Underbar helg

Har haft en alldeles underbar helg. Har njutit för fulla muggar av sol och sjöliv. Blev till och med lite för mycket av det goda för mina stackars axlar som nu är lite väl brända. Nåja, det värsta börjar redan gå om, så nån farligare bränna var det väl inte, men så det svider när man ska klä av och på sig åtminstone. Inte det bekvämaste att ligga heller, så förra nattens sömn blev nog lite lidande. Men är huvudet dumt får kroppen lida, har ju bara mig själv att skylla.

Var även en vända till Vasa igår kväll, då vi var på gudstjänst. Tänkte bara då vi körde om vårt hus att jaha - där "bor" jag. Saknar nog min egen säng, men man ska inte klaga, här hos mina föräldrar bor man som på hotell. Nästa helg borde dock bli en Vasa helg då gubben ska jobba. Men han är i stället ledig onsdag och torsdag ( min föddis btw.. ;) ).

Har i kväll varit på en långpromenad med kusin Anna - vi är ena riktiga hurtbullar (eller?:)). Var borta nästan en och en halv timme trots värmen. Flugorna var ju som galna runt oss förstås, men det är sånt man får ta, nog är det ju ändå ljuvligt med sommar!

Har även fått njuta av Kevin ikväll, inte illa! :)

Hade tänkt bjuda på bilder från helgens sjöliv, men min kamera blev trött. Får knycka lite bilder av farsan istället - här kommer t.ex. en av min söta söta brorsdotter. Sex dagar gammal på fotot! Underbar!



Sen lilla söta Moah också naturligtvis!



och mosters stora gullponken Kevin



Mor min stryper väl mig för att jag satte upp det här kortet men jag tycker att det är så fint!

Godnatt alla!

Nähäpp..

hadd skriva ett inlägg men ritti tå ja va fäädi så råka ja fumbel på na knapp på mösi så allt fösvann.
Men he e ju en världsli sak, e entå på så gott humör tå man a fått va på ett boxningspass ut i somarvärma.

Ska o inspekteer en snurro ti Essi så ja ska bara snbbt släng i me na mat o fräach upp me na liiti så repar vi i väg.

Ha de gött o njut ni som fåår va leedi.

Fnurra på snurran? ;)

Vilket underbart väder vi har eller hur? Nästa sommar tror jag bestämt att jag ska vara ledig lyxhustru hela sommaren.. haha! Satt och halvsov en stund i solen när vi kom hem från jobbet och det var helt otroligt varmt trots att klockan var mellan fyra och fem. Hoppas det håller i sig hela helgen också så man hinner njuta riktigt på allvar!

Vad gjorde jag igår då? Först i jobb som vanligt, sen smet jag och morsan iväg lite tidigare för att jag skulle via polisen och hämta ut min trevliga böteslapp. När vi sen kom dit så hade de problem med tekniken, så han slapp inte in på "Björneborg" som han sa. Fick alltså ta nya tag idag efter jobbet och då funkade tekniken minsann, fick se ett snyggt foto på mig själv iklädd solbrillor i full fräs komma körandes 93 km/h på 60 väg.. Ajaj... 20 dagsböter blev saldot - låter ju hemskt, jag känner mig som värsta kriminella brottslingen. Till all "lycka" är jag ju studerande så summa sumarum blev det 120 € att punga ut med. En dyrköpt läxa, men det kunde ju ha varit värre, jag kunde ju ha mist kortet, krockat eller haft ihjäl mig själv eller nån annan. Nä, nu är det hålla fartbegränsningarna som gäller framöver!

Efter det misslyckade polisbesöket igår var vi och handlade innan vi hämtade upp farsgubben från jobbet. Senare på kvällen var jag på ENJO party till syrrans (fick se Kevin och Moah - jee, jee.. ;) ) och efter det var jag och min kära mor på kvällsgranskning på jobbet. En skål med färska jordgubbar och lite turkisk yoghurt fick avrunda dagen - smarrigt!

I dag efter jobbet hade jag ju det ovannämnda bötesuthämtandet först på schemat, sen var vi via Sunds blommor ( Mia - vann var du? ;) ) och sen till BB för att betitta, beskåda och beundra det nyfödda underverket. Ännu en sötnos har anlänt i släkten kan jag meddela, runda goa kinder och lik både sin mamma och sin pappa. Som sagt - finns det något härligare än småbarn? Har på känn att det här kommer att bli en rolig sommar om jag bara hinner träffa mina syskonbarn så ofta som jag önskar! ;)

Mor min skulle bort i kväll så pappa och jag tänkte ta oss en tur med båten och besöka mommos villa på Rågören. Men se det ville inte gamla trötta snurran vår. Den gick bara på en cylinder så fast vi hade full gas när vi kom ut från hamnen så kom vi oss inte fram mycket snabbare än med en roddbåt.. ;) Vi fick så lov att vända om igen. Farsgubben försökte nog greja lite med snurran sen, men avsaknaden av verktyg gjorde inte det hela lättare så till slut fick vi ge upp. Blev en lite väl lång biltur för knappa fem minuter på sjön, men sånt händer och fötter när man lever och njurar!

Fick ta mig en promenix i stället när jag kom hem. Tog en riktig power walk i dryga timmen och den kändes verkligen ska jag säga. Har hittat en vacker runda att gå, var i måndags ett varv med kusin Anna. Den gången vet jag dock inte vad som gick fortare - käkarna eller fötterna.. ;) Men den här gången var det definitivt fötterna - hann bli rätt så svettig trots att jag inte sprang ett enda steg. Tyvärr hade jag glömt myggskydd så en och annan mygglort passade på att ta sig en smakbit av mitt blod innan jag var hemma igen.  

Har nu smaskat på lite jordgubbar och varit i duschen. Nu är det nog läggdags för den här tanten, korta nätter blir det som vanligt - jag är tydligen oförbättrelig. Men vem vill väl sova bort dessa underbara sommarkvällar heller. Sova hinner man väl i vinter ska vi hoppas!

Godnatt! 

Färsk faster!

Alldeles nybliven faster till en tös! ;)
4020 g o 52,5 cm.
Enligt uppgifter från den nyblivna fadern var hon envis och vägrade i tre dygn att komma ut så det blev kejsarsnitt.
Underbart skönt att ha allt "båånfåas" så här långt, kanske man får pusta ut en stund nu mellan varven. ;)

Roligt också att det blev en till tös, nu har ju kusinerna glädje av varandra sen, det skiljer ju bara 16 dar mellan dem!

Midsommarhelgen

midsommardagen spenderades i gott sällskap. Först kom mina underbara syskon hit med sina underbara ungar och senare på kvällen bjöd vi så vackert ut oss själva till Rågören där Hassi o Mia väntade med bastubad, doppande (både i samband med kaffet och i sjön)  och grillat. Kom oss hem sent sent på natten, alldeles lugnt på sjön, vackert! Att man sen har haft lite problem att ställa tillbaks dygnet är ju en bisak.. Sånt som kommer med stigande ålder antar jag.. ;)

Gårdagen blev först solande här på bakgården och sedan på kvällen trevligt sällskap i Näs hos gubbens föräldrar, och några av hans syskon med sina familjer.

En bra helg m.a.o. Det är härligt att bo på landet när det är sommar och skönt! ;)

Midsommarafton

Vilket härligt midsommarväder! Eller så inte.. ;)

I onsdags efter att jag bloggat klart så kom lilla Moah hit på visit. Den ungen är ju bara för härlig - finns det nåt underbarare än små söta bebisar? Man blir så bebissjuk så det är inte klokt!  

Gårdagen gick snabbt då man hade ett och annat att hinna med på jobbet, sen när vi kom hem satte jag o morsan i gång med städandet och det gick rätt så snabbt sen man kom igång. Med tre hundar i huset så hålls det ju förstås inte rent så länge, men man får ju njuta så länge det varar.. Hann även putsa lite fönster så att man ser ut tillräckligt mycket för att kunna konstatera att det inte är något "skärifaras"väder den här midsommaraftonen. Har inga som helst planer för kvällen, vi får se vad den bär med sig. Visst vore det kul med nåt program av nåt slag, men vart och med vem? Känns inte särdeles lockande att sätta sig i nån båt och halvt frysa ihjäl innan man skulle vara framme vid nån villa. Då kryper jag hellre ihop under filten tillsammans med min älskling.

Antar att han nog saknat mig lite i allafall, han hade t.o.m. med sig en blomma när han kom i går kväll, nån kinaros av nåt slag, riktigt fin. Vad han sen hittat på för hyss in i veckan får man ju fråga sig, för blommar är jag minsann inte bortskämd med att få.. ;)  Roligt var det att få ses igen i allafall. På kvällskvisten drog vi ett boxningspass ute på gården, så ni  Kållbybor som undrade vad det var som smällde på där mellan tio och elva i går kväll så var det bara vi två som pucklade på varann lite... hehe..  Sov sen som en stock ända till strax före elva i morse, hade flera nätter med allt för lite sömn i bagaget så det var verkligen skönt att riktigt få sova ut.
 
I dag har vi varit in till stan en snabbvända med morsan min, handlade lite gott till helgen, det är ju ändå bara midsommar en gång om året.. ;) Blev så nöjd ( eller kanske mera lättad) när jag vägde mig i morse. De senaste två veckorna har min kaloriförbränning sänkts med ett par tusen per vecka för att inte tala om hur mycket mera jag äter än vad som varit normalt för mig de senaste veckorna. Har ju fasat för att ställa mig på vågen men i morse tog jag mod till mig.. Och det gick ju riktigt bra - trots att jag vägde mig med kläderna på så var jag endast 200 g tyngre än jag var innan jag åkte hemifrån för två veckor sen. Så riktigt illa var det ju inte - helst skulle det ju ha fått gå neråt förstås, men jag var ju övertygad om att jag skulle ha gått upp minst ett par tre kilo, så man får nog vara nöjd.

Nä, nu ska jag avrunda här, ska hinna kolla lite bloggar och annat skräp.. ;)

Ha en riktigt trevlig midsommar, ta det lugnt på sjön!

Halloj!

Äntligen lite sol! Även om nu ingen värme låter sig märkas av så kan man ju åtminstone njuta av vackert väder. Hann bli trött på regnet även om det också var välkommet med tanke på skörden. Jobbar på för fulla muggar som vanligt. Har så kul på jobbet att jag inte ens hinner tänka på hur trött jag egentligen är. Kvällarna tenderar som vanligt att bli alldeles för sena, men det kan inte hjälpas. Vem vill väl sova bort sommaren?

I går hann jag vara till Kokkola två vändor. Var först med mamma och Sofia för att ge blod. Sen hann jag bara hem så ringde A. och sa att jag får åka snålskjuts med henne till tjejträffen hos min kompis M. i Kokkola. Ska jag vara ärlig hade jag glömt bort den p.g.a. de senaste dagarnas ståhej, så jag är väldigt glad att hon ringde. Annars hade jag missat en rolig kväll med mina underbara vänner och deras söta ungar!

I dag har jag hunnit vara i jobb, hem och äta och sen ut på länk. Hade nog lite väl bråttom i väg efter maten, så jag fick både springa halvkrokig och sen också gå mellan varven för att överleva. Men jag hade ju inte tid att vänta längre.. ;) Förbarmade mig över min lilla vovve som får stå i hagen med Zindi o Ella hela dagarna så hon fick komma med. Vilket innebär än drag och än broms, virsande hit och dit då hon har lite svårt att förstå skillnaden mellan höger och vänster osv.. Men hon njöt och det gjorde jag med, åtminstone i någon mån.. ;)

Ska nu fräscha upp mig lite innan jag och min kära mor drar i väg på en kvällsgranskning till jobbet. I morgon får jag träffa gubben min, hurra! :) Sen en ledig långhelg tillsammans, kan det bli bättre?

Ha en skön kväll!

Ny vecka, nya möjligheter... :)

Efter Saras kalas i går kväll hämtade vi brorsans bil från busstationen. Körde via Dantti o Ninas för att se om de var hemma så att vi kunde få extranycklarna till Audin. Hemma var de och där blev vi kvar till sent in på natten. Här kan man inte tala om "främansveti". :) Så lagom trött har man ju varit idag. Roligt var det i allafall och Moa var lika glad som alltid över att man kom dit, även om hon fick så lov att ställa in sin planerade cykeltur. Melker hade vuxit så det var inte klokt, han var minsann ingen liten nyfödd bebis längre, speciellt efter att man just sett lilla Moah. :)

Har varit en bra dag på jobbet, lite yr var man då man skulle ha lite koll på själv vad man riktigt höll på med, men det gick bra. Avslutade dagen med ett rejält boxningspass, härligt! Tyvärr verkar det som att det inte blir nåt boxningspass den här torsdan, då det ju är midsommarvecka, men jag får försöka överleva tills måndan.. ;)

Har nu svept ihop lite mat och ska nu hoppa i duschen, det borde jag ha gjort för dryga timmen sen, men magen ropade efter mat och den vann den här gången! I kväll ska det bli tidigt läggdags, jag vet att jag säger det varje gång, men det lyckas så sällan. Men idag ska det lyckas, det bara måste, annars orkar jag inte i längden.

Ha en bra måndag, regna inte bort!

Söndag

Blev inga större inköp på vår stadsrunda igår, mest i matväg. Hittade en overall åt lilla Moah, den kunde jag ju förstås inte låta bli, men inga kläder åt mig själv trots att vi gick runt i så gott som varje klädbutik i hela lilla J:stad. Hade dock turen att strax innan fynda två par byxor ur mammas garderob, så jag hade så att säga inget större klädbehov heller för tillfället.. ;)

Fick äntligen träffa gubben igen då han sent omsider på lördagskvällen kom hit. Den spenderades sedan i gott sällskap vid Robbi och Mias. Blev rätt så sent (åtminstone för gamlingar som oss) innan vi kom oss tillbaka till Kållby.

I morse var vi uppe med tuppen eftersom vi skulle på gudstjänst. När vi kom dit kunde vi konstatera att vi var en timme för tidigt ute, så vi fick svänga om och köra hem igen och vänta en timme. Typiskt oss, haha! Man får ju vara glad att det inte var en timme fel åt det andra hållet. Hade först tänkt åka in till stan och äta för vårt presentkort som börjar bli rätt så gammalt vid det här laget, men sist och slutligen blev det mammas kök ändå, gott det också! :)

Har nu varit ute och "provkört" våran skruttiga Merca, gubben ville testa hur den är på vägen nu efter att det bytts fjädror varvet runt på den. Tog lilla Kira med, hon har ju inte fått spendera allt för mycket tid med oss de senaste dagarna och hon njöt i fulla drag. Körde in via Esse och såg oss omkring, det är vackert där! Kira med huvudet ut genom den öppna sidorutan och med vinden i pälsen. Sommarfeelis! :)

I kväll ska vi på kalas till syrrans, då får man ju se Kevin och förhoppningsvis också lilla Moah igen, yes! :)

Ha en riktigt skön söndag, varmt är det ju åtminstone om nu även solen inte riktigt vill orka kika fram. 

Utvilad?

I går var det fiskets natt i Kållby. Så Kållbybo man är för tillfället så stack jag inte näsan utanför dörren. Hit var både Kevin och lilla Moah så vem vill då hellre gå ut och samla myggbett? Inte jag åtminstone.







Klockan nio på kvällen gick jag upp, var allmänt sur på gubben ( som inte hade lust att köra 200 km extra bara för att jag ville det) och mådde pyton efter att ha haft godisdag. Hade inga planer på att somna, men vaknade 3.00 i natt, så dit for årets fiskets natt för min del. Somnade om och vaknade strax före nio i morse, så nu borde jag ju vara utvilad, eller? Ska söka mig mot stan med min kära mor, få se vad det blir.. 

GRATTIS

syster yster Sara som blir 22 år idag! :) Blir väl kalas först till helgen, får försöka hålla mig tills dess! ;)

Just hemkommen från jobbet, har varit en bra dag. Efter avslutad arbetsdag var jag på en timmes boxningspass. SUPERDUPERMEGAULTRAroligt! Tungt och svettigt värre, men gissa om man skrattade. Är på ett alldeles strålande humör och pigg som en mört trots att regnet öser ner och man borde vara på ett riktigt "sitta och hänga" humör. Inte varje dag som man får slåss med farsan heller.. :P Jag kommer nog att bli en trogen deltagare av dessa boxningstimmar, det är något i den här stilen som jag saknat ända sedan jag slutade träna bodycombat. Det enda molnet på min himmel är att jag kom i håg att sätta på mig pulsmätaren men glömde pulsklockan, så nu har jag ju ingen aning om puls och förbränning och sånt i den stilen, men det tar vi nästa gång. Tempot var högt åtminstone. Nästan så jag sitter här och studsar på stolen, jag känner mig så full av energi. Vilket kanske är bra då morsan och jag har planerat att ha städdag i dag. :)

Nu ska jag äta, ha det gott alla! :)

En lugnare dag

Har haft en lite lugnare dag i dag. På jobbet var det som vanligt, tusentals skratt så magmusklerna snart säger upp kontraktet. Tycker att jag småningom kanske har lite koll på vad jag gör. :)

Efter jobbet var jag trött, satt och halvslumrade i fåtöljen efter maten, sen har jag läst klart den sista av de böcker jag köpte i Luleå och har också hunnit med en liten promenad tillsammans med min kära mor och våra knäppa hundar. Det började tokregna när vi var halvvägs, men det var ändå så varmt så det gjorde inget. Myggen hölls ju borta i allafall. I morgon ska jag och boxas, ser fram emot det! :)

Har annars inte desto mera att fundera om, min syster fyller år i morgon, hela 22 blir hon. Har man riktigt tur kanske man slipper på "kalas", hehe. Har inte sett Kevin på evigheter, har ju alldeles "dryyft"..

I kväll ska det bli läggdags tidigt. Kan inte fortsätta längre med alltför korta nätter. Så det blir avrundning här innan jag bara sitter och dravlar en massa oväsentligheter. Godnatt! :)

Intensiv dag!

Pust! =)

Efter jobbet blev det äntligen ett BB besök. Den lilla färska tösen var ju förstås alldeles underbar, gissa om man blir bebisgalen! De slipper antagligen hem nån av de närmaste dagarna så småningom kommer jag väl att hänga där jämt och ständigt.. hehe..

När vi kom hem och ätit så hade vi gräsklippningstalko hos mormor, svettigt värre och myggigt värre - skönt att det är gjort nu. Dessutom kom det lite regn när vi var klara så det var ju tur att vi hann få det gjort innan dess. Var snabbt hemvia och fräschade till oss lite morsan och jag, sen var vi på kalas till min kusin som fyllde elva. Satt en stund och skrattade åt släktens dåliga minne. Släktfel kanske? :) Kom överens med kusin Anna om att det ska bli många långa promenader i sommar och jag tänker verkligen inte låta henne slippa undan. ;)

När vi kom oss hem där vid en halv nio så drog jag på mig löparskorna och tog en kortare länk. Hade inte sprungit på en vecka, vet inte om jag inbillade mig men jag tyckte att det märktes. (Sämre flås - redan?) Hade hoppats att mitt lätt överansträngda ben skulle ha repat sig under den här veckan men det var inget vidare ännu, får försöka kurera med annat. Ice Power eller nåt liknande? Samt stretchning - i mängd och massor. Nån gång ska det väl ge sig.

Nu är klockan way too much och jag borde sova för nästan en timme sen. Blir väl en tröttare dag i morgon antar jag. NU blir det åtminstone läggdags för min del. Godnatt!  

första dan på sommarjobbet

Hade en riktigt bra dag på jobbet. Mycket nytt förstås så man är väl halvt yr, men inget som verkar omöjligt att lära sig åtminstone. Dessutom har man ju mer eller mindre halvgalna jobbarkompisar som höjer stämningen! Haha!

Efter jobbet var jag dock alldeles genomfrusen, tänkte aldrig få tag i nån värme igen. Inte förrän nu när jag var ute och klippte gräs så kände jag att lite värme kom tillbaks i kroppen.

Efter jobbet var jag och hämtade våran Merca från bilverkstaden, sen var jag tvungen att åka och visa upp den för "eftergranskning" till besiktningskontoret. Inte det som lockar mest, men det måste ju göras. Nåja, nu är det gjort. Lite småsaker ännu borde fixas till, påpekade besiktningsmannen, men den är i allafall godkänd. Det var det viktigaste. Nu har jag ju möjlighet att åka nånstans om jag känner för det.

Har inte blivit nåt BB besök för mig ännu, det blev så sent idag, men i morgon borde det nog bli av. Ska bli kul att få stifta en ny bekantskap! :)

Är lagom trött efter en alldeles för kort natt. Ska försöka orka ta en kortare promenad med hunden/hundarna innan jag börjar sova. I morgon var det visst nån skolning på eftermiddan, få se vad det innebär. Sen på torsdag ska jag på konditionsboxning, ska bli kul! De ordnar det vid jobbet, två gånger i veckan, så vi får se vad jag gillar det hela, månne det blir två pass där per vecka i stället för bodycombat vid Sportis Gym i sommar,  så sparar jag ju in gymavgiften för tre månader. "En sparad slant är en förtjänad slant" eller vad det nu så vackert heter.

Nä, nu ska jag aktivera både mig själv och doggarna. Få se hur många myggbett man samlat på sig innan man är hemma igen. Myggen är nog den värsta sommarplågan enligt mig. Är man dessutom lite halvallergisk för myggbetten som jag nu är så får man vansinnigt stora kliande märken efter att dom stuckit en, aldrig vill de sluta klia heller,. Nä fy -Sånt vill vi inte ha!

Ha det gott!

Sista dan på mitt sommarlov

Efter det är det ju bara jobb som gäller och det kan ju inte kallas lov. Även om jag är nöjd att jag fått det jobb jag fått i sommar och tror att jag kommer att ha det hur kul som helst så kan jag ju inte undgå det faktum att jag vääääldigt gärna skulle bo med min kära make och sen förstås vara ledig hela sommarn (med betalt helst ). Men man kan ju inte få allt. Får passa på att njuta av närheten till min familj i sommar istället och då tänker jag ju inte minst på mina underbara syskonbarn! Ser fram emot att R o M snart ska få se vem sömt gömt sig i M´s mage så länge. Sen vill jag ju så fort som möjligt få inspektera E o T´s nyfödda underverk. Man får ju försöka fokusera på de bra sakerna istället så går väl allt som en dans! ;)

Borde inte sitta här nu. Har en massa disk som gubben lämnat. Det var hans tur, men han kör sin vanliga taktik, lämna det tills jag inte orkar se det mera och diskar undan i rena ilskan. Sen borde jag ju packa, men har svårt att veta hur mycket jag ska ta med mig. Vilken typ av kläder behöver jag egentligen? Jag antar att jag kommer att tillbringa nästa helg i Vasa eftersom gubben jobbar då, men i övrigt har jag ingen riktig koll på var jag tillbringar mina helger i sommar. Jag hoppas verkligen att jag får ett sommarjobb i Vasa nästa sommar, det skulle underlätta betydligt kan man säga!

I går var vi till Iskmo och hälsade på O och S vid deras sommarstuga. En trevlig kväll i goda vänners lag, synd bara att vädret inte var varmare. Här är lite bilder från den lilla vattenpölen till sjö som fanns i närheten. ;)






Nu ska jag ta itu med allt jag ska ha gjort, jag kan ju inte lämna lägenheten alldeles upp och ner när jag åker heller. Synd om gubben i såna fall. ;) Sen ska man ju hinna och rösta i dag också, det här ju till ens medborgerliga plikter, absolut!

Ha en bra dag!

Äntligen!

Jag har just blivit moster till en tös på 4050 g o 52 cm! :)
Det blev kejsarsnitt till sist. Min syster blev igångsatt den 3:e men förlossningen ville inte riktigt komma igång trots flera dagars försök. Nu är det en enorm lättnad att få andas ut, man har levt som på nålar de fyra senaste dagarna, bara väntat på att få höra nåt från BB. Att dessutom vara ledig och inte ha annat att sätta tankarna på.. Ja, som sagt, skönt att det är så här långt nu. Nu undrar jag bara hur jag ska orka hålla mig ända till måndag åtminstone innan jag slipper och inspektera underverket.

Har varit med Kira på besök till min praktikplats, har ju lite svårt att glömma mina vänner där. De flesta tyckte nog att hon var så söt och snäll. I kväll är vi bortbjudna till Iskmo, i övrigt har inte dagen bjudit på mycket program. 

Men som sagt, spänning så det räcker till! Hoppas ni har en bra dag och får vara lika glada som jag är just nu!! :)
  

Lite Sverigebilder också!

Engla-Li i full koncentration på stranden





Engla-Li samlade på "plättar" (=platta träbitar) som hon matade fiskarna med.. ;)



Maja leker i vattenbrynet



Sötnos! ;)

Vi hade en underbar förmiddag på stranden, synd bara att det plötsligt började blåsa. Sen blev kortet fullt så det blev inget annat än strandbilder tagna på hela resan. Så - ni får hålla till godo med dessa smakprov! ;)

Med risk för eget liv.. ;)

Bjussar jag på lite studentfoton, så ser vi sen om jag får det hett om öronen när kusin vitamin märker det! ;-)







Tjohooo!! :)

Tråkväder!!

Usch - vem vill ha sånt här väder när man har sin enda sommarlovsvecka? Inte jag i allafall, vill ju kunna sitta i lugn och ro och lapa sol på balkongen. Var ute på en promenad i stormen i gårkväll och man tänkte ju blåsa bort. Såg både hela träd och stora grenar som blåst omkull så man kände sig inte sådär överdrivet komfortabel med att vandra där mellan träna som vajade än åt det ena och än åt det andra hållet. Men jag kom ju lyckligt hem till slut!

Har lite smått börjat röja i sovrummet, i dag har jag plockat ihop alla filmer ur den lilla bokhyllan - och det vill inte säga lite. IKEA lådorna som möblerna var packade i kom väl till pass nu. Antar att de får ligga undanpackade tills man fått nånstans att sätta dem, typ i dom där lådorna under den där sängen som gubben nångång ska snickra ihop. ;)

Nu är nästa fråga vad man ska göra av alla gamla böcker som gubben samlat på sig. Vill inte ha kvar den gamla bokhyllan och vill helst inte ha några gamla böcker i sovrummet över huvudtaget, de är såna dammsamlare så det är inte klokt! Borde få David att förstå att han ska packa undan dom på ett lättillgängligt ställe tills den dag då vi bygger / köper vårt drömhus nånstans. DÅ ska vi ha ett skilt bibliotek för alla gamla dammiga böcker. Visserligen några år tills det blir aktuellt, men jag känner bara inte för att andas in allt damm varje natt tills dess. Det räcker med att ha en hund som sover i samma rum.

Jag vet att jag egentligen borde ta itu med "hårdhandskarna" och röja upp här riktigt ordentligt, storstädning med allt vad det innebär, men jag kommer mig bara inte för det. Just nu känns det bara som att jag vill få sovrummet i ordning, tömt på allt onödigt så att det skulle bli mer likt ett sovrum och mindre likt ett stökigt kontor/förrådsrum. För tillfället är nog mysfaktorn på noll där kan jag meddela!

Sen måste jag komma mig i väg och handla lite, men borde tänka ordentligt igenom vad som behöver införskaffas först. David kommer ju att lämna ensam här fr.o.m. nästa vecka (stackarn) och jag är lite tveksam till hur hugad han är på att koka åt sig själv. Han är en riktigt bra kock när han verkligen ställer sig vid spisen och rör ihop något, det är bara synd att han så sällan kommer sig för att göra det. För att inte tala om städning, tror inte att han ännu av sig själv kommit på att ta fram dammsugaren. Inte utan att jag är lite fundersam över hur han ska klara sig hela sommarn! ;)  

Nähäpp, nu ska jag åtminstone ta och börja gå igenom studentfotona av min kusin och försöka få nån ordning på det hela. Sen får vi se vad jag orkar med, nån typ av motionerande ska det väl nog bli senare idag, det blåser ju åtminstone lite mindre än i går! ;)  Ha det gott!

Hemma donare

Just det, håller på och donar här hemma. Kom hem runt en åtttatiden i går kväll och efter att ha släpat upp alla kappsäckar, IKEA väskor och övrigt till tredje våningen (ok, jag erkänner - vi använde nog hissen.. ;) ), så började man ju förstås genast med att meka i hop vårt nya databord och förflytta datorn ur sängkammaren. Hittills är jag nog nöjd med bordet, det är lagom litet och har inte rum för en massa skräp. Även om gubben och jag är oense om vad som ska få vara framme på bordet. Jag är av principen - inget utom det allra nödvändigaste, medan gubben gärna vill ha fram en massa fula dammsamlande teknikprylar som han ändå aldrig använder. Får väl plocka undan dem medan han är på jobbet, han märker väl ändå inget innan han behöver använda dem (=aldrig) ;)

Har ju dock ännu inte fått ut det gamla, stora, fula databordet från sovkammaren. Har ingen aning om vart man ska sätta det, nån som behöver ett? Sen ska stolen ut, och även bokhyllorna. Frågan är bara vart man ska sätta alla böcker och filmer i så fall? Gubben planerar stort den nya sängen han ska snickra åt oss, med lådor under. Problemet är bara att det är samma säng som han pratat om att fixa i över ett år nu, så jag antar att det inte blir i första taget alltså! Får väl försöka reda upp en sak i taget. Jag har ju ännu några dagar sommarlov och med sånt här pissväder så kanske man hinner göra nåt åt allt man retar sig på här inne. Återstår att se!

Vägde mig trots allt imorse ( det skulle jag inte ha gjort.. :( ) dryga två kilo upp på en vecka, ungefär vad jag fruktade. Det är bara att inse, jag kan inte fuska, inte lite, inte något, inget alls! Det märks GENAST. Så nu är det typ svält som gäller de närmaste veckorna, (nåja inte riktigt men..). Vet inte varför jag är så dum att jag tror att man kan äta hur som helst och vara hur lat som helst bara för att man är borta hemifrån ett par dagar. Usch, jag är så led mig själv! Men det är väl ingen nyhet... ;) 

Nä, nu måste jag fortsätta mitt donande, har vansinniga mängder smutstvätt, så tvättmaskinen går väl varm innan kvällen, sen i övrigt mer än ett och annat att röja upp, det tar aldrig slut!

Ha det gott!

Hemma igen!

Är nu hemma igen efter en tripp till Luleå. Har haft några riktigt sköna dagar med trevligt sällskap, (alltför) mycket gott, shoppande och den här sommarens första dag på stranden. Ännu ett stort TACK till våra värdar som vi fick våldsgästa tre hela nätter!

Blev ett par nya sommarsandaler och ett par joggingbyxor i "capri"längd. Lite böcker som traditionen bjuder och sen blev det IKEA nu på hemresan. Fick skaffat ett nytt och mindre skrivbord till datorn som nu ska få flytta ut i vardagsrummet, hoppas på att samtidigt få nån ordning i sovrummet, där har varit så trångt och hemskt. I övrigt blev det inga större inköp.

Skaffade mig en böteslapp på ditvägen. Åtminstone blixtrade en kamera till när vi passerade Ii, så få se vad det kommer för trevligt brev på posten småningom. Blir min första böteslapp, så rätt så bra har jag nog klarat mig, men den här var jag nog värd, annat kan jag inte säga. Kör man för fort så gör man, punkt. ;)

Sitter nu hos mina föräldrar, har just varit och hämtat Kira från min kusin som har haft hand om henne under tiden vi varit borta. Mår lagom pyton efter att ha tryckt i mig allt för mycket skräp, både flera dagar i streck och nu på hemvägen, fy! Tror jag skippar vägandet några dagar framöver tills jag kommit tillbaka ordentligt i mina vanliga rutiner igen.

Nä, nu ska jag fortsätta umgås med mina föräldrar och min syster E. Hon med den stora magen ni vet... Förhoppningsvis blir den mindre inom en snar framtid och jag ett syskonbarn rikare! ;) Väntar med spänning!
Ha det gott!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort