miss i nassen

att man inte har vett att gå och lägga sig när man vet att man ska upp i morgon bitti. Gäsp!
Blev bakat chokladmuffins enligt min vän Emmas recept och Leilas New York blueberry cheesecake. "Hann" inte med nåt tränande i dag heller, känner mig som ett fetto för tillfället, hoppas det är övergående! Gonatt!

I bakartagen

Sitter här och funderar över vad jag ska bjuda på i morgon då vi troligtvis får gäster. börjar ha skummat igenom hela tastelines recept och ska ännu ta en djupdykning i Leilas A piece of cake. Nåt ska det väl förhoppningsvis bli innan dagen är över.
Har totalt fastnat i min nya bok från det bästas bokval och har redan i dag läst ut två av tre böcker... Fint tidsfördriv, hrrmmm....
Nä, nu återgår jag till receptens värld, vi hörs!

Ifall ni undrar...

...varför det går helt åt skogen för Finlands ishockeylag just nu, (så där mitt i matchen mot USA) så är det för att jag lovat gubben 3 timmars fotmassage om Finland tar OS guld i ishockey. Så jag sitter ju och hejar på "jänkkarna" såklart! ;)

kunde dock inte låta bli...

att bjussa på detta urläckra foto av me&myself
haha, jag mår redan bättre! ;)

Pyton

Mår rätt så pyton för tillfället, har fått städat här och tvättat kläder, men när snön började vräka ner så skippade jag planerna på att gå och handla själv och ringde gubben som får ta en butiksrunda på vägen hem från jobbet. Så jag antar att mitt illamående till största del beror på att mitt födointag hittills i dag inte är mycket att hurra för... Bara det inte är nån magsjuka för det har jag varken tid eller ork med för tillfället. :(

De små överraskningarna

som jag nämnde häromdan var bara två par ullsockor som jag stickat åt mina syskondöttrar Moah och Teah. Anledningen till att de var "hemliga" var att jag igår skickade dem anonymt på posten som en överraskning. Dock tog det inte många sekunder för vare sig Eva eller Mia att lista ut vem som var den skyldiga, konstigt nog.. ;)

Fredag

Skönt med helg, även om denna helg igen går mest i "ensamhetens tecken". Varje helg när vi är i Vasa är det ju helger som gubben jobbar, både fredagkväll och på lördag, så det blir ganska mycket ensam tid. Är just nu i valet och kvalet om jag skall gå på dagens Zumba pass eller inte. Borde även städa och handla mat, det verkligen ekar i vårt kylskåp för tillfället, det enda som finns där är smör, lite rotsaker, nån syltburk och senap och ketchup, i stora drag åtminstone. Inget att tillreda nån hel måltid av åtminstone. Har lite svårt att komma mig i gång med någonting överhuvudtaget, är bara trött och frusen och skulle helst dra filten över huvudet och ta nån timmes tupplur på soffan i stället.

Nä, nu har jag bestämt mig, jag donar här hemma i stället, sen blir det ett tuffare träningspass i morgon i stället. Sen när jag har fixat här hemma - DÅ ska jag slänga mig under filten! :)
Hoppas ni alla har en riktigt trevlig fredagskväll tillsammans med nån ni tycker om!

Frusen

trots att det är betydligt varmare än i går känner jag mig alldeles frusen. Tyvärr måste vovven ut så jag har inget annat val än att gå ut i kölden igen, brr...
Zumba om 1,5 h YEESS!!! :)

Duktig som bara den!

Har suttit och varit duktig med skolarbetet hela långa dan, med bara en liten paus för att rasta vovven. Vid halv sju var jag klar och då menar jag helt klar, arbetet utskrivet och ihopsatt - skön känsla! Har fyra och en halv vecka kvar i skolan innan praktiken, en tent, ett pararbete och några praktiska tenter sen är det mer eller mindre fixat, a piece of cake, eller nästan i allafall.
Har även hunnit pyssla på med några små överraskningar som jag inte kan avslöja ännu, men kanske om några dar... :)
hade världens virrigaste drömmar inatt om resebokningar hit och dit, vet inte riktigt till vilka alla ställen jag hade bokat innan natten var över och sist och slutligen så kom jag fram till att jag var tvungen att avboka alla resor eftersom de krockade med några av mina obligatoriska studier - lyckat eller hur? ;)

Onsdag åter en gång

Samma sak varje vecka, onsdan kommer innan man hinner blinka.
Söndagen spenderades i först i Näs hos gubbens föräldrar och sedan i Bosund hos gubbens syster o hennes man. Hann även träffa Kevin fram och åter på kvällen eftersom de var hos mina föräldrar när vi kom dit på kvällen. Måndagen var en ledig dag för oss båda och vi valde att spendera den norröver. Uträttade lite bankärenden och åt skräpmat på "Mäcken". Kunde konstatera att det var över två månader sen vi sist åt ute så vi kunde gott unna oss en måltid, även om den sist och slutligen ju inte alls var så god som man inbillat sig.
När vi körde "hem" till Kållby igen såg vi att min mommo var ute och hämtade posten så vi gick dit och satt där en bra stund och pratade vid kaffebordet. David och mommo har alltid att prata om då det gäller Bosund och gamla släktband, där har jag nog inte mycket att bidra med, redan att hålla koll på den närmaste släkten är tillräckligt för min hjärna.
Under tiden hade syster yster kommit med lite prylar som jag glömde vid hennes efter fredagens bastukväll och det innebar ju att jag hann spendera lite kvalitetstid med min söta Moah också, ingen dålig start på veckan! Bilen var inne på akutbesök hos farbror bildoktorn och efter att ha bytt ut fyra söndriga glödstift så startar den nu utan större motsträvighet. Hoppas att det håller i sig trots denna kyla. Lyckligtvis är jag ledig i dag då temperaturen närmar sig tjugofem minusgrader, känns verkligen inte lockande att slänga sig på cykeln och trampa till skolan i det här vädret även om solen så vackert lyser över snön.
I går hade jag bara eftermiddagslektioner mellan två och halv fem. Egentligen skulle vi ha hållit på till sju på kvällen men lyckligtvis tog det inte så länge. Hann med ett ordentligt gympass också på förmiddagen så jag kunde riktigt slappna av när jag kom hem halvt stelfrusen på kvällen. I dag har jag tänkt spendera min lediga dag på att skriva lite på ett skolarbete, men jag måste medge att det verkligen inte lockar, sitter hellre och skriver en massa trams här på bloggen.. ;)
Ha en bra dag alla, klä på er varmt om ni menar sticka näsan utanför dörren!

Helg

Hade en rolig kväll i går, med supergod mat, en massa annat gott att äta, bastubad i en splitterny bastu och framför allt sällskap av  ♥ världens bästa familj! ♥ Kan det bli bättre? :)

I dag har jag mest tagit det lugnt, lång sovmorgon och en promenad i det kalla vädret med hela hundspannet. En snabb visit till stan med morsan och så har jag stickat klart brorsans halsduk medan jag hade ett öga på tv:n där melodifestivalen visades. Nu ska jag krypa till kojs, hoppas på lika vackert, men helst lite varmare väder i morgon! :)

Hoppas att ni också har en riktigt skön helg!

Det var det...

har skrivkramp av allt skrivande i tenten, men det borde ju vara ett bra tecken att jag skrivit mycket. Känns rätt så bra, hade nog det mesta helt under kontroll så nu ska jag avsluta veckan  med ett svettigt rvp pass och sedan bara njuta av att det är en månad till nästa tent! :)

Håll tummarna för att bilen startar när det är dags att söka sig norrut!

STORT gäsp!

Fredagmorgon och här har man varit vaken i två timmar redan. Skulle skjutsa gubben men det är kallt som bara den och bilen vägrade starta trots att motorvärmaren varit i hela natten. Så nu har jag ingen bil att ta till skolan heller... Vägrar cykling i det här vädret så jag tror jag tar bussen dit och sen försöker jag hitta nån vänlig själ att åka snålskjuts med hem. Hoppas bara att bilen startar tills vi skall norröver, annars drabbas jag nog av nåt anfall av allvarligare slag. Usch, nu börjar jag ha fått nog av den här kylan, hit med lite värme så man inte behöver vara osäker på om bilen ska starta eller inte.

Har ägnat resten av morgonen åt lite tentläsning och internetsurfande. Känns som om jag har det mesta någotsånär under kontroll, får hoppas nu bara att det inte är en lika svår tent som förra veckan.
som sagt, GÄÄÄÄÄSP. Skulle många gånger hellre krypa ner under filten med armen kring min söta vovve, men ibland har man inget annat val än att bita i det sura äpplet. Känns i vilket fall som helst otroligt skönt att den här kursen närmar sig sitt slut, den har varit minst sagt intensiv! Frågan är bara vad man nu ska börja ta sig till på kvällarna då man inte har tentläsning på schemat hela tiden.
Wish me luck - nu sticker jag!

Blod, blod, blod...

Hela dagen fylld med en massa blodprovtagningar, det var riktigt roligt. Nervös var man nog helt i onödan för det gick ju riktigt bra. Gjorde även en massa andra tester både på blod och urin, så mina fingrar är rätt så sönderstuckna för tillfället. Nu väntar gyntentläsning, sedan tent i morgon, rvp pass och så förhoppningsvis en riktigt skön helg norröver. ;)

wohoo

här kan man snacka om flyt... en 5:a i infektionstenten, nyp mig, jag tror jag drömmer! Jag var helt övertygad om att jag var ute och seglade på minst ett par stycken frågor, men ibland får man ta till turen när talangen sviker och studiemotivationen tryter... ;) Nu gäller det bara att fokusera på sista tenten så går det nog vägen, har pluggat flitigt nu ett par timmar och det känns relativt bra, har ingen "tentpanik" ännu i allafall. Behöver ju inte ens få en 5:a i den här tenten för att få det totalt i kursen så jag har lite känslan av att det är "lugna puckar" för tillfället. Nu ska jag njuta av den här känslan en stund innan jag bestämmer mig för vad resten av kvällen skall innehålla för program.
Hade smått funderat på lite träning men dagens cykeltur till och från skolan kändes alldeles tillräckligt så här "dagen efter". Första gången jag märkt av att jag varit och gett blod, flåset var absolut sämre. Vore intressant att veta vad mitt Hb är nu, hade 152 vid kontrollen innan blodgivningen, tror nog att det är det högsta jag haft, senaste gång låg det på 146. Hon som jobbade på blodgivningsbyrån sa att det är bra att äta järntabletter ett par dagar efter att man gett blod, men det har jag aldrig gjort, är lite skeptisk till de där tabletterna.. ;) (Fast det ska man väl inte säga som blivande barnmorska/sjukskötare, hehe...)

Onsdag

Igen en vecka som rusar ifrån mig, snart stiger jag nog med båda fötterna på bromsen. Idag hade vi bara en halvdag i skolan och då såg vi på en film om schizofreni. Den hette A beautyful mind och hade Russell Crowe i huvudrollen, jag tyckte den var riktigt bra!

Halvt ihjälfrusen är jag nu hemma igen och ska ta itu med min tentläsning. Har fortfarande inte fått in resultatet från infektionstenten, har på känn att det inte gick så där riktigt bra i den, men jag får försöka satsa mera på gynekologitenten nu istället så bli förhoppningsvis resultatet för hela kursen riktigt bra. Hade åtminstone fått in vitsordet från arbetet i geriatrikkursen och det hade av allt att döma varit riktigt bra. Om jag bara kom igång med det andra arbetet nu också så vore det ännu bättre. Men först gyntenten!
I morgon ska vi för första gången ta blodprov på varandra, jag måste erkänna att jag är nervös! I fjol lärde vi ju oss att ge injektioner men under hela praktiken hann jag förutom alla insulininjektioner bara ge en intramuskulär injektion, så det är inte utan att man känner sig ovan med nålar och grejer. Få se sen om jag alls har nåt blod kvar att ge heller efter gårdagens "tömning". :)
Nä, nu ska jag ta fram tentmaterialet, ska bara slänga min "vita" jacka i tvätten först, den är mera svart än vit för tillfället. Ha en fin dag, njut av det vackra men ack så kalla vädret!

Fastlagsbullarna

är både bakade och provsmakade, mums! Testade Leilas recept ur A piece of cake och det var riktigt lyckat. Nu väntar en helkväll med NCIS x 2. ;)

So far...

...har jag ändå knetat av ett par av dagens inplanerade saker. Har varit och handlat, donerat blod, tvättmaskinen är i full gång och jag har t.o.m. läst ett varv på gynekologitenten. Bara resten kvar, måste erkänna att det inte lockar så värst att ta itu med geriatrikarbetet, men det skulle vara så skönt att ha undan det.

Till alla de som jag hållit på halster...

... kan jag nu meddela att telefonsamtalet jag väntade på kom idag.
Den storartade nyheten är kanske inte så storartad som alla sensationslystna läsare kanske trott, men saken är den att min kära far fyller jämnt till hösten och det vill vi ju naturligtvis fira så det står härliga till. Ja, eller nåt ditåt åtminstone... :) Så nu har familjen flax bokat in sig på flyg till Zakinthos i september och väl framme väntar dessa på oss. Sådär ja, nu har jag avslöjat the BIG news... :)

Annars lever livet, solen lyser och man har en ledig dag. Dagens planer innefattar ett skolarbete, tentläsning, blodgivning, handla mat, tvätta kläder, fastlagsbullebakning... Ja, sysselsättning är det inte brist på, hur mycket av det som sedan sist och slutligen blir gjort är ju en annan fråga, huvudsaken är att jag är ledig.. ;)
Hoppas ni har en riktigt skön dag också!

Alla ♥:ans dag

Hoppas ni har haft en trevlig vändag alla! Gubben och jag har dessutom 7:årig förlovningsdag idag - (I´m old - I know...) men nåt värre firande har det inte varit för våran del. Gubben fick åtminstone frukost på säng, men efter dess har det varit gudstjänst och kyrklunch och allt vad det innebär så inte förrän nu kom vi hem och man fick slänga upp benen på soffan en stund. Roligt var det men oj, vad man blir trött! Har inga planer för kvällen ännu, blir nog att ta det lugnt bara misstänker jag, måste ladda upp för morgondagen då vi har skoldag från nio på morgonen till sju på kvällen, så jag antar man är rätt så "mör" innan den dan är avklarad. Har ännu inte hunnit påbörja min nya bok, men jag tror jag ska spara den en liten tid ännu, tills jag fått skrivit min sista tent nu på fredag och förhoppningsvis fått inlämnat åtminstone ett av de skriftliga arbetena vi ännu har kvar.

Brödbak

för andra gången den här veckan, denna gång till morgondagens kyrklunch. Har även fixat till köttfärslimpor och sallad. I övrigt har inte mycket vettigt blivit gjort här, har haft svårt att riktigt komma igång och nu får man ju börja varva ner inför kvällen.. ;) Känns som en mera eller mindre bortslösad dag, men ibland får man väl lov att ta det lite lugnare.
Igår hörde jag plötsligt ett brak då klädstången i vår garderob gav upp och alla kläder rasade i golvet - lagom roligt! Så nu har vi alla kläder liggandes på soffan, snyggt så? - NOT! Det enda roliga med det hela var att jag hittade en massa klänningar som jag ju inte kunde låta bli att pröva. Kunde konstatera att brudklänningen gick på utan problem, t.o.m. min klänning från nian gick på, även om den var för tajt vid röva för att sitta snyggt. Min examensklänning från yrkes var dessutom lite för stor nu,  så jag konstaterade att man inte kan stirra sig blind på vågen. Jag är ju nog ett par kilo tyngre än jag var när jag gick ut yrkes, men på den tiden så tränade jag ju inte alls. Så visst har jag vetat att muskler väger mera än fett, men detta om något var ju nog ett bevis.
Kvällens program kommer väl att bestå av melodifestivalen, gubben skall med Botvid och skala potatis, men han hinner väl nog hem till nio, just nu håller han på och fixar det sista med middagen, blir broilerlår och ris.
Ha en trevlig lördagskväll alla!
Ps. Jag klarade fredagskvällen utan godis - wohoo... ;)

Nå voj voj...

trots ledig fredag, ett otroligt vackert väder och ett avverkat rvp pass så vill glädjen inte riktigt infinna sig. Det har jag det alltid lika trevliga KELA att tacka för. Hipp hurra, hem på posten får man ett tjockt brev med beslut om krav på återbetalning för studiemånader under år 2008, endast 685,40 vill de ha, vilket är ganska så exakt allt vad jag fick av dem under det året. Anledningen är att min totala årsinkomst överskred det "tillåtna" men det säger ju sig själv att den gjorde det eftersom jag ju inte var studerande under de första åtta månaderna av året utan istället en stenrik(?) hårt arbetande laborant/skiftesledare. Så nu har jag satt snart två timmar på att hitta en massa papper från 2008, vilket inte är det lättaste men lyckligtvis är jag en rätt så ordningssam person när det gäller papper. Sen har jag skrivit ett så vackert och välformulerat brev till dem där jag vänligen ber dem ompröva sitt beslut med tanke på att jag ju inte var studerande förrens i september 2008 och att jag sedan dess har levt på ruinens brant. (typ, alltså, kanske inte riktigt ordagrant men...)
Hade tänkt ta min söta vovve i kopplet direkt när jag kom hem från gymmet men det tjocka brevet som väntade fick mig på andra tankar, så nu ska vi se vad det blir av hela dan. Har en massa kläder att vika undan och lite att tvätta också sen känns det som om en vända med dammsugaren inte skulle göra det hela sämre. Får se vart min ork och motivation räcker. Sen råkar man ha en ny bok från det bästas bokval som bara väntar på att bli läst. Inte illa det heller...
Nå, hoppas ni har en riktigt trevlig dag åtminstone!

Nu får det räcka

Mitt huvud snurrar av allt läsande och då har jag ändå inte pluggat mera än sammanlagt kanske två timmar. Är allmänt trött och borde ha sovit för minst en timme sen, men nej - har tvätt att hänga på tork, en hund att rasta och en make man borde få slitit bort från de vakna drömmarnas värld.
Blev köttfärslimpa med skinka/pepparost fyllning samt ugnsrostad morot, kålrot, palsternacka och rödbeta. Riktigt gott blev det, speciellt med tanke på vem som kockade idag, t.o.m. gubben tyckte det var gott.
Nej, nu ordna med ovanstående saker och sedan godnatt!

Redan onsdag?

Igen rinner en vecka ifrån mig och jag hinner inte alls med! Har tent i infektionssjukdomar i morgon och har slarvat nåt fruktansvärt med läsandet den här gången, har nu bara i kväll på mig att med våld tvinga in all info. I går skulle jag ju läsa ordentligt eftersom vi slutade redan klockan tolv, men vad gör jag, jo - städar, tvättar kläder, åker och storhandlar, bakar bröd... Sånt som jag kunde göra nästan vilken annan dag som helst, men nej - allt för att slippa läsa på tent. Jag borde inte tillåta mig själv att börja slappa nu bara för att den här vansinniga kursen närmar sig sitt slut, efter morgondagens tent så har vi bara gynekologitenten kvar nästa fredag, sen har man överlevt en av de mest intensiva och krävande kurserna hittills. Pust!
Hade en väldigt bra helg norröver, konstaterade på måndan när jag kom tillbaka till skolan att jag inte ägnat inremedicintenten en enda tanke på hela helgen och det om något är ett gott tecken! Påbörjade smidandet av stora planer också i helgen och började i måndags försöka få nån rätsida på hela företaget, men nu väntar jag för tillfället på ett avgörande samtal innan man kan säga nåt mer om sakens utveckling. ;) Ni får hållas på halster, haha! :)
Nä, nu ska jag ägna en ordentlig timme på aktiv tentläsning innan jag startar tillredningen av kvällens middag, gubben har kvällskifte så det blir sen middag här hos oss igen. Ha det så gott!

en viss liten vovve

som sitter på den färdigt packade väskan och väntar på att få åka till "mommos"!
hon blir alltid lika glad när vi tar fram den väskan, hon vet vad som väntar! :)

Lyckligtvis

... så är det gratis att drömma... ;) Jag och min kära make har i stort sett väldigt olika smak vad gäller husstilar och inredning och så vidare, men för en gångs skull har vi hittat ett hus som vi båda skulle kunna tänka oss, även om jag inte är sådär överdrivet förtjust i tanken på ett stockhus.
Här hittar ni huset, sen är det källaralternativ B  och övrevåning A/B som vi fastnat mest för. Här kan man börja tala om ha-begär! :)

One down, two more to go...

Så var dagens tent avklarad, gick väl någorlunda, vet nog redan av nåt småfel och så men förhoppningsvis är jag inte alldeles ut och seglar på nån fråga.
Dagens i-landsproblem är att jag inte slipper in på mitt Facebook konto. Det går inte att logga in fast jag är 100% säker på att jag har rätt lösenord och när jag försöker få dem att sända lösenordet till min e-mail så går inte det heller. Nån som har hackat min sida månne? Det är inga problem att logga in på gubbens så det måste ju vara nåt som bara gäller min sida. Irriterande i vilket fall som helst. Får väl försöka på nytt om en stund och se om det fortfarande är samma problem.
Sen hade jag ju stora planer på ett RVP pass innan min jobbintervju men kom fram till att det blir så stressigt så i stället ska jag försöka hinna tvätta lite kläder (har slarvat med det hela veckan), packa väskorna inför helgen och ställa lägenheten i någorlunda ordning så att det är roligare att komma hem på söndan igen.
Nu vill jag bara att intervjun skall vara över, gubben upphämtad och kosan ställd norrut, saknar mina underbara trollungar - ingen nämnd och ingen glömd! :)

...

jag har fuskat med tentläsningen, ett snabbt och slarvigt varv har jag skummat genom pappren. I stället har jag Zumbat, lagat mat och ... ja kanske inte så mycket mer.
Jag får väl skylla mig själv, nu ska jag bläddra lite till i mina papper och sen börja sova, ska skjutsa gubben tidigt i morgon bitti så jag får ta bilen i morgon = hinna på RVP innan arbetsintervjun... ;)
Gonatt!

Hohho...

Har lämnat in två sommarjobbsansökningar till i dag. Få se vad det blir av hela sommaren, för tillfället känns den ju nog väldigt avlägsen...
Nu borde jag ta och sätta ett par timmar på tentläsning igen, motivationen är så långt nere i botten som den möjligtvis kan vara, men det finns nu inte så där hemskt mycket jag kan göra åt den saken. Har inget emot att lära mig nya saker men att tvingas plugga så här intensivt tar nog bort mycket av motivationen tyvärr.
Näpp, det är bara att börja på...

Nu börjar det räcka för min del

jag har suttit med tentpappren för inre medicin tenten i flera timmar nu. Det är rent otroligt vilka mängder information som skall bankas in! Har inte så stora förhoppningar om nån femma i den här tenten, men jag får väl satsa mera på de två följande i stället. Nå, har ju ännu morgondagen på mig för plugg.
Förkylningen ger tydligen med sig ganska lätt den här gången, andra dan som jag är nästan snorfri redan, snart kanske man vågar sig på ett träningspass. Ev Zumba i morgon, får se i vilket skede jag är med tentläsningen. Har då varit väldigt duktig med att cykla den här veckan, i tisdags var det rent vansinnigt att cykla till skolan. Det hade vräkt ner snö hela natten och cykelvägen var oplogad. Cykla själva fem kilometer i femton-tjugo cm snö så får ni se hur trevligt det är. Slängde cykeln hit och dit så att jag ens kom mig till skolan utan att åka i backen är ett under.
Ska på jobbintervju för sommarjobb nu på fredan. Tyvärr innebär det att jag missar förmiddagens RVP pass, men jag får försöka klara det.
Kållbyhelg väntar... :) Ska bara klara två dagar och en tent innan dess, småpotatis alltså...
Nu närmar sig klockan obarmhärtigt natten, har visserligen sovit nån timme på soffan idag men det hindrar inte mina ögonlock från att påverkas av gravitationen för tillfället. Godnatt!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort