Allmänt tråk

Efter en dag i jobb så har jag tyvärr inte gjort annat än sovit.. ;-) vilket ju förstås innebär att jag fullständigt förstört min nattsömn, men det är försent att göra nåt åt det nu.

gick väl si så där på jobbet idag, förmiddan förlöpte utan dessto större problem, och vi låg bra till i "tidsschemat" men sen fick ju maskinen fnatt så det blev en halvtimme övertid i stället för att jag skulle kunna sluta lite tidigare som jag redan hunnit planera..

Har idag också kommit ett steg längre vad gäller mitt sommarjobb. Har ju sökt ett och annat, bl.a. till mitt praktikställe, men att stanna i Vasa över sommaren känns lite så där.. Vad ska man i en liten tvåa mitt i stekande sommarväder? Hellre då närheten till havet och mors o fars terass i söderläge.. ;-) Inget är ju bestämt ännu, men det jobb som blivit diskuterat i dag låter riktigt roligt, så jag hoppas att det blir av. Visst skulle jag kunna tänka mig att jobba där jag är nu också, men det innebär tidiga mornar, (väckning 4.45 som sagt)  och en dövande sövande trötthet efter avslutad arbetsdag.

Sen är det ju även kruxet med var vi ska bo i sommar i så fall. Vi har ju lägenheten i Vasa som vi ju i vilket fall som helst kommer att hyra, har skrivit kontrakt till oktober och kommer nog inte att flytta under den tid jag studerar i fall nu inga drastiska omständigheter skulle ändra på situationen. Att bo en vecka eller så hos nån annan, som nu hos mina föräldrar, går väl an, men jag kommer ju att sommarjobba i tre månader och att våldsgästa nån så länge känns väl si så där. Blir att fundera ut nåt smart, (och framför allt billigt ;-) ) alternativ. Min moster har tidigare erbjudit oss att köpa deras husvagn, men den är inte i nåt vidare skick, (bl.a. nån fuktskada) så jag är inte så pigg på det köpet. Få se hur det blir, har ju tre månader att fundera på saken, nog ska det väl lösa sig.

Det här blev ju redan längre än jag trodde, ska fortsätta att slösurfa en stund och sen hoppas på att hitta nattsömnen på nåt mirakulöst sätt.
Godnatt!

Fastlagstisdag

Var i jobb från 6-14. Gick rätt så bra idag, hann t.o.m. göra lite av morgondagens jobb så förhoppningsvis blir det inte så lång dag i morgon heller.

Efter att ha kommit hem och upptäckt att Vickan o Daniel förlovat sig ;-) ,så åt vi och sedan tog jag en snabblur på soffan. Var verkligen jättetrött, hade glömt hur tungt det är att jobba, man är ju van att bara sitta i skolbänken dagarna i ända.

Sen ringde Sara och sa att de var på väg till ett fastlagsjippo i Esse vid Esse Wildpigs, en stor vildsvinsfarm, och naturligtvis hängde jag på. Där var det kallt, (förstås) men mycket folk och framför allt mycket vildsvin. Tog några foton men min kamera var inte den mest samarbetsvilliga så jag får se hur de blev sen, om de är nåt att bjuda på. Träffade några vänner och bekanta och försökte desperat vinna nåt på snabblotteriet, men nej.. där gick jag bet. Sen köpte jag en liten bit svindyrt rökt vildsvinskött.

När vi kommit hem hade mamma dukat fram fastlagsbullarna vi bakade igår. Måste ju naturligtvis unna mig en och jag lovar - den var supergod! :-) Men nu känns den nog som en klimp i magen, det straffar sig i slutändan det här fuskandet.. ;-(  Men känns nog ändå som att det var värt det.

Ska alldeles strax hoppa i duschen och sen i säng, vill inte vara lika trött i morgon bitti..  godnatt!


I korthet

4.45 väckning
6.00-14.30  jobb
15.00 butiksbesök
16.00 gjorde en god sallad
16.30 åt den goda salladen + fisk o höns
17-19.30 bakade fastlagsbullar och morotskaka
20.00 - 21.00 länkki
21.00 - 22.30 allmänt slöande
22.30 Godnatt!

Gäsp!

Var på gudtjänst i dag på förmiddan, blev så att vi fixade kyrkkaffet också, vilket innebar lite tidigare väckning för våran del. Efteråt packade vi säkert sju väskor fulla med kläder (oskojat!) och tryckte in dem i bilen.

När vi kom till Kållby var alla mina syskon med "tillhörande" här, utom lillebror som vi precis missat.. :(
Har ätit en massa som jag inte borde äta, (det är tydligen omöjligt att bo här utan att fuska). Men för att lite kompensera så tog jag en hurtig promenad med min kära mor här på kvällskvisten. Den här veckan har jag (enligt min pulsklocka) förbränt 4443 kcal på motion. (Som jämförelse kan jag nämna att man enligt Snellmans motionskampanj borde ha en veckoförbränning på 1000 kcal för att upprätthålla en bra kondition.) Trots det är jag tyngre nu än för en vecka sen. Behöver jag ens säga att det känns jättesurt?! Får hoppas att kilona vill ge med sig snart, annars tappar jag nog greppet om den lilla gnutta motivation som finns kvar. Nåja, får ju både jobba fysiskt den här veckan och hålla igång med motionen så kanske det visar nåt resultat.

Nu ska jag söka mig i säng, blir ju verkligt tidig väckning i morgon. Godnatt!

Lördag

En intensiv och rolig dag! Köket blir mer och mer klart, nu fattas handtagen och nån list ska ännu på plats, men det ser bättre och bättre ut. Trots att det visade sig att det inte var de dörrar vi önskat få och i övrigt annat inte var som jag tänkt mig, så blir jag nog nöjdare och nöjdare för varje gång jag går in i köket. Skillnaden från förut är ju ändå så stor och det är väl det som är huvudsaken. Vi hoppas ännu på att vår hyresvärd ska gå med på att byta kakel, vi ska se om vi skulle hitta nåt billigt när vi är norröver nästa vecka. Sen skulle vi gärna hitta en 50 cm bred bordsskiva så vi kunde byta ut den också, skulle ge ett snyggare helhetsintryck.

Hann även på en långpromenad idag, men det blåste svinkallt ute på isen, så när vi skulle svänga om och gå tillbaka så styrde vi nog in mot stranden och gick hem längs strandpromenaden för att komma lite i lä.

Sen har Dantti, Nina och Moa varit här idag. Först åt vi och sedan skulle vi på en Spice Ice. Tyvärr hade dom hunnit stänga innan vi hann dit, så vi svängde in på "Mäcken" istället. Där fick man sitta och snålas då de andra åt McFlurry. ;) Sen for vi tillbaka till lägenheten, det var så kallt att det inte var nåt nöje att gå på stan, dessutom började alla affärer stänga. Vi var nog en vända via Anttila, men det var allt vi hann med.

Blev en trevlig kväll, men samvaro, prat, skratt och kaffedrickande. Jag bjöd på mina "solskensbullar" som jag bakade nån gång under en av mina "bakperioder" och jag kunde inte låta bli att smaka en jag också. En pytteliten en - gubben kan intyga.. ;). Den var faktiskt jättegod, speciellt med tanke på att det var jag som bakat.. ;)  Sen de åkte har jag inte gjort annat än diskat undan, men det kändes som ett helt dagsverke, speciellt med tanke på att det egentligen var gubbens disktur.. hrrm... Nu ska jag surfa runt lite här och ta igen allt jag missat under dagen. I morgon är det gudstjänst och sen borde man packa kläder för en hel vecka, stoppa in allt och sig själv i bilen och styra norröver. Blir troligen så att vi stannar en vecka i allafall, så det gäller att ha tillräckligt mycket kläder med sig.

Godnatt!

Nähäpp...

Inte var köket klart, inte var lägenheten städad, gubben hade just stigit upp när jag kom hem strax efter halv tre, man blir så glad...

Stack i väg på snabbärenden till stan, skulle köpa lite mappar, för att gubben ska få ordning på alla sina papper nångång och sen måste jag via min konsulent för att köpa lite fler måltidsersättningar, kakaosmaken var nämligen slut i tisdags så jag var tvungen att dricka kakao-mint tills hon fått in mer kakao. Men nu är det problemet åtgärdat.. Mapparna var det lite skralt med, hann bara in till Tiimari och bokhandeln och på båda ställena var det totalt kaos, så jag hittade inte riktigt det jag sökte. Borde eventuellt åka en vända via Prisma i kväll, kanske jag hittar nåt där istället.

Sen dess har det varit träning som gäller, i dag blev det först långpromenad, sen ett träningspass och sist ett yogapass. Har enligt min pulsklocka hållit på i två timmar och tjugotvå minuter och förbränt 950 kalorier. Så jag antar att det får godkännas som kompensation för gårdagens bortlämnade träningspass också.. ;) Få se hur mycket träningsvärk jag får den här gången, ska komma ihåg att töja riktigt ordentligt.

Sitter nu och väntar på gubben, han är ut och "ränner" som vanligt. Sen borde man fixa till lite mat. Blir kyckling i dag igen, det var riktigt gott sist. Sen en stor portion sallad också, mums filibabba!

Sen småningom borde man väl försöka orka ta itu med det där städandet. Min näsa säger att det är allt för dammigt här, framförallt i sovrummet, blir helt täppt i näsan när jag ska börja sova. Få se vad jag orkar med, känner mig inte så där överdrivet motiverad för tillfället, ska söka lite om jag möjligtvis skulle hitta nån kvarlämnad motivation i nåt hörn..
Hoppas ni är lite mera uppåt än jag är just nu! Njut av fredagskvällen, unna er nåt gott ni som kan och får! ;-)

Halva dagen avklarad

Känner mig alldeles disträ. Satt hela kvällen (och halva natten) och kollade olika husmodeller på nätet. Har så "hussjuka" så det är inte klokt! Borde ju få inbankat i min hjärna att det inte är aktuellt med husköp/bygge på MINST fyra år ännu, men det vill inte fungera... :-)

Nåja, drömma får man ju alltid göra... Just nu drömmer jag om att få gå hem och att när jag kommer hem är köket klart, lägenheten städad och jag behöver inte göra nåt annat än dra på mig mina träningskläder och dra ett ordentligt träningspass. Jag antar att det är därför jag är lite halvt "frustrerad" idag, då det inte blev nån träning igår. För jag har egentligen inte nån orsak att vara på dåligt humör. Det är fredag och allt. Tre timmar kvar så är det helg - och sportlov. På söndag söker vi oss norrut, för jag ska ju jobba må-ons nästa vecka. Sen borde man ju hinna göra lite skolarbeten också under lovet, för sen blir det nog plugga av de sista tre veckorna, så det bästa vore ju att ha allt annat undan tills dess.

Nu ska jag försöka rycka upp mig och fortsätta, inte blir det bättre av att sitta här och muttra för sig själv!
Trevlig fortsättning på fredagen!

Halvfärdigt kök

Ska här bjuda på en bild av vårt ännu halvfärdiga kök, resten borde fixa sig i morgon om jag fått någorlunda rätt information.. ;)Blev nog lite väl besviken när jag kom hem ändå. För det första så hade vi inte fått de handtag vi önskat. Så istället för att få den där känslan av lite "gammaldags" kök så blir det i stället ett som skriker "slutet av 90-talet". Inte alls vad jag ville ha! Sen hade vi inte heller fått de dörrar vi ville ha till skåpen med glasdörrar. Det skulle vara ett "mönster" på glaset, men istället fick vi ett med bara en stor glasruta i varje dörr. Urfult i mitt tycke. Var inte särdeles uppåt från förut när jag kom hem, men hade sett fram emot köket i vilket fall som helst. Nu blev jag verkligen besviken. Får försöka tänka att det är ju inte vårt kök ändå, ska väl flytta härifrån om några år, så det spelar väl ingen större roll. Men tillika känns det surt, när man fått välja kök och allt och sen är det inte alls som man tänkt sig när det väl kommer. Ska hoppas det känns bättre i morgon om allt är klart då.

Har inte hunnit träna heller, hann bara äta och diska undan så fick vi besök och de åkte först klockan nio, så träningen får nog lämna tills i morgon. Var ute och promenerade en liten sväng och bar då Edith nästan hela vägen, så man kan ju hoppas att armarna fick lite träning där i alla fall! I morgon blir det nog att ta i ordentligt då istället, för slappande är bannlyst hos oss för tillfället. Den regeln gäller på nåt konstigt vis inte gubben, men så är det med de flesta regler som innebär lite arbete vid oss.

I morgon har vi praktik hela dan, brukar vara roligt men ändå ganska tunga dagar. Ska öva både på förflyttningteknik och sårvård, sen är de praktiska övningarna inför praktiken klara. Det är endast den sista veckan innan vi åker ut som vi ska få lära oss att ge injektioner, annars är vi "fullärda" för praktiken., eller? ;-) Nå, man åker väl på praktik för att lära sig.

Nu ska jag surfa lite, sen hoppa i duschen och bums i säng. Har bestämt mig för att i natt ska jag sova en ordentligt lång natt, börjar gå lite på sparlåga när det gäller sömnen här.

Godnatt!

Hej hopp i galopp!

Kan ni gissa vad som händer i dag?

Våra nya köksdörrar har kommit så D. och våran hyresvärd skulle byta dom idag. Hoppas dom är klara med det tills jag kommer hem. Sen hade våran snälla hyresvärd även beställt en ny köksfläkt och ny kryddhylla. (Som dock inte kommit ännu). Som det ser ut nu i köket är det alldeles vedervidrigt. Spisen är 60 cm bred, men av någon oförklarlig anledning är köksfläkten endast 50 cm bred. Det betyder att skåpet till höger om fläkten är 10 cm längre åt sidan än lådorna under det skåpet och de sista 10 cm till höger om det skåpet, längst mot väggen är "övertäckta" och alltså outnyttjat utrymme. Det där blev lite invecklat tror jag bestämt, men åtminstone hoppas jag på att få ett mera symmetriskt och framför allt SNYGGT kök småningom. D. hade varit ner och tittat på de nya köksdörrarna i går och han tyckte att de såg väldigt gulaktiga ut. ( Vi bad om att få gräddvita dörrar). Men jag kommer inte att bry mig fast dom är lite gulare än vi tänkte oss, värre än det är nu blir det väl inte i vilket fall som helst! Ska bli kul att komma hem och se om det ändrats nåt.. ;-)

Dock var ju inte min kära make så värst smart när det gällde att informera mig om att vår hyresvärd ringt. I går kväll, efter att jag fixat till maten fast D. skulle göra det, så satte jag igång med att göra mina fysiologi instuderingsfrågor. När jag var klar där vid en tiotiden på kvällen, DÅ kommer han på att säga att Sten, som vår hyresvärd heter, skulle komma i dag klockan elva. Gissa vem som fick ta itu och rensa upp lite i köksskåpen. Speciellt "roskis" skåpet har ju en tendens att vara värre än hemskt. Dit samlas ju allt som man inte hunnit föra till pappers-, metall- och glasinsamlingen osv. Det var bara att kavla upp ärmarna och börja röja upp. Var sådär lagom måttligt irriterad över att behöva göra det när man egentligen redan borde legat under täcket och dragit timmerstockar, men i bland kan det vara bra med lite irritation. Man kan bli väääldigt effektiv om man är lite arg. Röjde upp skrivbordet i samma veva. Min allra käraste make är EXPERT på att samla en massa papper och övrigt skräp i stoooora högar, huller om buller, sen har han ingen koll på om det är viktiga eller oviktiga papper som kommit bort i oredan. Inte bara en gång jag suckat över hans totala oförmåga att hålla ordning. Nåväl, slutklämmen är att det blev en väldigt sen kväll för mig i går med. Sen blev det inte bättre av att jag bara hunnit somna så hör jag nån som högt, rakt i örat på mig, nästan ropar AJ; AJ, AJ! Då hade gubben vaknat med sendrag i benet. Att somna om efter ett sånt abrupt uppvaknande är ju inte det lättaste. Tur att jag fick lite längre sovmorgon i dag i allafall då jag fick ta bilen till skolan! :)

Har nu överlevt tre timmar med immunologi och patologi föreläsningar, och sen på eftermiddagen ska vi ha etikseminarium igen. skönt att vi har våran del över, så idag behöver vi bara lyssna och komma med lite smarta inlägg i diskussionen sedan! :-) Sen ska vi samlas efter skolan och skriva ett abstrakt inför arbetet i vårdens historia. Jag hoppas att det inte räcker länge, vill ju hem och begrunda resultatet av köksdörrsbytet. Sen blir det nog ingen promenad idag, vädret ser tråkigt ut och jag kommer ju antagligen hem sent, men jag har planer på att köra en omgång med min träningsdvd, få se hur mycket träningsvärk jag får lida av den här gången?! :-)

Näpp, nu blir det avrundning här, ska surfa vidare, har ju lite ledig matpaustid att ta död på!

Vackert - men kallt! (+bilder)

Var idag på riktigt lång långpromenad på isen, tredje dan i rad, känner mig nästan hurtig.. ;-) Alldeles underbart vackert väder, även om det nog blåste lite väl kalla vindar idag. I går smet jag en kvart tidigare från sista lektionen, så att jag skulle hinna med treans buss. Jag skulle ju träffa min konsulent först efter fyra, men tänkte att jag chansar och går dit en timme tidigare. Fick springa som en galning och ändå tänkte jag missa bussen, som tur kom det två stycken så jag hann med den andra. Fick åka i "ensamt majestät" hela vägen in till stan.. ;-) Jag hade chansat bra, för det var ingen annan där när jag kom för att träffa k. så jag fick hoppa på vågen direkt. Minus två kilo denna vecka som sagt, så det får man väl vara rätt så nöjd med.

Fortsatte hem i rasande fart för att hinna ut på isen så fort som möjligt. Efter promenaden kom jag hem, hungrig som en varg, till en lika hungrig make och ett ekande tomt kylskåp. Jag fick hoppa i bilen och köra till Prisma. Tänkte att nu ska jag handla ordentligt med mat, så det tog nästan en timme för mig att handla. Men jag måste säga att det gick rätt så bra, trots att jag var så hungrig när jag åkte iväg. Var inte ens det minsta lockad att köpa nåt gott, gick istället och svängde på allt jag kunde hitta, gäller ju för mig att undvika kolhydraterna än så länge. Kom i allafall hem med kassen full och fick riva igång med matlagningen. Blev en jättegod sallad och nötinnerfilé, oj vad jag åt! För att inte tala om hur mycket jag njöt! :-)

Sen förberedde jag lite inför dagens etikseminarium och tvättade två omgångar smutstvätt. Sen skulle jag vara duktig och jobba lite med mina fysiologi instuderingsfrågor också, men jag lade mig i sängen en stund och vips fick jag närkontakt med John Blund. Dit for resten av kvällen. I stället har jag då legat vaken halva natten och läst en bok, så likväl är jag ju inte direkt utvilad idag. 

Dagens seminarium gick rätt så bra, skönt att ha det ur världen, så man får börja koncentrera sig på nästa sak. Har ännu några inlämningsuppgifter som jag borde ta tag i. Sen hade vi svenska, då vi repeterade hur man skriver en litteraturförteckning och gjorde sedan en övningsuppgift. Sista timmen hade vi en kort praktikinfo och sen kilade jag snabbt till bussen, åkte hem och tog ut Kira på dagens promenad. Kallt, som sagt, men skönt! Sen jag kom hem har jag diskat, för disken var en annan sak som lämnade för mig i går, och sen betalat lite räkningar, nödvändigt ont! Nu väntar jag på att gubben ska börja fixa dagens rätt. I dag blir det möra kycklingfileér med barbequekrydda, samt en smarrig sallad förstås! Hoppas på att det blir riktigt gott!

Ska surfa vidare en stund medan jag väntar, hann ju inte med min vanliga cyberrunda i går då jag sov hela halva kvällen.
Ha det gott!

Bilderna är tagna med vår gamla kamera så kvalitén är allt annat än bra..Mina nya vinterkläder


Lite vintervyer


Mammas söta vovve ut på isen

Ögonen i kors

Såna här mornar borde förbjudas..  Att dessutom sen vara tvungen att sitta fyra timmar på fysiologiföreläsningar gör ju inte saken bättre, man är för trött för att orka hänga med.

Glömde skriva igår att vi fått våra första förstoringar av våra bröllopsfoton. endast fyra och ett halvt år och en dag efter att vi gifte oss, bättre sent än aldrig. Nu ska vi bara beställa flera kopior och dela ut dem, så är väl äntligen saken ur världen. Eller ja, de ska ju betalas också.. ;-) Det jag åtminstone fick konstatera att min självbild inte alltid överensstämt med verkligheten. När vi gifte oss var jag så led mig själv då jag var så tjock. När jag idag tittar på bröllopsfotona, så inser jag att jag var INTE var tjock när vi gifte oss. Som sagt kommer jag ju aldrig att bli trådsmal, är ju inte skapt så, men nåt fläskberg var jag sannerligen inte, även om det var så det kändes då.

Nu, lite cybersurfande, förhoppningsvis piggnar man till småningom. Ska hoppas att vädret blir lika vackert idag, kanske jag hinner med en promenad efter att jag träffat min konsulent. Vägning idag igen, hade i morse åtminstone fått bort två kilo den här veckan. (enligt min våg). Men inräknat i det är ju förstås de 1,2 kilo jag gick upp veckan innan, så riktigt bra är ju resultatet inte, men det kunde väl varit värre..

Ha en riktigt skön dag!

Pust vilken dag!

Gårdagen i korthet:
Åt det goda nötköttet jag skrev om tidigare, packade i hop våra saker, hann träffa goa Kevin och hans föräldrar innan vi åkte till mina svärs en sväng. Där fick vi även träffa Lotta, Stefan och lilla Wilmer. Just när vi skulle ställa oss i väg hemåt så ringer Moa och säger att vi skall komma dit och man smälter ju direkt.. ;)
Så det blev en sväng ännu via Dantti o Ninas innan vi åkte hem, så lite väl sent blev det nog, speciellt för gubben som skulle köra samma väg igen i morse. Försökte hitta nån "passlig" busstid för nån av oss om vi skulle ha stannat en natt till, men det blev ett enda prackande så vi körde hem i stället.

I morse skulle jag få skjuts till skolan med Nicolina men när vi sen skulle åka så startade inte hennes bil. Som tur hann Sandra & Co svänga om och komma och hämta oss så vi hann i tid ändå. Vi har haft vårdvetenskap hela dan, så man var lagom yr i huvudet innan dan var slut. Först tre timmar hälsovårdsjuridik och sedan två timmar etik. Dessutom hade jag glömt att ta med nån måltidsersättning idag, så jag fick så lov att äta en sallad på lunchen. Det var i och för sig riktigt gott, men inte direkt vad jag planerat.. ;)

Efter skolan stod jag och babblade med Frida så jag tänkte nästan missa bussen, fick ta en liten rusch, men jag hann, det är huvudsaken! Solen lyste och det var alldeles strålande underbart vackert väder. Jag och Kira tog en ordentlig långpromenad på en timme och tjugo minuter. Vi var ute och gick på isen och jag var verkligen glad att jag unnade mig de nya ytterkläderna, perfekt för en så pass kall dag som denna! Oj, vad vi njöt av promenaden båda två, ett perfekt sätt att kombinera njutning med förbränning! ;) Tog lite bilder med vår gamla kamera, om dom var ok, så lovar jag att sätta upp dom här senare!

När jag kom hem var det bara att snabbt fräscha upp sig och slänga i en omgång smutstvätt i tvättmaskinen. Svepte i mig en kakaodrink på stående fot och så fort gubben kom hem hoppade jag i bilen och körde till Emmas. Där satt Emma, Frida och jag sen i nästan fem timmar och skrev vårt arbete i etik. Suck, pust och stön säger jag bara, det går inte att beskriva hur skönt det är att ha det ur världen. Ska finslipa lite i morgon och fixa pärm och innehållsförteckning, men i övrigt är det klart. Känner mig lite som en urvriden disktrasa, det var nog mera arbete med det hela än vi hade trott.

Sen jag kom hem strax efter tio har jag rastat Kira, satt i motorvärmaren åt gubben (ett helt företag), brett goda (?) smörgåsar åt honom och ställt kaffebryggaren tills i morgon bitti. Sen har jag hängt kläderna jag tvättat och ätit lite kalkonstrimlor, det tyckte jag att jag var värd efter en dag som denna! ;)

Nu är det läggdags, i morgon börjar jag klockan åtta och det är tyvärr sjuans buss som gäller, GÄSP!! Godnatt!

Söndag!

Hej alla!

Det blev ingen uppdatering i går, tidig uppstigning och sen kväll gjorde sitt till.

Fredan blev inte riktigt som planerat, skulle ju starta direkt när jag slutade, men då jag kom hem var gubben inte klar och jag var tvungen att gå och handla en dopgåva åt gubben systerson. Gick i godan ro i H&M och hittade en tröja åt mig (jag har som bekant shoppingförbud) och lite kläder åt lillkillen. Sen ringde D. och bad mig köpa en ordentlig kalender åt honom så han skulle få lite ordning på sitt liv. (som om det skulle räcka med en kalender i det fallet ;) ) Dessutom var han så hungrig att han skulle gå och äta till H.... Kom överens om att vi skulle träffas där. Vid bokhandeln var det totalt kaos eftersom de hade flyttförsäljning och höll på att packa i hop allt grejs där, men jag lyckades efter många om och men hitta en någorlunda bra kalender. När jag kom till H var jag också rätt så hungrig så jag unnade mig en tonfisksallad. Kändes roligt att kunna äta något som jag vet var "ok" att äta och ändå mättade ordentligt. Gott dessutom! ;)

Sen hade jag från H&M fått en rabattkupong på 20% på valfri vara, men den gällde bara på fredan så jag frågade gubben om han behövde något. Han behövde bara en tränings t-shirt sa han så då svängde vi in till Topsport i stället. Där hade dom storrea på alla vinterkläder, så innan vi kom oss ut därifrån hade jag köpt mig nya ytterbyxor, ny vinterjacka, D. hade köpt ett nytt träningsunderställ och träningshandskar. Ingen t-shirt dock. Mina byxor var på 80% rea och jackan på 70%, så jag var verkligen nöjd. Även om min börs egentligen inte borde ha öppnats fler gånger den här månaden, så kunde jag bara inte låta bli. Undrar vad jag plötsligt fått för shoppingsjuka, jag brukar ju vara mera eller mindre shoppingallergisk i stället. Inget vidare för ekonomin i allfall så jag hoppas mitt anfall går över snart!

Sent om sider kom vi oss dock till Kållby och jag var ju tvungen att inviga mina nya ytterkläder med en promenad. Syrran och mamma hängde på så det blev en runda här i trakten. Skönt att röra på sig, hade ju inte motionerat dessvärre på torsdagen så. Sen blev det lite Uno spel innan det var läggdags, tidig väckning stod ju först på lördagens schema så det klokaste var att gå och sova.

Klockan 02.30 ringde min klocka, jag lovar er att det var väldigt lockande att stanna kvar i sängen. Masade mig dock upp och gick ner. Strax efter tre startade vi hemifrån och jag satt nu mest och halvsov hela nerresan. Strax efter tio var vi framme vid Dragsvik och Nylands brigad. Där blev det en dag i isande kyla, många kamoflagegröna pojkar (som såg mycket mindre och yngre ut än dom gjorde för sju år sen) och besök inne i kasernerna. Jag tycker att hela stället verkar kusligt likt ett fängelse, så även om det kunde vara intressant att prova på armélivet för en kortare tid, så vet jag inte om jag skulle överleva att bo på ett ställe som det. Hela stället är nog i behov av en rejäl uppfräschning!

Vi startade hemåt en tre tiden och kom hem klockan tio. Fick köra pappas nya bil de sista 150 kilometrarna. Det var kul att få köra en nyare bil och inte bara ett gammalt skrälle som vanligt. Pigg var den också om man jämför med vår trötta Merca. Var lagom pigg när vi kom hem, så det blev nog ganska hastigt sängddags efter hemkomsten. Satte klockan på nio för att hinna med motion nu på söndagsförmiddagen, ifall det skulle vara väder för det.

I morse visade det sig snöa som för sju, så skidorna fick stanna hemma, men det blev en ordentlig långpromenad i stället, mamma och jag tog Kira och Ella (Zindi fick inte följa med för hon bara stretar och orkar inte hålla farten) och vi var ute i drygt en timme. Riktigt uppfriskande att få röra på sig, blev ju mycket bilsittande i går. Nu har vi kommit hem och snart är maten klar. Ska unna mig lite nötkött, oj vad jag ser fram emot det! :-)

Sen har jag suttit och kollat runt lite på nätet, borde söka flera sommarjobb, kanske både i Vasa och här i trakten, så jag undersöker lite möjligheter. Annars inget speciellt, skönt att "bara vara".

Ha en skön fortsättning på söndagen! 

fotvård

I dag har vi sårvård på schemat. Har just fått fotvård av en klasskompis och det var hur skönt som helst! Fick bara sitta och njuta medan hon tvättade, filade, klippte naglar och smörjde in. Kunde ha mera sånt på schemat tycker jag bestämt! :-)

Fick sent om sider packat i går, men hade svårt att få tag i nån sömn, var alldeles deprimerad av min dåliga karaktär och var besviken över att jag inte tog en promenad i allafall. Nu blev det som det blev, en sämre dag alltså, men vågen var på min sida ändå och visade - 100g, så det kunde ju varit värre. Men som sagt är mitt tålamod inte det bästa, vill ju helst se dom där snabba resultaten. Jag borde väl öva mig mera på det där som kallas att "ge sig till tåls"...

Nåja, färdig gnällt om min vikt och mitt ätande, känns som om jag är lite väl enformig och inskränkt för tillfället. Ska ta och ringa gubben nu under matrasten och "jaga på" honom lite så att han också har fått packat sina grejer tills jag slutar så vi kan åka genast. Man vill ju hinna utnyttja dagsljuset så länge som möjligt. 

Hittade mina gamla dagböcker i går och kunde inte låta bli att läsa lite. Det är otroligt vilka minnen som kommer upp till ytan, mycket som man glömt och inte kommer i håg hur man än försöker, men också mycket som man när man läser känner exakt den samma känslan som man hade när man skrev det. Borde söka fram mina riktigt gamla dagböcker, dom första jag skrev när jag började i ettan i lågstadiet. Jag minns att jag hittade dem i en låda en gång när jag sökte efter material till ett program som jag skulle ha på min kompis bröllop. Kommer i håg att jag satt och skrattade så tårarna rann, otroligt kul att läsa vad man hade för tankar och funderingar i sju-åtta års åldern. Jag tror att dom finns vid mina föräldrars i nån låda, borde söka upp dom nån helg.

Den här helgen bör jag också hinna läsa genom en doktorsavhandling till etiken, samt göra anteckningar så att vi kan fösöka få ihop kretat nåt vettigt på måndan. vi har seminarium på onsdag och torsdag så tills dess ska vi ha vixat ett arbete på fem sidor samt en synts på två sidor. Fick uppgiften så sent så det blev lite stressigt här, men nog ska det väl gå, jag är ju med Emma o Frida och vi brukar "fungera bra i hop". Det blir nog säkert riktigt bra det hela.

Nu ska jag avrunda, ska som sagt ringa gubben och sen ska jag börja söka lite info om olika förbandsmaterial på webben, det är eftermiddagens uppgift. Sen är det Kållby helg så få se hur aktiv jag är med bloggandet då. 
Ha en bra helg!

Ps. Ta det lugnt i dag, det är ju fredagen den 13:e... ;) 


Som en vandrande katastrof

så känner jag mig just nu, småfuskat i dag igen, så jag antar att vågen inte vill som jag i morgon.. :(

Sen har jag inte packat och inte städat, fast jag tänkt att vi skulle kunna fräsa i väg norrut genast när jag slutar, varför gör jag jämt så här? Usch, vad jag blir led mig själv.

Enda vettiga (eller var det så vettigt heller?) jag gjort efter skolan i dag var att köra i väg till Asko och köpa ett och annat för att pigga upp vår tråkiga toalett. Köpte en hylla (som inte kommit upp ännu, då det ju är en betongvägg den ska fästas i), en ny matta i teak, ny tvålpump och lite annat "krimskrams" för att göra den lite mysigare. Lite bättre blev det, men väntar tills hyllan kommit upp, sen ska jag också inhandla en "förstahjälpenlåda" att ha på hyllan. Har sett så mycket inredningsprogram den senaste tiden så man kan inte låta bli att bli lite inspirerad. Här hos oss så finns det ingen enhetlig stil överhuvudtaget, tycker det är svårt att få den där hemtrevliga stämningen jag skulle vilja ha. Sen är det ju förstås en fråga om pengar också, dom växer som bekant inte på träd!

Ja, så har vi ju varit på bibelstudium också, det väger väl mer över åt det vettiga hållet vad gäller sysselsättning, men i övrigt känner jag mig rätt så misslyckad i dag, pratade dock med min kära mor för en stund sen och vi kom överens om att i helgen är det motion som gäller, för allt vad tygen håller! Så, det är väl bäst att jag börjar packa, ska ju hinna sova lite i natt också!

Godnatt!

Ännu mera aj

I dag har jag en helt vansinnig träningsvärk. I går på kvällen gjorde jag allt för att jag skulle klara den här dagen utan allt för "svåra plågor". För det första stretchade jag ju efter min promenad, sen på kvällen tänkte jag att om jag kör träningsprogrammet en gång till så jag blir riktigt uppvärmd och sen stretchar riktigt riktigt bra så blir det nog bättre. Så jag tränade på, sen testade jag en yoga dvd som jag fick samtidigt med den andra. Var ju lite skeptisk till yogan, tänkte att det är en massa flum, ni vet, men den visade sig vara riktigt rolig, borde nog köra flera såna pass också, efter ett träningspass, för att få lite mera smidighet i kroppen. En massa bra stretchning också för en gammal styv kärring som jag. Så, som sagt, jag försökte med allt, och töjde som en galning, men mina försök var tyvärr förgäves. Kan varken stå, gå eller sitta ordentligt. Att gå på toa är en plåga, varför måste alla toalettstolar vara så lågt ner? Har nog inte haft sån här vansinnig träningsvärk sen vi var på Kreta och gick vandringsleden i Samariaravinen, efter det gick man som en anka i flera dar och det tog nog en vecka innan man var helt i "skick" i benen efter den strapatsen.Har haft immunologi och patologi föreläsning nu från morgonen, men sen har vi två timmar ledigt innan vi ska på nån föreläsning till Academill, så jag for hem för att terrorisera gubben som är ledig. I går hade jag gjort "dietköttbullar" åt mig och jag hade nu fantiserat om dem hela förmiddagen. Men tji fick jag - när jag kommer hem så upptäcker jag förstås att gubben ätit upp dom, så det fick så lov att bli en slibbig drink, vilket ju inte gjorde min dag direkt bättre, men sånt är livet... Hade funderat på att ta en promenad nu medan jag är ledig, men det känns som om mina stackars muskler ska få vila lite en dag. Det blir väl nog ändå motion i helgen om vi åker norrut, så jag får försöka överleva. Hade i morse gått ner allt det jag gått upp under mitt fuskande, så det gick ju ändå relativt snabbt, bara två dagar att få bort 1,2 kilo. Kunde gärna fortsätta i den takten.. :-)

Har inget i övrigt att komma med, känner mig rätt så frusen, kanske en varm tekopp skulle värma min frusna kropp lite. När jag nu inte fick några varma köttbullar så... ;)

Ha det så bra!

Redan klar

Har redan hunnit ha mina lektioner i etik, svenskan skippades eftersom den inte var obligatorisk och vi redan haft det som skulle tas upp, typ vetenskapligt skrivande eller nåt sånt. Så istället så gjorde vi klart inlämningsuppgiften i fysiologi och eftersom jag precis missat min buss när vi var klara så beslöt jag mig för att gå hem. Har alltid mössan med i väskan i händelse av nåt oförutsett, som typ en promenad hem eller nåt, så jag drog ner den långt över öronen och traskade i väg. Det tog sina 45 minuter innan jag var hemma och sen var jag ännu en liten runda ner till stranden med Kira, jag hade ju lovat henne en promenad, inte kunde jag ju bryta det löftet! :)

Så nu har jag hela halva dan på mig att göra vad jag vill. Tycker inte om att vara sysslolös nu, för då tänker jag bara på mat, så få se vad jag hittar på. Frysen är så gott som fullproppad så nåt bakande tror jag inte att det blir, även om jag redan suttit och dreglat över en massa recept i min nya receptbok. Där finns en massa recept på tårtor som ser så goda ut och - här kommer dagens avslöjande - jag har aldrig i mitt liv gjort en tårta. Smörgåstårtor har jag gjort i mängd och massor, men ingen "vanlig" tårta. Eller "fyllkako" som vi så fint kallar dem. Ni vet när man skär bottnen iflera delar och sätter en massa goda fyllningar i och sen garnerar dem så vackert. Aldrig. Har alltid bjudit på nåt annat när det varit kalas, typ marängtårta eller liknande. Men om en månad fyller ju min käre make, och tills dess har jag bestämt att jag ska pröva på det hela. Han fyller på en torsdag, men det får nog bli tårta först till helgen eftersom jag kommer att ha två stora tenter både onsdan före och fredan efter. Sen efter det kommer jag att börja min praktik. Fyra och en halv vecka kvar i skolan tills dess, förfärligt lite, speciellt med tanke på vad man allt ska ha hunnit med på dom veckorna.

Nu ska jag se vad jag hittar på, känns som att det skulle vara skönt att vira en tjock filt runt sig och kanske se nån gammal film. Sen när andan faller på har jag ju fortfarande några instuderingsfrågor i fysiologi kvar att svara på, så nog ska jag väl klara kvällen.

Vi hörs!

Aj, aj, aj

Stackars musculus gluteus maximus fick sig en rejäl omgång i går. Gott så, om man bara slapp träningsvärken. :) Undrar hur det är i morgon om jag känner mig så här pass redan, får se till att stretcha ordentligt efter dagens promenad. Jag orkade i övrigt vara rätt så aktiv hela gårkvällen, fixade fysiologin, åtminstone det som jag måste ha klart tills i dag, men också största delen av instuderingsfrågorna som hörde till gårdagens föreläsning, får se om jag tar resten idag. Tre omgångar kläder blev tvättade, så nu är det inte längre översvämning i korgen, skönt.

Hade rykt 900 g på ett dygn, det kunde gärna fortsätta i den takten så skulle det inte bli så utdraget.. :-) Antar att det mest är den vätska som jag samlat på mig under mitt frossande som ryker nu, därav den snabba nedgången. Men vad gör väl det, alla framsteg motiverar ju. Jag hoppas att jag orkar hålla ut några veckor till nu, blir igen en prövning när man åker hem i helgen. Ska dessutom med mina föräldrar ner till Dragsvik på lördag för att hälsa på min lillebror som ryckt in i det militära. Har inte varit dit sen D. var där och det är ju nästan sju år sen, hu vad tiden går, man börjar som sagt bli gammal. Vi har dessutom sexårig förlovningsdag på lördag!

Nu ska jag småningom söka mig tre trappor ner, ska ha två timmar etik och sen två timmar svenska, sen ska vi försöka göra klart vårt fysiologi arbete och därefter är det raka vägen hem och ut på promenix med Kira. Det verkade så kallt i morse, även om vår termometer bara visade ett par minusgrader. Det kanske är för att den är inne på balkongen. Får i vilket fall som helst se till att ha ordentligt med kläder på sig när man går ut. Fint väder ser det ju ut att bli åtminstone!

Ha en riktigt skön onsdag!

Bättre än väntat

Det gick bättre än väntat när jag träffade min konsulent. Enligt hennes våg hade jag endast gått upp 300 g. (och naturligtvis tror jag mera på den för tillfället ;) ). Dessutom hade min fett% gått ner. Trots att vikten gått upp lite. Min dag blev räddad alltså! ;-)

Tog tillfället i akt när motivationen var på topp, så jag har även varit och inhandlat en träningsboll och ett par hantlar. Sen har jag kört träningsdvd:n. Kände mig som värsta hurtbullen och körde träningsdelen två varv. Kände dock att det var bäst att starta med nybörjardelen, åtminstone första veckan, så får vi se hur pass effektiv den verkar, bra att man kan "uppgradera" programmet när man tycker att man vill jobba lite mera. I morgon borde det då bli en promenad för min del. Har ju fått hem min älskade lilla vovve så nu har jag ju promenadsällskap igen. Hon var så glad när hon kom. Jag satt på golvet och stretchade efter att just ha tränat klart och hon bara hoppade och studsade i famnen på mig och "pussades" som en galning. Hon är för underbar! :) Oj, vad jag har saknat henne!

Dagen har förflutit rätt så bra, den korta natten till trots. Har redan den andra omgången med kläder på tvättning, har ju kört mitt träningspass och nu har jag tänkt ta itu med mina fysiologi uppgifter. Kanske jag får det mesta gjort ändå, man kan ju alltid hoppas! Nu ska jag fixa mat åt gubben, nöt innerfilé, själv blir det väl en smarrig svampsoppa har jag på känn.. ;)

Ha en trevlig kväll!

Bakslag

Det blev som väntat ett smärre bakslag efter allt fuskande i helgen. +1,2 kg sen förra veckan. Men - med tanke på hur mycket jag verkligen fuskat, först lite smått hela veckan igenom och sen alldeles huvudlöst i helgen och att jag dessutom knappt hunnit motionera överhuvudtaget, så kunde det ha varit värre. Nya tag bara, känner mig faktiskt motiverad för en gångs skull. Har tänkt att jag ska unna mig den där träningsbollen och hantlarna och sen börja träna enligt träningsdvd:n ungefär tre gånger i veckan och varva det med de hurtiga promenaderna. Sen hoppas jag också att snön håller sig kvar till helgen, kanske jag skulle våga mig ut i skidspåret igen, men bara kanske.. ;)

Har inte sovit så värst länge i natt, somnade i går (efter att jag skrivit ett blogginlägg om hur duktig jag skulle vara ;) ) och dit försvann flera timmar, vilket ju inverkade på nattens sömn i stället. Sen blev det bara en lite kortare promenad och jag hann rensa upp i alla kappsäckar och väskor vi slarvat med oss hem. Blev dock inget klädtvättande så nu svämmar min korg med smutstvätt nästan över. Så det innebär att jag inte kommer att sakna fritidssysselsättning i kväll :)

Kira kommer hem idag! Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på min söta vovve, hoppas hon varit riktigt snäll med sina hundvakter. Hoppas också att Moa inte tar det alltför hårt när D. hämtar Kira i dag. Sist blev det nog en och annan tår när hon märkte att Kira var borta.

Har varit vaken i princip sedan klockan fem då jag föste upp D. ur sängen, han hade sovit ännu mera än mig i går på eftermiddagen/kvällen så jag är sådär vagt medveten om att han sprungit upp x antal gånger i natt, åtminstone var han inte så värst lättväckt i morse. Sen var jag tvungen att ta sjuans buss så jag hann inte somna om ordentligt innan min klocka ringde och jag skulle upp själv. Känns lite som om nån slagit mig med en slägga i huvudet, men vi ska hoppas det klarnar lagom tills mina föreläsningar börjar. I dag har vi fysiologi och förflyttningsteknik. Fysiologin är intressant men invecklad, så det skulle gälla att vara rätt så skärpt under de föreläsningarna, vilket förstås är lättare sagt än gjort.

I dag borde jag även göra klart min del i fysiologi hemuppgiften. Vi ska diskutera och sammanställa den i morgon efter skolan och jag har bara den sista delen kvar att göra, sen hoppas jag ju att jag hunnit inhandla mina träningsgrejer också, kanske man skulle hinna dra ett pass i kväll. Men det blir väl som alltid, jag planerar att göra en massa och sen blir inte ens hälften gjort. Fysiologin är ju i vilket fall som helst ett måste, så den ska jag väl fixa, sen ser vi hur det blir med resten.

Nu ska jag surfa vidare en stund för att se om jag månne skulle hitta nåt intressant, typ hur smärtsinnet fungerar eller nåt sånt.. ;)

Ha en bra dag!

Hemma igen!

Söndagen blev en intensiv dag. Började med en brakbuffé på morgonkvisten. Sen återstod packandet som jag ju skulle göra på lördagkvällen men inte orkat. Efter att ha checkat ut och fått lämna vår "lilla" bagage i deras förvaringsrum så traskade vi iväg mot Olof Palme gatan. Sen följde ett par timmar i gott sällskap, lite salt och lite sött i magen, nya bekantskaper osv. En av våra nya bekanskaper, som verkade ha ett sånt bekant ansikte, visade sig vara skådesspelare och hade medverkat i årets julkalender i svt, då som Herr Stigsson, ifall nån nu såg den så minns ni säkert honom.

Efteråt hade vi ett par timmar innan färjan skulle avgå så vi valsade vidare på stan. Föråt oss inne i Kungshallen, köpte nåt att läsa och sen var jag så godissugen så jag tänkte att det är väl lika bra att slå en till spik i kistan när man ändå har hammarn framme. Men vet ni - det var inte gott! Jag blev verkligen besviken, här hade man sett fram emot att få mumsa på syndigt gott godis, så smakade det inget. Får försöka spara den känslan och plocka fram den nästa gång jag blir godissugen, för nu är det nog bara måltidsersättningar för hela slanten här, slut på fusket! Så när jag gick på TaxFree i morse och handlade åt nära och kära så beslöt jag att jag inte tar nåt godis åt oss, jag ska ju inte äta det och i vilket fall som helst så är det ju inte gott. Så blev det med den saken. Hur som helst så ser jag verkligen inte fram emot att stiga på nån våg i morgon bitti.. Inte sen på dan hos min konsulent heller, kanske jag skippar vägningen där, får se hur det blir.

När vi kom på färjan i går var vi båda så trötta så vi stack inte näsan utanför hytten utan dök direkt ner i säng. Skulle läsa lite men ögonlocken bara ramlade ner så det var bara att släcka lampan, så tog det inte många minuter innan jag sov. Vaknade dock med ett ryck runt fyra snåret, jag hade legat konstigt på min axel så den värkte nåt enormt, fick ligga och hålla den absolut stilla i säkert en kvart innan den gick att röra på, det gjorde vansinnigt ont. Sen fick jag inte tag på sömnen igen så jag låg bara och vred mig till klockan sex då jag steg upp, ställde mig i ordning och fixade våra grejer. Sen blev det TaxFree som jag skrev om tidigare och sen var det dags att söka sig i land. Var inte hungrig överhuvudtaget, hade ju som sagt förätit oss kvällen innan, så det blev ingen frukost på båten.

Sen körde vi hem, jag satt och halvslumrade och hade obekvämt och gubben var duktig och körde. Innan jag visste ordet av var vi hemma och jag fick söka mig till skolan för lite föreläsningar i förflyttningsteknik. Sen har jag kommit hem och nu återstår bara det där alltid lika trevliga uppackandet efter resan. Gubben ligger och sover och yrar lite mellan varven. Just frågade han: "Robbi? Tomppi? Vem sa du att kommer hit?" Jag bara: "Ööh, jag har inte sagt nåt..  "  Snacka om yr.. ;)

Nähäpp, nu måste jag tvätta lite kläder och sen borde jag hinna ta en ordentlig motionsrunda, lite måste jag ju kompensera helgens fuskande.

Ha en bra fortsättning på dagen!


Stockholm

Hej alla bloggvänner!
Jag hade nästan glömt bort hur roligt det är att resa, även om det inte är så där värst länge sen oktober.
Vi startade ju i väldigt god tid, så vi kom till Åbo redan tre timmar innan färjan skulle avgå. Så vi tog en sväng via Stockmann, var riktigt roligt att gå bland alla grejer, shoppingsuget är ju alltid som värst när man vet att man absolut inte borde handla nåt. Lyckades dock komma därifrån utan att öppna plånboken, det var strongt av oss.

Färjan över gick bra, även om våran hytt skakade så man trodde att den skulle ramla i bitar mellan varven. Oskämtat så skakade den så att det där lösa fläsket som jag ännu inte lyckats bli av med dallrade. Ingen trevlig syn, om jag får säga det själv. Men jag var så trött så jag tror att jag skulle ha sovit om så väggarna ramlat över mig. Blev rätt så tidig väckning, för man skulle ju hinna på bufféfrukost också, det viktigaste på hela turen ;). Gott, gott!

Tog en taxi in till hotellet (vi har vansinnigt mycket bagage med oss) och checkade in. Vi hade satt tidig incheckning som önskemål när vi bokade och lyckligtvis hade de lediga rum så vi fick ett direkt. Den trevlige Esmael i receptionen gav oss dessutom ett lite "finare" rum, så nu bor vi i ett "gavelrum", utsikt åt två håll och fyra stora fönster. Vi slängde oss direkt i säng och jag somnade som en stock. Vaknade "mitt i dan", eller strax efter elva och fick bråttom upp. Skulle ju hinna ta ut det mesta av dagen, så klart! Gubben hade huvudvärk, så han tog en värktablett och skulle vila en stund till men jag tog min kompis Visa och gav mig ut på shopping tur.

Skulle ju då som sagt hålla tillbaka med allt handlande, men vad kan man när man hittar en massa som man bara tycker att man måste ha? Tog ca en kvart så stod jag i provrummet med ett par jeans, och vad kunde jag, dom bara skrek att dom ville hem till Finland. Jag tyckte att de var så förmånliga, inte ens 400 kronor, så jag tog mig en funderare. Räknade ut att om jag köper på Visa nu i februari, så ska ju räkningen inte betalas förrän i mars. Innan dess har det ju varit sportlov och jag har hunnit (men orkat? ;) ) jobba i hop en massa pengar. Nåja, lovade mig själv att jag får shoppa för max 1000 kronor, så jag bestämde mig för att dom jeansen skulle jag ha. Dessutom hade ju gubben spillt kaffe på mina andra jeans.. ;) Ringde och kollade hur gubben mådde och hans huvudvärk hade börjat släppa så han kom och gjorde mig sällskap. Sprang i lite småaffärer, sen blev det Åhlens, där jag kom över "A piece of cake", en bra bok att ha när jag ska odla mitt nyväckta bakningsintresse. Sen blev det gubbens tur att få gå i lite antikvariat så jag följde snällt med, han hittade lite ett som annat som vanligt och efter att ha ätit på Kungshallen beslöt vi oss för att ta en mellanlandning vid hotellet och "lasta av" lite shoppingpåsar.

Sen begav vi oss till Gallerian, in och ut ur en massa butiker igen, så när klockan var sex och alla affärer började stänga så kom vi tillbaka till hotellet. Jag hade då dessutom plockat på mig en topp från H&M och en tränings t-shirt från Stadium. Där hade gubben också hittat ett par mjuka träningsbyxor. Så en hel del shopping blev det nog i allafall. Jag som var rädd att jag skulle vara tvungen att gå i gamla unkna antikvariat hela dagen har i stället t.o.m. fått gubben med i en massa andra butiker och vi har haft hur kul som helst.

Har även tagit ett långt varmt bad, (ostört den här gången, Nina ;) ) och hunnit så där vid sidan om följa med den första delfinalen i Melodifestivalen. Hittade inga riktiga favoriter bland de åtta första låtarna om jag ska vara ärlig, så jag ser fram emot en förbättring de följande gångerna! ;) Sitter nu här och bloggar för glatta livet, ska ännu i kväll ha fixat till kläderna inför morgondagen, och sen är vi tvungna att packa klart allt också. I morgon ska vi ju närvara vid en prästvigning och den börjar klockan elva, så vi är ju tvungna att checka ut innan vi går. Måste fråga om de har nånstans var vi kan uppbevara vårt bagage så länge, inget man direkt vill slarva med sig genom halva stan. Nåja, ser hur som helst fram emot en riktigt rolig dag i morgon också, ska bli kul att träffa alla trevliga människor igen.

Sen skäms jag otroligt för att erkänna det men jag har fuskat en massa med min diet. Att säga att jag frossat är för lindrigt uttryckt. Så jag antar att denna vecka kommer att resultera i ett ordentligt plus på vågen. Känns inte bra, för samtidigt som jag grämer mig över att jag inte hade bättre självbehärskning så har allt jag ätit varit så gott att jag nästan tycker att det var värt det. Får bara försöka tänka att om jag får leva tills nästa vecka så kan jag ju alltid ta mig i kragen. Förhoppningsvis har jag ju inte gått upp alla sju kilon! Nej, nya tag, nästa vecka. En ordentlig "luggskakning" och en spark i baken så reder det nog upp sig. (Nån annan än jag själv som märker att jag försöker låte mer positiv än jag känner mig ;) )

Nä, nu ska jag försöka få nån rätsida på packandet, bagaget har ju inte direkt minskat, så jag måste fundera ut nåt sätt att få hem allt igen. Wish me luck!

Godnatt!!

Packat och klart

eller så gott som i  vilket fall som helst.
Har toalettgrejorna och "handbagaget" lite halvfärdigt, men i det stora hela så.
Har just gjort två av dom där smarriga tonfiskbaguetterna åt gubben som färdkost, och sen svept i hop tonfisk, kokt ägg, gurka och lite fetaost i en skål åt mig. Det ser riktigt gott ut, undrar om man orkar hålla sig tills man är ute ur Vasa innan man börjar smaska på! ;) Fetaosten innehöll iofs 0,1 % kolhydrater, men det "såg" jag inte.. ;)

Det praktiska provet i dag gick nog bra. Inga större misstag så.. Vår uppgift blev att utföra en engångskatetrisering på "Fru Lind" som nyss blivit opererad. Känns lite dumt att stå och prata med en docka, men vad kan man.. ;) Skönt att det gick så bra, hade inte haft tid att göra om det efter klockan tre.

Ser fram emot att få åka bort lite, omväxling förnöjer, som det så vackert heter.
Ska ännu och lämna in den där skriftliga ansökan som jag skrev om tidigare och så ska gubben efter en bok av Ola.
Har tänkt att vi ska åka ordentligt i tid, som det snöat de senaste dagarna så vet man aldrig vad som väntar längs vägen.

Få se hur mycket bloggande det blir i helgen, vi tar nog med vår laptop, så beroende på vad vi har för internetmöjligheter så kanske jag ger nån lägesrapport. Annars får ni ge er till tåls en tid.. :) Håll nu tummarna för att vi får fint väder och att inga desto större vågor och stormar vill bråka med vår färja!

Ha det gott!!  

Städat

Har jag åtminstone fått gjort i dag.
Sen har jag ringt och sökt sommarjobb till två ställen (so far). Till det ena stället, där jag ska vara på praktik i vår, så ska jag i morgon lämna in en skriftlig ansökan också. Sen har jag suttit en massa i telefon, mera än jag planerat. I bland blir saker väldigt mycket annorlunda än man tänker sig, och just nu känner jag mig både lättad och samtidigt uppgiven. Mera än så ids jag inte skriva, det blir för invecklat.

Gubben skulle städa idag, men han har sovit hela dan. Så jag har städat i "argona" som man säger på dialekt. Kanske det blir ordentligare gjort då också.. ;) Men det har då istället inneburit att jag fortfarande inte har packat, tränat eller läst till min tent och klockan närmar sig obönhörligt läggdags. Fy bubblan... Fick världens snilleblixt och kom på att jag har en gammal träningsdvd och tänkte att jag sliter fram den och kör ett hemma träningspass. Efter många om och men hittade jag den längst ner i en låda, men det visade sig att man behövde hantlar, ett långt gummiband och en stor träningsboll. Av dessa tre har jag bara gummibandet så jag fick skippa det hela. Men jag vet ju vad som står näst på min inköpslista, även om jag kommer att bli tvungen att ha träningsbollen ute på balkongen när jag inte använder den.. ;)

Gubben for just iväg för att köpa cigaretter, även om jag förbjudit honom. Han försökt blidka mig med att fråga om det var nåt jag ville ha, så jag sa "En STOR godispåse, en STOR chipspåse och en STOR påse med salta nötter." Halvt på skämt förstås, men han frågade ju om det var nåt jag ville ha. Det värsta är att han inte sa emot utan bara frågade om jag vill ha det tills resan. Snacka om att ha en man som peppar en alltså! Han ska ju ropa STOPP högt så fort jag pratar om mat eller överhuvudtaget öppnar kylskåpsdörren. INTE gå med på att köpa en massa skräp åt mig. Till nån större hjälp är han alltså inte, den skrutten.

Nåja, det är väl bara att bita i det sura äpplet och stiga upp härifrån, måste ju fixa packandet så jag hinner gå igenom lite teori inför morgondagen. Träningen får jag ju nog glömma, surt, eftersom det knappast blir mycket till träning i helgen. Vill inte komma av mig, nu när jag fått sån bra start med motionerandet.

Dravlar en massa igen, ni får ursäkta! Ha det gott, godnatt!!

Ännu en av dessa långa matpauser...

Har haft så mycket praktik de senaste veckorna och då har vi kortare matpauser, men i dag har vi bara teori och dessutom fick vi sluta en kvart tidigare. Det innebär att vi har en timme och 45 minuter matrast. När man sen slänger i sig sin kakaodrink på mindre än fem minuter så kan ni ju räkna ut att det blir en massa dötid här emellan. Skulle ju fast hinna hem och städa mellan lektionerna, men det känns lite väl aktivt, gubben ska ju ha nåt att göra där hemma också.

Har ganska mycket planerat för dagen. Borde städa (eftersom jag vet att gubben inte gjort det när jag kommer hem), packa inför resan, läsa på till mitt praktiska prov i morgon, hinna träna och det viktigaste av allt, fundera ut vad jag skall äta för smarrigt idag. Gårdagens frossande till trots, hade jag gått ner 200 g, men det oaktat är allt frosseri totalt förbjudet i dag. Funderar på om jag skall unna mig en bit nöt innerfilé och lite gurka, det låter väl mera än gott!? Var ju via Snellmans personalbutik i måndags och inhandlade en massa som jag ska kunna njuta av i veckor framöver, bl.a. då en massa nötinnerfilé "stumpar" som oftast är riktigt lagom portionsbitar. Misstänker det blir nåt sånt idag, och sen inget smaskande bara för snålhetens skull.

Drömde om Kira i natt, trodde inte att jag skulle sakna henne så här snabbt. Men visst är det roligt med nån som är jättemegasuperglad när man kommer hem. Att det ibland är lite jobbigt att gå ut med henne, när man helst skulle göra nåt annat minns man inte när hon inte är hemma. Hoppas att hon har det riktigt roligt där med Moa, (vilket jag inte tvivlar en sekund på att hon har). Hoppas också att de orkar med Kira tills tisdag, det är ju trots allt lite jobb med en hund.

Betalade hyran och lite andra räkningar i går kväll och fick nog dystert konstatera att någon vidlyftigare shopping i Stockholm får jag nog glömma. Men semester är ju semester i vilket fall som helst. Får lämna den där storshoppingen tills jag blivit smal och framför allt rik ;) då är det ju också mycket roligare att shoppa. Får ju i vilket fall som helst inte gubben med i en massa klädbutiker och ensam vet jag inte om jag vill vandra på så värst länge, så jag får väl glatt hänga med honom på hans evighetslånga vandringar i antikvariaten. Jag är verkligen ingen antikvariat eller loppismänniska, får lindrigare anfall av klaustrofobi och annat trevligt på såna ställen. Men för gubbens skull får jag väl försöka stå ut en stund. Lite kommer man väl kanske också att sakna det där att kunna sätta sig och ta en matbit nånstans, eller fika på nåt kafé. Men jag har ju tre dagars frukostbufféer att se fram emot, så jag ska väl överleva! ;)

I dag borde jag även ta en tur via Tritonia biblioteket för att se om jag hittar en doktorsavhandling där som vi skall jobba med på etiken. Här i skolan fanns det bara en och eftersom vi är tre i vår grupp blir det kanske lite väl lite tid att hinna läsa igenom den och skriva nåt vettigt tills vi har seminarium. Sen borde jag komma på nåt intressant ämne inom vården som jag kunde ha muntligt föredrag om i ca 10-15 minuter på svenska. Några förslag? Känns som om jag har lite idétorka just nu, eller kanske är det bara motivationstorka. Jag som skulle vara så jätteaktiv och motiverad här efter julen. Fem veckor till borde jag väl kunna klara, får ta och skärpa mig här också.

Nu bara dravlar jag som vanligt, ska avrunda och surfa vidare i cybervärlden. Har ju rätt så mycket tid att fördriva så...

Ha det gott!

Galen

Är totalt "månadsgalen" för tillfället. När jag kom hem åt jag kycklingstrimlor. (Från topping, Sofia - vem skulle ha trott att jag skulle börja äta sånt? ;) ) Sen lite gurka också. Men fast jag kände att jag blev alldeles "stinn" i magen så var munnen så otroligt sugen på nåt gott, ville bara ha nåt att tugga, helst nåt som smakade gott också! Försökte med lite örtsalt, men nej, det var inte det jag ville ha, åt lite ägg, även om jag visste att jag inte borde äta mera än de där kyckling strimlorna. Men tuggbehovet försvann inte. Till sist tog jag en gurkbit till och satt och gnagde en liten liten bit i taget och sen bestämde jag att det var absolut förbjudet att stoppa nåt mera i munnen. Hade då redan fuskat mera än jag skulle få. Dock inga kolhydrater, så jag hoppas att den hurtiga promenad jag företog mig nu på eftermiddagen bränner bort det mesta av allt jag stoppat i mig i dag. Usch, riktigt så jag skäms, knappt att jag täcks skriva på bloggen hur jag frossat. Jag som varit så "duktig" i tre veckor och sen blir jag som förbytt när jag får börja äta lite. Mycket vill ha mer.. :( Jag vill verkligen inte tappa greppet nu när det äntligen börjar kännas att man kommit nån vart! Nej, nya tag i morgon, nya stränga tag.

Hoppas på att slippa på gym i morgon med, hörde gubben planera nåt med Kim om att träna på simhallsgymmet och sedan simma, vet ju dock inte om han är så intresserad av att släpa på mig.. ;) Sen borde jag ju prova min simdräkt också, kan hända att den är lite väl trång ännu, och i så fall får jag väl ge mig till tåls ännu en tid.

Har lånat lite böcker till vårt arbete om vårdens historia i Finland, men har ännu inte hittat motivationen att öppna och läsa dom. Kvällen har mest gått åt till klädtvätt, vill ju ha rena kläder att packa ner till helgens resa. Sen borde jag också läsa igenom lite immunologi och patologi, för att inte tala om att jag borde läsa på inför fredagens praktiska prov. Hu, nu börjar det låta mycket, bäst att börja på så man får avverkat lite av punkterna på listan.

Ha en fin fortsättning på den sena kvällen, och godnatt!

Gäääsp!

Usch vad jag var trött i morse!

Steg upp endast en halv timme innan jag skulle till bussen så sen fick det gå undan. Men jag hann, det är ju huvudsaken, hade ju ingen hund att rasta i morse så där sparade jag ju åtskilliga minuter.

I dag har vi etik och svenska. Sen skulle vi egentligen sluta redan klockan två, men nån fiffig en har lyckats trycka in en infotimme om vår kurs i vårdens historia mellan två och tre. Vår klass gör den kursen som ett projektarbete, med en utställning på internationella sjukskötardagen i maj som slut"produkt". Få se vad det blir av det hela. Min grupp skall skriva om vårdens historia i Finland, och man ska sätta ca 60 timmars jobb på det för att överhuvudtaget bli godkänd, så det skulle gälla att veva i gång så fort som möjligt. Helst innan alla andra tenter och inlämningsuppgifter. Vet om en bok som jag borde låna, den vore ju utmärkt väglitteratur, då jag ska sitta i bilen så mycket de närmaste helgerna. Först till Åbo och tillbaka den här helgen och till Dragsvik och tillbaka helgen efter det.

Har tänkt ta en riktigt långpromenad i dag, om jag bara hinner hem med treans buss, annars är det för mörkt för att gå längre än ca 1 h. Har ju ingen hund som stretar eller drar i dag, så jag får gå i min egen takt. Skönt tillika, även om jag antagligen kommer att känna mig lite "naken" utan henne. ;)

Just nu sitter jag och drömmer om en stor tallrik med tonfisksallad, ni vet med räkor, kokt ägg, tonfisk, gurka  - hela baletten. Oj, vad smarrigt det vore! Risken är stor att jag knaprar i mig nåt liknande när jag kommer hem i dag. Även om jag  vet att det bästa vore att äta mina måltidsersättningar snällt och bara ta en liten liten bit av nåt att tugga på senare på dan. Få se vad jag gör, beror på hur duktig jag är när det gäller den där promenaden.

Nu ska jag börja orientera mig mot mitt klassrum, ha en riktigt bra dag alla!

Baguetter och viktnedgångHär ovan ser ni resultatet av dagens bakande samt den goda lunch jag fixat åt min kära make tills i morgon. Fick verkligen behärska mig för att inte sätta tänderna i en av tonfiskbaguetterna, de såg bara för goda ut!

I dag hade vi praktik i skolan, fick öva allt som vi haft under de praktiska kurserna, både i höstas och nu efter julen. Otroligt vad mycket man glömt! Sen fick vi veta vem vi skall vara i par med på fredag när vi har vårt praktiska prov. Få se hur det går! Hoppas jag blir godkänd genast eftersom vi måste starta ner mot Åbo så fort som  möjligt på fredagseftermiddagen, vill ju för allt i världen inte missa färjan!

Var och träffade min konsulent i dag och jag har nu sammanlagt minskat sju kilo i vikt. Känner mig rätt så nöjd måste jag medge. Dessutom hade fettprocenten sjunkit väldigt bra den senaste veckan, säkert tack vare all motion jag så febrilt har utövat. T.o.m. "magafettet" som jag inte ens hade hög andel av i början hade minskat. Det är nog den bästa motiovationssprutan när man får se ordentliga resultat. Den här veckan hade jag ju dessutom ätit något utöver måltidsersättningarna, varje dag t.o.m. och min konsulent tyckte att det kan jag gott fortsätta med, för motionen jämnar nog ut de extra kalorierna. Sen hade jag printat ut frukostmenyn från internet så hon fick ge lite råd om vad jag absolut bör undvika och vad jag kan äta, och jag kommer nog med säkerhet att bli mätt, så pass mycket blev "godkänt". :)

Antar att jag inte kommer att gå ner lika mycket den här veckan eftersom vi ju är bortresta hela helgen och motionen då kommer i andra hand, men det kommer väl flera veckor att kämpa vidare på. Just nu känns det så bra, så den här känslan hoppas jag håller i sig länge, även när det känns lite trögt med dieten.

Har i kväll även varit på gym. For med gubben och två av mina kusiner till gymmet i Sandviken. Inte det fräschaste och modernaste gymmet, men det fyllde sin funktion. Är dock nästan ett år sen jag sist tränat på maskiner, så jag antar att jag kommer att ha rätt så ordentligt med träningsvärk om några dar, men det var det värt, riktigt roligt var det, så det blir nog flera resor. Har tänkt börja träna vid gymmet vid simhallen, för där får man sedan fara och simma för samma pris, men måste vänta tills jag kommer i min simdräkt. Jag använder helst inte bikini i simhallen.

Nu borde jag sluta, ska "trimma" hunden lite, i morgon för David henne till Dantti och Ninas då de skall vara hundvakt medan vi är på resa. Kommer nog att bli tomt de dagar vi är hemma och ingen hund väntar på en när man kommer hem, men man vet ju att hon är i goda händer. Dessutom är Moa så förtjust i henne.

Godnatt!

Måndagkväll

Jag måste erkänna att jag först skrev söndagkväll som rubrik, innan det slog mig att det är måndag och de flesta varit i jobb/skola idag. Själv har jag spenderat största delen av dagen hemma hos Sara o Kevin. Sen blev det en sväng via Evas också, där alla satt och mumsade på grekiskt bröd. Jag var så sugen som man kan bli, så jag satt och tryckte i mig tonfisk istället. Lite för mycket dessutom, känner att jag inte mår så där superbra efter det. Det är väl så det blir när snålheten bedrar visheten.

I övrigt har jag inte mycket att rapportera, har blivit ombedd att sätta upp ett och annat recept, så jag borde ta mig i kragen och göra det.

Det snabbaste kommer här:

"Joannas" solrosbröd

1 dl linfrön
1 dl solrosfrökärnor
2 dl rågmjöl
1 msk salt
4 dl kokande vatten

1 bit (50 g) jäst
3 dl fingervarmt vatten
ca 13 dl vetemjöl (tror jag satte 11,5 när jag bakade första gången)

Blanda linfrön, solrosfrön, rågmjöl och salt. Häll på det kokande vattnet. Låt stå och svälla i minst tre timmar.
Lös upp jästen i det fingervarma vattnet, blanda i fröblandningen och sedan vetemjöl till lämplig "konsistens".
Låt jäsa i 1 h. Baka ut till två st limpor. Låt jäsa ca 30 minuter. Grädda i 200 °C i 45 minuter.

Så gjorde jag första gången och enligt gubben var det jättegott. När jag experimenterade lite i Kållby, så bytte jag ut ganska mycket av vetemjölet mot grahammjöl och semlemjöl. Tyvärr lite för mycket, det var (enligt gubben igen) väldigt gott som nybakt men för "tungtuggat" i morse. Sen hade jag ju inte låtit dem jäsa tillräckligt innan gräddningen.
Så hade jag ju också gjort 12 "minibaguetter" i stället för två limpor, så jag höjde ugnstemperaturen till 250 °C och då tog gräddningen knappa 15 minuter per plåt. Jag kommer nog i fortsättningen att göra "minibaguetterna" men minska lite på de grövre mjölsorterna, man vill ju inte nöta upp käkgångjärnen heller! ;)

Det här tar ju ganska länge att göra så för att spara tid kan man ju sätta fröna på "svällning" kvällen före eller på morgonen om man tänkt baka efter jobbet/skolan. Låt sen också jäsningen ta den tid det behöver, det lönar sig efteråt! :)

Sen var det en massa andra recept också, men jag tror det får vänta tills en annan gång. Har varit vaken sedan klockan sex i morse då jag väckte gubben, så jag känner mig lagom hängig. Vill dessutom hinna somna innan jag blir hungrig igen, i morgon är det ju dags för min "veckovägning" här hemma och sen ska jag ju på "träff" med min konsulent på eftermiddagen. Håll tummarna för att det har gått åt rätt håll och helst rätt så ordentligt också! ;)

Godnatt!

Skidtur

Var i går på min första skidtur på minst fem år. Stakade på som en galning, balansen, tekniken och konditionen var fullständigt i botten. Morsan skidade lugnt på och fick vänta på mig mellan varven, medan jag hade tungan hängande till knäna av utmattning. Jag lovar er att det blev en rejäl förbränning på den dryga timmen vi var ute i spåret. Dock var vi lite sent ute, det började bli lite väl mörkt, speciellt inne i skogen där träna stod som tätast. Hade vi startat en timme tidigare hade det varit mycket bättre, nu kom vi oss i väg först en halv fem tiden.

Det var mitt brödbakande som drog ut på tiden, blev i stället för två limpor tolv "minibaguetter". Sen blev det ganska mycket grahamsmjöl och semlemjöl i stället för vetemjöl, så de blev lite mer kompakta än limporna jag bakat tidigare. Men gräddningen gick ju förstås lite snabbare med mindre bröd. Dock skulle de gärna fått jäsa en stund till, men eftersom vi skulle och skida så "stressade" vi dem lite, så de blev kanske lite väl "stabbiga". Men de fick ändå gott beröm, så jag vet ju till nästa gång att det gäller att låta dem jäsa den tid det tar.

Senare på kvällen kom alla mina syskon med respektive hit till mina föräldrars också och det var riktigt roligt. Eftersom vi inte varit hemma på tre veckor så var det nog på tiden att vi träffades.

I dag har vi varit på kalas till gubbens syster, sen var vi till Dantti och Ninas hela kvällen. Roligt att träffa dem också och förstås vår söta fadderdotter Moa! Sen kom Lotta, Stefan och deras lille kille dit också, så det var fullt program. Sent om sider (efter alla dessa traditionsenligt långa diskussioner om allt mellan himmel och jord) har vi nu kommit oss hem till Kållby. Ska krypa i säng, gubben ska ju i jobb i morgon och jag ska och hälsa på min favoritsysterson Kevin!

Har varit en intensiv men mycket roligt helg, och en intensiv men rolig vecka. Har verkligen tagit motionerandet på allvar, har förbränt nästan 3500 kcal på olika motionsformer den här veckan, och det är inte lite med tanke på hur lite jag motionerat den senaste tiden. Känner mig rätt så nöjd med mig själv! ;) Har dessutom ätit lite tonfisk eller en liten bit kött varje dag, så jag har klarat av att hålla den där värsta hungern borta, men verkar nog ändå ha minskat i vikt, få se bara vad vågen visar när jag kommer hem, men helt åt skogen kan det inte vara, så mycket tycker jag mig känna mig själv och min kropp.

Nä, nu är det natt, godnatt!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort