Simhallsbesök

Jag kom mig iväg till simhallen trots att ingen var här och kunde sparka mig där bak. Lyckligtvis var det bra skyltat så att hitta där inne var inga problem. Tog ett tag innan jag klurat ut hur låsmekanismen på skåpen fungerade, men det löste sig det med. :) Jag minns inte ens när jag varit i en simhall senast, måste vara flera år sedan. Men nu hoppas jag verkligen att jag kommer mig dit flera gånger för det var verkligen skönt. En mera avslappnande motionsform får man ju leta efter. Sen gillar jag att bassängen är 50 meter lång här i Vasa istället för 25 meter som hemma i Jeppis. Man hinner ju simma lite nu också och inte bara vända hela tiden. ;) Jag tyckte inte att det var så värst mycket folk där heller, skönt att slippa trängas så mycket och vara tvungen att "köra om" på de smala banorna. Jag simmade 1000 m och det kändes ganska lagom så här till en början. Hade dock glömt min pulsklocka så jag vet inte hur effektivt det var. Måste komma ihåg den nästa gång.

Ska i väg till mina åldringar om en timme så innan dess borde jag hinna städa lite här. Man kunde tro att vi startat uppfödning av dammråttor i våran lägenhet. Inte undra på att man är mera eller mindre täppt i näsan hela tiden. Ska försöka hitta den där lilla gnuttan energi som behövs för att ta itu med saken.

Har just vänt i mig sallad och någon form av panerade kycklingfiléer. Lyckades ju förstås bränna dem vid tillagningen, just typiskt. Här ska man unna sig ett mål riktigt mat om dan och så går man och förstör det för sig. Nåja, fick ta bort paneringen på de ställen som var mest brända, så gick det nog riktigt bra att äta ändå. Är man dessutom så glupsk som jag så far nog det mesta ner i allafall. Hade dessutom glömt hur otroligt hungrig man blir av att simma, riktigt så min mage vrålade efter mat. Nu är jag då istället så mätt och däst att jag inte kommer mig för nåt, aldrig är man nöjd.. ;-)

Nä, nu måste jag börja göra nåt om jag ska hinna få det någorlunda i ordning här. Har kläder att hänga på tork och annat smått och gott också, så sysselsättning lider jag inte brist på. Ha en skön fortsättning på dagen!

Gräsänka

Jag kommer att få leka ensamvarg så gott som hela veckan. D. har åkt över till Umeå för att skola in sig på sitt nya jobb. Han åkte redan i gårkväll och kommer inte tillbaks förrän torsdagkväll, så jag och Kira får rå oss själva bäst vi kan så länge. Än så länge har jag överlevt, men vem vet hur det blir innan torsdag.. ;-)

Har varit på praktik i dag också, man börjar komma mer och mer in i rutinerna. Fick i dag också delta i en sångstund, trevligt att sitta där och tralla med dem, värre kunde man ha det! ;) Sen när jag kom hem så blev det en länk med Kira. Det är töväder igen så hon var mera svart än vit när vi kom hem, men nu är hon i stället nybadad och söt. Borde orka ta itu med hennes päls, den är så full av tovor för tillfället så man får ju vara rädd att nån anmäler en till djurskyddsnämnden.

Har även svept ihop en smarrig tonfisksallad som jag tryckt i mig. Har beslutat att den här veckan är det verkligen hårda bud som gäller. Förra veckan gick helt åt skogen för mig, tror att jag fuskade minst en gång varje dag, vilket ju i sanning gett resultat om man kollar vågen. Usch, vad jag blir less på mig och min dåliga karaktär! Men, som sagt, nya tag, som tur ska jag inte till min konsulent i morgon då hon har vintersemester den här veckan, så jag har en vecka på mig att försöka gottgöra mina försyndelser. Wish me luck!

Har en sats morotssemlor på jäsning nu, som jag småningom ska börja baka ut. Testar ett nytt recept som jag hittade i nån tidning, kommer inte i håg vilken. Det spelar väl ingen roll heller för den delen. Hoppas att de blir goda i allafall, men inte för goda, för då kommer jag ju att lockas att fuska igen. :) I morgon har jag kvällskifte ( sovmorgon - skönt! :) ) och på onsdag morgonskifte, gissar att man kommer att känna sig lagom pigg på onsdag, lyckligtvis slutar jag lite tidigare på tisdag, redan åtta i stället för halv tio. Jag är nog väldigt trött när jag kommer hem på dagarna, inte så mycket fysiskt men huvudet känns rätt så tungt.

Undrar om jag kommer mig i väg till simhallen i morgon? Har tänkt så många gånger nu att jag ska gå, men kommer mig inte för det. Jag är ju som sagt en sån som drar mig för att gå ensam till nya ställen, skulle kännas bättre att gå med nån som varit där förut. Då kunde man ju hänga på med dem i stället för att stå där som ett frågetecken när det gäller att ha koll på åt vilket håll man ska. Nåja, nog ska jag väl överleva om jag bara kommer mig dit. Jag borde verkligen hitta nåt annat sätt att motionera på än att bara promenera eller länka för jag kände i går att mina smalben gärna skulle ta det lugnt nån dag. Vill ju inte drabbas av "valpsjuka". Kändes som om jag gick på styltor i går på min kvällspromenix, jag kunde nästan höra mina smalbensmuskler skrika när jag plågade dem. De kändes lite stela i dag med, men det gick bättre efter att jag sprungit en bit. Har ju dock inte den bästa konditionen ännu, så riktigt långa sträckor orkar jag ju inte springa. Sen borde ju mina armar få jobba lite mera också och inte bara mina stackars ben. Slutpoängen med detta resonemang är att jag tycker att simning skulle vara utmärkt, så nu önskar jag bara att nån gav mig den där välbehövliga sparken i baken så jag kom mig i väg. All vår början bliver svår...

Nu ska jag börja baka ut mina morotssemlor, vi hörs!

Sommartid

Känns inte som sommaren är här riktigt ännu, men kom ihåg att ställa fram klockorna en timme i natt. För min del innebär detta en kortare natt eftersom jag har bestämt mig för att stiga upp tidigt i morgon så att jag hinner med en motionsrunda innan gudstjänsten som är klockan elva.

Vi åkte till mina föräldrars på eftermiddagen och har spenderat kvällen här. Ska nu krypa till kojs och dra upp täcket till hakan, ska bli skönt att sova, godnatt!

Äntligen helg!

I dag var jag ju ledig på förmiddagen. Hade planerat in en riktigt lång sovmorgon och satte klockan på tio. Låg sen och läste tills klockan var över ett, så jag räknade med att sova som en stock tills klockan skulle ringa. Men tji fick jag, vaknade kvart över åtta och kände direkt att jag inte skulle få nån sömn igen så jag steg upp och hann då i stället med lite mera innan praktiken.

Rivstartade med en riktig långpromenad, har blivit tunt med motion den här veckan, redan fuskat två dagar med promenerandet. Sen var det sånt underbart vackert väder när jag kom hem så efter en snabb dusch satte jag mig för att sola på balkongen. Våra utemöbler är tyvärr inte så bekväma, så man domnar i ändan efter en stund, så riktigt länge blev det inte suttet där ute, men tillräckligt för att man hann njuta en stund.

Har hunnit tvätta några omgångar smutstvätt och fixa till lite mat innan det var dags att promenixa i väg för ännu ett pass med mina åldringar. Intressant att ha ett kvällsskifte mellan varven, tyckte att vi hade det rätt så lugnt där även om det bara var min handledare och jag. Hur som helst ska det bli skönt att ha två dagar ledigt nu, har lite svårt att koppla bort tankarna när jag kommer hem. Har bestämt mig för att ha en helg i motionerandets tecken, här ska tas igen för allt slappande inne i veckan! ;-) Om det sen lyckas återstår att se.

Nu måste jag fixa nåt ätbart åt gubben. Jag har ju tydligen "haft kylskåpet med mig" när jag varit borta. Stackarn ;)

Ha en trevlig helg!

Torsdag

Dagarna bara rinner förbi. Har varit på praktik idag med, men i morgon har jag sovmorgon, börjar då först 14.30. Sen är jag ledig lördag och söndag. På söndag åker D. på skolning till Umeå och kommer hem först på torsdag, vad månne man ska hitta på då när man är ensam halva veckan? Har i allafall inplanerat en tjejkväll på torsdag och som tur så passar det med mina skiften så jag ser framemot att få träffa mina kompisar och deras söta ungar! Hoppas på att många har möjlighet att komma. Få se sen om jag orkar köra hem till Vasa på kvällen eller om jag "tar in på hotell" hos mina föräldrar. :)

Skulle i dag bara vila en stund när jag kom hem men hann bara sätta fast ögonen så sov jag. Som tur hade jag maten i ugnen så den blev ju klar under tiden jag sov, men nu ska jag riktigt strax gå på bibelstudium så jag har sovit bort min motionstid i dag. Inte bra alls. Blev ju ingen motion i förrgår heller, tydligen en sämre vecka det här. I morgon har jag lite planer på att besöka simhallen, bara jag fick medslarvat gubben, det vore ju roligare om man vore två. Få se hur det blir.

Nu hinner jag inte mera, måste ju rasta hundrackaren också innan jag far till Biblion. Ha en trevlig kväll!

Onsdag

Min tredje dag på praktiken. Börjar bli lite mera varm i kläderna, även om man ännu känner sig väldigt osäker på mycket. Men hittills har det blivit roligare för varje dag så om det fortsätter likadant så kommer de aldrig att bli av med mig.. ;)
Har i morgon mitt fjärde morgonskift i rad, sen ska jag ha fredagkväll. Ska bli skönt med lite sovmorgon då, man är ju ovan att stiga upp så här tidigt.

I går hade vi besök av Sara, Jimmy och Kevin. Bjöd dem på kyckling och ris med blåbärspaj och glass till efterätt. Sen skippade jag motionen för första gången på över en vecka, så det fick jag ju försöka ta igen idag då i stället. Har också hunnit inviga mina nya muffinsplåtar i dag, och visst blev muffinsen snyggare i dem, synd bara att jag bakade så sent att jag fick så lov att trycka in dem i frysen medan de ännu var lite varma. Vilket ju innebär att de kommer att se ut som stryk när jag tar ut som i vilket fall som helst. Men nästa gång ska jag börja på lite tidigare.. ;-)

Nu ska jag slänga mig i säng, har redan varit uppe alldeles för länge.
Godnatt! 

Trött

Har i dag varit på min första praktikdag. Jag är på ett åldringshem här i närheten och jag hamnade på avdelningen med dementa. Efter mina första sex timmar kan jag konstatera att stället är urmysigt, personalen är trevlig och att de gamla människor jag ska hjälpa till att ta hand om verkar vara alldeles härliga människor. Man får ju förstås räkna med ett och annat eftersom de är dementa. t.ex. en som inte ville acceptera att jag är en kvinna, jag blev kallad "han" hela tiden.. ;-) 

Jag är också väldigt trött, mycket info att ta in och flera nätter med för lite sömn gör sig påmint.  Efter att jag kom hem har vi varit och handlat, eftersom kylskåpet ekade tomt. Sen var jag på en promenad med Kira medan gubben stekte strömming. Han är helt galen på strömming, själv är jag mindre förtjust, men eftersom jag tvingar honom att äta kyckling var och varannan dag så är det väl inte mera än rättvist att han får bestämma menyn i bland.

Har försökt röja upp lite här, var som värsta bombnedslaget. I morgon kommer underbara Kevin på besök tillsammans med sina föräldrar, kul med främmande, flera borde förstå att det är öppen inbjudan hit till oss! I morgon ska jag också på vägning, verkar nog ha gått ner lite, men inte så mycket som jag skulle önska. I går fuskade jag nog, åt både godis och marängrulle, så när vi var på besök till I o E på kvällen var jag alldeles sockerhög och munnen gick i ett på mig. Antar att de andra fick skavsår i öronen.. ;-) Jag borde verkligen orka hålla mig från sockret, jag är så "ovan" så direkt jag fuskar med min diet och trycker i mig nåt sött så slår det helt slint. Blir både rastlös och trött på samma gång, ingen vidare blandning...

Vi var även och hämtade våra bröllopsfoton i går, så nu skulle det gälla att få delat ut dom till nära och kära, endast drygt fyra och ett halvt år efter att vi gifte oss. Bättre sent än aldrig.. Dessutom är vi ju inte de enda som det dröjt för, hrrrmmm, hrrrmm... ;-)

Nu är jag helt slut så det är vågrätt läge som gäller, ska se om jag orkar hålla ögonen öppna tillräckligt länge för att titta på nån filmsnutt, risken är stor att de faller åter hastigare än hastigast.

Godnatt!

Helgen

Blev ett längre blogguppehåll nu igen.

Fredagens tent gick riktigt bra, känns så åtminstone. Blev sen avfärd norrut så fort vi slängt ner lite kläder i nån väska. For via Citymarket och jag fick ett par nya byxor, svarta Puma "mjukisbyxor". En på min klass hade köpt såna och de såg både snygga och bekväma ut så jag apade efter. Är jättenöjd, tror jag kommer att gå med mjukisar resten av våren. :)

Vi for först till mina svärs, var på en promenad med Malin och sen spenderades kvällen i tortillans tecken vid Lotta o Stefans. På lördag så steg vi upp i någorlunda tid. Packade ner våra grejor och styrde mot Kållby. På vägen hämtade via upp våran fadderdotter Moa som fick hänga med oss hela lördagen.

Hann vara med min kära mor på shoppingrunda i Karleby. Blev lite nya t-shirts åt mig, två stycken muffinsplåtar, och sen i Blossom butiken hittade jag äntligen "första hjälp lådan" jag jagat i alla världens butiker. En skjorta och ett par skor åt gubben. (Tyvärr var skorna aningens små, men dom kostade hela 5 € så det var ingen större förlust.. ;-) ) Sen provade jag ett par jeans vid H&M. Kunde med glädje konstatera att min byxstorlek krympt med tre storlekar! Dagens höjdpunkt! :) Blev dock inget köp, skall vänta tills jag blivit av med några kilo till. Sen skulle jag gärna vilja ha ett par vita jeans till sommaren, får se vad det blir av den funderingen.

Resten av kvällen förflöt rätt så lugnt, hann på promenad med Moa och vara på husesyn till min bror och hans frus nyköpta hus, där renoveringen var i full gång. Sen blev det sent så vi körde till Moas så hon fick gå och lägga sig. Strax efter tolv körde vi hem, via Korv-Görans för gubbens skull och sen rakt i säng, jag var alldeles slut. Man börjar ju bli gammal, orkar inte med så mycket program på en och samma dag.. ;-)

I dag har jag och mamma varit på promenad med hundarna, väntar nu bara på att maten ska bli klar. Har även bakat en marängrulle som försenad födelsedags"tårta" åt gubben. Blev ingen riktig tårta som jag planerat, kanske nästa år! :-)

Ha en riktigt bra fortsättning på den här underbart vackra söndagen!


Hellou!

Bättre humör i dag, åtminstone än så länge.. ;-)

Började dagen klockan åtta. Smög mig upp för att inte väcka gubben och fick en glad överraskning när jag steg på vågen. För första gången är jag nu ner i mera än - 10 kg! En delseger i allafall!
Slurpade i mig min morgonkakaodrink och rastade Kira. Sen smet jag i väg och handlade lite gott åt min kära man som ju blir hela 26 år i dag. Inspirationen tröt så det blev bara godis och Cheese&Chili Nuts. Sen svängde jag in via en blomsterhandel och passade på att köpa en tulpanbukett. Den får ju jag också njuta av så.. ;-) Fixade till frukost på säng åt gubben och kände mig duktig.

Hann även med en promenad och kunde komma till skolan och tenten nyduschad och fräsch, men framförallt pigg och på gott humör. Tenten gick bra. Kan ju inte garantera att jag inte gjorde några slarvfel på räknedelen, men jag försökte i allafall att vara noggrann och dubbelkolla alla tal så förhoppningsvis lyckades det. Teoridelen var väl inte så farligt svår heller, men väldigt omfattande, tog en hel timme bara att svara på sex st frågor.

Om man bortser från att jag glömde att vara via biblioteket och kopiera nåt och lämna in några böcker så har dan hittintills gått riktigt bra. Ska nu sätta mig i solskenet på vår balkong och koncentrera mig på den sista tenten för detta skolår. Immunologi och patologi alltså, känns ändå rätt så bra hittills, har det mesta under kontroll så det är mest repetition som gäller. Jag hoppas verkligen att jag kommer att fortsätta med samma studieteknik sen till hösten och att de där dagarna då jag endast stormpluggade strax innan tenterna hör till det förgångna. Jag har inte haft några sömnproblem alls nu trots att vi haft det stressigt med mycket tenter och inlämningsarbeten. Tror nog att mitt motionerande även haft en positiv inverkan då det gäller sömnen. Men känslan innan man ska skriva en tent då man känner att man har situationen under kontroll, den är sååå mycket bättre än när man kommer med en klump i magen och dåligt samvete över att man inte pluggat så mycket som man borde ha gjort.

Nä, nu ska jag fort söka mig ut innan solen kommer på att gå i moln. Hann ju inte njuta desto mera av den i går, så jag ska ta ut allt som går att få i dag.

Ha en bra fortsättning på dagen!

1 down, 2 to go...

Fysiologitenten avklarad! Den gick rätt så bra, hade nog det mesta under kontroll, åtminstone är det den "känslan" jag har. Om det sen visar sig stämma är en annan sak.

Borde nu plugga på läkemedelsbehandlingen, men min motivation är som bortblåst. Borde orka dom här sista två dagarna, men det vill sig bara inte. Det värsta är att jag har en känsla av att läkemedelsbehandlingtenten kommer att vara lätt. Det leder till att jag inte riktigt orkar plugga vilket i sin tur brukar leda till att tenten är mycket svårare än jag trott och det går åt skogen. Men hur jag än försöker så hittar jag bara inte motivationen!! Jag var på urdåligt humör när jag kom hem i dag, vet inte varför, eftersom jag ju tyckte att tenten gått bra. Jag antar att jag bara var trött efter den långa dagen, men inte ens med mycket kyckling och sallad i magen blev jag gladare, så man får ju nog undra.

Hade endast läkemedelsbehandling i dag. Skulle ju ha lektioner till fyra, men fick sluta redan vid ett tiden då vi gått igenom allt inför tenten. Jag och Frida fick alltså sitta tre timmar i skolan och vänta på att få skriva fysiologin. Satt en stund och skulle plugga (läs: satt och pratade ) sen kom vi på att vi tar en promenad i det vackra vårvädret. Sagt och gjort, vi marchade i väg längs med nån väg vi hittade i närheten av skolan. Efter en stund var vi lite osäkra på var vi egentligen var och huruvida vi skulle hinna tillbaka till skolan i tid, men småningom fick vi lokaliserat oss och vi hann nog tillbaka med god marginal.

Hann även med ett besök hos min hälsovårdare i dag och fick en spruta. Med riktigt vaccin den här gången, skulle egentligen ha fått min stelkrampsspruta redan på -06, men bättre sent än aldrig får man väl konstatera!

I morgon fyller alltså gubben år. Har inte fixat nån present, vet inte om det blir nån heller.. ;-) Vi har lite planer på att eventuellt äta "fint" på Amarillo, men vi får se hur humöret och orken är i morgon. Har ju dessutom en immunologi/patologi tent att läsa på tills fredan. Suck och pust.. Får försöka se det positiva i det hela. Endast fyra timmar kvar i skolan, och bara tentskrivning. Kusligt lite, snart är det ju praktikdags! Har lite blandade känslor inför praktiken. Ska bli kul med ombyte och att få tänka på lite annat än tenter och inlämningsuppgifter, men jag är inte den som gillar att komma första dan till nytt ställe, nya rutiner, nya människor... Men jag ska väl bli van med åren.. ;-)  

Nä, nu känner jag mig onödigt gnällig. Får försöka återkomma när jag är på bättre humör!

Knappa

800 g ner denna vecka enligt min konsulents våg. Dock bara 400 g enligt min. Känns som om allt står stilla just nu. Har bestämt mig för att den här veckan är det järnhårda bud som gäller. Kommer att bli tufft när vi ska norrut i helgen och dessutom ska "fira" gubbens födelsedag då. Men det SKA lyckas, jag börjar bli trött på dom här envisa kilona nu.
 
Kan för övrigt berätta att vi hade +28°C på vår balkong i dag. Skönt att sitta och plugga i vårsolen, även om jag inte hann sitta så länge. Blev en hurtig promenad i dag med, en otrolig förbättring gällande vädret åtminstone. I går var det värsta snöslasket och i dag skinande sol. Underbart i vilket fall som helst. Hoppas nog att våren kommer på allvar nu även om det innebär att jag inte kan använda mina nya vintersportkläder mera den här vintern.. ;-)

Har nu bara en liten bloggpaus i mitt fysiologipluggande. I morgon är det tent som gäller. Kommer att bli en lång dag, först läkemedelsbehandling från nio till fyra, sedan tent mellan fyra och sex. Sen när man kommer hem gäller det att plugga till tenten i läkemedelsbehandling, för den är ju på torsdag. Man får ju undra om detta kan kallas att ha ett liv? ;-) Nåja, känns som att jag har det mesta under kontroll ändå. Jag är glad över att jag orkat plugga så aktivt som jag gjort de senaste veckorna, nu behöver jag inte panikplugga de senaste dagarna utan får sitta och repetera i "lugn och ro". Man börjar åtminstone se slutet på det hela! Tre skoldagar kvar, varav två då jag bara ska skriva tenter. Sen äntligen min belöning, en helg norrut med den bästa familjen i världen!

Nä, nu ska jag fortsätta att brottas med fysiologin, jag är ännu lite på kant med alla dessa hormoner. Få se om jag får rätsida på dem tills i morgon, vi kan ju i allafall hoppas!

Ha en skön fortsättning på kvällen!

Lyckades...

...hitta lite kvarglömd motivation i nåt skåp, för det blev en timmes powerwalk i snöslasket. Efter det en smarrig tonfisksallad och sen har jag faktiskt orkat plugga hela kvällen.

I morgon har jag bara fysiologiföreläsningar från åtta till tolv. Sen är jag "ledig" (läs: fastbunden vid skolböckerna) på eftermiddagen, med avbrott för att gå och väga mig. Ser verkligen inte fram emot nån vägning denna vecka. Är ganska plus minus noll just nu om man jämför med förra tisdagens vikt. Har pendlat lite upp och ner den här veckan men inte sett några riktiga resultat av mitt kämpande, håhhå, nå, nya tag bara..

Tre kvällar med aktivt pluggande till så kan jag pusta ut en stund. Håll tummarna för att jag orkar!

Godnatt!

Stucken i rumpan

I dag har vi övat på att ge intramuskulära injektioner. Fick sen sticka varann i rumpan, vilket gick bättre än man skulle ha trott. Hade också en liten tent gällande injektionsgivning och den var inte så farligt svår, så den borde nog ha gått rätt så bra med.
Vi fick gå hem tidigare också, hade egentligen skoldag till fyra, men fick sluta redan vid två tiden. Så nu sitter jag här och försöker hitta någon slags form av motivation för att göra något överhuvudtaget. Där ute är det riktigt slaskväder, så tyvärr lockar det inte med nån promenad. Man kanske skulle träna lite i stället, men sist var jag sååå omotiverad när jag tränade så det känns också lite sådär... En hård spark där bak är väl vad jag egentligen skulle behöva. Sen borde jag ju fortsätta plugga också, bara två kvällar kvar att läsa på fysiologin, så den borde repeteras ännu lite innan den sitter där den ska. Skulle ha lust att räkna lite mera också, men mest bara för att det är kul.. ;-)

Usch vilken tråkig blogg jag har just nu... Inget roligt som händer. Jo, förresten, gubben fyller år på torsdag, någon som har nåt bra förslag på en fiffig födelsedagspresent? Frukost på säng ska jag åtminstone försöka komma mig för att göra eftersom jag bara har en tent på eftermiddagen på torsdag. Men i övrigt står det rätt så stilla i hjärnkontoret och att fråga honom är ingen idé eftersom han bara kommer med mera eller mindre oseriösa förslag. I-landsproblem, som sagt..

Ha en trevlig fortsättning på dan och om nån har nåt överskott av energi och motivation så är det bara att skicka över, här börjar det ta slut.

Söndag

Sovmorgon till kvart över elva, rätt så skönt om jag får säga det själv! :)
Efter "frukosten" blev det en långpromenad. Halvvägs så mötte jag min klasskompis Frida, så vi följdes åt, roligt med sällskap för en gångs skull.

Väl hemma blev det direkt att hoppa i duschen för jag så gott som badade i svett ( trevliga detaljer var det ja.. )
Satte mig ner och pluggade en stund tills gubben började fundera om vi inte ska äta nåt i dag. Det blev kyckling och sallad, riktigt gott! Sen dess har det bara varit plugg för hela slanten. Har i dag försökt att läsa på lite läkemedelslära, för i morgon har vi ett diagnostiskt prov på injektionslektionerna. Sen har jag också koncentrerat mig rätt så mycket på immunologin och patologin. Vår lärare Ulla hade satt in instudingsmaterial inför tenten så jag har jobbat med det. Sen har jag läst ett varv genom fysiologin, så det har verkligen varit blandad kompott i dag. Kände att jag började bli lagom omotiverad så beslöt mig för att ta en paus för lite bloggande. Ska nu bara läsa genom inför morgondagen innan jag går och lägger mig, så får det vara bra för i dag. Börjar snart se nån ände på pluggandet. Endast fyra dagar kvar att plugga, sen är det över. Inget pluggande förrän i september igen, tänka sig!

Som sagt är mitt liv rätt så enformigt just nu, men själv tycker jag att det är rätt så skönt. Rutinerna gör att jag inte har tid att tänka på så mycket annat, som vad jag ska äta t.ex... ;) Har klarat den här dagen utan att fuska, gårdagen var inget vidare lyckat kapitel, så den tycker jag vi glömmer. Hoppas på att åtminstone ha gått ner lite innan tisdag.

Nä, nu ska jag surfa en liten stund innan det blir läggdags! Godnatt!

Å hej, å hå!!

Hur har eran lördag varit?
Min lördag började halv nio när jag slog upp mina blå efter en rätt så lång natt. Somnade rätt så tidigt i går så jag kände mig riktigt utvilad. Steg upp och fixade till frukost åt gubben. (Enda sättet att få upp honom är att muta med frukost ;) ) Sen började jag röja upp, tyckte att hela lägenheten såg ut som direkt efter ett bomb nedslag. Det tog kanske nån timme, så var läget "under kontroll" igen. Gubben lovade att dammsuga, så det fick jag lämna. Satte i gång med lite bakande, det blev en dubbelsats med amerikanska chokladmuffins. Det var faktiskt roligt att baka, det är ju en tid sen jag sist kom mig för att veva i hop nåt. När jag har över mina tenter hoppas jag att bakmotivationen infinner sig på riktigt, för då har jag ju all tid i världen att baka, eller? ;-)När bakandet var klart så var det ju bara en sak kvar som gällde. Satte mig ner med en stor portion tålamod och om man bortser från en timmes paus för matlagning, ( I dag blev det strömmingsfiléer) så har jag hållit på oavbrutet i tio timmar. Alltså nio timmar aktivt pluggande. Behöver jag nämna att det känns i den där delen man sitter på? Har inte blivit nån motion i dag heller, fy skäms på mig! Blir nog minst dubbel ranson i morgon, framför allt med tanke på att jag nog fuskat i dag, typ en muffins.... ja ni kan väl räkna ut ett och annat.. ;-)nå, har nu undan det mesta arbetet med fysiologin, så nu gäller det bara att repetera, repetera och repetera tills det sitter där det ska. I morgon ska jag koncentrera mig på läkemedelslära och immunologi/patologi.

Nu känns det som om jag är värd att bara ta det lugnt resten av kvällen, ska gå och se vad min käre make har för sig, av ljudet att döma är det spindelharpan som gäller. Här är det intressanta saker som händer på lördagskvällarna som ni märker.. ;-) Väntar tills nästa helg då vi ska åka norröver. Saknar min familj jättesupermycket för tillfället, men p.g.a alla tenter och eftersom mina föräldrar är på resa så blev det ingen tripp norrut den här helgen. Sen när jag börjar på praktik och D. börjar på sitt nya jobb så återstår det att se hur ofta vi har lediga helger samtidigt, antar att det kommer att bli ett och annat pusslande för att få det att synka. Men allt går ju om man vill.. ;-)

Ha nu en skön fortsättning på kvällen, och en god natt!

Fredagkväll

Efter skolan har jag för det första hunnit motionera. Fick även med D ut på promenad, inte illa! Sen blev det matlagning, i dag blev det supersmarriga köttbullar, kanske i saltaste laget, men oj, så gott. Sen har vi varit och storhandlat. Jag tror inte att vi storhandlat tillsammans tidigare i år, så vi "satsade stort" i dag, kom hem med mat o annat husligt för över 100 €, länge sen man hade så långa kassakvitton. Nu borde jag då sätta mig och plugga vidare, men känner mig så tung i huvudet. Lyckades nästan försova mig i morse, hann precis tills läraren kom, det blev lite sent med pluggandet i går kväll. Så nu bestämde jag mig för att i kväll tar jag det lugnt, ska slappa lite framför datorn, eventuellt se nån film och sen blir det tidigt läggdags. I morgon har jag städningen och pluggande, hela långa dan. Har dessutom planerat in att baka amerikanska chokladmuffins, om motivationen är riktigt på topp, få se hur det verkar. Pluggandet har förtur i vilket fall som helst.

Åt er som funderat vad gubben fick för jobb, så kan jag meddela att han kommer att börja som försäljare på ett byggvaruhus här i Vasa. Han börjar den trettionde, så nu har han två veckors "semester" att få av sig först. Sen ska han på två veckors skolning, antingen i Åbo eller så i Stockholm, få se var det blir. Butiken kommer att öppna nån gång runt den sista april. Jag tror att det här jobbet kommer att passa honom perfekt, eftersom han har erfarenhet från byggbranschen då han ju är utbildad husbyggare. Dessutom är han ju en hejare på att prata, en mera social person får man ju söka efter. Jag är såååå glad att han fick jobbet!

Nä, nu ska jag softa vidare, ha en skön fredagkväll allihopa!

Tjohhoo!!

David fick jobbet! Gissa vilken sten som föll från hjärtat! :-)
Han kommer att börja den trettionde, så tills dess får jag väl försöka stå ut med att ha en karl som går hemma och "dräller" ;-)  

Fick själv veta att jag inte fick sommarjobb på mitt praktikställe, så för min del blir det nog Jakobstad i sommar, hur vi löser det praktiskt är sen en annan fråga.

Min presentation idag gick rätt så bra, åtminstone fick jag bara snälla kommentarer av mina "utvärderare! :-)

Nu ska jag slurpa i mig lite kakao-mint dryck. Ha en bra fortsättning på dan!

Inte död, bara nästan

Ännu en fullspäckad dag.

Började med tre timmar imm./pat. föreläsningar, sedan tre timmar fysiologi föreläsningar, behöver jag säga det eller förstår ni att man är snurrig i skallen efter en sån dag?

Kom hem till en halvnervös (fast det skulle han aldrig erkänna) make som skulle på intervju. Drog ett träningspass trots att jag var väääldigt omotiverad, och fixade sen till lite mat. I dag blev det fisk, "citronfiskpinnar". Gott!

Sen har vi varit på bibelstudium, D. kom dit när hans intervju var klar. Han trodde att den gått rätt så bra, men han sa att de som intervjuade verkade trötta, de hade hållit på hela dan med sina anställningsintervjuer. Nu är det bara att hoppas. De skulle höra av sig antingen i morgon eller på måndag, så då får vi se hur det har gått. Lite spänning i tillvaron som sagt.. ;-)

Sent om sider har jag kommit hem, fixat lite för min presentation som jag ska ha i morgon bitti på svenskalektionen. Känner mig inte särskilt förberedd om jag ska vara ärlig. Den här uppgiften har på nåt sätt drunknat bland allt annat plugg. Ska hoppas det går vägen, det får i vilket fall som helt bli min kvällslitteratur så ser vi sen hur det går. Har även gjort de (förhoppningsvis) sista småjusteringarna på Anettes och mitt arbete i hälsovårdsjuridiken. Lite har vi lyckats svarva ihop trots att det kändes hopplöst till en början. Nu snurrar det nästan i skallen på mig, både av trötthet och av leda. Nu blir det nog att ta natt, i morgon är det ju redan fredag! Efter svenskan har vi nåt grupparbete i läkemedelsbehandling, sen är det helg. Blir en plugghelg, 4 tenter att läsa till, så fritidssysselsättningen borde inte bli några problem.

Behöver jag nämna att jag mer än gärna skulle byta med mina föräldrar nu och landa på Gran Canaria? De borde börja vara framme vid den här tiden. Lyckostar..

Godnatt!

Hohhh!!

Här är det fullt schema som vanligt. Roligt med injektioner i dag, även om man var lite nervös. Vi fick öva på att dra upp i sprutor, få bort luft, byta nålar osv en stund. Sen fick vi sticka på riktigt. Först oss själva i magen med en insulinspruta. Förstås INTE med riktigt insulin utan med steril koksaltlösning. Det var inga problem, kändes ju inte ens trots att man skulle sticka nålen rakt in i "bilringen". Nån gång är det väl bra med det där underhudsfettet.. ;-) Sen fick vi testa att sticka subcutant (under huden alltså) på varandra, då i överarmen. Det var lite mera nervöst, ingen fara om man gör sig själv lite illa, men andra vill man ju inte misshandla så värst mycket! Som tur gick det nog bra. Vi fick även hem varsin spruta för att få öva, men gubben ville på nåt konstigt vis inte ställa upp som provkanin. Nån annan frivillig? Annars får jag väl börja ta till hot eller mutor för att få öva på honom.

Efter avslutad skoldag slapp jag hem med Jessica. Blev direkt en riktigt powerwalk med hunden. Här snackar vi svett, bara så ni vet! Trodde jag skulle brinna upp när jag kom hem, kunde inte få av mig ytterkläderna fort nog. Men oj, vilken skön känsla efteråt! Blir nog mera sånt framöver, strandpromenaden är full med backar så vill man får man nog snabbt upp pulsen där.

Fick hoppa i duschen och sen gå och handla lite, all sallad var slut och en måltid utan sallad existerar just nu inte i min värld. Gubben som kommit hem från sin sista arbetsdag på Ekement hade ont i magen. Han har troligvis ätit nåt dåligt idag för han mår pyton och har sovit hela kvällen. Så jag fick fixa mat åt mig själv. Biff och sallad, det hade säkert varit gott om jag haft tid att tänka efter och njuta av maten, men det var nog bara "kasta in, tugga, svälj" som gällde. En massa plugg som väntade.

Har nu försökt få nån rätsida på flera fysiologifrågor och börjar småningom ha läget under kontroll. Ska nu läsa igenom från början och ännu läsa på immunologi/patologi i kväll. I morgon har vi de sista imm/pat. föreläsningarna innan tenten, så jag borde läsa igenom riktigt noggrant och se om det är nåt jag har på oklart så jag får fråga upp det i morgon i såfall. Sen borde jag börja läsa till läkemedelsbehandlingen också, men där känns det nog som om jag har det mesta under kontroll, åtminstone än så länge. Har lyckligtvis redan gjort klart distansuppgiften vi fick så i morgon får jag sluta redan vid tre.  Som sagt, plugg, plugg, plugg för tillfället. Ska bli skönt när det här är över!

Hoppas ni haft en trevligare kväll än jag! ;-)

Varning för tråkblogg.. ;-)

Har varit våldsamt aktiv redan från morgonkvisten. Steg upp strax efter sju, (observera att jag börjar min skoldag klockan 12.30 idag ;) ) och har hunnit tvätta en omgång med kläder samt suttit några timmar med mina instuderingsfrågor i fysiologin. Nu måste jag riktigt strax söka mig till bussen, måste tyvärr ta elvans buss då tolvans buss avgår först tjugo över och det då blir för knappt om tid. Väl framkommen till skolan har jag planerat att läsa det kapitel som vi skulle läsa tills i dag, men jag inte orkade med igår. Gällande säkerhet och sånt vid injektionsgivning. Sen är det "pickande" för hela slanten. Spännande!

Ha en bra dag alla!
Här en bild från i somras, två av Davids syskonbarn, söta kusinerna Engla-Li och Moa!

Rap!

Hemkommen från Amarillo för nästan två timmar sen och ännu ligger maten som en sten i magen, har verkligen förätit mig, men det var ju såååå gott!! Blev en Light Steak och jag kan verkligen rekommendera den.

På torsdag ska min kära make på anställningsintervju för ett jobb som jag bara vet att skulle passa honom som handen i handsken, så då får ni allt lova att hålla tummarna allihop! Det skulle helt enkelt vara perfekt om han fick det jobbet nu. Blev ju som sagt heltidspermittering för hans del så ett nytt jobb vore mera än välkommet, med studiestödet kommer man inte långt!

Skulle egentligen ha gjort en massa "läxor" i kväll, men jag blev sen till min vägning (vilken by the way gick bra, alla värden åt rätt håll.. ;-) Enligt hennes våg har jag gått ner 9,9 kilo. Men enligt min som jag utgår från eftersom det är min morgonvikt och utan kläder har jag gått ner 8,7 kilo, sorry för lång parentes ;- )) sen var jag så uppspelt när jag kom hem och märkte att de kontaktat D. från det där företaget. Sen har jag varit och ätit som sagt och var tyvärr så däst när jag kom hem så jag har suttit och slappat. Får ta igen det på förmiddan i morgon, börjar först halv ett, rätt så skönt! :-) 

Nu, lite tråkig pluggläsning, sen godnatt! 

Tisdag

Godmorgon! (eller?)
Har redan varit vaken i nästan tre timmar, fick stiga upp med gubben i morse och plocka ihop nån mat åt honom tills idag. Får försöka hjälpa till att hålla hans humör uppe efter gårdagens tråkiga besked. Försökte sen gå och lägga mig tillbaka, men jag hade hunnit piggna till för mycket så nån sömn hann jag inte få tag på innan klockan ringde igen.

Vågen stod stilla igen imorse = ingen viktnedgång på 5 dagar! Fy vad less man blir, jag har ju varit så duktig den här veckan och sen står det mest stilla. Hoppas att min konsulent får upp humöret på mig, för nu känns det verkligen omotiverat att hålla på. Har åtminstone enligt min våg klarat att komma under den vikt jag lovade henne, men om det räcker till för hennes våg är en annan fråga. Äh, skit samma, jag vet ju att jag har gjort om inte mitt bästa, så åtminstone väldigt nära!

Ska nu samla lite krafter inför fysiologin, fyra timmar, pust! Kvällen är redan fullbokad dessutom. Borde göra mera instuderingsfrågor, läsa på inför den första lektionen om injektioner i morgon och sen var det ju klassmiddag i kväll också. Ja, i morgon ska vi börja ge injektioner, spännande! Blir väl att sticka i apelsiner den första dan, men redan på måndag tror jag vi ska börja sticka på riktigt! Jaiks!!

På tal om kylskåpet så har jag världens sötaste hund. Jag låter henne vara utan koppel när jag rastar henne på mornarna och hon ser ut att njuta till max när hon spurtar på där på baksidan, mammas sötnos! :-) Sen kommer hon snällt med in tillbaka och i morse for hon raka vägen in i badrummet och satte sig i korgen. Hon brukar annars gå och gömma sig under sängen när hon vet att jag ska gå till skolan och jag förstår henne så väl. Vem vill väl vara instängd i ett badrum en hel dag? I går ville åtminstone inte hon det så under dagens lopp hade hon öppnat dörren och kommit ut, den rackaren.. sen kan man inte ens vara arg, hur skulle man kunna vara arg på nån som är så glad, så glad över att man äntligen kommer hem!


Mammas älskling!

...

...kreativiteten sinar.. ;-)

Behövde bara vara med på halva läkemedelsläran i dag, fick gå hem när vi skulle börja räkna eftersom jag anser mig ha läget under kontroll där. Sen missade Jasmina och jag bussen med några få sekunder men vi chansade på att det skulle komma en till strax efter, då det gjort det de senaste veckorna. Stod och huttrade en stund och tänkte precis ge upp men då kom bussen kring hörnet. Dagens lyckligaste stund! ;)

Tog med mig vovven ut på en rask promenad och körde lite muskelträning när jag kom hem, måste ju försöka bjuda till lite inför vägningen i morgon, hehe.. Sen hann jag bara strecha och fräscha upp mig lite så kom gubben hem. Han fick i dag reda på att han kommer att bli heltidspermitterad. Ingen vidare kul nyhet, men det var väntat. Får ta en dag i sänder bara, nog ska vi klara oss! "Kasten alla era bekymmer på Honom..."

Blev lite mat, hade köpt en kycklingwok som jag hade stora förväntningar på, men den var ingen vidare hit. Dessutom hade jag inte noterat att den till största delen bestod av ris, vilket jag försökt undvika hittills. Nå, åt nu av det i allafall, ska väl nog småningom äta någorlunda normal mat så inte dör jag av att äta ris en dag.

Sen har jag suttit och jobbat med mitt arbete i hälsovårdsjuridiken. Har det någorlunda under kontroll nu, eller låtsas att jag har det åtminstone så känns det bättre. Har just mailat över mina skrivna sidor till Anette så får vi se vad hon säger om saken, sen ska vi försöka karva ihop en snygg inledning och avslutning också. Nog ska det väl bli därav småningom. Skönt att ha det så här långt i allafall. I morgon ska vi sammanställa vårt arbete i vårdens historia, förhoppningsvis blir det riktigt bra.

Nu borde jag ta och kolla igenom lite uppgifter i läkemedelslära. vår lärare skulle sätta ut nåt material på Moodle så jag ska ta mig en titt och se vad det innebär. Sen blir det snart tagit natt här hos oss. Gubben ska ju upp klockan fem och jag är tvungen att ta sjuans buss i morgon. Gäääääääääsp redan på förhand. Sedan är det fysiologi som gäller från åtta på morgonen, hipp hurra... Ska även på de sista föreläsningarna i första hjälp på eftermiddan, sen är det vägningen som gäller... Wish me luck! :-)

Nä, godnatt nu alla!

Måndag igen

I morse hade till all lycka de extra hundra grammen försvunnit, hoppas att ännu lite ryker tills i morgon för då är det ju konsulentvägning och jag vill ju kunna uppfylla "löftet" jag gav henne. Ska tro hårt på att det skall lyckas! Jag var ju så sugen på glass hela gårkvällen, men till all lycka var min käre make för en gångs skull en bromskloss på rätt ställe! :-) Så det blev ingen glass, känner mig rätt så duktig, för jag vet hur svårt jag har att behärska mig när det är nåt jag kommer på att jag bara "måste" få.

Kom till skolan med åttans buss och satt en stund och planerade hälsovårdsjuridikarbetet med Anette. Efter det har vi haft två timmar med praktikinfo. Om två veckor är man första dan på praktikstället, otroligt vad tiden går! Gäller bara att överleva tills dess.. .;-)

Var via biblioteket och lånade en massa böcker till immunologin/patologin och läkemedelsbehandingskursen. Så nu väger min skolväska minst ett ton! Får väl släpa hem den om jag inte orkar bära. I går låg jag och läste imm/pat. alldeles för länge, men jag har bestämt mig för att den här gången ska jag repetera, repetera, repetera nästan varje dag ända till tenten. Få se vad min hjärna säger om den studietekniken, brukar ju jämt vara ute i sista minuten med tentläsningen. Antingen är det riktigt bra att läsa så eller så slår det slint och inget fastnar. Får hoppas på det första alternativet! ;-)

Nu sitter jag bara och funderar över hur jag ska få 45 minuter att gå, sen blir det lite läkemedelsbehandling igen. Få se om vi ska räkna idag också. Nu vill jag hem för en hurtig promenad och en god kvällsmat. Undrar vad man ska satsa på för mat i dag? I morgon ska vi på klassmiddag till Amarillo. Ser fram emot att kunna unna mig nåt riktigt gott då!

Ha en bra dag!

Söndag

Morgonen började inget vidare då jag blev väckt strax efter klockan sex av nån som som ringde och lät så väääldigt glad när jag svarade. "Gissa vem det är! Men gissa då, Gissa två gånger... " När han sen slutligen sa vad han hette och jag sa att jag inte känner nån med det namnet, fattade han att han fått fel nummer. Vilken tid att ringa upp folk på oberoende om man har rätt nummer eller inte!

Hann få tag i sömnen så ringde min klocka så då fick man snällt stiga upp. Har varit på gudstjänst på förmiddagen och sen var Mia o Hassi hit på visit. Har ätit marinerade nötbiffar, vitlökspotatisgratäng (ja, dom andra åtminstone.. ;-) )och sallad så man är lagom däst. Ska nu försöka få resten av dagen att gå utan att tänka för mycket på mat.. ;-) Bestämde mig just för att i dag får jag vila. Nog måste man ju kunna unna sig en motionsfri dag i veckan även om det i morse kom det väntade och fruktade hoppet uppåt på vågen. Lite surt, men vi ska tro att det ger sig småningom. Just nu är jag bara så vansinnigt sugen på glass! Får försöka uppbåda all självbehärskning som finns att få i hela Vasa så kanske det lyckas utan att jag vänder i mig nåt, men oj, vad gott det skulle smaka!

Har ännu inte gjort nåt åt hälsovårdsjuridiken, och tills i morgon bitti borde jag åtminstone ha förberett lite. Tyvärr är det så att jag bara hinner ta fram mina papper så skriker hela mitt inre "vill inte!!" Vet inte när jag sist känt mig så omotiverad att göra en uppgift som nu, det enda jag vet är att det kommer att vara otroligt skönt när den är undanstökad! Nä, det är väl lika bra att bita i det sura äpplet och börja på... :( Få se om jag överlever.

Ha en skön fortsättning på söndagen!

Kvällens meny
En lite väl sned bild av kvällens tonfisk&räksallad. Laddade upp den direkt från kameran så beskärningen uteblev.. :-)
Kan säga att den var mera än god, har nästan förätit mig nu igen..

Har gjort klart arbetet i vårdens historia, eller min del av den alltså. Sen har jag tagit fram arbetet i hälsovårdsjuridiken men jag fick huvudvärk bara av att titta på det så då blev det lite matlagning i stället. Mycket intressantare! Vet inte om jag ska orka engagera mig desto mera i nåt skolarbete i dag, kanske läsa lite på fysiologin eller nåt. Finns det nån som kan alla Finlands lagar utan och innan och har lust att göra ett arbete åt mig så kan ni ju höra av er. ;-)

Nä, nu ska jag bara sitta och jäsa en stund efter all den myckna maten. Trevlig fortsättning på kvällen!

Härligt lördagsväder

Vilket otroligt härligt väder! Är just hemkommen från en ispromenad med Kira. Jag var verkligen inte den enda som kommit på idén för ute på isen var det nästan trafikstockning. Sen har jag suttit en stund och solat på balkongen, i kortärmat. Inte illa för att var början på mars eller hur?

Från morgonsidan har jag (äntligen) fått tvättat mina fönster. Tyvärr hade jag inget Öt eller Vasablad att gnugga med så det fick bli en Ykköset reklamtidning. Det valet var något av det sämsta jag kunde ha gjort för den "dammade" så mycket att fönstrena såg nästan värre ut när jag var klar än innan jag började. Sånt är ju upplyftande. Nåja, jag fick åtminstone bytt ut de mest "juliga" gardinerna och visst hjälper fönstertvätt och gardinbyte till att få igång vårkänslorna. Sen att jag även borde tvätta de många fönstrena på vår inglasade balkong, det tycker jag vi glömmer en liten stund ännu. Ska se när jag känner mig riktigt motiverad nån dag! 

 Nu borde jag skaka till en måltidsdrink åt mig och hoppa via duschen, sen göra nåt åt lite skolarbeten. Blev inget pluggande för mig igår, lite ledigt måste man väl ändå unna sig mellan varven.

Vågen stod stilla för andra dan i rad nu, få se när det börjar "lossna" igen. Nå, så länge det inte vandrar uppåt så kan man ännu andas någotsånär lugnt.

Ha en fin fortsättning på den vackra lördan!

Rödspätta

Har ätit rödspättefiléer och en megaportion sallad. Det var så ljuuuuvligt gott! Det går inte att med ord beskriva hur mycket jag njuter av mat, man kunde ju tro att man är beroende.. ;-)

Köket är klart, ja så gott som på två listar som vi inte har fått åtminstone. Lägenheten är städad och jag har tränat så duktigt att jag riktigt känner hur låren och rumpan skriker efter vila. Får väl börja se upp att jag inte överanstränger mina stackars muskler, är tyvärr lite för lat med strechandet. Får försöka bättra mig innan benen säger upp kontraktet.

Lite före och efter bilder:

Före
EfterEn viss uppfrächning i allafall! :-)

Så nu - välkomna hit på besök, bara! Ser framemot en maaaassa gäster!!

Vårkänslor!

Här i Vasa är det så mycket vår i luften att man nästan blir alldels yr! I söndags när jag steg upp visade termometern på -21 °C. Nu är det på plussidan för tredje dan i rad. Omväxling förnöjer heter det ju.. ;-) Är hur som helst härligt, skönt att slippa den tjocka dunjackan, även om den varit skön att ha i vinter när det varit kallt.

Har räknat hela dan i dag, det tog inte länge innan jag räknat klart vårt räknekompendium, så jag fick först en bok att räkna lite mera ur, men sen fick jag hjälpa andra i klassen. Det var mera invecklat att förklara varför man räknar som man gör än att räkna det själv. Eftersom man räknat så mycket under tiden som laborant så är vissa saker så självklara att man knappt kan förklara varför.. ;-) Bra träning för mig, men man blev nog rätt så yr i huvudet innan dan var slut.

Har varit och handlat lite också, så nu har jag så mycket god mat i mina skåp att jag knappt vet i vilken ände jag ska börja. Slipper dock inte att börja på med att kocka nåt ännu, för gubben är i full gång med att färdigställa köket. Lite listar och handtag och sånt som ännu fattas, på nåt konstigt vis hände ju inget här under den vecka vi bodde norröver. Sen borde jag också antingen ta en ordentlig promenad eller träna lite innan också. Solen har hunnit smita i moln så jag tror att jag ska köra ett träningspass eller två. I morse var det stopp på vågen, jag hade ju nog räknat lite med det, så det var inte så farligt. Bättre än att det kryper uppåt i allafall! Nya tag, kanske man är nåt gram lättare i morgon.. ;-)

Undrar om jag ska orka vara lika duktig med pluggandet i kväll också. Skulle ju vara skönt att få undan lite mera, men också skönt att ha en kväll då man bara slappar. Problemet med att slappa är att man får så mycket tid över att tänka på nåt ätbart. Alltså är det bäst att ha fullt upp. Få se hur det blir, borde ju bli lite städning också. D. skulle dammsuga i dag så länge jag var i skolan, men eftersom han börjat på i köket och grejat på med lite annat innan så har han ju inte hunnit göra det. Så det blir väl jag som får greppa dammsugaren likaväl. Vad förvånad jag blir.. ;-)  Nä, jag ska inte klaga, han har ju nog varit riktigt duktig i dag.

Nåja, trevligare än så här blir det väl inte..
Ha en riktigt skön fredagskväll. Unna er nåt gott ni som kan och får! :-)

Läkemedelsräkning

Med risk för att bli stämplad som plugghäst/nörd eller annars bara vrickad så kan jag säga att jag suttit i fyra timmar, utan paus och räknat olika övningar till läkemedelsberäkningen. Dessutom - jag tyckte att det var roligt! Inte värst invecklat heller, har förstås två kapitel kvar ( av tio ;-) ) så det kanske blir svårare, men än har det gått riktigt bra. Kunde inte räkna mer än så för då är jag utan att räkna i morgon på lektionerna.
 
Har haft en rätt så vanlig dag i övrigt. Först tre timmar immunologi och patologi föreläsningar. I dag handlade de om åderförkalkning, infarkt, tumörer mm. Intressant, men rätt så svårt, borde redan ta itu med tentläsandet även om det är två veckor kvar till tenten. Mycket som ska hamras in som sagt.

Sen blev det två timmar läkemedelsbehandling. Vet inte om jag skrivit det tidigare, men den här kursen skulle vi egentligen ha gått strax efter jul under en tio veckors period. Tyvärr blev den uppskjuten så vi är tvungna att ta den i racerfart på tre veckor nu strax innan praktiken. Rätt så tufft när man samtidigt läser fysiologi och immunologi/patologi.

Vi fick idag veta att vi får skriva fysiologitenten senare om vi vill. Vi hade ju som sagt tre stora tenter de tre sista dagarna innan praktiken, men nu blev den ena flyttad. Eftersom vi får så tror jag nog att jag ändå ska skriva fysiologin när den först var inplanerad, för jag misstänker att jag inte kommer att vilja läsa så mycket under praktiken och man hinner ju glömma så mycket när det går länge mellan föreläsningarna och tenttillfället. Jag ska försöka vara aktiv med pluggandet så tror jag nog att det ska lyckas. Går det riktigt åt skogen finns det ju alltid omtentamensdagar. Skulle bara vara så skönt att ha det undan så man får fokusera helt och hållet på praktiken sen.

Efter skolan var jag via Prisma och handlade kyckling. Har inte tänkt på annat än kyckling på hela dan, så jag kände at jag bara måste få det i kväll. Handlade lite annat smått och gott i samma veva. Mest smått och lite gott. Har klarat mig ofuskat än så länge. Ännu 800 g hade gått upp i rök när jag vägde mig i morse. Väntar på att det ska börja bromsa upp nu eller eventuellt även gå uppåt lite, det brukar ha en tendens att göra det efter de snabba rasen. Lovade min konsulent att vid nästa vägning skulle jag väga under ett visst antal kilon, så det blir verkligen till att försöka hålla det löftet! :-)

Har varit på en hurtig promenad med Kira. Behöver jag nämna att en lågväxt, långhårad vit hund och töväder inte är nån bra kombination? Hon var inte den torraste när vi kom hem i allafall. Hur som helst härligt med motion, dusch och sen en smaskig kycklingmiddag. Har försökt hela veckan att dra ut på kvällsmaten till en sextiden för att inte bli hungrig innan natten och det har gått riktigt bra än så länge. Har sen ätit 1/4 - 1/2 måltidsersättningsstång på kvällskvisten och det har lugnat ner behovet av att stoppa nåt sött i munnen. Hoppas jag orkar fortsätta lite till bara!

Nu blir det strax natt för min del, klockan närmar ju sig elva i racerfart, har inte hunnit sitta värst mycket framför datorn idag så jag har lite surfande att ta igen, bloggar att läsa... ja ni fattar..

Godnatt!

Fortsättningsvis bara plugg

Tredje dan i rad som jag är ryyysligt aktiv. Vi fick fixat etikarbetet rätt så snabbt, hade ju gjort den del av det redan innan, så jag hann hem redan med tvåans buss. (Ok, jag skippade nån info vi skulle ha från kvart före två, men det borde inte vara nåt större problem.) Fick sällskap vid busshållplatsen av en lite väl pratsam 79-årig gubbstrutt som säkert ansåg sig vara världens mest humoristiska och attraktiva karl. Stenfinsk dessutom. Så där står han och drar sina dåliga skämt som man mera sällan förstod pointen i (finskan, ni vet.. :( ) och bedyrade att om man bara tar en kalja eller två som han just gjort så blir nog livet så roligt, så roligt. Jag kunde ju inte låta bli att retas lite och fråga om han verkligen inte kan ha roligt utan att dricka. Vilket jag ju inte skulle ha gjort för då blev det ju världens utläggning om att det beror på vad man har för sällskap, plus en massa annat skräp hit och dit. När jag sen sa att jag inte dricker alkohol överhuvudtaget och har så roligt så utan det så frågade han om han sårat mig!? Som om det rörde mig i ryggen om han så drack femton liter om dan. Så länge jag slipper bli antastad av honom när jag väntar på bussen så.. Till min stora lycka kom bussen snabbt efter det så jag kunde smita undan honom, men han frågade nog innan vi steg på att visst blev vi vänner... Sure!! Han var exakt det typen av människor som jag vill ha i min vänkrets - not!! Sen blir jag lika retad som vanligt på mina dåliga finskakunskaper, lyckostar ni som får den rotvälskan med modersmjölken! Mitt huvud får totalstopp genast nåt finskt ord kommer in genom mina öron.

Nåja, väl hemkommen utan flera större incidenter så satte jag mig för att plugga till klockan fem. Då kom gubben hem med den bärbara datorn så jag kunde dra ett träningspass. Efter det blev det lite kockande, ätande och diskande och sedan mera pluggande igen. Har nu hållit på hela långa kvällen och känner att småningom får det räcka för idag. Ska ännu läsa igenom mina fysiologifrågor och lite immunologi och patologi men det får bli när jag går och lägger mig. Borde ju vara rätt så bra sömnpiller om inte annat! :-)

Mitt liv är tyvärr inte riktigt intressant just nu, mest pluggande, varvat med lite viktproblem, men nu är det bara tolv skoldagar kvar, sen får man lämna pluggandet åt sidan för en stund. Då blir det praktik för hela slanten, ända fram till sommaren och det ska bli roligt. Åtminstone hoppas jag det! :-)

Ska surfa en stund - sen blir det nog godnatt för min del. Får ta bilen i morgon = längre sovmorgon. Skönt!


Upp som en sol...

... men förhoppningsvis inte ner som en pannkaka! :-)

Vaknade nästan en timme innan klockan skulle ringa - vilken härlig känsla att vakna och känna sig utvilad, mera sånt tack! Har redan hunnit med alla mina morgonbestyr och lite till och jag har ännu en halvtimme innan jag ska söka mig mot busshållplatsen. Är på förvånansvärt bra humör, en liiiiten delorsak kan ju vara att jag i morse var 800 g lättare än i går morse, bra dag i går alltså.. ;-) Sen vill det ju straffa sig dom där snabba nedgångarna så i morgon får jag väl nog räkna med ett skutt uppåt i stället, men just nu ska jag försöka var glad åt "framgången" så här långt!

Har som sagt inte så mycket program i dag, hoppas på att få etikarbetet ur världen, så får man ju stryka ännu en sak från listan. Sen hem och fortsätta att plugga, kommer antagligen inte att se mycket mer än lägenhetsväggarna de närmaste veckorna. Tror jag ska försöka hinna göra lite instuderingsfrågor också innan jag ska med bussen.

Vi hörs!

Plugghäst

Idag har jag verkligen varit en plugghäst. Sen jag skrev mitt förra inlägg har jag förutom att diska lite, hänga lite kläder och rasta Kira en snabbis endast och enbart suttit och pluggat, pluggat och pluggat. Har hunnit med att göra klart två uppgifter och en tredje så gott som, sen har jag gjort nästan alla instuderingsfrågor till dagens fysiologiföreläsningar. Nästan för duktig och ändå är det mycket kvar på min "att göra" lista. Väldigt mycket. Jag hoppas att jag kommer att klara dom här tre veckorna utan att få alltför mycket problem med sömnen, kommer ihåg hur det var där strax innan jul, då nattsömnen var så gott som obefintlig p.g.a. all stress. Så vill jag inte ha det igen. Nåja, tretton skoldagar kvar. Dessutom börjar jag klockan elva i morgon, lyxigt värre eller hur? Ska då bara ha två lektioner i svenska, (som jag nog kunde skippa om jag ville), men sen ska vi göra klart vårt sista inlämningsarbete i etik kursen. Ska bli skönt att få det ur världen också. Om man sen bara slapp arbetet i hälsovårdsjuridik och det i vårdens historia också, så skulle man bara ha tentläsningen kvar, eller bara och bara, tre megastora tenter. Vi hade träff med vår kontaktlärare i dag och med studiehandledaren och de skulle se om vårt tentskrivande kunde gå att ordna lite annorlunda, så att man nu inte skulle ha de tre stora tenterna de tre sista dagarna innan vi far på praktik. Få se hur det blir..

Färdigt klagat om skolan, man ska väl vara nöjd att man fått chansen att gå den här utbildningen. Kan bara meddela att jag klarat den här dagen utan att fuska med ätandet! Tog dessutom bara en halv måltidsersättningsstång, men det räckte mer än väl. Den var väldigt "kompakt" och maffig(?) vet inte hur jag ska beskriva den riktigt men inte var den särskilt god heller, så en halv var nog och övernog för mig. 

Nu ska jag spela lite spindelharpan, (gubben smittade mig med "spelsjukan" i går). Sen är det bedtime. Ser fram emot en lång och skön natt! Godnatt! 

+ 400 g

Resultatet efter en hel veckas vansinniga fuskande. Fick dra en lättnadens suck.. ;) Det kunde ju varit värre. Dessutom hade min fett% rasat med en väldig fart, så motioneradet har nog ändå givit resultat! Alltid nåt att glädjas över. Som alltid efter att jag varit på "kontroll" så känner jag mig jättetaggad och full med motivation att NU ska kilona ryka.. Sen mattas entusiasmen av vartefter dagarna går och i slutändan vill det bli fuskat så pass mycket att jag går upp det jag gått ner de första dagarna. Ingen vidare bra strategi eller hur? Jag står nog egentligen nästan och stampar på samma ställe som för fyra veckor sen, eftersom jag gått både upp och ner under den tiden. Började med fuskandet i Sthlm och sen har det fortsatt. Borde vara nån som slår mig hårt i huvudet så fort jag tänker på nåt gott. Ska nu testa med såna där "stänger" som måltidsersättning ifall jag känner att jag är sugen på nåt gott på kvällarna. Köpte två stycken för att testa, tyvärr är dom ganska dyra, så det får absolut inte bli till någon daglig vana!

Nåja, har även hunnit med en ordentlig motionsrunda och har nu duschat och ätit. Blir att ta itu med dom aldrig sinande skoluppgifterna. Är gräsänka idag, gubben skulle sova norröver inatt, så förhoppningsvis får jag mycket gjort i kväll. Dessutom får jag ju sova länge i morgon då jag inte behöver väcka (och jaga upp) honom klockan fem i morgon bitti. Får försöka fokusera på det positiva! :-)

Nä, nu får jag väl börja på om jag ska hinna med nåt idag.
Ha det gott!


spunk!

skolans dator har tydligen fatt spunk. gar inte att skriva a, a och o ni vet. inte att gora fragetecken heller. Mysko.

Har hur som helst fjorton skoldagar kvar, och idag bara halva dan. Men fyra timmar fysiologiforelasning racker mera an val kan jag lova! Sen har vi tyvarr en tutortimme fran halv ett, vilket betyder att jag maste vanta fran kvart fore tolv till halv ett, missa ettans buss och fa vanta en timme pa nasta. Annars kunde jag ju fatt aka hem tva timmar tidigare, planeringen har pa skolan fungerar lika smidigt som alltid..

Lite viktproblemsgnall ocksa.. ska och vaga mig till konsulenten i dag. Min vag visade atminstone att jag var 700 g tyngre an jag var senast jag var dit och vagde mig, men mina sk. strategiska matt som jag ocksa jamfor med hade atminstone inte blivit storre, alltid nagot! Fa se vad hennes vag visar, jag kan inte direkt saga att det lockar att ga och vaga mig idag. Pa nat konstigt vis ar det roligare att vaga sig de veckor man gatt ner i vikt an de man gatt upp.. Far forsoka trosta mig med att det kunde varit varre, for det ar inte lite jag fuskat den senaste veckan, det ar nog bara det myckna motionerandet jag har att tacka for att vikten inte okontrollerat skjutit i hojden.

Nu blir jag sa galen pa den har datorn, tar ju en evighet langre att skriva och sen ar det ju pa gransen till olasligt ocksa, far ta nya tag en annan gang. Hall nu bara tummarna for att 700 g pa nat konstigt satt forsvunnit till kl 14.15 i dag.. hehe..


Hohho!

Bara måste ta en paus i mitt myckna pluggande. Känns som om jag inte kommer att ha mycket till fritid de närmaste tre veckorna. I dag var jag och Kira på en långpromenad i en timme genast då jag kom hem, sen åt jag nåt snabbt och nu har jag suttit i flera timmar och kämpat med en uppgift vi fick i dag på läkemedelsläran. Ska söka upp en massa olika ämnen i Pharmaca Fennica och skriva om deras indikationer, kontraindikationer och viktigaste biverkningar. Vore ju inte nåt större problem om det bara vore på svenska, men tyvärr så är PF stenfinskt och inte den lättaste finskan heller. :( Vissa saker kan man ju kolla upp på den svenska motsvarigheten, men det är inte allt som finns där och dessutom heter många läkemedel olika saker i Finland och Sverige. Nåja, har nu hittat det mesta så nu borde jag bara orka renskriva det på datorn. Sen har jag en massa annat som jag också borde ta itu med. Fick så lov att skriva en lista idag, så att jag ska komma ihåg allt. Har nio större arbeten eller tenter som ska göras/läsas till/ förberedas inom dessa tre veckor så det gäller verkligen att lägga manken till. Ska ännu försöka hinna med nåt smått på nåt annat i kväll, men med den här farten får man nog snart börja ta nätterna till hjälp. Pust!

God måndagsmorgon!

Back in business, så att säga!

Efter en lite väl sen hemkomst i går så fick jag snällt sätta mig vid datorn och febrilt försöka mig på att göra nåt åt åtminstone ett av de tre skolarbetena som jag skulle fixa under sportlovet. Har ju förstås inte orkat ens se på ett enda papper eller en enda bok under tiden jag varit ledig, så det straffar ju sig nu istället.. :(

Fick gjort en liten del i vilket fall som helst, även om ögonen nästan var i kors innan jag var klar. Sen upptäckte jag att jag på nåt extra super smart sätt slarvat bort mitt usb-minne. Usch, vad jag blev sur! Som tur har jag ju inga hemligheter där, så tyvärr - du som möjligtvis hittat det och tänkt att det kan vara bra att ha - där hittar du inga smarriga bilder att använda för att utöva utpressning på mig.. ;-)  Jag fick så lov att stjäla gubbens i stället, bättre än inget. Men får nog fortast möjligt skaffa mig ett nytt, helst ett med ett snöre på så jag kan binda fast det i mig så det säkert inte kommer bort.

I dag ska vi börja med en ny kurs, läkemedelslära och läkemedelsberäkning. Ser dock inte fram emot tenten vi ska ha i den kursen. I räknedelen får man inte ha ett enda litet fel, då är man direkt underkänd. Matematik brukar annars inte vara nåt större problem för mig, men jag har en hemsk tendens att ha minst ett litet slarvfel i varje tent. Såna där onödiga, typ skriver av talen fel, kastar om några siffror eller hoppar över nån uppgift i farten. Sånt som sen retar en till vansinne, eftersom man annars nog räknat rätt, men med fel siffror!

Nåja, ska bli intressant att se vad kursen innehåller. Vi skulle egentligen ha gått den här kursen strax efter julen, men den har blivit framflyttad tills nu, de tre sista veckorna innan praktiken, så man får räkna med en massa hemuppgifter för att få ihop alla timmarna man ska ha för att bli godkänd. Är ju en 5 studiepoängs kurs så det innebär  ca 140 -150 timmars arbete, och eftersom vi nu inte kommer att hinna ha sådär överdrivet mycket i skolan så.. :(

 Nå, ska försöka att inte ta ut några problem i förskott, även om det inte riktigt är min stil, hehe! Ska gå ner ett par tre våningar till mitt klassrum nu och försöka hitta några bekanta ansikten att ventilera sportlovsveckan med.

Behöver jag annars nämna att jag har träningsvärk i magen efter lördagens myckna skrattande? :-)

Ha en bra dag!

Längesen sist

Har inte haft nån riktig bloggmotivation de senaste dagarna.

Har varit mest jobb förstås, lite motion mellan varven, men tyvärr även en massa massa fuskande med ätandet. Får väl räkna med ett rejält bakslag på tisdagens vägning, men just nu känns det inte som om jag riktigt orkar bry mig, får ta nya tag i morgon när man kommer hem till sitt eget (tomma) kylskåp och egna matrutiner. Här kan man inte annat än äta, de har alldeles för mycket gott här! :-)

I fredags testade jag det första receptet ur "A piece of cake". Blev en New York Blueberry Cheesecake och den var verkligen god, ja för naturligtvis måste jag ju testa den, bara för att se om den var värd att rekommendera. ;-) Men rejält maffig, så nån större bit i taget behöver man inte försöka sig på!

I går var det kusinträff vid Pörkenäs, en rolig dag, mycket pulkåkning och skratt, får bara konstatera att man har mera än lovligt av barnasinnet kvar!


Tjohoo!!! (här har jag knyckt en bild av farsgubben.. :) )

Nu har vi just ätit en supergod söndagsmåltid så man är mätt som en plätt. Har även bänkskidat vasaloppet och väntar nu bara på att maten ska sjunka lite längre ner, så kanske man skulle komma sig ut på en motionsrunda i det vackra vädret.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort