Ledig men trött

Oj, vad jag är trött idag! Somnade nog först nån gång efter halv två i natt men vaknade ändå strax före halv nio. Det är nog ett av mina hittills mest allvarliga ålderstecken, att inte kunna sova länge på morgnarna. Låg och drog mig så länge jag bara kunde innan det var dags att bita i det sura äpplet och stiga upp. Tog en skön promenad med min lilla vovve i det vackra, vackra vårvädret. Underbart att ställvis kunna gå på grus! :) Ett av de bästa vårtecknen tycker jag. Sen var det en entusiastisk gubbe också som gjorde mig medveten om att bofinken redan hade kommit. Som om jag nu hade en aning om det är "bofinkssäsong" eller inte. :)
Efter ett mindre angenämt besök på sandviksgatan 6 så var jag och handlade sköljmedel och en mozzarellapizza. Sen har jag satt i gång tvättmaskinen och ätit min pizza. Intressant dag eller hur? Hade stora planer på att riva igång med en riktig vårstädning, gardinbyte och allt vad som kan tänkas, men all energi verkar totalt ha runnit ur mig. Jag vet inte i vilken ända jag ska börja, skulle helst dra täcket över huvudet och zzzzzznarka en stund. Usch, vilken slö tråkmåns jag är!

Ska snart iväg igen

idag blir det kvällsskifte för min del. Börjar redan klockan ett så jag har inte många minuter på mig att rafsa ihop några rader. Har varit på en skön långpromenad med vovven, nackdelen med det här vädret är ju bara att hon är mera svart än vit när man kommer hem igen. Borde ta en ordentlig genomgång av hennes päls, snart är hela hunden bara en enda stor tova. Tror det blir att klippa "vårfrisyr" här småningom, idag stannade hon stup i kvarten också då snön klumpades fast i stora bollar längs hennes tassar.
Nähäpp, nu ska jag fräscha upp mig och packa med nåt ätbart inför kvällen. Ha en bra dag!

Dag 1 avklarad

Man är alldeles yr efter den första dan, så skönt att den bara räckte 4,5 h. I morgon har jag kvällsskifte och sedan är jag ledig tre dagar innan jag igen jobbar i helgen. Tyvärr kommer jag mest att jobba kvällsskift, eftersom min handledare har mest kvällsskift, men jag hoppas att jag ska hinna lära mig nåt ändå. Borde ta och maila mina tider till min handledande lärare nu, så länge jag minns det. Sedan ska jag "njuta" av ljudet av grannens renoveringsarbeten på andra sidan väggen. Ha en bra dag!

I morgon

smäller det! Ska då på min första praktikdag till centralsjukhuset. Inte utan att man är lite nervös måste jag erkänna. Jag är den typen som helst skulle snabbspola första veckan på en ny arbetsplats så att man kände sig lite mera hemma. Min stackars hjärna kommer säkert att börja koka av överansträngning när jag som vanligt tror att jag genast måste kunna och komma ihåg allt. ;)
Har haft en trevlig dag, trots tidig väckning då klockan flyttades framåt. Efter gudstjänsten drog vi iväg till Hesburger med Mia, Hassi, Sue och Botvid. Hälsosamt som bara den.. ;) Efter det har jag mest suttit och försökt få nån reda i alla mina praktikdokument som ska ifyllas hit och dit. Hoppas att jag har allt med mig i morgon. Börjar halv tio, så förhoppningsvis ska jag inte försova mig heller.
Ni får hålla tummarna för att det går bra, men om andra har överlevt ska väl jag också göra det ska vi tro.
Ha en bra avslutning på helgen!

Alice

är mitt tredje namn.
Och en flicka i underlandet.
Efter en hel dag i biblion med bibelkurs, servering och inte minst diskande så for Sue, Botvid, Mia och jag på bio för att se Alice i underlandet. Hade sett en och annan trailer om filmen men blev nog lite besviken. Inte var den direkt vad jag tänkt mig. Dessutom var det väldigt obekvämt med 3D brillorna, inte minst för att mina egna brillor skulle rymmas innanför! Blev mellan varven nästan lite yr och illamående av 3D effekten också. Förutom att man satt och hoppade till och duckade när saker såg ut att komma flygande rakt i ansiktet på en. :)
Så tills nästa gång jag ska se en 3D film ska jag åtminstone ha skaffat kontaktlinser. Har funderat på det nu som då, det är ju speciellt sommartid inte så skönt med brillor, förutom ränderna av skalmarna så är det svårt att hitta solglasögon som är både snygga och som man kan ha slipade linser i. Dock känns tanken på att sätta några plastbitar i ögonen lite ... ja vad ska jag säga? mindre tilltalande kanske?
Nu ska jag sitta och slöa en stund och sedan krypa i säng, blir ju tidig väckning i morgon eftersom man ska ändra klockan till sommartid! Gäsp! Inget för sjusovare som jag. Fast i och för sig, i morse vaknade jag nästan en timme innan klockan ringde, ett ålderstecken kanske? :)
Gonatt!

Test

Gubben har skaffat Iphone så man är ju tvungen att testa på att blogga med den... Om ni kan läsa detta har det tydligen lyckats! :)

Fredag!

Ingen riktig fredagsfeelis vill dock infinna sig. Kom hem från jobbet för en stund sedan och ska om några timmar på bibelkurs, sen körande till Vasa efteråt, hinna fixa en långpannetonfiskpaj på lördagmorgon, sedan bibelkurs hela dan igen. Söndag morgon är det först gudstjänst, sedan ska jag hinna se över alla mina praktikdokument och fylla i sånt som ska fyllas i innan man börjar. Ska dessutom ha svept ihop en presentation av mig själv vilket inte är det lättaste.

Lite väl fullspäckad helg för att man ska få den där riktiga helgkänslan, men troligtvis bjuder den på ett och annat intressant föredrag också, så vi ska tro att det blir en riktigt lyckad helg ändå! Hoppas att ni får en riktigt skön helg!

Padapammpammpammpammmmm

Jag klarade dagens praktiska prov! Vi lottades ihop parvis och jag fick turen att vara med min vän Emma. Först gjorde vi en patientintervju, med smärtskattning / kontroll av respiration och efter det fick tog jag EKG på Emma och hon tog blodprov av mig. Hann nästan få hjärnsläpp när jag skulle sätta EKG och jag inte fick det att gå jämt ut med elektroderna som ska fästas på kroppen. Det är 10 elektroder som man ska sätta fast och när jag satt åtta så hade jag fortfarande fyra kvar!? Sen visade det sig att två extra elektroder hade fastnat på "elektrodpappret" när jag tog det ur förpackningen så det hade ju sin förklaring.

Nu har jag alltså nästan avklarat mitt andra skolår, "bara" praktiken kvar. Men från att ha haft lite panik över praktiken och en känsla av att "jag kan ju inget" så känns det nu bara riktigt kul att få pröva på nåt annat än skolbänksnötande. Nu ska jag plocka och städa lite smått samt tvätta och packa, ska i jobb i morgon så i kväll åker vi norrut en sväng. Sen blir det bibelkurs i helgen så det innebär rätt så fullspäckat program.
Hoppas ni har en bra dag, min känns faktiskt riktigt ok så här långt! :)

EKG

Mitt avvikande EKG som jag nämnde i måndags verkar tydligen vara nåt alldeles extra. Träffade min lärare i matsalen i dag och hon hade frågat vem det nu än var hon skulle fråga och den personen hade sagt att jag ska be läkaren på min praktikplats att kolla på det och säga vad han/hon tycker. Låter väl lovande eller hur...? :S Min kompis hade också ett avvikande EKG men hennes var nog ändå "ok" enligt den som tittade på våra kurvor. Så ifall ni nu hittar mig ihopsäckad nånstans nån vacker dag så kan ni ju ha i bakhuvudet att det var nåt med hjärtat. ;) Fick ju faktiskt ett par "hjärtattacker" senast jag var i jobb, inte av den allvarligare arten dock men tillräckliga för att skrämma S... *känn dig träffad.. ;)*
Överlevde åtminstone dagens gympass, men blev lite sur då löpmattan inte var så värst samarbetsvillig. Hade tänkt försöka bråka med mina ben lite i dag och springa lite, men därav blev det intet. Hoppas den är fixad till nästa gång annars blir det nog minus i protokollet för mitt kära gym.
Nu ska jag liiite kika i mina papper och sedan börja sova, här hos oss är det sovmorgon i morgon. Gubben börjar 11.15 och jag 12.20. Skönt!
Godnatt!

Trött i huvudet

har haft "simman" övningar hela dan och det känns verkligen som om huvudet vore alldeles fullproppat med info just nu. Nästan så man är allt yr efter dagens alla olika fall som skulle åtgärdas. Men roligt var det ändå trots att det var tungt och jag tror att det var jättebra övning inför morgondagens praktiska prov. Endast morgondagen kvar innan praktiken, känns nästan lite overkligt. Vart har den här vårterminen tagit vägen?

Borde ta och repetera alla mina hundratals papper inför morgondagen men är lite osäker på varifrån jag skall ta orken. Är också i valet och kvalet mellan ett gympass och en promenad. Borde verkligen gå till gymmet, alldeles för länge sedan sist och om man nu en gång har ett gymkort med fast månadsavgift borde man väl utnyttja det till fullo också. Å andra sidan är det ju underbart väder, det vill man ju inte heller slösa bort. Dock är det väldigt halt ännu längs strandpromenaden och är det inte halt så är det slask över hela vägen vilket innebär att min lilla vovve är mera svart än vit när man kommer hem igen. Dagens i-landsproblem alltså. :)
Ska försöka fundera ut nån vettig mat till i kväll också, samt inhandla den där jästen jag glömde igår, brödet börjar ta slut här hos oss, så det blir nog en bakdag här småningom. Brukar ni baka eller köpa bröd? De senaste månaderna har jag nog bakat med ett undantag då vi skulle ha hand om serveringen på ett bibelstudium. Jag tycker många gånger att det är godare med hembakt, dessutom är det ju billigare. Att det sen tar halva kvällen innan man är klar är ju en nackdel förstås.
I kväll har jag planer på att se en film som jag lånade av en klasskompis. Den heter "En sång för Martin" och handlar om en man som får Alzheimer. Jag har nog hört om filmen tidigare men aldrig sett den, så det ska bli intressant. Risken finns ju att en eller annan tår rinner innan filmen är över... :)
Ha en bra dag alla!

Skön dag

Känns som att jag tagit det lugnt men ändå hunnit med dagens program. Har varit på en lång promenad med vovven, handlat, tvättat kläder och nu väntar maten på att sättas i ugn lagom tills gubben kommer hem. Hade tänkt göra hemlagade hamburgare, men när jag kom hem från butiken så hade jag ju naturligtvis glömt jästen. Typiskt! Fick tänka om och försöka svänga ihop nåt annat.
Nu NCIS och snart mat - sånt gillas! ;)

För tillfället

har jag 32°C varmt på balkongen, skolan är slut för i dag - kan det bli mycket skönare? Ja om gubben hade skruvat upp vår hängmatta kanske, men jag får så lov att klara mig med en stol. Övrigt på programmet i dag: promenad med Kira, mathandel, och om, men bara om jag orkar ska jag diska resten av diskberget, det som inte gubben "hann" med innan han åkte till jobbet. Sen borde jag hinna med lite klädtvätt mellan varven också.
Hoppas ni har en skön dag och möjlighet att njuta av det vackra vädret!

Måndag

Sista veckan innan praktiken och i dag skrev jag mitt sista teoretiska prov. Det känns som att det inte gick så där riktigt 100, men det kunde ha varit värre med tanke på min taskiga tentläsning den här helgen. Har även haft en praktisk eftermiddag då vi fick lära oss att ta EKG på varandra. Mitt visade dock nåt konstigt, (eller egentligen hade det väl varit konstigt om det visat nåt annat än konstigt.. ;) ) men läraren skulle skicka mail åt mig efter att hon visat det åt nån som är mera insatt i tolkningen av EKG kurvorna. Inget farligt lär det ska vara åtminstone.. ;) Jag visste redan från tidigare att jag har nåt biljud på hjärtat, det har jag haft ända sedan jag var liten, men om det är det som spökar på kurvorna kunde hon inte svara på så där på rak arm.

I morgon har vi bara en halv dag - skönt! Ska gå igenom teorin till Simman. Det är en sorts docka som de har i skolan där man kan ställa in en massa och sedan lyssna på lungor, hjärta, tarmljud osv... Ska bli intressant att se, hoppas man inte har sönder den bara, kan tänka mig att den inte är i billigaste laget. :)
Nu har jag redan varit uppe alldeles för länge. Är lite upp och ner, ner och upp i dag. Hade bestämt mig för att gå på ett Zumba pass men vi slutade så sent i skolan så det blev inte av, i stället har jag suttit och degat i soffan, vilken bra start på mitt "nya" liv. Ni vet det där som man börjar om varje måndag... Men man kan ju för omväxlings skull börja på en tisdag, kanske det lyckas bättre? Har redan lovat vovven en ordentlig promenad i morgon eftersom jag bara har en halv dag i skolan så jag hoppas att det blir lika vackert väder som det har varit idag.
Godnatt!

Gäsp!

Har haft en lång dag på jobbet, nästan klockan runt. Har efter det hunnit träffa mina kära föräldrar efter resan, träffa storebror, svägerska och brorsdotter, handla, fyllt två smörgåstårtor och ätit godis. I morgon fyller min allra käraste vän 27 år, så det ska väl firas, eller? Blir en liten "dubbelbjudning" tillsammans med syrran då hennes gubbe fyllde förra veckan.

Skulle egentligen vara ledig i morgon (eller ledig och ledig, skulle läsa på måndagens tent) men nu ska jag nog i jobb i allafall, ska leka flyttkarl (eller flyttkvinna?), så det blir troligtvis inte en hel dags jobb, men några timmar i allafall. Sen ska jag hem och baka chokladmuffins och dekorera smörgåstårtorna innan kvällen.

Nu ska jag hoppa i duschen och sedan i säng, blir en kort natt igen för min del, att jag aldrig lär mig!
Godnatt!

"..."

det hakade tydligen upp sig på "..." i förra inägget, ber om ursäkt.. ;)

Godmorgon!

Har packat klart inför lång"helg" norröver. Ska slänga mig på cykeln och trampa i väg till "Katko" på studiebesök och sedan trampa hem igen, slänga i mig lite makaronilåda från i går, invänta min kompis och tillika "privatchaufför" Emma och sedan åka till skolan för seminarie.
Har en maffig tent på måndag och har ännu inte engagerat mig nämnvärt, antar att det straffar sig i slutändan, har hittills inte så goda erfarenheter av att läsa på tent när man är "hemhemma", där finns så mycket annat roligare att göra! Borde verkligen orka engagera mig, det är ju skolårets sista teoritent dessutom, vore ju illa om orken inte räckte ända till målet.
Nu måste jag rusa, ha en bra dag!

Powerwalk

i en timme, strålande vackert men lite kallt.
Nu tomat- och ostgratinerad makaronilåda. MUMS!

Snygg bild, jag vet, men hungern vann över viljan att visa snygga bilder i bloggen. ;)

Den här veckan...

...hann jag ifatt redan på tisdag! Det tar sig, sa pyromanen! Har varit på en liten rundvandring till centralsjukhuset och får vara glad över att man ens hittade ut ur den labyrint av gångar som fanns där. Undrar om man nångång får klart för sig hur man ska gå för att komma rätt. Hämtade även ut skåpnyckeln, så det är klart innan praktiken.
Nu borde jag svänga ihop en makaronilåda innan jag drar iväg ut på en promenad i det vackra vädret. Har varit ledig hela dan med undantag av den frivilliga rundvandringen men förutom att jag diskat ett berg med smutsdisk efter gubbens "kockande" i går så har jag inte gjort mycket annat vettigt.
I morgon ska vi på studiebesök och sedan ska vi ha ett seminarium med lite grupparbetspresentationer, sedan drar jag iväg norrut för att jobba på min kära korvfabrik. Natten till torsdag kommer också mina kära parenteser hem från Thailand, har inte träffat dem på nästan en månad nu. Sen på fredag så fyller min kära make hela 27 år så tills dess borde man väl ha svängt ihop nåt gott. Nån present tror jag inte han får, det är ju budget tider hos oss fram till dec. 2012... :)

Tråkig lördagkväll

Har suttit och jobbat med mitt arbete i flera timmar nu, misstänker att jag fått trycksår i ändan, den är bara så bortdomnad så jag känner inte riktigt av dem ännu. Har inte ens ätit sen halv nio i morse så här kan man verkligen snacka om intensiva studier.
Gubben kom hem från jobbet vid två tiden, men eftersom jag (underligt nog) inte var nåt vidare trevligt sällskap så gick han och sov ett par timmar. Nu har han åkt i väg med sina jobbarkompisar för att bowla och sedan gå ut och äta, så här får jag tillbringa lördagskvällen i all ensamhet. :(
Ska gå ut med vovven och sedan försöka gräva lite i mitt skafferi för att hitta nåt ätbart, hur väl det sen lyckas återstår att se. I kväll blir det melodifestivalfinal, hur kul det nu sen är att glo på det ensam. Usch - nu börjar jag låta negativ och full av självömkan. Bäst jag slutar, ha en trevlig kväll!

Nu är det "sommar", nu är det sol...

här har vi +29°C på balkongen, är det inte sommarvärme så säg! :)
Steg upp rätt så tidigt i morse och tog en skön promenad med söta vovven, vågade oss ut en sväng på isen, men efter ett tag tyckte jag att det fick räcka, såg så lite andra människor där så jag började fundera ifall det är jag som är dumdristig eller om alla andra bara inte har vaknat och kommit sig ut ännu. I land kom jag lyckligt åtminstone. Har suttit en stund med mitt skolarbete om förlossningsdepressioner och skall nu ut en vända på balkongen och insupa solljus och värme - som balsam för själen! :)
Hoppas ni också har möjlighet att njuta av det vackra vädret!
Ps. min konstiga "bula" försvann rätt så snabbt, så antingen fick den bara en för stor dos kall luft under promenaden eller så irriterades den av nåt klädesplagg. Nåja, hoppas den hålls borta, direkt snygg var den ju inte! :)

Vad är detta?

Ja, att det är min långt ifrån vältränade mage ser ni väl på långt håll, men jag syftar på den konstiga kliande bulan på den. Kom just hem från en två timmars promenad med vovven och tyckte plötsligt att det började klia på magen och när jag drar upp tröjan lite och kollar så hittar jag det här. Det syns ju inte så bra på bilden, men det är alldeles svullet och liksom "hårt" där i mitten var det är en vitare fläck, sen är det rött och kliande runtom. Nån allergisk reaktion verkar det ju vara men av vad? I bland brukar jag reagera på bältesspännen, men jag har inte haft nåt bälte på mig i dag. Är jag bara allergisk mot gott humör månne?

Bara helt apropå

...vill jag säga att jag önskar att jag kunde pausa livet i just den här sekunden för av någon outgrundlig anledning så känner jag mig LYCKLIG. Det tog en stund innan jag kunde identifiera känslan för det var inte direkt i går jag upplevde den, men oj vad den har varit saknad!

Fredag

Underbart vackert väder, fredag och jag har redan avklarat dagens föreläsningar. Ska veva i hop en experimentkaka i fall nån vill komma på besök i helgen och sen springa i 700 km/h runt lägenheten med dammsugaren och sedan UT UT UT i detta underbara väder!
Tack för alla mer eller mindre uppmuntrande kommentarer efter mitt förra inlägg. :P Jag har nästan klarat av att smälta min enorma motgång redan, om det då sedan beror på ert stora stöd eller det vackra vädret låter vi vara osagt! Haha! :)
Ha en underbar dag!

Voi räääsona!

Mitt mål för dähär läsåri lyckast int. Fik resultate från FoU arbeiti o fick bara en fyro o eftersom he sto för en störan deil åv kursn så hjälper int i at ja fick en femmo för adi ana deiln, he blir entå en fyro för heila kursn. Ja som int sko ha na fyror i år å sså skiter i se på slutrakan - he kan int hjälpas, ja vill bara seij i: VOI REVE!!! :(

Skön kvällslänk

och hembakt rågbröd. Kvällens innehåll i ett nötskal. :)
Gubben hade köpt rågbrödsingredienser när han senast var och handlade, så i dag har vi testat att göra hembakt rågbröd. Det var inte det enklaste jag gjort, även om man i stort sett bara behövde tillsätta vatten och jäst, men det var inte så där överdrivet svårt heller. Länge tar det i allafall, men nu har vi äntligen sista plåten i ugnen.
Tog en skön kvällslänk med vovven, länge sen jag varit på länk, det var riktigt uppfriskande. Måste ta mig i kragen både vad gäller ätande och motionerande, har varit en riktig soffpotatis den senaste tiden och det bådar inte gott för sommaren. Bara man fick undan de här sista skoluppgifterna nu så slapp man ha dem hängande över sig.
Nu börjar jag känna mig rätt så mör, blir nog tidig sänggång här hos oss i kväll, steg upp klockan sex i morse och det börjar kännas minsann. Gäsp!

Ångesten lättar! :)

Efter nästan en timmes väntan. (Avdelningssköterskan hade tydligen glömt bort att jag skulle komma på intervju..) Satt och pratade en stund och innan jag visste ordet av så hade jag sommarjobb. Man kan ju inget säga av ett så kort besök på avdelningen, men mitt första intryck var att hela stället verkade riktigt bra. Språket som jag jämt fasar för blandades hejvilt om varandra, och stämningen verkade i det stora hela rätt så trivsam. Så när jag efter pratstund och rundvandring kom ut därifrån var det nog bara att greppa telefonen och meddela till det andra stället där jag fått sommarjobb att jag inte kommer i sommar. Så i ett ögonblick så var beslutsångesten borta, nu ska jag njuta en stund och sedan ta itu med det som återstår av mina skolarbeten. :)

Mitt liv tycks bara bestå av onsdagar

Jag hinner aldrig "ikapp" veckorna innan det är onsdag. Har pluggat psykiatri hittills den här veckan så allt annat har nog lämnat åt sidan. I dag hade vi en kortare dag, bara en kort föreläsning om blodtransfusioner från morgonen och sedan ett studiebesök på blodgivningsbyrån. Eftersom det var så nyligen som jag var och ge blod fick jag ju inte ge nåt nu, men det var nog ett par stycken från klassen som gav blod.
Är smått nervös för tillfället, ska om en dryg timme på intervju till centralsjukhuset och önskar bara att det vore över. Det är nästan så att jag hoppas att jag inte får jobbet eller att det är nåt annat som gör att det inte blir så svårt att välja, jag och min beslutsångest som sagt...
Sen måste jag baka bröd och koncentrera mig på ett arbete om förlossningsdepression, de här sista veckorna innan praktiken drar verkligen den sista energin ur en. Tur att våren närmar sig med solglimtar och takdropp, annars vet jag inte hur jag skulle orka. Två skolveckor kvar nu, det ska väl ordna sig! Har nån ledig dag här och där också som tur är!
Hoppas ni har det bra!

Typiskt...

...jag hann bara nämna det vackra vädret så sprang det och gömde sig. Nå, gubben är uppe och med på noterna så nåt ska vi hitta på i allafall! Borde man väcka lillebror också eller ska han få sova sin skönhetssömn?

Lördag

med ett strålande vackert väder! Har hunnit via jobbet en vända redan och sedan tagit en djupdykning i våra räkningar för att det inte ska samlas för mycket pengar från mitt maffiga studiestöd på kontot. Nu ska jag bara se till att få upp gubben och dra med honom ut på nåt äventyr. Vad vet jag inte, men i detta väder kan man ju bara inte sitta inne och uggla. Undrar om man ska våga sig ut på isen? Nån som vet om den håller? Jag har nog lite "isfobi" men om jag kan vara riktigt säker på att den håller så brukar det gå bra.
Hoppas ni får en fin dag med möjlighet att njuta av vädret!

Nu e de sluut på veckan, det e dags för...

mys med min vovve som förhoppningsvis kommer hit småningom! :) Men innan dess ska jag hinna baka och laga lite mat har jag tänkt.

Blir även ett par timmars jobb i morgon så inte är det riktigt slut på veckan ännu. Härligt vinterväder att njuta av åtminstone, det får man ju vara glad över!


På sportlovet

är det tydligen betydligt mera action gällande vård än i skolan.. ;)
Ett smärre missöde på vårt boxningspass ledde till ett ordentligt urledvridet finger, ambulans fick rycka ut och jag kan sätta titeln "droppställning" till mitt cv. Kan inte låta bli att medge att det var intressant att följa med ambulansmännens arbete för att lite jämföra med den teori vi fått i skolan, även om man ju naturligtvis tyckte synd om den stackarn som plågades av att ha fingret vänt helt åt skogen.

Från det ena till det andra så tog jag även sist och slutligen kontakt med avdelningen som erbjöd mig att komma på jobbintervju och ska nästa onsdag klockan tretton infinna mig på T3 vid Vasa centralsjukhus. Lite spännande måste jag medge!

I övrigt lever jag och mår, blåsten har lyckligtvis lugnat ner sig, annars hade man nog varit tvungen att emigrera.

Beslutsångest... haha!

Jag tror allvarligt att jag ligger rätt så högt på listan över de människor som har mest beslutsångest. T.o.m. i vanliga små saker så har jag så svårt att bestämma mig så det är inte klokt! Att äta ute är nästan alltid en pina för jag kan inte bestämma mig för vilken sorts mat jag vill ha. Det är oftast bara så att jag vet vilken sorts mat jag inte vill ha. Det är nästan alltid likadant när jag ska handla nåt också, må så vara kläder eller vad som helst. I bland (läs: ofta) får jag sån beslutsångest att jag sist och slutligen inte köper nåt eller kommer hem med nåt helt annat än det jag egentligen skulle ha. Det må låta som bagateller och visst, det kanske är bagateller, men hur bagatellartat det än är så är det en väldigt jobbig känsla.  

Så nu sitter jag riktigt i smeten för jag hann bara posta mitt tidigare blogginlägg om sommarjobbet så kollar jag min mail och ser att jag fått mail från en av avdelningarna på Vasa centralsjukhus dit jag också sökte sommarjobb. De ber mig ta kontakt och bestämma tid för en intervju om jag fortfarande är intresserad. Det skulle gälla en av avdelningarna där jag ska göra min praktik nu om några veckor. Så nu är jag helt "uppochned". Ska jag nöja mig med det jobb jag har fått eller ska jag ändå gå på intervju? Jag vet ju ännu inget om avdelningen, jag ska vara där först v 18-22, alltså maj o första veckan i juni. Tänk om jag får jobb där men inser redan på praktiken att jag inte alls trivs där, vad gör jag då? Å andra sidan tror jag att jag skulle lära mig mera "klinisk vård" på den avdelningen än jag skulle på det åldringsboende där jag fått jobb. Jajja... här kan vi snacka i-landsproblem! Skulle ventilera med gubben men han är på jobb ännu 45 minuter och han behagade inte svara när jag ringde. Så nu får jag sitta här en stund och våndas över stackars stackars mig som har valmöjligheter när det gäller sommarjobb!


Sport"lov"

Har avklarat ännu en skolvecka och tar nu sportlov resten av veckan. Ska jobba torsdag och fredag så så värst mycket lov blir det nu inte men man får så lov att rätta livet efter sin tomma plånbok som studerande.

I söndags hade vi trevligt hos oss, gäster över på pizza, så vi blev sist och slutligen tio vuxna och tre småbarn - full rulle i en liten tvåa alltså. Roligt var det i allafall och jag hoppas att våra gäster gärna kommer igen och förgyller vår dag!

I går fick jag reda på att jag fått sommarjobb på ett av de ställen i Vasa som jag sökt till, eller ska man vara riktigt petnoga så ligger det i Korsholm och inte i Vasa, men bara ett par kilometer från oss i vilket fall som helst. Jag tycker det ska bli kul att prova på nåt nytt och att få lite mera vårderfarenhet och att dessutom få spendera sommaren med min älskling. Dock måste jag erkänna att jag har inte så lite ångest över tanken på att jag inte ska jobba vid Snellmans. Det blir i så fall första sommaren på tio år som jag inte jobbar där! (Ännu ett av tecknen som visar på att jag börjar bli gammal.. :S) Eftersom jag trivs så bra både med mitt jobb och med människorna man träffar där så känns det riktigt vemodigt. Det finns en speciell "Snellmansanda", lite som en andra familj. Nå, vi får pröva på att bo i Vasa nu en sommar och se hur det är och om det går riktigt åt skogen så prövar vi nåt annat nästa år! :) Det gäller bara att försöka tänka positivt.

Jag fick också ett brev hem från FPA där de godkände sitt nederlag och bekände att deras krav på återbetalning av studiestöd för 2008 var obefogat. Så nåt vettigt måste jag ju ha lyckats knåpa ner i den överklagan jag sände dem för några veckor sen. Där "vann" man nästan 700 € på att ha ordning på sina papper! :)

Terrible weather by the way... Undrar om våran väg har drivat åter tills i morgon bitti, som läget är just nu så ser det allt annat än lovande ut, nu vill jag ha sommar och sol! Alternativt kan jag tänka mig att byta med min kära mor och far som just nu befinner sig i ett Thailand med temperaturer över 30°C. Livet är inte rättvist.. ;) Få se hur min lilla lilla lillebror ska klara sig ensam hemma nu i två veckor, vilken "tur" för honom att jag är här hemma i Kållby nu några dar så han inte blir alldeles förtvivlad i sin ensamhet... ;)

Nä, nu ska jag bestämt slappa en stund framför tv:n så jag orkar sova hela natten sen! Hoppas ni har det bra, blås inte bort!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort