Det tar visst aldrig slut...

Jag hade precis börjat känna att jag snart kan andas ut. I dag hämtade jag de SVIIINDYRA ringpärmade exemplaren av UA och i morgon har jag presentation. Jag såg fram emot en lång skön sommar utan skolarbeten hängandes över axlarna som ett konstant dåligt samvete. Sen fick jag i dag ett mail från min lärare om att vi som ska på utlandspraktik till hösten ska gå en s.k. "Valtterikurs" på 1 sp. Vi ska alltså göra inte mindre än tio olika uppgifter, sju innan vi far på praktik, en under tiden och två efter avslutad praktik. Jag blir galen!!!!! Även om det inte var så invecklade uppgifter så tar de ändå en massa tid och inte minst energi som jag mera än gärna hade satt på att njuta av mitt liv, mitt sommarlov, min man, min familj, min hund och allt det där. Nu kommer de där arma uppgifterna att spöka hela halva sommaren och det gör mig på gränsen till vansinnig. JAg känner att jag hela tiden tänjer mina gränser för vad jag orkar med, jag ser hela tiden slutet av vägen flytta sig längre fram varje gång jag tycker att jag börjar närma mig. Jag hade så sett fram emot en sommar då jag inte skulle behöva ägna skolan en endaste liten tanke men dit rök det hela. Surt sa räven om rönnbären.
.
Jag kunde ju förstås göra undan de där uppgifterna någorlunda snabbt men nu i början av sommaren har jag ju lillebrors bröllop och inte minst en LoVe-tent att sätta tid och energi på. Äh, hur ska jag kunna sluta irritera mig över den där kursen nu. Som tur ska jag träffa lite sköna vänner i kväll och hoppeligen få tankarna på annat än skola. Urk på burk.
.
Lilla Melker kom hit en sväng. Det var minsann inte i går. Han pratar sju stugor fulla samtidigt som han leker med tågbanan, bilarna och Kira mellan varven.

I det intensivaste laget

Den här dagen har verkligen varit i det intensivaste laget. Efter avklarad praktikdag så styrde jag kosan mot Tobaksmagasinet. Där fanns nämligen den mobila blodgivningstjänsten på plats så jag passade på och gjorde en god gärning eftersom det nu var en stund sen senast. Blodgivningen blev min nionde i ordningen och förhoppningsvis hinner jag med många flera ännu. Om det bland mina läsare finns såna som ännu inte kommit sig för att donera blod så vill jag uppmana er att ta mod till er och gå, det går i ett huj och det enda som känns är ett litet stick i fingret och ett i armen. Sen får man känna sig stolt för att man är med och räddar liv.
.
När blodgivningen var avklarad körde jag till Sandsund för att hämta mitt språkgranskade utvecklingsarbete (som egenligen borde ha varit inlämnat i går...), sen raka vägen hem. Satt och ändrade enligt de kommentarer som jag fått och nöjt kan jag konstatera att det inte var så värst mycket ändå, även om jag helst hade sett att det inte fanns några saker alls att ändra på. När alla ändringar var gjorda så skickade jag snabbt som ögat in mitt arbete till min handledare och andra genomläsare. Mina stackars opponenter fick även ett exemplar och så hoppas jag att de inte tar på sig de allra mest kritiska glasögonen när de läser mina funderingar.
.
När allt som hade med UA att göra var klart (opponentberättelsen skrev jag förresten i söndags, jag borde få Finlands vita ros för att jag varit så duktig med allt skrivande den sista tiden... ;) ), så beslöt jag mig för att slå in ett till spik i kistan när ändå hammaren var framme så jag har precis fått ihopsvarvat mitt patientcase, min praktikdagbok och min praktikrapport för rådgivningspraktiken. Nu borde jag alltså bara få printat ut och satt mitt UA i ringpärm, printa några exemplar av opponentsberättelsen, fylla i några blanketter inför höstens praktik och intensivkurs i Tromsö, förbereda mitt UA-framförande som jag ska ha på fredag och sedan ta sommarlov med gott samvete.
.
Sådärja, dagens dos av klappa sig själv på axeln. Vad bra har ni gjort i dag? :)

Man ska vara försiktig

när man önskar sig saker.
.
I morse när vi stigit upp och satt och åt morgonmål så slängde jag fram förslaget åt gubben att om han fort går ut och gör det han tänkt göra på båten i dag så städar jag i en hejdundrande fart och sedan så slänger vi oss i bilen och kör i väg på en utflykt dit vägen oss bär. Han föreslog då att vi skulle åka till hans föräldrar i Näs, men även om jag inte har något emot att åka dit så var det kanske ett lite mera exotiskt utflyktsmål jag hade haft i tankarna när jag förde fram mitt förslag.
.
Gubbens motförslag var då att vi skulle åka iväg och se på en ny gräsklippare eftersom vår gräsmatta börjar bli så fruktansvärt lång och likaledes även vår väntan på dräneringsgubben och hans grävmaskin. David kikade runt lite på nätet och hittade ett intressant objekt i Vörå som han ringde på. Vi kunde komma vid två-tiden meddelade säljaren så jag fick "narrat" gubben att hjälpa mig med städningen i flygande fläng och sedan tog vi hunden under armen, kopplade fast släpvagnen och bänkade oss i bilen.
.
Väl framkomna i Vörå ser vi att även en annan bil med släpvagn står på uppfarten och vi blev snuvade på konfekten rakt framför ögonen. Hade vi bara kommit ca 15 minuter tidigare så hade vi varit först till kvarn. Det kändes ju förstås lite snopet men vi tänkte som så att vi kan ju inte ge upp hur lätt som helst, så vi tog fram i-Phonen och bläddrade vidare i gräsklipparannonserna. Nästa intressanta objekt i "närheten" fanns i Jalasjärvi så gubben ringde nästa samtal. Denna gång bad han säljaren reservera klipparen åt oss åtminstone tills vi kommit oss dit för att se vad det var frågan om. Sen knappade vi in den nya adressen i ruttsökaren och styrde bilen längre mot sydost.
.
En och en halv timme senare var vi framme i Jalasjärvi och en stund senare på väg hemåt igen, denna gång med en åkgräsklippare på släpvagnen. Ett snabbstopp för att äta, (det började bli drygt sex timmar sen frukosten) och sedan raka vägen hem igen. Nu kör gubben runt och strålar i kapp med solen och jag är nöjd över att gräsmattan inte längre ser lika fruktansvärd ut. Dock väntar jag fortfarande på att få dränerat, slätat till hela tomten och sått nytt gräs.
.
Nåväl, en ordentlig utflykt fick vi åtminstone. Rätt så roligt hade vi också mellan varven, men i fortsättningen ska jag nog ändå vara lite försiktig med vad jag önskar mig. :)
.


En milstolpe i mitt liv

Det är vad den här dagen rimligtvis borde vara. I dag är nämligen dagen då jag blir legitimerad sjukskötare. Det har jag firat med att ta den första vaccinationssprutan av tre och dessutom betalat en dryg 50-lapp för det. Jag var nämligen inte så smart för si så där sex år sedan när jag vaccinerade mig mot hepatit A inför vår Egyptenresa. Hade jag varit riktigt smart så hade jag tagit ett "dubbelvaccin" och fått skydd mot både hepatit A och B i samma spruta. (färre stick och billigare) Nu tog jag då två sprutor för sex år sedan men eftersom det bara gällde hepatit A och det inom min bransch lönar sig att vara vaccinerad även mot b-varianten så får jag nu punga ut med pengar på tre sprutor till. Sticket i sig är inte så farligt, jag tycker inte ens att det känns mer än en millisekund när nålen far genom skinnet (svimma inte nu alla spruträdda ;) ). Det svider nog mera i börsen än i armen. Nåja, lätt att vara efterklok som alltid.
.
Hösten börjar vara spikad. Inleder med fem veckor i Norge, flyttar mera eller mindre direkt till Hesa och avslutar med sex veckor i Jakobstad. Till min stora lättnad så visade det sig att tre andra från min klass kommer att vara samtidigt som mig i Hesa och det gjorde genast mitt liv lite lättare att leva. Dessutom kommer Malin W att vara i Norge samtidigt som jag är där. Nu är det bara att fixa boende och alla nödvändiga salmonella och MRSA-prov där före, men nog ska det väl lösa sig på sätt eller annat.
.
Jag borde ta itu med städningen men den där extra orken har inte riktigt infunnit sig den här veckan. Jag väntar på att få mitt UA från språkgranskaren också, det börjar bli lite bråttom, det borde vara inlämnat på måndag eftersom presentationen är på fredag nästa vecka. Sen ska jag skriva en opponentberättelse också under inkommande vecka. Nå, det löser sig nog. En skön helg till er alla!

Helgen

Hej alla!
Jag vet att det fortsättningsvis är rätt så trögt med uppdatering här på bloggen, men jag fortsätter att varva praktik, jobb och skolarbeten om vartannat så det finns inte så mycket tid över för annat. Nu har jag dock alldeles nyss sänt in mitt utvecklingsarbete till språkgranskning så det närmar sig slutet där med. Sen är det bara att korrigera det som bör korrigeras, skriva en opponentberättelse och framföra om två veckor. Efter det återstår bara praktikerna och de dokument som ska skrivas i samband med dem. Jag ser ljuset...
.
Den här helgen ska jag dock unna mig ledighet från allt vad jobb heter och åka i väg med gubben till Luleå. Det börjar bli ett knappt halvår sen senast även om det inte känns så länge sen. Ser fram emot en rolig helg i gott sällskap. Ska bara röja upp lite i köket först och packa ner det sista. Sen ska Kira på "sköito" till mina föräldrars så jag hoppas att jag hinner föra henne dit innan gubben kommer hem om cirka gurka två timmar.
.
En riktigt skön helg till er alla, snart är det sommar, ge inte upp hoppet trots att det regnar som om det hade betalt! :)
.


Håhhå

Inget napp i Örebro heller. Det innebär att jag nog får finna mig i det faktum att det blir Helsingfors och Kvinnoliniken i höst. JAG VILL INTE!!!! Finns det någon vänlig hesabo som kan sända mig lite upplyftande kommentarer eller nåt i den stilen så det inte känns så motigt?? Sen har vi ännu inte hört något från Tromsö, så jag vet inte om det går att flytta mina veckor där heller. Jag vet ingenting för tillfället så jag har nästan lust att gråta en skvätt. Eller, en sak fick jag bekräftat i dag och det var mina sista 6 veckor. Det blir förlossningspraktik i Jakobstad och det tackar jag innerligt för.
.
I dag var jag körande till Vasa för handledning i UA. Att köra till Vasa tur och retur tog mig ca 2,5 h och i bränslekostnader kanske en 20-lapp. Handledningen tog rätt så exakt 12 minuter. Tror ni att det kändes meningsfullt? Sen satt jag en stund i skolan efteråt och finslipade mitt arbete enligt de kommentarer jag fick. Nu ska det fixas pärm och abstrakt och sen ska jag försöka lista ut hur man får bort sidnumreringen från en bilaga. Inte lätt när man har tummen mitt i näva och ett uruselt skrivprogram på datorn. Ska försöka i Pages nån dag när andan faller på. Nu är det dock jobb som väntar för resten av kvällen. Gubben har tagit vovven med sig på långresa i dag. De är till Åbotrakten och hämtar en båtmotor som gubben köpt till vårt "vrålåk". Hoppas de kommer helskinnade hem, annars blir det väldigt tomt och ödsligt i både stugan och hjärtat.
.
Skön helg till er! Jag ska jobba ännu i morgon, men på söndag har jag äntligen en ledig dag! DÅ ska jag njuta, och bara tycka liiiite synd om mig själv för att jag inte ännu detta år firas på morsdagen.
.
Skraka fick en maka. ;)

Buhuu

De ringde mig från skolan i dag och tyvärr fick jag ingen plats i Lund till hösten. Har alltså fått ägna hela halva kvällen åt att försöka fixa ihop en finsk CV och reservera fyra veckor på Kvinnokliniken i Hesa i höst, vilket innebär att neopraktiken i Tromsö troligtvis blir flyttad till september, om det nu lyckas.
.
Sucka mitt hjärta men brist icke. Jag orkar inte med allt detta ändrande och all osäkerhet gällande hösten. Dessutom vill jag inte alls till Kvinnokliniken, jag vill till Lund. Eller Örebro, mitt sista hopp är ställt till universitetssjukhuset i Örebro och jag hoppas att det skulle lyckas att jag skulle få en plats där i stället för den jag inte fick i Lund.
.
Sen borde jag någonstans i mitt fullspäckade schema hitta ledig tid för handledning i UA och det finns helt enkelt inte för tillfället. Pyyl. Hoppas jag hinner bli klar med det till sommaren i vilket fall som helst.
.
Nu ska jag i allafall på volleyboll. Trots att min näsa igen har ett Rudolfutbrott. Sen förra sommaren har min näsa fått spunk, det är nu runt 6:e gången som den plötsligt blir riktigt röd på nästippen. Dessutom kliar det lite och näsan blir en aning torrare än vanligt. Det röda blir rödare och rödare tills det till sist är nästan blålila. Sen försvinner den gräsliga färgen i sakta mak och jag har en någorlunda normal näsa igen. Tills den blir röd nästa gång vill säga. Jag har försökt fundera vad som skulle kunna orsaka dessa konstiga utbrott men jag har ingen aning. Någon som har någon diagnos på lager? Jag skulle gärna slippa sk*ten. Inte näsan alltså men det röda.
.
Nåja, volley var det.
.
Här en bild av näsan i begynnande utbrottsstadium. ;)

Dagens

bästa:
När David påminde mig om vad Teah gjorde i lördags. Vi var i Kållby samtidigt som Robbi, Miah och Teah och satt alla runt bordet. Jag vet inte hur vi kom in på ämnet men jag böjde mig mot Teah (drygt 2år och 10 månader) och frågade hur gammal hon tror att jag är. Hon tittade på mig med kännarmin, tog tag i min kind med ett grepp a´la "ooj va du a växt" å sa; "...hmmm, du e no nitton". Jag kunde ha kysst den ungen. ;)
.
Värsta:
När man loggar in på facebook och inser att man totalt glömt bort och missat kvällens hett efterlängtade tjejträff. SOM jag väntat och t.o.m. bokat om en helt annan träff med ett annat tjejgäng bara för att kunna vara med i kväll. Sen går den här begåvningsbefriade bönan och glömmer bort hela tjottaballongen. Jag kunde gråta om jag inte visste att det inte blir bättre av det. I ärlighetens namn måste jag medge att jag börjar skrämmas av mitt minne. Det är fruktansvärt hur ofokuserad och glömsk jag blivit och det är bara att inse att det inte är hållbart i längden att jobba 150%.
.
Nu ska jag dock göra mitt bästa för att morgondagen ska löpa någorlunda så jag tar min utschasade kropp och bedrövade sinne och stupar i säng för natten. Bättre lycka nästa gång. Godnatt!

Helgen

gick i arbetandets tecken, men nu är det bara fem dagar kvar tills jag får en ledig dag, så vi pustar vidare. I dag ska vi få besök av en gammal tant som bodde här på Åkerlunden när hon var liten. Jag känner henne inte över huvudtaget men redan när vi köpte huset så sa säljarna att vi kan räkna med att hon nog hör av sig och det tog ett år men sen ringde hon när jag var i Stockholm för några veckor sen. I kväll kommer hon alltså hit för att återuppliva lite gamla minnen och utsidan ser ju alldeles för bedrövlig ut. I fjol fanns varken tid eller ork över för trädgårdsarbete och i år har vi inte ens tänkt tanken att räfsa gräsmattan eftersom allt ska grävas upp i samband med dräneringen. Så nu ser det alltså ut som det gör, inte det man helst visar upp för allmänheten, men strunt samma. :)
.
Hoppas ni har haft en trevlig helg!

Fredag

Guten morgen, eller vad det heter.
Dags för veckans sista arbetsdag, eller vänta nu... Vi fortsätter visst i samma stil hela veckan ut. Veckans sista rådgivningsdag i allafall. Tur att det åtminstone är lite variation i mina arbetsuppgifter. :)
.
I går borde jag ha städat och bakat men orken tröt så nu blir det att ha eld i baken när jag kommer hem eftersom det är dags för klassträff här hos oss ikväll. Hoppas att alla kan komma. Jag kommer inte ens i håg när vi träffades senast. Gubben lovade dock dammsuga när han kommer hem och det är jag innerligt tacksam för.
.
Jag skulle egentligen på barnkalas i dag också men vi får se vilken tid jag kan sluta i dag, i värsta fall hamnar jag att skippa det. Nu ska jag dock plocka undan lite här i köket innan jag sticker i väg, så är det lite mindre att fixa efter jobbet.
.
Skön helg till er, njut alla ni som kan vara lediga!

Onsdag

Trött men nöjd.
Fick en 5:a i den sista hemtenten. Tjohoo! Nu väntar jag bara på kommentarer på mitt UA och på att klockan ska ta sig en halvtimme framåt så det blir dags för veckans höjdpunkt - volleyboll!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort