efter en lagom stor och framför allt relativt billig lägenhet åt oss.
.
Nu ska jag se vad jag ska svepa ihop för ätbart. Blir det kanske kålsoppan som inte blev av igår?

Det tar sig...

...sa pyromanen när byxorna brann.
.
Usch vad jag har varit duktig på min "lediga" dag. Jag har tvättat kläder, fixat i köket, varit och handlat (Gud vare tack för S-bonus när det tryter på lönekontot), och just nu har jag första plåten med chokladmuffins i ugnen. Nu skulle det bara gälla att orka fortsätta i samma stil, huset borde städas, praktikrapport skrivas, kålsoppa kokas och sen har jag tänkt att jag ska hinna på Stepbody i kväll också innan jag far till nattskiftet.
.
i går kväll satt jag rätt så länge och letade vetenskapliga forskningar till vårt examensarbete och tro det eller ej men jag hittade faktiskt flera stycken som åtminstone vid första anblicken såg ut att vara användbara. Nu är det bara en nackdel och det är att jag borde få dem utprintade också. Våran printer börjar bli utan färg och nya laserpatroner kostar skjortan, sen har dom ju i skolan infört en printavgift på hiskeliga 7 cent per utprintat papper så man blir ju ruinerad av att printa något där. Får väl försöka skaka lite på våran patron ännu och hoppas man får ut nåt som är någorlunda läsligt tills vidare.
.
Solen skiner och det är en minusgrad på utsidan. Gissa om man borde befinna sig på promenad med Kira och gissa om man inte hinner. :( Nu blev btw första plåten klar och jag kan meddela att muffinsarna doftar ljuvligt. Dock är det dofta men inte smaka som gäller.
.
Har ju klarat mig en hel månad nu utan godis, chips och annat gott. Ja nästan helt utan socker, vetemjöl och potatis över huvudtaget. Jag tycker att det har gått förvånansvärt bra, visst har man varit lite sugen ibland men inget sånt fruktansvärt sug som man inte kunnat stå emot. Har ju inte riktigt koll på det där med vikten, men har nog gått ner ca två kilo den här månaden. Inte så fruktansvärt mycket alltså, men i alla fall ett litet steg i rätt riktning. Om det fortsätter på samma sätt så borde jag ju rimligtvis ha gått ner tio kilo till sommaren och det är ju inte fy skam ändå. Jag har tänkt att jag inte ska ha någon panik över det här med vikten utan i stället fokusera på hur jag mår. Åtminstone har ju redan mina byxor som jag köpte där strax före jul blivit lite väl lösa och det är väl ett gott tecken, även om jag inte har råd att köpa nya. :)
.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort