Oliwer och Oscar

har i dag blivit två stickade overaller rikare. :) Eftersom jag var övertid i går fick jag sluta lite tidigare i dag och då gubben och jag samåker och han kör så trotsade jag kylan och gick in till centrum efter avslutat skifte. Gick en lång stund på Anttila och ögonshoppade innan jag kom på att jag ju hade två färska systersöner att köpa nåt åt. Tänkt och gjort så började jag se mig omkring både på Anttila, Lindex, Seppälä och Kappahl. På det sistnämnda stället så hittade jag alldeles underbara stickade overaller av Kappahls "Newbies" märke. Jag kunde ha ätit upp dem för de var så söta, men behärskade mig och ringde i stället syster E och funderade om vi skulle köpa tillsammans. Väl vid kassan frågade expediten om jag har tvillingar och jag tror bestämt att jag sken som en stolt tupp (skiner dom?) när jag fick säga att min syster fick tvillingar i går.
.
I morgon har jag kvällsskifte, så jag tror det blir BB-besök först på torsdag, även om jag mer än gärna skulle rusa dit redan nu. Behärskning, tror jag det kallas, det där som jag inte är något vidare slängd på. Nu ska jag betala en tjock bunt med räkningar och njuta av att se mina surt förvärvade slantar susa iväg från kontot så det bara ryker om det. Hoppas ni har trevligare kvällssysselsättning för er.

Lycklig

I dag är jag lycklig. Lycklig för att de två nyaste familjemedlemmarna i dag fick se världens ljus och av det enda foto jag sett hittills så är de alldeles underbart söta, jag tycker båda liknar lite sin storebror Kevin. Helst av allt skulle man ju rusa till BB och bara gosa med dem, men tyvärr vet jag ju bättre än så och håller mig snällt hemma ett tag till. Jag är så tacksam över att allt har gått bra så här långt och jag är så glad för Sara och Jimmys skull.
.
Jag är också lycklig över att det verkar som om mina önskemål angående sommaren går igenom. Som det ser ut nu så kommer jag att jobba på avd. 1, precis som förra sommaren, men med ett undantag. Den här sommaren kommer jag att ha mina sjukskötarpapper i handen och börja på att ta iv-lov. ( För den oinvigde kan jag berätta att man inte har rätt att ge mediciner direkt i blodet via dropp om man inte har avklarat sin sjukskötarexamen och dessutom med en tent och olika delprestationer visat att man är kunnig nog att ge dessa mediciner. ) Jag kommer dessutom (troligtvis) att vara ledig två veckor i juli, samtidigt som gubben min har semester och dessa två veckor kommer att spenderas i Sverige och Norge. Eller - så är tanken i alla fall. Sen brukar våra planer ha en tendens att ändras med tiden, men det tar vi den dagen det kommer.
.
Sen är jag lycklig över att min första dag på nya praktikstället är över. Den första dagen är alltid den värsta och redan i morgon tror jag nog att det känns bättre, då man vet vart man ska, var man ska byta om, var man hittar lite saker osv. Jag kommer även att vara en fena på finska efter de närmaste tolv veckorna. I princip går ALLT på finska där jag är nu och det har ju sina plus och minus. Ett plus är att man lär sig massor. Ett minus är att det krävs ca dubbelt mera energi och hjärnkapacitet för att hänga med i allt. Efter i dag har jag åtminstone konstaterat följande - jag förstår ca 100 gånger mera finska än jag kan prata, men när jag väl pratar så har ingen (ännu i dag åtminstone) haft några problem att förstå mig heller.
.
Jag känner mig dock rätt så energilös för tillfället. Det tär på att vara så lycklig på en och samma dag... :) Dessutom borde jag ta mig till en bankomat eftersom jag måste betala en pant för min skåpnyckel. Just nu känns det lite väl kallt ute för att det ska vara lockande att slänga sig i bilen bara för att man ska och ta ut lite pengar. Men nöden har ingen lag eller vad det nu heter. Håll tummarna för att jag inte fryser ihjäl.

I går, i dag, i morgon...

I går var vi och handlade, sedan åkte vi till mina parentesers i Kållby och tillbringade resten av kvällen där. Programmet bestod av vitchokladostkakebakning, knackkorv- och äggätning, barnbusande och utklassning av andra i Trivial Pursuit. ;) Sent om sider kom vi oss hem och jag var ju bara tvungen att se slutet av den där Beckfilmen som jag somnade till kvällen innan.
.
I dag är det kallt, som de senaste dagarna. Tanken var en promenad, för det har blivit allt för skralt av den varan den här veckan, men i.o.m. att mina vinterbyxor på något märkligt sätt har krymt i lådan under flytten hit så känns det lite motigt att söka sig ut, även om det ser ut att bli vackert. Vi får så lov att ta och göra en smarrig frukost först så får vi se vad vi gör sen. Andra planer finns inte på agendan för tillfället utan tanken är att ta det lugnt och vila inför morgondagens "pärs".
.
I morgon är det nämligen så att jag för det första ska bli moster till två underbaringar och redan det är ju spännande så det skulle räcka till och bli över. Dock så stannar det ju inte där, utan det är ju även min första dag på nya praktikplatsen och för mig som (i milda ordalag) inte är direkt överförtjust i det här att komma till nya ställen med en massa nya människor som man inte känner så är känslan just nu inte direkt "jippii". Nå, jag antar att det känns bättre redan i morgon eftermiddag.
.
Hoppas ni har haft en bra helg!

Lördag

Hade en "fullrulledag" i går. Steg upp rätt så tidigt för att vara en ledig dag, men jag skulle agera barnvakt/chaufför åt min älskade systeryster som nu är fem före sprickfärdig. Det var dags för de sista kontrollerna innan måndagens planerade snitt och det tog lite längre än vi planerat från början. Sen ringde min moster från BB med ett jobberbjudande för kvällen och det vill man ju inte gärna tacka nej till. Hann bara skjutsa hem syrran och lillkillarna, köra hem för att slänga in vovven som ju förstås hängt med, slänga i mig nån mat, slänga mig i bilen (mycket slängande här i huset...) och köra till jobbet. Där var det också full rulle och som vanligt är det så otroligt roligt att komma i jobb dit. Trevliga människor, glada miner och underbar stämning. Jag kan inte i mitt liv förstå hur folk frivilligt söker sig till andra ställen än Jakobstads BB när det är dags att föda. Jag hoppas innerligt att det finns kvar när och om den dagen kommer att det är jag själv som vore i behov av deras tjänster.
.
Väl hemkommen var det dags för fredagsbastu och sedan skulle vi se en Beck-film. Jag somnade som en stock ungefär halvvägs in i filmen (typiskt mig), men jag hade sett den förr, så det gjorde inte så mycket. Det största nackdelen är att det är så tungt att masa sig upp för trapporna till sovrummet sen. :)
.
I dag blev det sovmorgon, sen har jag trixat på med lite programblad och småningom blir det väl dags att söka sig in mot stan, ska bara avnjuta gubbens brunch först. Ha en bra dag!

Aaahh...

Jag känner mig som en ny människa. Efter en otroligt otroligt god festmiddag a´la David (jag kunde knappt sluta jämra mig över hur gott det var) så kröp vi under tjockfilten i soffan och såg på två Beck-filmer. I morse tog jag sovmorgon till tio och just nu känns livet på topp.
.
I dag ringde jag till min praktikplats och jag ska alltså komma dit klockan sju på måndagmorgon. Jag har fått fixat sommarjobb, (hoppas mina ledighetsönskningar också går igenom), EA kom tillbaka från handledaren med ännu några kommentarer om vad som bör justeras (det tar aldrig slut...), igår hade vi info om UA, som det blir att köra igång med så fort som möjligt för att det ska bli klart redan i vår och jag har kvar en hemtent som jag också borde få undan, gärna redan i går... Trots att det alltså kvarstår en hel massa på min "att göra" lista vad gäller skolarbeten så känns allt ändå riktigt bra och det är för tillfället en "allt ordnar sig" känsla som dominerar.
.
Nu ska jag gripa tag i kvasten och sopa rent här i hörnen. Eller så pass moderniserad är jag nog att jag använder mig av den dammsugare, men ni fattar pointen. Har dock en vovve som hänger mig i hälarna och gnäller, det är något löp på gång vad det verkar. Borde man försöka få en kull med valpar till våren? Frågan är om tid och ork finns, men visst vore det roligt. Förhoppningen vore ju att hon skulle få en tikvalp så att vi kunde behålla den. Sen är de ju så underbart underbart söta, så ens hjärta bara smälter. Jag har inte sett Fritjof, eller Nemo som han heter nuförtiden, sen i somras, men jag är övertygad om att han har det bra. :)
.
Nå, det var ännu en kringelkrok, nu städa! Ha en bra dag!
.
.
.

Till n och andra nyfikna... ;)

n

Lite nyfiken här..du skrev i nått inlägg här tidigare att du kanske skall studera vidare, vad skulle det vara isf?

2012-01-25 @ 09:47:54
Hej n!
Jag har funderat på att söka in till hälsovårdare, men är lite osäker ännu. Jag skulle då bara behöva gå specialiseringen och få typ lärdomsprovet och allt som har med mödravård att göra till godo. Det innebär att det alltså inte vore så överdrivet mycket till. Men nackdelen är den att jag skulle (om jag ens kommer in på utbildningen) få inleda mina "specialiseringsstudier" först när min klass är så långt kommen, alltså först 2015 ifall ingen innan dess hoppar av eller tar en paus i sina studier så att det uppkommer en ledig plats. Så jag är lite i valet och kvalet. Men å andra sidan är det ju lika bra att söka in nu, så har jag ju några år på mig att fundera vad jag ska göra. Vi får se hur det blir, ansökningstiden börjar i mars nån gång.
.
För tillfället njuter jag av att ha avklarat min sista skoldag och den sista tenten. Har visserligen en hemtent ännu, men det är ju inte alls samma sak. Dagens tent var verkligen krävande, vi skulle kunna massor och jag är inte sådär överförtjust i hur jag presterade, men jag har bara mig själv att skylla. Godkänd är jag nog, nåt annat kan jag inte tro, men något toppresultat blir det inte. Å andra sidan känns det inte som om det stör mig så mycket, huvudsaken är att den är skriven.
.
Nu ska jag njuta av några lediga dagar, städa huset som lämnat åt sidan den senaste tiden, ägna tid åt vovven och gubben, ha filmkväll med mina fina systrar/kusiner och sen med nya tag veva igång nästa praktikperiod på måndag. Men först av allt ska jag njuta av den brakmåltid som gubben håller på att koka ihop för tillfället (han är också glad över att den mest intensiva pluggperioden är över) - vad sägs om hemmagjorda pommes frites, falska wienerschnitzlar, stekta champinjoner och bearnaisesås... Ja, tack! säger jag.

Nu gäller det

eftersom mitt tentläsande fullständigt barkade åt skogen så är det i dag verkligen upp till bevis för min del. Har jag lärt mig för livet under mina år i skolan eller har jag bara lärt mig för stunden de gånger jag tidigare läst till tent. Håll tummarna!
.
Iskallt verkar det vara i dag också - till råga på allt. 9 timmar kvar...

Har hittat...

...världens bästa sömnpiller - nämligen Lärobok för barnmorskor. De senaste dagarna har jag bara behövt ta den i handen och bläddra ett par sidor - sedan har jag sovit gott i ett par timmar. Förstå mig rätt - jag har nyss vaknat efter att ha sovit bort den sista av mina tentläsningskvällar. Det här bådar allt annat än gott inför morgondagens tent. Äsch då! Det känns så där lagom tufft att tro att man ska klara den på talang. Ni får verkligen hålla tummarna för mig i morgon!
.
I morgon ja. Min sista riktiga skoldag! SISTA! Kan ni förstå det? De nästföljande gånger som jag ska befinna mig i skolan är endast för enstaka praktikseminarier och EA/UA presentationer. De gångerna är det ju inte fråga om några föreläsningar eller tenter eller nåt i den stilen, så de räknas ju inte som riktiga "skoldagar". Jag har lite svårt att våga tro att jag faktiskt klarat det så här långt. Eller vänta nu - jag ska inte ropa hej innan jag är över bäcken (läs: tenten).
.
Sen fick jag ett spännande telefonsamtal i dag också. Min älskade systeryster som väntar tvillingar skulle egentligen bli snittad den 6.2, men nu blir det ändring i den saken eftersom en av de små inte växt så bra den senaste tiden, så det blir snitt senast nästa måndag den 30.1 i stället. Åh, vad jag väntar på att få träffa de små liven! Jag börjar ju min praktik i Kokkola samma dag, tror ni att det harmar mig att jag inte ska till Malmska i stället...? ;) Nå, vi ska ge Kokkola en chans i alla fall, men kan ni tänka hur kul det skulle ha varit att vara på förlossningspraktik och få vara med när ens syster får tvillingar.
.
Nu ska jag ta en sväng via duschen och sedan ta sömnpillret i hand igen. Kanske somnar jag lite tidigare än i går (kl.1...), vi kan ju åtminstone hoppas.
.
Ps. Vad ska man fira med i morgon när man varken äter chips, godis eller nån form av "bulla", inte röker, inte dricker sprit och har ett ekande tomt bankkonto? Förslag mottages med tacksamhet. :) Godnatt!

Typiskt mig...

att somna på soffan och sova bort tre timmar tentläsningstid. Jag kom mig igenom lite till i boken i dag, men sen så föll mina ögon bara igen hur jag än försökte stirra för att de skulle hållas öppna. Jag ansåg mig besegrad och tänkte att en liten tupplur kan ju inte skada. Gubben försökte förgäves väcka mig x antal gånger, men med mindre lyckat resultat. Efter i dag så återstår endast 1 ynka dag för plugg, sedan är det bara att försöka göra det bästa med det man hunnit trycka in i den lilla hjärna man begåvats med.
.
I dag fick vi dessutom gjort nästan allt på vårt EA. Anette skulle skriva det engelska abstraktet, sedan sänder vi vårt arbete än en gång till vår handledare för att få höra hennes kommentarer, förhoppningsvis börjar det sen bli klart för språkgranskningen. Jag anar mig se ett slut... Dock ska vi få info om UA (utvecklingsarbetet) på onsdag, så när man tror att man kan börja pusta ut så kommer nästa grej. 32 veckor och 2 dagar kvar. Orka, orka...
.
Fyllde i den första ansökningsblanketten i fredags för höstens praktiker. Få se vad det blir av det hela. Om allt går som planerat och det finns både plats och stipendier att fås så blir det 9 veckor Tromsö för min del fr.o.m. september. NIO veckor. Som mest har jag varit ifrån gubben i två veckor. Sen är det inte bara gubben utan alla andra nära och kära som jag är mera eller mindre beroende av. Tror ni jag kommer att klara dessa nio veckor med vettet i behåll? Ich betvivlen... Sen är det ingen som frågar om man vill eller inte, man har liksom inte något val. Det är tillika en otrolig tur att jag inte visste om universitetspraktikerna när jag sökte in till barnmorska. Jag är mera än övertygad om att det hade fått mig att avstå från att söka överhuvudtaget. Ibland är det tur att man inte vet allt på förhand.
.
Nu ska jag ta min kära barnmorskebok och söka mig till sängs. Har en känsla av att sömnen inte kommer att infinna sig så där på direkten, men jag har ju tid att plugga då om inte annat. Godnatt med er!

Sorry

Jag är ledsen för min usla uppdatering här. Det beror på att jag är in i den mest intensiva slutspurten med skolan för tillfället. Har tre skoldagar kvar, må-ons inkommande vecka. På onsdag har vi dessutom vår BAUTAtent där vi ska kunna typ allt. Det kan jag förstås inte så nu sitter jag med näsan i en massa barnmorskeböcker och försöker febrilt få hjärnan att ta in och behålla allt jag läser. Inte det lättaste om ni frågar mig. Dessutom håller vi på med slutspurten vad gäller EA också. Jag borde svepa ihop ett abstrakt på svenska och ett på engelska, men det finns bara inte tid för det just nu. Sen ska det än en gång in till handledaren för godkännande innan det är dags att sända det till språkgranskaren. Full rulle alltså.
.
Jag har dessutom försökt hinna med lite annat liv också mellan varven, främst i form av motionerande och det har blivit en och annan timme längs vägarna den här veckan. Väntar bara på att småningom börja se nåt resultat av det också.
.
Hemmet har i sanning inte fått den mest omhuldande omvårdnaden den senaste veckan, vilket visar sig i form av dammtussar och smulor här och där, så ifall nån mot förmodan sticker sig in på visit här den närmaste tiden ska ni inte förvänta er något prydligt och välstädat hus. Det oaktat är ni så välkomna hit i röran!
.
Nu ska jag ta en sväng via duschen och sedan plugga lite till innan det är dags att bege sig iväg för att rösta i kvällens presidentval. Jag är nästan säker på hur jag ska rösta, men bara nästan. Jag får väl så lov att bestämma mig i sista minuten, men det är ju just likt mig. Hoppas att ni har haft en skön vecka och att nästa vecka blir ännu bättre, jag lovar att uppdatera i mån av möjlighet.

Bröllop

Jag kommer inte ihåg om jag berättat att min lillebror ska gifta sig i sommar. I början av juni är det dags och jag är för en gångs skull ut i god tid. Jag har nämligen redan skaffat hem klänningen med stort K som jag tänkt ha. Hittade den på Ellos outlet och med 50% bort av ursprungliga priset så tyckte jag att jag gjort ett riktigt kap. I går fick jag hem den och nu är tanken att den ska sitta perfekt om knappa 5 månader. Håll tummarna för det! :)
.

Zzzzz

Sov till strax efter två efter mitt nattskifte. När jag vaknade kändes det först som om jag fått med en slägga i huvudet och jag funderade allvarligt på att fortsätta sova en stund till, men tvingade mig upp och då kändes det rätt så fort bättre. Jag hade en lugn natt på jobbet och det var kul att få träffa lite söta bebisar och förstås alla jobbarkompisar. Jag önskar att alla människor skulle fatta vilket otroligt härligt ställe BB i Jakobstad är. Jag beundrar alla som jobbar där som år efter år orkar jobba på och ge allt på jobbet trots ständiga hot om nedläggningar och en massa onödiga skriverier i media.
.
Nu ska jag försöka hitta nåt ätbart att sätta i munnen och sedan är det nog dags för en promenad har jag på känn. I går blev det snöskottning så ryggen tänkte ge upp och ändå finns det fortfarande snö här på gården som borde skyfflas undan, men jag tror bestämt att resten faller på gubbens lott. Inte ska han tro att han kan smita i väg till Vasa hela helgen och slippa undan snöröjningen på det viset... Jag minns med fasa fjolårets vansinniga snömängder som alltid på något konstigt vis råkade komma när gubben var förkyld, eller när jag hade en ledig dag/ skulle till kvällsskiftet. De otroliga mängder snö som jag skottade i fjol tar nog gubben minst tre års snöskottning innan han är i kapp.
.
Sen i något skede så borde jag börja läsa på en vansinnig tent som vi ska ha om en och en halv vecka. I den tenten kommer det att frågas om typ allt vi lärt oss under de år vi studerat och hela min kropp spjärnar emot och vill absolut inte läsa någonting. Jag vill aldrig mera i mitt liv skriva en tent, ett arbete eller något i den stilen. Rimmar illa med mina planer att söka in till nästa utbildning nu i vår... hehe... Den som lever får se, hur det blir...

Lördag

I går var jag ledig, men som vanligt bestod dagen av mera eller mindre fullbokat program. Kvart före nio var jag vid sjuksköterskemottagningen för att låta dem peta med en tops långt inne i näsan på mig. Det var över på högst två minuter och sedan gick jag till infodisken för att få mina blodprovsresultat. Av dem att döma så är det inget annat fel på mig än att jag är för fet. Dock ska min läkare ännu ringa mig på måndag, även om jag tycker att det känns onödigt men vi får ju se vad hon säger då. Om jag nu förstår nåt av vad hon säger den här gången heller... I vilket fall som helst är jag nog tvungen att försöka ta mig i kragen och tänka mera på vad jag äter och hur jag motionerar. Även om jag börjat på så lite smått med livsstilsförändring här efter nyår så finns det rum för stora förbättringar ännu, så vi tar det lite i taget.
.
Efter HVC besöket körde jag till min vän Emma för att förbereda vår lektion och det tog inte så värst länge. (Antagligen eftersom vi är så fruktansvärt duktiga... ;) ) och hon tipsade mig om att de hade rea vid Sunds. När vi var klara så for jag då alltså tills Sunds för att tröstshoppa lite. Blev en kruka och en grönväxt, nu återstår bara att se hur länge den hålls vid liv. Mina fingrar är ju som jag redan tidigare nämnt mera bruna än gröna. Efter Sunds besöket for jag för att hälsa på systeryster på Grevvägen. Blev bjuden på mat och busade en stund med två goa ungar. Sen var tanken att jag skulle åka hem för att hinna städa innan gubben kom från jobbet. Jag hann hem, men städandet lämnade nog. Jag fick åtminstone plockat undan julen och det får duga så för tillfället har jag på känn.
.
Kvällen spenderades på varsitt håll. Jag for och hälsade på mina föräldrar och gubben for på talko åt sin bror. Som en avslutning på hela innehållsrika fredagen hämtade han räksallad åt oss på hemvägen och efter det så dök jag i säng och bestämde mig för att våga vägra väckarklocka i morse. Sov till halv elva och känner mig för en gångs skull inte helt genomtrött. Skön känsla. Gubben har stuckit till Vasa och kommer hem först i morgon och jag ska jobba natt på BB så resten av helgen kommer det nog inte att gå så vilt till här hemma hos oss har jag på känn. I dag ska jag försöka brottas lite med den arma snön som yrt in på vår gårdsplan igen och sen borde jag försöka hinna via butiken också. I något skede är det även tänkt att jag ska hinna med någon form av motion, så nu återstår bara att se i vilken ordning alla saker sker. I.o.f.s. är ju snöröjning en ypperlig motionsform så där får jag ju i princip två flugor i en smäll...
.
En skön helg önskar jag er i alla fall!

Tacksam

I dag är jag tacksam över min vän Anette. Förutom att hon är en supermänniska som hinner med allt (vad sägs om att doktorera i ekonomi, studera till barnmorska, renovera hus, vikariera på äldreboende och vara fru och mamma till två små pojkar - SAMTIDIGT!) så är hon även min skrivkompanjon i examensarbetet. Det tog inte så värst länge efter att vi lärt känna varandra som vi båda insåg att vi ville skriva tillsammans men jag misstänker att det nog var jag som drog det längre strået. Visst har vi båda jobbat hårt med vårt arbete men nog har jag haft en otrolig hjälp av Anette när det gäller att förstå hur man skall göra allt det praktiska. När helst jag haft problem att komma vidare så har hon funnits där med tips, råd och stöd. Det närmar sig nu slutet för varje minut (nästan) och jag kan bara konstatera att helt själv hade jag nog inte lyckats producera ett EA på drygt 100 sidor... Pust!
.
Gubben tyckte att vi skulle vänta med snöröjningen tills plogbilen varit här och gjort sin del, men eftersom den nu aldrig tycks behaga att dyka upp så tror jag att jag får dra honom upp ur soffan och ut i vilket fall som helst. Det har blivit så mörkt ute nu så jag ser ju inte ens om det fortfarande kommer ner lika mycket snö, men man kan ju åtminstone hoppas att det skulle ha lugnat ner sig lite.

Torsdag

och snön den bara vräker ner. Snöflingorna närmar sig arbetshandskstorleken och vi har fortfarande bara en gammal skranglig "snöskotto" att få undan den med. Trots det ska jag försöka att inte klaga, nog är det vackert med snö i stället för en lervälling ute på gården. Bara gubben kommer hem och vi får i oss nåt till kvällsmat ska jag försöka lura ut honom så vi kan skotta snö tillsammans en stund, det är ju roligare så!
.
I går var jag och ta en massa blodprov, inte mindre än 6 st blodprovsrör tömde de ur armen på mig och t.o.m. hon som tog proven konstaterade att det nog var rena årskontrollen. Jag tänkte nästan rätta henne och säga "livskontroll" i stället, för sällan tar man så här mycket prover, åtminstone inte jag. Jag glömde fråga hur länge det tar att få svar på alla, men eftersom jag ska in i morgon för att ta nya prov, denna gång MRSA prov inför nästa praktik, så tänkte jag samtidigt passa på och fråga efter mina resultat, det blir ju spännande., eller?
.
Är ledig i morgon, så jag ska alltså börja dagen med att bli petad i näsan med en provtagningssticka. Sedan ska jag och hälsa på min vän Emma, eftersom vi ska förbereda måndagens lektion i sexualfostran som vi ska hålla för en klass högstadieelever i korsholm nästa måndag. Ingen av oss känner sig direkt jublande glad över den uppgiften, men vi får väl försöka överleva så gott det går.
.
Nu kom gubben hem, få se vad det blir att äta i dag då? Inspirationen tryter som vanligt...

Tisdag

Har överlevt dag 2 i skolan efter jullovet och i dag fick vi t.o.m. sluta lite tidigare tack vare vår förkortade matrast - behöver jag ens säga att det var skönt att få köra hem i dagsljus i stället för skymning? I morgon är jag ledig, men har program inbokat genast från morgonen. Jag ska för det första gå till labben och ta mina blodprov och sedan ska jag sköta mina söta systersöner medans deras föräldrar är på UL och kollar lillebröderna. Sen ska jag ta en dust med EA är det tänkt.
.
Läkaren som ringde mig i går pratade "svyska" (svenska med kraftig rysk brytning) och dessutom råkade vi köra efter en plogbil som skrapade bort skarpa snökanter från vägen så jag hörde ungefär hälften av vad hon sa och förstod sen hälften av det jag hörde. Men åtminstone ska jag få kollat mina sköldkörtelvärden och sedan var det nåt annat också, men det hörde jag inte vad hon sa, så det återstår att se vad som blir kollat.
.
Nu borde jag ta itu med någon form av matlagning, men orken tryter. Sov uruselt i natt trots att vi gick och lade oss rekordtidigt, inte hade sovit på dagen och dessutom hade jag varit på promenad med min kära mor. Jag tyckte alltså att jag hade alla förutsättningar för en superb nattsömn, men där fick jag ge mig. Får hoppas på bättre lycka nästa natt. Nåväl - nu står valet mellan att koka ris att äta med gubbens nötinnerfilé i rödvinssås eller att göra tortillas. Åh, dessa i-landsproblem.
.
Ha en skön tisdagkväll!

Det går på sista versen

med mitt jullov. I morgon väntar jobb från morgonen. Lockar inte så där överdrivet mycket just nu när man helst skulle njuta av ännu en sovmorgon, men man får försöka fokusera på att man ju får söndagspengar på köpet. :) Sen från måndag är det dags för skola igen. Hej och hå så de här tre senaste veckorna har rusat iväg. Tre veckor kvar i skolan - TRE. Det är ju ingenting ifall ni inte förstod vad jag syftade på. Sen är det "bara" resten av året kvar.
.
Jag har njutit så av mina fyra lediga dagar och jag önskar så att de inte vore slut. Åh, såna här gånger vore det så skönt att vara hemmamamma. Jag skulle trivas SÅ med att få vara hemma på dagarna och bara njuta av tillvaron mellan alla blöjbyten och klädtvättar. Ta en tur till nån av mina systrar om tiden blir för lång och ha tid för långa promenader med barnvagnen i dagsljus. Visst ska vi tro att det är nästa års scenario? ;)
.
Nu måste jag dyka i säng, annars blir natten allt för kort och morgondagen ännu tyngre. Hoppas att kölden gett med sig lite tills i morgon, har ingen lust att vakna upp till 20 minusgrader. En skön söndag till er, hoppas ni får vara lediga!

En kommentar

Hejsan!

Vet inte riktigt hur jag ska få fram det här...Men jag har läst din blogg sporadiskt under flera år. Ibland mår du inte så bra, lite deprimerad, sömnproblem osv. Nu kan jag inte låta bli att fråga om de testat dina sköldkörtel värden? Kanske en dum fråga eftersom du studerar till barnmorska, men ändå. Tänkte om det skulle kunna bero på en sån liten grej... Man kan ha sköldkörtelvärden inom de normala gränsvärden, men att man ändå har för höga/låga värden för att man själv ska må bra.Hoppas att du inte blir ledsen för att jag "blandar mig i", men jag känner att jag måste fråga dig eftersom dina symptom ibland påminner om en väninnas, som har underfunktion i sköldkörteln. Önskar dej allt gott!

2012-01-03 @ 20:54:19
Jag fick ovanstående kommentar på mitt förra inlägg och faktum är att jag för bara nån vecka sedan slängde fram tanken åt min mor att jag kanske borde kolla mina sköldkörtelvärden. Tack vare denna anonyma "vän"s kommentar fick jag nu tummen ur och ringde och beställde en telefontid till en av hälsocentralens läkare. Sen får vi bara hoppas att läkaren tycker lika som jag och sätter en remiss så jag får kollat upp saken, jag behöver bara komma på ett sätt att få fram det smidigt. Som bekant tycker ju inte läkarna om att man själv "vet" vad som är fel utan man ska bara ha en massa symtom och sen ska dom komma på lösningen själva... ;)
.
Så vem du anonyma läsare än är så är jag skyldig dig ett tack för att du gav mig den avgörande sparken i röva. Oberoende vad mina värden sen visar så har jag ju i allafall kollat upp saken och slipper fundera på det sen. Var inte rädd för att jag ska tycka att ni "blandar er i", skulle jag önska att ingen skulle "blanda sig i" skulle jag ju inte skriva så öppet som jag gör här i bloggen. Jag tar det som en varm omtanke och tackar för det!
.
Nu har jag varit ledig i två hela dagar och jag har verkligen varit just ledig. Det har varit riktigt skönt. I går såg jag på film och på kvällen blev det besök hos föräldrarna i Kållby. Kvällens plus var den sköna promenaden med mor min och att Sara, Jimmy, Kevin och Pontus även kom dit. Kvällens minus var att vår bil fick spunk och med nöd och näppe tog oss till bilverkstaden på hemvägen. Tydligen någon varvtalsgivare eller nåt i den stilen som gett upp och nu är vi utan bil åtminstone till måndag. Lagom kul.
.
I dag har jag läst ut två böcker och gosat med vovven. Jag har alltså njutit av att "bara vara" och det har varit riktigt skönt, men nu känner jag att jag kunde börja göra nåt vettigt igen. Typ fixa i köket och tvätta lite kläder och såna saker. Så jag inte överanstränger mig. :)

3.1.2012

Hoppas att ni hade en riktigt fin nyårsafton och att det nya året fått en skön start! Här firades det med huset fullt av vänner och vi hade det riktigt roligt. Nyårsdagen bestod av sovmorgon, lunch hos svärmor där Luleborna var på besök och sedan gudstjänst på kvällen. Sen hade vi bjudit in Martin och Soffi på sen smörgåstårtsrestätarafton. Typ. I går var det jobb som gällde och på kvällen var vi bortbjudna till några vänner.
.
Dessvärre känner jag att jag börjar bli lite krasslig igen, halsen känns lite grötig och i går hade jag sån värk i kroppen när jag kom hem att jag fick ringa gubben och be honom köpa värktabletter på hemvägen. Jag hoppas innerligt att det inte är ännu en förkylning på g, jag har knappt sluppit den förra! Jag brukar bli förkyld ungefär en eller två gånger i året men det senaste halvåret har det knappt hunnit bli bättre innan jag igen blivit sjuk. Krax, krax.
.
Nu borde jag ta mig ut och åtminstone göra ett halvhjärtat försök att få undan lite snö, även om det hela tiden virvlar ner mera. Sen är det kvällsskifte för min del i kväll, en jobbarkompis ville byta för hon behövde vara ledig i kväll och på så vis slipper jag min lördagskväll. Så - lika bra jag söker mig ut nu om jag ska hinna göra något åt gårdsplanen. Vi hörs!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort