Magplask tillbaks i vardagslivet

Jahapp - vardagen kommer emot utan pardon..

Landade en två tiden på eftermiddan i går och efter många om och men så kom vi oss iväg körande norrut. Stannade över natten i Kållby och körde i morse ner till Vasa med bilen fullpackad, både med kappsäck, hund, blommor och diverse kvarglömda saker. Hade en knapp timme på mig att få nån rätsida på livet innan jag skulle till skolan, men det gick någorlunda.

Skolan var helt ok, roligt att träffa alla mina vänner igen, hade dessutom fått en ny kontaktlärare som vi träffade efter den första informationen. Efter lunchen som inte existerade sparkade vi igång med första kursen - it&hälsa. Det är en delkurs i kursblocket ledarskap och administration. Typ ännu en av dessa som jag absolut inte orkar med. Dessutom en 5 poängare - örken törken... Här även en kurs som heter forskningsmetodik och utveckling som faller under samma kategori (utfyllnad för att få utbildningen att räcka många långa år). Även den en 5 poängare, men på nåt sätt sak man väl lyckas krångla sig igenom dessa mördarkurser. Det värsta är ändå kvar - vi börjar med finskan. =( Om bara nån vecka är det dags och jag lovar er - jag väntar INTE tills den dan - snarare tills den dan då den kursen är avklarad. Sen borde man försöka få åtminstone 4 i den kursen så slipper man ta lilla språkprovet sen. Vi får se hur det artar sig!

Efter jobbet tog Kiragumman och jag en timmespromenad. Jag märkte hur mycket jag ändå saknat våra promenader, det är ju så vackert här i Vasa. Pigga och glada kom vi hem och jag fick försöka fortsätta att reda upp livet efter resan och flytten o allt möjligt. Hann även och handla lite smått till vårt ekande tomma kylskåp. Sen var Davids föräldrar hit en sväng då de ändå var i nåt ärende hit till Vasa,  


På väg hem...

Allt det roliga har ett slut och nu närmar sig också slutet på vår resa. 
Har checkat ut från hotellet och sitter och väntar på bussen som skall ta oss till flygplatsen. Har haft en alldeles underbar vecka här, vädret kan man inte klaga på - sol varje dag, endast två små moln har vi sett på hela resan.
Ser fram emot att få komma hem ändå - skolan börjar ju i morgon och i ärlighetens namn är jag inte desto vidare förberedd - men vi tar det på "talang" :) Huvudsaken är att jag hittar några rena kläder att sätta på mig i morgon. 
Troligtvis - om nu inte vårt plan blir riktigt försenat -så hämtar vi Kira från Kållby redan i kväll, då hinner man förhoppningsvis även träffa lite nära och kära samtidigt. Blir det riktigt sent kör vi antagligen direkt till Vasa och hämtar henne senare, men visst vill man ju ha hem henne så fort som möjligt! =)
Nä - nu kommer nog bussen alldeles strax - vi hörs!

Hellou!

Blev några dagars uppehåll med bloggandet då vårt nät inte fungerar så bra som man kunde önska. Ytterst sällan fungerar det på rummet utan man måste ta sig ner till receptionen för att alls slippa online.

Vi har det bara bra här, solen steker varje dag och friska vindar svalkar oss på stranden. Lyckades somna i solstolen i förrgår så jag har nog fått låta bli att sola ryggen nu i två dar, men annars rätt så ok. Lite solallergi märkte jag av i dag, så det blir nog att ta lite högre solskyddsfaktor nu de sista två dagarna.

I morgon ska vi på kryssning till Lindos, startar nio på morgonen och borde vara tillbaka vid halv sex. Ser fram emot det, Lindos lär ska vara ett vackert ställe och senaste gång vi var hit kom vi oss inte för att åka dit. 

Annars flyter dagarna på, kom mig för att skaffa en luftmadrass i dag så man har fått slänga sig i vågorna. Här skulle Kretagänget trivas till max! =)

Vi har varit väldigt dåliga på att fota hittills den här resan, men vi ska försöka bättra oss i morgon! =)

Nu måste jag hinna kolla lite annat också så ni får nöja er med den här korta uppdateringen! 

Ha det så gott alla!

Dag 3

Ska alldeles strax gå ner till matsalen för att avnjuta en frukost. Den var inte alls så dålig som jag föreställt mig, helt ok faktiskt. I dag blir det stranden, har legat vid poolen nu två dagar och det får räcka. Vågorna går rätt så höga men vattnet är varmt - ser fram emot en härlig dag! =)

Godmorgon!

Efter en evighetslång väntan (kändes det som) i går fick vi äntligen vårt rum vid halv ett tiden. Vi bytte hastigt om och sökte oss till det lilla poolområdet här på hotellet. Solen sken från en klarblå himmel och det var inte utan att vi slumrade till mellan varven, hade ju en aning sömnbrist p.g.a. förra nattens resande. Det blåste ganska friskt, men ljumma vindar som bara tog bort den värsta hettan, så det var bara att ligga och njuta. 

En fyra tiden bestämde vi oss för att det fick räcka som första dos, så vi sökte oss mot hotellrummet. Då märkte man att solen nog tagit lite ändå, dock var nog gubben en liten aning rödare än jag. Han har inte haft lika mycket tid och möjlighet att vara utomhus i sommar. Efter en tupplur på ett par timmar gav vi oss ut i kvällsvimlet här i stan. Samma sak som vanligt, inkastare i varje hörn som garanterar att just deras mat är den godaste. Sist och slutligen valde vi bara en i mängden, det såg ju åtminstone mysigt ut där! =) Inget dåligt val gjorde vi heller, jag valde en tallrik med Gyros och det var det smakligaste jag ätit sen morsans möra nötinnerfilébitar! 

Trots våran upplur var vi fortfarande inget vidare pigga, så en elva tiden blev det en sista dust men after sun flaskan och sen stöp vi isäng. Vi var så trötta att inte ens de något berusade (för att inte tala om tondöva) svenskarna som sjöng abbalåtar under vårt fönster kunde störa oss. 

Ska nu strax söka oss ner till restaurangen här för att se vad bufféfrukost innebär på det här stället. Jag är mera än övertygad om att den inte klår den vi hade på Gran Canaria, men huvudsaken är väl att man blir mätt! Sen är urvalet och smaken bara olika plus i kanten! =)

Det ser ut att bli en lika fin dag i dag också, redan står solen högt och en molnfri himmel gör att vi ser Turkiets berg från vår hotellbalkong, nu ska vi fort börja njuta, dagarna har ju en tendens att rinna ifrån en när man är på resa.

Ha det gott!  

Framme!

Här är det varmt, dryga trettio grader redan, men tyvärr kan vi inte ännu ligga och pressa i solen, vårt rum är nämligen inte klart ännu. Kanske lika bra det, så bränner man inte upp sig redan första dan.. ;) Fast det skulle verkligen vara skönt att få nånstans att stoppa undan sina saker och få byta om.

Har inte desto mera inspekterat hotellet ännu, nära till stranden är det åtminstone, bara över vägen. 

Sitter just nu i skuggan på en liten terass här, att sitta i solen vore för varmt med våra "vinter"kläder på. Äter lite cashewnötter och surfar för att få tiden att gå. Hoppas ni alla har det skönt också!

Dubbeltrippelgäsp!

Sitter på flygplatsen och är TRÖTT! Klockan är två på natten och det är ännu ca en och en halv timme innan vi får börja checka in. Vi startade redan en halv nio hemifrån, för att vara på den säkra sidan. Senast vi körde ner hade de en massa vägarbeten på gång, så vi var rädda för att det skulle vara likadant nu, speciellt när man reser "sommartid". Men det var alldeles lugnt och det gick snabbt att köra hit tyckte jag. Det är ju förstås kortare väg från Vasa också. Men nu var vi ju här då redan runt en ett tiden, så man får väl ställa in sig på ett par timmar till utan sömn, för på de här hårda bänkarna somnar man inte i första taget.

Ca tjugo över fem så lyfter vårt plan, vi ska tro allt går fint! =)

Sov gott alla!

Packande

I morse kom vi hem till Vasa, gubben är i jobb och jag fick ta itu med uppgiften att packa upp alla de sjuhundrafemtioelva väskor med saker som jag slarvat med mig norrut över sommaren. Det gick förvånansvärt fort ändå, men sen hade jag ju kvar nerpackandet. Som vanligt har man ju beslutsångest över vad man riktigt ska pressa ner i sin kappsäck, men nu tror jag att jag börjar ha läget under kontroll.

Håller samtidigt på att röja upp lite här, det lät så lovande på gubben när han sa att det bara är att dammsuga så är lägenheten färdigt städad, men det visade sig att vi har lite olika uppfattningar om vad som kallas fördigstädat. ;) Men jag har ju hela halva dan på mig, nog ska jag väl få nån rätsida på det innan kvällen och avresan. Har tredje maskinen med tvätt på gång och börjar snart se nån bordsyta på köksbordet, så om nån timme kanske man kan säga att det bara är dammsugandet kvar för att det ska vara färdigstädat! =)

Glömsk som jag är lämnade jag ju våran "flygbiljett" i Kållby, vilken tur att det inte var nåt större problem att printa ut en ny, skulle ha varit snopet att vara tvungen att köra där via innan vi kör ner till Vanda. Tyder på att jag inte är riktigt klar i knoppen än, det blev rätt så sent i går och tidig väckning på det gör ju inget bättre. Har försökt att riktigt hålla i gång sen jag kom hem för om jag hinner slappna av nån längre stund är det stor risk att jag somnar. Borde inte sitta längre framför datorn heller, har ju som sagt lite finlir kvar innan vårt lilla bo är i det skick jag skulle önska. Det är ju alltid så mycket roligare att komma hem till en färdigtstädad lya än till ett kaos.

Ha det gott alla bloggläsare, vi får se hur det blir med bloggadnet under resan, beror på vad det finns för internetmöjligheter på hotellet, det har jag inte lagt på minnet. Vi hörs! =)

Sista dan i jobb!

Har hunnit avverka min sista dag på jobbet, samt en tupplur på ett par timmar ;)

I dag har min kära mor födelsedag vilket inneburit att jag har tryckt i mig en massa glass, blandat med lite choklad mellan varven - jättebra för figuren har jag hört!? Eventuellt då med mera betoning på jätte än på bra.. =P

Gubben är på väg hem från Vasa, han har jobbat kvällsskifte så det tar nog ännu säkert 45 minuter innan han kommer. Sen hoppar vi väl bara i bilen och kör mot Näs för att lite hinna träffa våra sverigesläktingar som är på snabbvisit. Sen småningom mot Kållbyhållet igen,blir att vi sover här i natt. Sen borde jag ju ha färdigt packat alla mina grejer för att bara lyfta dem i bilen i morgon bitti, blir väl rätt så tidig väckning då gubben ska i jobb från halv nio i morgon. Själv ska man packa som en galning hela lördan, har ju alltid lika svårt att veta hur mycket man ska ta med. Brukar alltid ha för mycket, men senaste gång hade jag nog skurit ner på bagaget lite väl mycket, för när vi äntligen kom fram var det en massa saker jag hade lämnat hemma. Men vad gör det, det mesta finns ju att köpas där också. =)

Borde se till att kameran är laddad också, för ett och annat foto ska vi väl hinna ta under våran resa.

Ha det gott!

How about this? ;)

20.8.2009
Aurinkoista. Lämmintä.
 33°C
5,1 m/s
21.8.2009
Aurinkoista. Lämmintä.
 30°C
5,3 m/s
22.8.2009
Aurinkoista. Lämmintä.
 28°C
6,9 m/s
23.8.2009
Aurinkoista. Lämmintä.
 28°C
3,9 m/s
24.8.2009
Aurinkoista. Lämmintä.
 27°C
3,6 m/s

1!

En ensam natt kvar. Ca ett dygn kvar som särbor, kan inte tro att det är sant.

Sitter och myser med systersonen Kevin - här kommer hans hälsning:

gfycr gf rgtjkrfmefje rmreikeporeeföukre n n

Har egentligen inte tid att sitta här, har tänkt att jag ska gå igenom mina kläder uppe på vinden, om nu nåt behöver tvättas inför våran resa. Troligtvis en del, men orka? ;)

Blev i går en vända till grannstaden med stort K tillsammans med min kära mor. Jag skulle egentligen handla lite saker till skolan, men jag kom hem 100 € fattigare och utan skolgrejer. ;) Hittade först ett par TP skor, vars utgångspris var 74,90€, men de var nedsatta till 37 nånting. Eftersom jag ju är i desperat behov av skor och de var både snygga och bekväma så tänkte jag att jag tar dem. När jag sen kom till kassan visade det sig att de endast kostade 29.90. Glada överraskningar får man ju inte för mycket av! ;) Hade också kommit in en del höstkläder till H&M och jag hade kunnat komma ut med massvis om vi inte haft vett nog att ta oss ut så fort jag hade bestämt mig för några tröjor. Som avslutning blev det inhandlat lite solcremer och after sun på Anttila, ett absolut måste inför den kommande veckan. 8-)

Nu ska jag som sagt försöka röja lite i mitt klädförråd, helst så att jag bara kan ta mitt pick och pack i morgon innan vi styr kosan mot Vasa. Blir bara en natt i Vasa, för sen på lördagskvällen/natten så kör vi ju ner till Vanda (gäspar redan vid tanken på att köra nattetid). undrar vad de har för väderprognoser just nu, borde ta en titt. Sen ska jag fixa kläderna.. ;)

Ha det gott!! 


Tisdag redan?

Vart flyger dagarna egentligen?

Om 4 dagar så packar vi in våra väskor och oss själva i bilen och kör söderut mot Vanda flygfält.
x antal timmar senare befinner vi oss förhoppningsvis på ett 30 °C varmt Rhodos. Jag har inte riktigt hunnit fatta det ännu, brukar ju vara alldeles ifrån mig över att slippa iväg på resa, men ännu har nog ingen resefeber drabbat mig. =)

Nöter på med jobbet som vanligt, börjar ju vara inne på sista veckan. Känns samtidigt både skönt och vemodigt. Har trivts så otroligt bra på mitt sommarjobb, men samtidigt ska det bli skönt med lite ledigt och roligt att sen få ta en ny start i skolan. Ser faktiskt fram emot att få börja igen, även om jag säkert hinner fundera en och två gånger ännu i höst vad det riktigt är som jag har gett mig in på. Såna gånger när alla tenter och inlämningsarbeten ska skrivas på samma vecka, ni kanske minns våren? ;)

I morgon är det boxning igen, me like! =) Har planer på att komma mig i väg på en ordentlig promenad i kväll också, hoppas att det lyckas. I lördags släpade jag ner brorsans boxningssäck från stallvinden för att dra ett pass, men jag är rädd att jag tog i lite väl hårt, min ena axel har inte varit så nöjd med mig sen dess. Boxades även efter jobbet i går, men det blev ett lite kortare pass då en grupp skulle ha nåt där i salen. Ser fram emot att vara i skick tills i morgon för att riktigt kunna ta ut det sista, det kanske inte blir flera boxningspass efter jobbet i år.

Vi fick punka i lördags, endast några timmar innan vi skulle och byta till nya däck inför resan. Snacka om att ha otur? Lyckligtvis var vi bara en bit utanför Kokkola så Malin och Nicki kom snabbt till våran undsättning. Vi hade väl klarat biffen själva om vår domkraft inte varit sönderrostad. Man känner sig inte världens bekvämaste med att stå strandsatt längsmed vägen. Helst skulle man väl ligga i baksätet och gömma sig! Haha! =) Men nu har vi i allafall nya däck under bilen, så vi ska hoppas att bilresan ner och upp tillbaka går bra!

Nu ska jag surfa vidare, vi hörs! =)

Gäsp!

Klockan är mitt i natten, ca tre och vi har just kommit hem. Man borde ju fatta att man är alldeles för gammal för att vara uppe så här sent, det kommer säkert att straffa sig i slutänden, när man ska lyckas svänga dygnet på rätt köl igen. 
Nu Godnatt! =)

Miss i nassen blogg...

Har firat vår femte bröllopsdag i dag. Fick en orchidé av gubben - undrar vad han tänkte med det? Jag har ju inte direkt de grönaste fingrarna på den här planeten.. ;) Nä, skämt å sido - klart man blev glad! Vem blir inte glad av att få blommor?

Vi kom oss sen också så långt med våra semesterplaner att vi fick bokat en resa - not too bad eller hur? Blev en södern resa till slut, efter lite velande hit och dit. Det blev i slutändan inte mycket dyrare än fem dar i Stockholm, så varför inte? Denna gång bär det iväg till Rhodos. Vi har ju varit till Rhodos en gång förut, men då var vi lite väl sent, i mitten på oktober så vädret var inte det bästa. Nu hoppas vi förstås på varma soliga dagar, så att vi kommer hem fräscha, brunbrända och utvilade tills man får ta itu med skola och jobb igen.

Köpte en armkedja i silver åt gubben. Han fick en för två år sen när vi var på Kreta, men innan vi kommit oss så långt som till bilen på flygplatsen så hade den försvunnit. Om han då tappat den eller om nån lyckades sno den från hans arm, det kan jag inte svara på. Men nu har han en ny åtminstone! =)

Fick äntligen städat i kväll också så det kändes skönt, nu ska jag alldeles strax krypa ner mellan rentvättade lakan med armen om min älskade make sen fem år tillbaka! ;)

Godnatt!

Vilodag... ?

Känns som om min kropp önskar en vilodag idag, lite styv i musklerna är man allt efter de två senaste dagarnas bravader.

Satt och kollade en massa på nätet i går kväll och visst hittade jag gymmet i fråga. Det heter tydligen Wasamove nuförtiden och de hade helt överkomliga priser, speciellt om man skulle satsa och betala för hela året på en gång. De hade flera pass som lät riktigt bra enligt beskrivningarna på deras hemsida, bl.a. just konditionsboxning men också nåt som hette Boxingmove. Åujee!! Tänkt vad sånt kan liva upp en! =)

Har haft en bra dag på jobbet också, börjar bli lite kvar nu, troligtvis blir det bara sex dagar till, sen en heeeel vecka ledigt innan skolan drar igång... inte dåligt med en hel vecka sommarlov eller hur?!

Imorgon har gubben och jag 5-årig bröllopsdag, träbröllop kallas det tydligen, var tvungen att kolla upp vad det riktigt är som vi ska fira.. Hur firat det nu sen blir, gubben ringde i gårkväll och var övertygad om att han hade svininfluensan, så jag får väl ta hand om en stackars ynklig liten sjukling hela helgen. Alla vet väl hur synd det är om män om de bara känner liiite av nån förkylning... ;)

Just nu är jag ensam hemma, vad månne man ska hitta på? Borde ta mig i kragen och städa vinden här, men orken vill inte infinna sig - konstigt? Nån annan med samma problem? Det är ju så skönt att ha färdigt städningen redan på torsdag, så får man bara ta det lugnt hela fredagseftermiddan/kvällen. "*nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyyyys*" =)

Nähä, ska väl smått börja fundera på nån mat också, mina parents är och hälsar på till min farbrors villa så jag får se till att själv fixa nåt ätbart åt mig. Har ju blivit mera än bortskämd i sommar, uppassad med allt. Kommer antagligen att ha svårt att komma i gång med att själv planera och fixa all mat nu igen till hösten, har ju alldeles kommit av mig med matlagningen.

Nåja, ha det gott! Vi hörs!


Pust!

Blev en och en halv timmes boxningspass i dag, svettigt värre - jag tror att det skulle ha gått att vrida ur min tröja efteråt! Men oj oj så skoj!!

Sitter och drömmer mig bort och söker all världens billiga resor, hur låter det med London? Har aldrig varit dit så det kunde vara intressant. Eller Milano för den delen, men de flesta billiga resorna dit började vara slutsålda tyvärr.

Hade smått funderat på att bjuda gubben på spa i helgen då vi har vår 5 - åriga bröllopsdag på fredan, men han lät inte så där överförtjust, sa att han hellre far senare i höst. Visserligen har han en point i det han säger, men just nu ligger resefebern hårt över mig, skulle bara behöva iväg nåntans! =)

Regnet öser ner för fulla muggar där ute, skönt att ha tränat klart, duschat och ätit, får bara ta det lugnt resten av kvällen. Känns minsann i kroppen att man boxat två dar i rad, så jag tror inte det blir några problem att få tag i sömnen i kväll! 

I övrigt inte mycket att komma med, förutom att jag blev tipsad i dag om att budo fitness o gym i Vasa (lite billigare gym) ska ha nån liknande typ av boxningspass som det jag är på i jobbet. Låter för bra att vara sant. Borde ta och ringa en av mina vänner som jag vet att tränar där och fråga om hon vet mera om saken. Det vore ju för gött om jag kunde fortsätta att träna likadant i höst/ vinter! Jee, jee!!

Ha det gott!

En månad

har gått sen jag bloggade senast. Kanske på tiden med en uppdatering då? =)

Här har livet rullat på i samma gamla banor. Har haft ett underbart väder senaste vecka med flera dagar på sjön och t.o.m. ett par simturer i havet! Härligt med sommar och sol!

Har nu en och en halv vecka kvar att jobba, sen blir det en vecka ledigt innan man får ta itu med studierna igen. Ser fram emot hösten och att få komma in i lite egna rutiner igen. Samt att flytta hem till mitt eget hem förstås. Har hittills denna sommar sovit en natt i min egen säng, så ni kan tro att det ska bli konstigt att komma hem till Vasa igen.

Den lediga veckan är under stadig planering för tillfället. Drömmer ju förstås om nån resa - gubben nämnde Stockholm på eget initiativ och det vill jag ju inte gärna låta honom glömma. =) Men samtidigt sitter jag och hittar en massa lockande billiga resor söderut. Är lite kluven i det här fallet. Känns nästan som om det är lite för nära inpå sommaren för att åka söderut, skulle då kanske hellre resa dit lite senare i höst. Sen är det ju alltid den där ekonomiska aspekten på resandet.. Även om jag jobbat hela sommaren och hittills inte desto värre strött pengar omkring mig så har det nog funnits "hål" att stoppa eurona i, tyvärr... men det är väl så det ska vara. Få se vad det blir av det hela.

Har för en stund sen kommit hem från jobbet och boxningspasset som var en perfekt avslutning på arbetsdagen. Blir ett pass i morgon också, här kan man tala om beroende. Haha! Vet inte hur hösten ska gå utan boxning, har kollat på lite gympriser i Vasa men det är ju alldeles hutlöst vilka priser de har mage att begära, t.o.m. av fattiga studeranden. Så det blir väl jag och Kira nötandes längs med strandpromenaden som vanligt.. Det är ju åtminstone gratis än så länge! =)

Nu ska jag hoppa i duschen, har hunnit varva ner lite så att inte svetten fortsätter att rinna t.o.m. efter att man duschat. Skönt med lite sämre väder nu mellan varven, ingen press på att man borde ta tillvara alla soltimmar som erbjuds. Efter att ha avverkat ett boxningspass också så har man heller ingen press på sig att man borde ut och motionera. Blir att bara ta det lugnt med andra ord, härligt! =)

Nåja, nu ska jag inte överanstränga mig i bloggivern. Kan ju få träningsvärk i fingrarna då man är så ovan. Nu ska vi hoppas att det inte blir lika långt till nästa inlägg, men jag lovar inget! ;)

Ha det gott alla!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort