Sista dagen hemma

Jag ska i väg en sväng till Vasa för att visa upp mina betyg som jag sökte in till hälsovårdarutbildningen med, sen ska jag fylla i femtioelva blanketter för att få alla grundkurserna till godo, visa upp mitt vaccinationsintyg för skolhälsovårdaren, hämta en dataladdare och förhoppningsvis hinna hem i god tid till att fortsätta ställa allt i ordning. 
 
Jag har ännu inte packat en endaste grej, men nåt annat vore ju inte likt mig. Jag planerar och tänker ut vad jag ska ha med, men själva packandet gör jag aldrig förrän i sista minuten. Känns konstigt att tänka att om ett dygn så har jag redan landat i Stockholm och troligtvis träffat Malin. Plussa till några timmar på det så är vi framme i Tromsö och ska försöka börja orientera oss där. En overklig känsla. Önskar att jag kunde snabbspola åtminstone en vecka framåt eller så, så att den där första tiden när man vet absolut ingenting skulle vara över. Jobbigt med nytt ställe och nya människor och nya rutiner och hela köret. Inte min grej. I samma stund som jag skriver det så slår det mig att det är bara två nya ställen till kvar, Tromsö och Hesa, sen får jag komma "hem" till 4:an här i stan. Oj, vad skönt det ska bli!
 
Nåväl, kära familj, vänner, bysbor... ja, vem som nu läser detta. Härefter har ni delad vårdad om min käre make i 9 veckor framöver, ta väl hand om honom. 
 
Mamma, pappa, syskon, syskonbarn och hela köret, jag älskar er och jag kommer att längta ihjäl mig efter er. Se till att ni skaffar er Skype allihop eller så skypar vi när ni är i Kållby. Facebooka varje tråkig detalj i era liv så att jag inte missar något. Tänk på mig åtminstone en liten stund varje dag. Kramar till er alla!!!

Det närmar sig, det närmar sig

och ångesten bara ökar. Jag skulle utan att tveka betala en rejäl slant om jag bara slapp åka i väg! I dag fick jag äntligen skrivit och sänt in de arma dokumenten som jag var tvungen att skriva innan avfärd, nu är det bara tre kvar, varav ett ska skrivas under praktikens gång och två efteråt. Jag.Vill.Inte.Åka
 
Nu är det bara att tvätta kläder, packa (VAD ska man ta med???), hämta MRSA-intyg, skriva en sista sak, baka frysen full, städa ur de värsta köksskåpen/lådorna (gubben kommer att ha besök under två av veckorna som jag är borta), åka en sväng via skolan för att lämna in lite papper och hämta en datorladdare från Vasa, helst också hinna måla några skåpdörrar och inte minst umgås med alla nära och kära innan det är dags att lämna dem. Hohho. Jag.Vill.Inte.Åka
 
Natten till i går jobbade jag sista skiftet för den här sommaren. Jag kan bara inte förstå hur den gick så snabbt. Det känns som i går när det var början av juni och jag varje dag tänkte för mig själv att sommaren har bara börjat än, jag ska njuta i fulla drag av varje sekund. Sen njöt jag en sekund och så var sommaren förbi. Nu vill jag ha sommar igen, jag hann inte få nog. Hösten kunde jag nog njuta av om jag bara fick sitta hemma och mysa med min älskade vän. Jag.Vill.Inte.Åka.
 
Vi (Sandra och jag) fick tag på en ny lägenhet i Helsingfors. Den här ligger ca 15 minuters gångväg från centrum, riktigt nära stranden och busslinjen till Kvinnokliniken går nästan från dörren. Lite dyrare än alternativet i Sibbo, men det må så vara. Jag tror det blir riktigt bra. Ser fram emot att den praktiken också ska vara över så jag får komma hem. Jag.Vill.Inte.Åka.
 
Jag vill alltså inte åka i väg, ifall nu nån missade det.
 
Jag kommer att sakna dom här:
...och dom här:
...och dom här:
...och den här:
...och de här:

och alla ni andra som jag inte har några bilder på. Jag.Vill.Inte.Åka.


Slutspurten inleds

5 skiften kvar, kväll, morgon, kväll, natt, natt. Ska alltså jobba kvällsskifte på villaavslutningen och det tycker jag vi sätter tummen ner för, men i övrigt ska vi väl försöka klara det här sista rycket utan allt för mycket klagan.
 
Fick tvättat mina fönster i går. Dock inte helt smärtfritt. När jag var klar med det första av fönstren i vardagsrummet så skulle jag sätta fast det igen. Det stretade lite emot i övre kanten så jag tog i med lite mera kraft och tryckte till ordentligt. Kände hur det brände till uppe i ryggen och det gjorde så ont att jag knappt kunde andas. Kunde inte röra armarna eller huvudet för då strålade det genast smärtpilar åt alla håll i kroppen. I min enfald så tänkte jag att det går väl om om jag vilar en stund och efter flera om och men och suckar och pustande och vansinniga plågor så kom jag mig i vågrätt läge. Bara för att konstatera följande: 1. Det hjälper inte ett dugg att vila och 2. jag kommer mig inte upp själv. Där fick jag snällt ligga i nära på en timme tills gubben kom hem och han kunde hjälpa mig upp. 
 
Snäll som han är så försökte han massera lite och töja och efter en stund kunde jag åtminstone röra mig lite bättre. Vänster arm fungerade nästan som vanligt så med den tvättade jag klart fönstren, även om det brände och sved när jag svängde för snabbt på huvudet. Källarfönstret fuskade jag med och tvättade bara in- och utsidan, eftersom jag skulle hinna i duschen (ett kapitel för sig när man med fullt shå får upp ena armen över huvudet) innan Mia och Irene skulle hämta upp mig för en runda på stan. Det var ju kulturen och handelns natt här i stan i går och eftersom vi är så fruktansvärt kulturella så kunde vi ju inte missa denna tillställning, eller hur det nu var...
 
Nu väntar lite jobbande som sagt, ska och ta mina MRSA prov innan dagens kvällsskifte och så börjar jag redan kl. 13 så jag ska snart kila i väg. Lyckligtvis är jag medicinskötare i kväll och i morgonbitti. Min rygg är alldeles åt skogen ännu så jag är inte i skick att lyfta några patienter men nog ska jag väl duga till att plocka piller och blanda mediciner ska vi tro. Sen hoppas jag det går om av sig själv för jag har inget större intresse av att tvingas uppsöka nån massör eller naprapat. 
 
9 dagar kvar till avfärd, fortfarande 999 saker kvar på "att göra"-listan. Håhhå...

Ledig dag

I dag har jag en ledig dag, den enda lediga dagen den här veckan, sen väntar sista rycket på sommarjobbet. Denna lediga dag ägnar jag mig åt det som jag skjutit framför mig hela sommaren, nämligen fönstertvättandet. Jag har dragit mig för det så länge men nu när jag väl är i gång så går det rätt så bra ändå, det är ju så roligt att se vilken skillnad det blir när man är klar. :)
 
I går fyllde världens bästa mamma hela 50 år. Vi firade henne hela familjen i går och även om jag kände mig lite mör efter kvällskifte-morgonskifte så var det bara att njuta till fulla drag av busiga syskonbarn och inte minst lilla färska fröken Byggmästar. Det gäller att tanka nu innan hösten, då blir det glest mellan gångerna jag får råka mina älsklingar. 
 
Jag borde väl börja känna mig mera och mera upprymd över kommande resan och ställa och packa och planera och ... men jag känner mig bara tyngre och tyngre till mods ju närmare det blir. Jag känner bara att jag inte orkar med hela cirkusen. Låt mig bara vara hemma, det är väl inte för mycket begärt... 10 dagar kvar innan jag åker och 1000 saker att hinna med innan dess. Sucka mitt hjärta men brist icke...

Underbart!

En ny systerdotter har i dag sett dagens ljus! Mina tankar har snurrat runt detta i flera dagar och det är så skönt att det nu är över så här långt! Ser fram emot att få lära känna det nya livet och njuta av lite bebis innan det är dags att sticka i väg till Norge. Sen har hon väl hunnit bli stora damen innan jag är hemma igen från alla mina praktiker.
 
Har en ledig helg framför mig, den sista för sommaren om man bortser från resehelgen, så jag ska försöka njuta så mycket det går. Vädret är i alla fall vackert för en gångs skull. Det har man ju inte blivit bortskämd med under den här sommaren. 
 
Jag har cyklat hem tre (3!!!) dagar den här veckan. Helt otroligt för att vara jag. Det enda som grämer mig nu är att jag inte fick övertalat gubben till att skjutsa mig på morgnarna redan från början av sommaren, nu har jag ju bara 2 morgonskiften kvar. (7 skiften totalt). Sommaren har gått i ett huj. Som alltid. 
 
Träffade fina vänner i går, jag är så tacksam över alla fina människor som jag har den stora glädjen att få ha i mit liv. I bland har jag svårt att förstå hur just jag välsignats med världens bästa familj och underbara vänner!

FSCSTM

FinlandsSvenskaCykelSällskapetsTapperhetsMedalj. Det är vad jag borde tilldelas efter att i dag ha cyklat hem från jobbet. Denna sommar har gått i obefintlighetens tecken både vad gäller sol, värme och motionerande. Därför är jag ytterst stolt över min bedrift. Det var inte ens så tungt som jag trodde att det skulle vara, även om jag inte kan påstå att det är bekvämt att cykla... Värst var det längs riksåttan, där det inte finns nån cykelbana, bara motvind och evighetslånga uppförsbackar. 
 
Väl hemkommen hann jag bara släppa ut Kira så svänger gubben in på gårdsplanen med en blombukett i högsta hugg. I dag firar vi nämligen 8 år som gifta! Jag är så oerhört tacksam över att jag välsignats med en sån underbar gubbe som han och jag skulle inte byta ut honom för något i världen! 
 
I dag har jag undertecknat bokontrakt för ett rum i Tromsö och dessutom pungat ut med en halv förmögenhet på en dispositionsavgift, så nu hoppas jag att inget mera krånglar vad gäller boendet. Enligt den dam jag varit i kontakt med så är boendesituationen "vansklig" i Tromsö i höst och 1500 elever får bo i sovsalar och idrottshallar i väntan på rum, så gissa om vi är tacksamma att vi lyckades få ett rum att dela på! 
 
Dessutom håller det på att fixa sig med boendet för Hesavistelsen också, blir troligtvis så att vi bor i Sibbo och pendlar in till sjukhuset. Vackert så, väl tar Han hand om en stackars vilsen barnmorskestuderande. 
 
Nu ska jag fixa ihop nåt ätbart till min älskade. Dagen till trots så tror jag det blir något i all enkelhet, saknar som vanligt den där inspirationen när det kommer till matlagningen. 
 
Här ser ni min fina bröllopsdagsbukett. Kollade precis upp vilken bröllopsdag vi firar och i år är det tydligen gummibröllop! Haha! 
 

...

Känner mig nästan i form, men är ju sjukledig ännu i dag pga "smittorisken". Undrar vad jag ska göra, hela huset håller på att förfalla och eftersom en ledig helg väntar så vore jag ju smart om jag röjde här hemma så att min lediga helg fick vara just ledig. Jag borde bara börja leta efter min borttappade motivation först. Kanske äta något också. Gårdagen spenderades mest i vågrätt läge, är man sjukledig så är man, tänkte jag. Men i dag blir det nog inte mera av den varan, ryggen tar stryk av all vila. Dagens sinnesstämning kan närmast beskrivas med ordet uttråkad, men det tror jag var en självklar tanke hos alla som läser detta urtråkiga inlägg. 
 
What else? Hästfebern slog till igen för en dryg vecka sen och sitter i ännu. Lyckligtvis har jag så mycket kvar av mitt sunda förnuft att jag inte sticker i väg och köper en häst på direkten. (Tur att det inte är min man som drabbats av ovannnämnda feber, hehe...) På vår senaste tjejträff blev det dock tal om att jag eventuellt skulle få rida en häst som tillhör två av mina vänner, eftersom den behöver mera motion än den får i dagsläget. Borde fråga upp småningom om det var allvar bakom det pratet. ;) Ska bara sjuka färdigt först. Sen ett annat lite större problem - jag har inga ridkläder som jag ryms i. Senast jag red regelbundet var för x antal år och xx antal kilon mindre sen. Att satsa i en helt ny ridgarderob utan att vara säker på att jag kommer att börja rida aktivt igen känns ju inte så smart. 
 
Här kommer en hästbild för att ytterligare spä på febern lite. Håll till godo. Btw så drömde jag om min underbara häst Tore i går när jag tog en tupplur på dagen. Det är snart 11 år sedan han dog men en sådan häst får jag aldrig igen. Önskar jag kunde bjuda på en bild av honom men det var länge före digitalkamerornas tid så jag får nog be gubben scanna in nåt gammalt foto i såfall, så räkna inte med att det dyker upp nåt sånt i första taget. 
 
 
Den här bilden tog jag på Lantbruksmässan i Kokkola för x antal år den. Ryttarens min är kanske inte den snyggaste men kolla in vilken läcker häst! Om nån har en sån överlopps så är det bara att skicka den i riktning mot Lepplax. ;)

Sjukledig

För första gången på många år är jag sjukledig. Började må otroligt illa i går under kvällsskiftet och när jag kom hem var hela magen i uppror. Välkommen välkommen herr Mag A. Far. Spydde dock bara en gång då i går kväll och nu frågar jag mig om det verkligen var magsjuka eller om jag hade ätit något opassligt. I vilket fall som helst så kan jag inte jobba nu på ett par dagar, vill ju varken riskera att smitta patienter eller kollegor. Ska alltså vara hemma i dag och i morgon. Nu undrar jag bara när jag ska börja våga äta något och vad magen klarar av. Försökte få tag i gubben i går eftersom han var borta, men han hade glömt telefonen i bilen och när jag äntligen fick tag på honom så hade alla butiker redan stängt, så jag får så lov att klara mig utan den obligatoriska blåbärssoppan.
 
Mysigt inlägg det här eller vad säger ni? ;) Hoppas det inte smittar via skärmen, hehe! 

Måndag igen

Laddar för en ny arbetsvecka som egentligen startade med morgonskifte redan i går. Nu har jag två kvällar och tre morgonskift kvar innan det är dags för en efterlängtad ledig helg. Har bara drygt tre veckor kvar att jobba (17 skiften närmare bestämt) och det känns som om sommaren gått i ett huj. Fick lite panik i går när jag upptäckte att min klasskompis sänt mig ett mail som hon fått där det stod att vi inte fått nån bostad i Tromsö via den sida vi ansökte på. PANIK! Flyget lyfter om typ 25 dagar och vi har ingenstans att bo när vi landar. Usch, jag ser verkligen inte fram emot hösten, jag orkar inte med allt resande och krångel med bostad osv. Jag vill bara vara hemma, det är väl inte för mycket begärt?
 
Cirkusen jag nämnde blev btw inte någon större succe. Programmet var inte alls vad jag förväntat mig, barnen var lite för små för att uppskatta allt, musiken var ca 100 decibel för hög och när det kom tre "gorillor" springande mellan bänkraderna fick mitt sällskap nog och började gallskrika. Det var bara att ta en unge under var arm och strunta i resten av programmet. Jag hoppas att de inte fick några men för livet. ;) 
 
I dag fyller en av mina allra allra bästa vänner år, nämligen min älskade lillasyster EVA! Grattis i massor!! Eftersom jag jobbar kväll har jag inte möjlighet att åka på "kalas" i kväll, men jag får väl fira henne nästa gång vi ses. 
 

Sleepless in Lepplax

Har idag (igår) haft mitt första morgonskifte sen början på juli, sen blev det en sväng till Larsmo för att beundra ett 7-dagar gammalt underverk, en alldeles ljuvlig liten unge! Väl hemkomna var vi mer än lovligt trötta både gubben och jag så jag somnade på soffan och gubben i sängen. Vaknade drygt tre timmar senare och får nu förstås inte tag i sömnen igen... Ska upp om fyra timmar. :( Jag fick bytt mitt skifte så i kväll ska jag på cirkus med Kevin och Moah. Den senare lider av clownskräck, men jag hoppas det går bra ändå. Panikköpte biljetter i morse för att få platser, var inne på deras hemsida för att kolla läget och det var nästan slutsålt! Sen läste jag på ot.fi i dag att över 500 biljetter inte säljs via nätet utan på plats och det var inte utan att jag kände mig lite lurad. Ser hur som helst fram emot kvällen men om jag inte får tag i nån sömn snart så har jag nog ögonen i kors under hela cirkusföreställningen. Gääääsp!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort