Efter många om och men...

...en tupplur på två och en halv timme, lite mat i magen och en skriven praktikdagbok senare så ter sig inte livet så mörkt ändå. Om någon ville söka vetenskapliga artiklar åt mig och helst också skriva ett examensarbete så vore det heller inte helt fel.

Surt, sa räven om rönnbären...

Exakt hur surt är det inte när den futtiga lön som kommer in på kontot inte ens räcker till alla räkningar man har. Jag blir galen på att behöva svänga varendaste slant och ändå så räcker det ingenstans. Gubbens lön som skulle komma i fredags kom först idag, det tog mig ca fem minuter att få den av kontot. Nåväl, studiestöd på fredag, av det kommer hela 19€ att finnas kvar på vårt konto efter att jag betalat bort resten av räkningarna. Det ska då räcka till den 14:e, då gubben förhoppningsvis får lite lön igen. Jihoo... eller så inte... Voi että, man blir så glad. :( Tydligen är det lite för mycket begärt att man ska få ha nästippen över vattenytan ens en liten stund.
.
Nåt roligt då? Jag har ett skifte kvar på praktiken. ETT. Dock ett elva timmars sådant eftersom jag ska vaka natten mellan tisdag och onsdag. Vore man smart så tog man med en massa artiklar till examensarbetet. Är man smart men lat så tar man med sig nåt handarbete, en bok eller nåt liknande. Få se åt vilket håll det lutar i morgon kväll.
.
Nu tycker jag bestämt att min kära make kunde komma hem. Jag är lite sur på våran vovve för tillfället eftersom hon för andra gången på en vecka släppt ett par bruna klönttar här inne, hon som varit så duktig hur länge som helst. Nåja, jag gav henne en rejäl uppsträckning när jag kom hem, hoppas det gick fram.
.
Nu kom gubben, mat nästa.

Helg

Härligt med helg!
Har inlett lördagen med ett Zumbapass tillsammans med släkten, svettigt värre men roligt som bara den. Fick i fredags tag i den avdelningsskötare som sökt mig i torsdags och huxflux så har jag fått sommarjobb. En sak mindre att fundera över. Vi kom dock överens att om jag mot förmodan skulle få jobb på BB eller barnavdelningen i Vasa så hör jag av mig, men annars så kommer jag att jobba mellan sjätte juni och sjunde augusti. Blir mera ledigt för mig i sommar alltså och jag hoppas det går ihop ekonomiskt för vår del, eftersom jag lugnt kunde konstatera att förra sommaren blev alltför intensiv. Nu gäller det bara att gubben skulle få nåt jobb här norröver småningom också så skulle allt vara frid och fröjd i rövahöjd. (Fast det skrev jag inte för min mor tycker att det låter fult. ;) )

I går hade jag förmånen att få träffa båda mina "Moor", alltså både Moa och Moah, vilken lyckodag. :) Båda får mitt hjärta att smälta, barn är för underbara. Hoppas att jag hinner träffa K,P o T den här helgen också, de två förstnämnda är lite krassliga så vi får se hur det blir.''

I övrigt vill jag lyfta ett varnadens finger för min begynnande demens och ber er ta hänsyn till detta i kontakt med undertecknad. Jag kan ge er ett talande exempel på detta: i går hade vi packat ihop våra grejor för att tillbringa en helg norröver igen. Gubben bar ut sina väskor och jag mina, på vägen ut så frågade han om vi ska ta med Kiras kudde också. Jag kommer inte ihåg vad jag svarade (demensen som sagt) men jag hade i bakhuvudet att vi kanske borde ta med den. Sen fick vi kämpa en stund innan vi hade in alla grejor i bilen eftersom vi också hade med ett skåp som gubbens bror köpt av nån i Vasatrakten. Nåja, vi fick in alla väskor, hunden och oss själva i bilen och styrde kosan norrut. Efter ett par hundra meter så frågade jag gubben "Låste du dörren?" Han svarade att "Nej, det var ju du som kom ut sist." Eftersom jag var rätt så säker på att jag inte låst dörren så svängde vi in på en sidogata och körde hemåt igen för att kolla dörren, bara för säkerhets skull. När vi svänger in på gården så ser vi att - just det, dörren står vidöppen! Snacka om att vara glömsk. Vilken tur att vi inte hann köra ända till Kållby åtminstone, eller att den skulle lämnat på vid gavel hela helgen. Håhhå, ibland klarar man sig med blotta förskräckelsen. Och Kiras kudde - den ligger fortfarande där hemma. :)

Till Anna :)

Ja komber no. 6.6-7.8 :)
.
Känn dig hedrad, du fick ett heilt eijiet inlägg i min framgångsrika blogg. ;P

...

Hade idag min praktikutvärdering vilket gick riktigt bra, jag behöver inte längre grubbla på om jag ska bli godkänd eller inte. ;) (även om jag nu inte grubblat på det dessförinnan heller... ) Har annars haft en dag med mycket medicindelning, läkemedelsändringar, injektionsgivning och så fick jag vara med på "ronden", en riktigt intressant dag m.a.o. Det blev dessutom lite ändringar i mina skiften eftersom min ena handledare blivit sjuk, så nu är jag helt ledig i helgen och så har jag i stället måndag morgonskifte och natten mellan tisdag och onsdag. Helt ok för min del, ledig helg tackar man ju inte nej till. :)
.
När jag kom hem hade jag fått ett mail gällande sommarjobb från en avdelning på sjukhuset i jeppis. Avdelningsskötaren skrev att hon hade försökt ringa mig och bad mig ta kontakt. Ringde upp, men hon svarade inte, antagligen hade hon gått för dagen. Ska försöka skriva ihop några vettiga rader till svar åtminstone, så hon ser att jag nog är intresserad. :) Det var i.o.f.s. inte nån av de avdelningarna jag hade som "förstahandsval", men min kära kusin vitamin ska jobba där också från maj-augusti, och det vore inte illa om vi vore kollegor i sommar. :) (Nu vet du vilken avdelning det gäller, Anna. ;) )
.
Idag hade jag egentligen planerat in ett Zumba pass, men eftersom vi har städtur i Biblion den här veckan och det är bibelstudium i kväll, så misstänker jag att jag är tvungen att skippa zumbandet, i annat fall hade jag fräschat upp mig på gymmet och åkt direkt på bibelstudium efteråt, men när vi ändå ska dit för att städa, så får det vara den här gången. Jag ska väl ändå troligtvis på zumba på lördag, om det blir så att vi tar oss norrut, nu då jag ändå är ledig hela helgen. Nu borde jag också börja fundera på nåt i matväg, gubben dyker troligtvis upp här så småningom. Men först mailen...

5 skiften kvar

Jag kan knappt fatta hur fort tiden har gått den här praktikperioden. Har två morgonskiften och tre kvällsskiften kvar nu. I morgon kommer dessutom min handledande lärare på besök och då har jag slututvärdering tillsammans med mina handledare. Få se hur det går, jag hoppas att jag får någorlunda positiv kritik så jag inte behöver gräva ner mig i självömkan efteråt. ;)
.
Har tyvärr sovit bort största delen av den här dagen, satt en stund vid datorn när jag kom hem, sedan var jag så trött och frusen så jag tänkte att jag vilar tills gubben kommer hem. Jag har ett vagt minne av att han kommit hem och frågat mig om något också, men sedan vaknar jag halv åtta. :( Jag har väl lyckats förstöra min nattsömn på köpet, just som jag tyckte att jag börjat få in någorlunda rutiner igen. Nå, det kan inte hjälpas.
.
I dag var jag och gick runt på mina klasskompisars avdelningar och sedan berättade vi lite om våra olika avdelningar åt varandra, det var riktigt intressant att se lite hur andra har det. Man blir ju lite insnöad och tror ju att det är likadant överallt när man bara är på sin egen avdelning.
.
Nu väntar jag på att gubben ska fixa nåt ätbart, misstänker det blir nåt omelettaktigt av lukten att döma. Vad som helst är väl ok så länge man inte själv behöver stå vid spisen. :) I går kom jag mig iväg på Stepbody och även om det var tungt och jag nog fick ge mig mot slutet på flera av muskelövningarna så tyckte jag redan att det gick mycket bättre än förra gången och redan det är ju en seger i sig. Tyvärr kommer jag inte att kunna gå på nästa veckas pass eftersom jag har kvällsskifte då, men efter det börjar ju skolan igen och då har jag ju tid med det mesta igen, eller? :)

Måndag igen

Har tillbringat helgen norröver och laddat batterierna för slutspurten på praktiken. Den här veckan är jag bara ledig på lördag, sedan tre kvällar innan det är över. Har varit inne och kikat lite på vårt schema för de kommande veckorna i skolan och som det ser ut kommer vi verkligen att ha fullt upp, en massa nya kurser som startar om två veckor. Ser fram emot att börja skolan igen även om jag har en känsla av att det kommer att bli rätt så stressigt, eftersom de flesta kurserna här till inriktningen, tänk att jag redan kommit så långt! "Bara" det roliga kvar. ;)
.
Har just kommit hem och svept ihop en köttfärspaj av det lilla som fanns i vårt kylskåp, hoppas att det blev någorlunda gott, ska avnjutas om en kvart eller så. I dag tror jag att jag ska ha en vilodag, min kropp samarbetar inte riktigt med mig nu trots att jag försöker vara konsekvent med mitt ätande. I dag tänker jag dock fuska lite eftersom pajdegen nog innehåller vetemjöl. Hur som helst så misstänker jag att min kropp fick jobba lite väl hårt förra veckan, så nu är den värd en vilodag innan det blir stepbody igen i morgon. Med tanke på vilken "nära döden upplevelse" jag hade på förra tisdagens pass, så gör det nog inget fast jag vilar idag heller. ;)
.
Hoppas att ni har haft en riktigt skön och avkopplande helg!

det börjar redan...

lossna lite på sommarjobbsfronten. Fick ett erbjudande redan i dag från en avdelning på VCS, dock inte en av de jag helst hade farit till, så vi lämnade det lite öppet ännu. Jag skulle höra av mig i ett senare skede om det inte lyckas på någon av de avdelningar dit jag helst vill. Om jag skulle ha sån tur att jag faktiskt skulle få jobb på nån av de avdelningarna, så tror jag nästan att jag skulle kunna tänka mig att försöka överleva ännu en sommar i Vasa, även om den senaste kändes rätt så hopplös. Jag ska åtminstone unna mig mera ledigt den inkommande sommaren.
.
Nu måste jag bege mig ut för att försöka åtgärda de sista drivorna här på gården. Jag har världens träningsvärk i ryggen, sidorna och armarna efter gårdagens kraftansträngning, men vad kan man... Har man en bekväm (läs: liite väl lat) man så är man så illa tvungen att riva i lite mera själv. Men jag ger det inte mera än ca fyrtiofem minuter, mera hinner jag inte. Resten får nog allt gubben lov att fixa.
.
Kvällsskifte väntar sedan, i dag ska jag dessutom få gå på en föreläsning om familjeterapi, det blir intressant tror jag! Ha en skön dag alla! :)

what a day...

Började som sagt dagen med tre timmars snöröjande på gården, sedan fick jag så småningom börja ställa mig i ordning för att ta mig till min praktikplats. Av de olika alternativ som jag räknade upp i förra inlägget så blev det en blandning mellan alternativ tre och fyra. Jag pumpade luft i cykeldäcken och smorde kedjan och tramporna för att få en så smärtfri cykeltur som möjligt. Detta hade dock i slutändan endast ringa betydelse då jag var tvungen att leda cykeln minst halva vägen eftersom ingen hade bemödat sig om att ploga cykelvägarna. Av hela sträckan på ca 7-8 km, så var det ca 100m som var plogat. Resten fick jag kämpa mig igenom världens snölager och med sommardäck på cykeln kan ni ju ana hur det såg ut. Det tog mig nästan en timme att komma till jobbet och jag var genomvåt av svett när jag äntligen kom fram. Mitt ansikte var eldrött i säkert en timme efteråt också. Lyckligtvis hade jag varit förutseende nog och tagit med ombyteskläder, men tyvärr hade jag inget ombytesfejs.
.
Gubben har dock fått loss bilen och kunde hämta mig ikväll. Hoppas det inte kommer en enda snögnutta i natt, eller resten av den här vintern för den sakens skull. Våra drivor här på gården börjar vara lika höga som mig, så snart vet jag inte vad vi ska göra av all snö.
.
Nu ska jag börja sova, det känns som om det inte tar länge att somna i dag, har ju varit vaken sedan halv sex i morse och har dessutom fyra timmars aktiv utemotion på kontot för dagen, månne man inte ska somna gott då. ;) Godnatt!

Helt otroligt

Det har kommit vansinniga mängder snö här i natt, en halvmeter minst. Jag har kvällsskifte i dag så jag jagade upp gubben i morse och försökte sedan sluta mina blå för att sova vidare några timmar. Jag hörde dock att han aldrig tänkte komma sig av gården så jag kikade ut bakom rullgardinen. Jag trodde jag skulle svimma. VILKEN snömängd. Jag drog hastigt på mig kläder och for ut för att hjälpa till, men våra försök var fruktlösa. Gubben har lånat lillebrors bil den här veckan och de vinterringarna var inte mycket att hurra för, bilen kom ingenstans. Till slut fick vi ge upp och gräva fram Passaten ur drivorna så D. skulle komma sig till jobbet nån gång. Jag fortsatte att gräva fram vår gårdsplan och efter en stund kom plogbilen och gav mig en trevlig meterhög snökarm att jobba med. Nu är jag inne och äter frukost efter att ha kämpat på i tre timmar. Har lite mindre än hälften kvar, ska gå ut och fortsätta så länge jag orkar.
.
Sen är det bara nästa problem. Hur ska JAG slippa till jobbet?
Alt. 1 Buss (nästan helt uteslutet redan pga Vasa lokaltrafiks usla tidtabeller och rutter)
Alt. 2 Taxi (uteslutet pga ekonomiska orsaker)
Alt. 3 Cykel (som inte blivit använd sedan september, hur är månne den i skick?)
Alt. 4. Promenera (vilket innebär att jag nog får starta en hav elva tiden för att hinna till halv ett)
.
Avundsjuk någon? Inte? jag tänkte väl det...

Voi että...

Usch.
.
Just nu känner jag mig väldigt stressad. Jag har en massa saker som gnager i bakhuvudet som jag VET att jag borde göra omgående, men det känns som att varken tiden eller orken riktigt räcker till. Sov som en kratta i natt igen, fick tag i sömnen först någon gång runt en två tiden och inte blev det bättre av att man skulle sparka gubben ur sängen klockan sex. Sen tänkte jag aldrig kunna somna om. Jag tror jag får spunk.
.
Nu har jag suttit och skickat in ett par sommarjobbsansökningar för sommaren. Har skickat in till VCS och till jeppis, satt även och kikade lite på möcs hemsida, men jag har aldrig sett en sämre hemsida vad gäller att annonsera om sina möjligheter till sommarjobbserbjudande. En "allmän" ansökan som bara fanns på finska kunde man nog fylla i, men när jag tittade lite närmare på den så såg den ut att vara för såna som har slutfört sina studier, t.ex. fanns det ingenstans att fylla i hur många studiepoäng man har genomfört så här långt. Jag kände hur jag sakta men säkert fick nog och klickade bort hela skiten. Nånstans skall det väl nappa ändå.
.
Sen borde jag å det snaraste ta itu med att söka material till vårt examensarbete, främst då tidigare forskning, eftersom vi har som mål att inom februari ha hittat det teoretiska material som vi skall använda oss av. Det känns dock väldigt motigt och hela min kropp stretar emot så fort min hjärna försöker framkalla tankar som skulle kunna tänkas handla om skolarbete. Just nu är min studiemotivation ganska så långt på noll, inte minst vad gäller examensarbetet.
.
Jag borde också få lite mera ordning här hemma. Jag har för tillfället mängder med rena kläder som hänger nere i tvättstugan och väntar på att bli vikta och inradade i garderoben. Sen har jag en stor del av huset som borde dammsugas och golven torkas. Köket ser ut som ett bombnedslag. Kylskåpet (och kontot) borde fyllas på, hunden borde borstas innan hon hinner bli allt för tovig igen, snö borde skottas, (igen :( ), ja listan kunde göras hur lång som helst.
.
Sen har jag sån ångest över sommaren och vårt flytta eller inte flytta. Även om det bara är januari och minst fem månader innan nån flytt blir aktuell över huvudtaget så kan jag inte låta bli att fundera över det mest hela tiden. Ska vi flytta norröver redan då eller inte? Om gubben inte fått nåt jobb norröver ännu till sommaren så flyttar vi ju nog troligtvis inte, men det är så mycket som är öppet att jag med mitt kontrollbehov håller på att bli galen. Allt med jobb, skola och ställe att bo på hänger så i luften att jag inte får nåt grepp om någonting. Det enda som känns som "sak samma" så är var vi ska bo. Eftersom vi bor på hyra nu och det inte på något vis är omöjligt att hitta en hyresbostad i Pedersöretrakten så borde det ju inte vara nåt större problem. Det är ju "bara" att säga upp hyran och flytta. Börjar ju ha vanan inne med det sistnämnda då vi ju själva flyttade i förra sommaren och så hjälpte vi ju syrran o hennes familj när de flyttade nu strax innan jul. Har dessutom mycket av våra saker färdigt nedpackade i kartonger i garaget, endast det mest nödvändiga är framme.
.
Änniweij, mitt huvud spränger av alla funderingar, ovisshet, måsten och sömnlöshet. Jag vet inte i vilken ände jag skall börja. I bland känns det rätt så motigt. Man får väl bara försöka intala sig själv att det inte är nåt annat än i-landsproblem och att det nog löser sig på sätt eller annat, men det är inte alltid det lättaste det heller. Nu ska jag  sluta klaga för en stund åtminstone och börja på. Jag kan ju åtminstone försöka göra nåt åt den här kåken i alla fall så minskar ju lite från min "att göra" lista. Hoppas ni har ro i kroppen och knoppen i alla fall! :)

Trött så in i norden

Har avklarat en hel helg + en måndag på praktiken och har just kommit hem från morgonskiftet. Jag har inte sovit en enda ordentlig natt på över en vecka och snart ser jag i kors för att jag är så trött. Jag får ingen sömn på kvällarna, jag kan ligga i flera timmar och vrida och vända mig men det hjälper inte. Inte ens fast jag tvingar mig själv att inte sova på kvällen så hjälper det. Så fort jag lägger mig i sängen för att sova så är det nästan så att man hör hur det låter *pling* och så ligger man där med ögonen öppna och stirrar. Jag blir galen. Lyckligtvis har jag en ledig dag i morgon så jag hoppas att jag får sova en ordentlig natt i alla fall. Sedan väntar kvällsskifte på onsdag och torsdag och morgonskifte på fredag, sedan en helt ledig helg. Skönt! :)
.
Jag fick smita lite tidigare i dag så jag är i valet och kvalet om jag ska ta en skön promenad med Kira nu när det ändå är så milt väder, eller om jag ska kolla vad de har för pass på gymmet ikväll. Jag var och tränade i konditionssalen i lördags efter jobbet. (Här samlas det pluspoäng minsann :) ) I morgon har jag tänkt fara på stepbody på kvällen, men det känns som att jag borde göra nåt i dag också, om inte annat så för att jag säkert skall somna gott till kvällen.
.
Nu återstår bara 11 praktikdagar för min del. Jag var ju en vecka på Roparnäs innan julen och sedan hade jag tre veckor jullov. När jag skulle tillbaka efter julen förra måndan så kändes det väldigt motigt och jag hade gärna betalt en rejäl slant för att slippa. Men ack så man kan ändra sig, nu tycker jag att det går riktigt bra att vara där, även om jag ibland nästan blir lite rastlös av att sitta så mycket. Jag är ju van från tidigare praktikställen att man mera eller mindre får springa ändan av sig, eller åtminstone ha något att syssla med hela tiden, men här går så mycket ut på att sitta och prata, spela kort eller dylikt med patienterna. I bland känns det som om jag inte gör något vettigt, men kanske jag gör det ändå, vad vet väl jag.. ;)
.
Nähäpp, nu måste jag kolla gymmets schema. Nån form av motion var det visst på tapeten. Hoppas att ni har haft en skön helg!

P*ss, p*ss, p*ss...

Ett litet tips ang. rubriken. Stjärnan står inte för U och inte för O men bokstaven mittemellan på tangentbordet.
.
Steg förväntansfullt upp idag för att så snabbt som möjligt kolla kontot och sedan lika hastigt tömma det, eftersom gubbens hett efterlängtade lön kom i dag och de där räkningarna som jag nämnde i förra inlägget ligger som en påminnelse om livets tråkigheter här mitt för ögonen på mig. Gissa hur stora mina ögon blev när summan som kommit in på kontot är en liiiiiiten, liiiiiiten droppe i havet, ett par fjuttiga hundralappar som inte räcker någonstans i räkningshavet. Jag vet inte vad det är frågan om, ringde just gubben och han var ett minst lika stort frågetecken, dock skulle han försöka reda ut det hela. Man blir ju galen med mindre.
.
Nu ska jag dock försöka koppla bort allt vad tråkiga tankar på räkningar och annat skit heter och försöka hitta nåt ätbart åt mig. Ska till kvällsskifte i dag, fredagskvällen till ära och borde hitta nåt att äta både före och under skiftet vilket inte är det lättaste, börjar ha tömt frysen på den där hönsgrytan jag gjorde häromveckan och vet inte riktigt vad jag skulle veva ihop för ätbart. Både fantasin och råvarorna börjar tryta här i huset och med den här farten blir det ju att leva på vatten och bröd resten av månaden. ;)
.
Kom mig i allafall iväg på Zumba igår och det var i sanning länge sedan sist. Hade dessutom oturen att få en idiot framför mig som trängde sig närmare och närmare hela tiden så till slut var jag alldeles inklämd, såg inte ett dugg vad hon som drog passet gjorde och hade knappt nån yta att röra mig på. Det fanns en viss risk för att jag skulle börja knuffas tillbaka, men till denna tjejs stora lycka så lyckades jag behärska mig. Men nåde henne om hon upprepar sitt misstag flera gånger... Nä, så farlig är jag nog inte, men irriterande var det. När jag kom hem från zumban så var det igen snöskottning på schemat, varifrån kommer all den här snön? Lyckligtvis fick jag gubben ut för att hjälpa till så jag behövde inte skotta allt själv.
.
Nä, nu måste jag äta innan jag svälter bort. (stor risk...)

Man borde

verkligen INTE storstäda.
.
Här i våran kåk har det varit lite si och så med ordningen de senaste veckorna då jag knappt har varit hemma över huvudtaget. Har nu varit hemma i över en vecka och har inte haft annat än min lathet att skylla på då jag inte orkat ta itu med att röja upp. Vi har ett stort matbord som vi nästan aldrig använder, eftersom vi oftast äter i köket. I stället har det då på detta enorma bord samlats en massa papper, tidningar och annat mindre trevligt och jag har inte kommit mig för att riktigt ta och sortera och mappa in saker och ting. Jag är i övrigt rätt så pedantisk vad gäller olika papper, räkningar och dylikt och har ordning och reda i mapparna, men nu har det inte funnits den där riktiga orken att ordna upp allt.
.
Tills i dag då, då jag på min lediga dag tänkte att nu ska jag vara effektiv så in i norden och storstäda, röja upp ordentligt och slänga en massa skräp som lämnat framme. Så där börjar jag då gräva i högen av papper och sorterar för fulla muggar. Till min stora fasa upptäcker jag att den ena efter den andra räkningen börjar hitta fram i dagsljuset. Eftersom det är jag som utövar ekonomiskt våld över gubben och alltså har hand om att räkningarna betalas osv så har vi haft ett sådant system när jag varit borta att gubben har sorterat posten, tagit med sig räkningarna när han kommit norröver och så har jag betalt dem där. Nu verkar ju detta system då ha falerat till viss grad, eftersom jag hittade inte mindre än tre stora räkningar, varav två redan hunnit bli ett par dagar försenade och en skall betalas inom de närmsta dagarna. Sucka mitt hjärta men brist icke. Jag var tvungen att snabbt betala vad som kunde betalas med de små slantar som låg på bottnen av vårt i övrigt rätt så ekande tomma konto och nu gäller det bara att knäppa händerna till armbågarna och hoppas att gubben får någorlunda med lön i morgon och det skall räcka till resten.
.
Som sagt, att storstäda är inte någon vidare idé. Framöver kommer jag att satsa på att hålla bättre ordning mera jämt fördelat för att slippa dylika överraskningar.
.
På plus sidan är dock att jag tittade igenom mitt gyms tidtabeller för våren och till min stora glädje har de igen satt in Stepbody passen på tisdagar. Så nu har jag gjort upp en plan för hur jag ska träna framöver. Kommer att bli träningspass på tisdagar, torsdagar och lördagar. Så lyder planen åtminstone. Hur genomförandet sedan lyckas är en annan femma. Men det är väl tanken som räknas eller hur? ;)
.
Nu måste jag fortsätta att storstäda, håll tummarna för att inga fler dylika otrevliga överraskningar dyker upp.

Full fräs

Har rivstartat med praktiken igen efter jullovet. Har avverkat tre morgonskift på raken och ska nu avnjuta en ledig dag innan det är dags att jobba hela helgen. Fredagkväll, lördag morgon, söndagkväll. Helgen är räddad alltså. :) Har fortfarande inte fått dygnet på rätt köl, sover som en kratta på nätterna, sitter och sover eller halvsover hela kvällarna och genomlider dagarna med ögonen fulla av grus. Hoppas att det småningom reder upp sig, för det här är rätt så tröttsamt.
.
I går var första dagen i år som jag var riktigt sötsugen. Gubben smittades och började vräka i sig av den överblivna chokladen från i julas, men till min stora glädje var jag "strong enough" och orkade hålla mig utan att ta nåt. Har snart klarat av två hela veckor utan sockerfrosseri och det vill inte säga lite. Till all lycka har jag ännu inte varit sugen på chips, vilket nog är min största last. I måndags fick jag äntligen införskaffat rätt sorts batteri till vågen så nu har jag den stora glädjen (?) att få hålla koll på vikten igen. Med tanke på vad vågen visar efter 12 dagars hälsosamt leverne så är det väl lika bra att jag inte kunde väga mig i början av året. Jag antar att det hade varit så nedslående att jag skitit i allt vad livsstilsändring heter. Än så länge känns det lyckligtvis bara bra.
.
Vad motionen beträffar så har det blivit ett antal promenader hittills. Kan konstatera att min kondition är fullständigt i botten, flåsar som en gravid elefant (flåsar de?) där jag stapplar fram. Den största delen av min motion hittills har nog dock kommit från detta evinnerliga snöskottande. Gubben drog ju på sig en riktigt ordentlig förkylning lagom tills att de värsta snömängderna kom ner, så naturligtvis fick jag snöskottandet på min lott. Jag har nog fått gå ett ordentligt pass på gården här så gott som varje dag. Fördelen med att bo i höghus var nog helt klart att man slapp snöarbetet.
.
Vad annat? Jag kan ju berätta att jag trodde jag skulle dö av skräck i lördags då vi packade i bilen för att åka en sväng norröver. Jag skickade i väg Kira på blåstömning mellan träden medan jag öppnade garagedörren för att släppa in henne i bakluckan på bilen. Jag hinner bara vända mig om så ser jag hur min kära vovve, (som i vanliga fall är så ivrig att få följa med i bilen att hon lyder hur bra som helst), spetsar öronen och sen sticker iväg som en sprinter. Raka vägen längs våran väg och som en projektil över den livligt trafikerade Gerbyvägen. Naturligtvis hade hon fått syn på en hund som var ute på promenad med sin ägare på andra sidan vägen. Jag trodde att mitt hjärta skulle stanna. Jag sprang som en tok efter henne och skrek "Stopp" i fullständig panik så rösten skar sig. Jag hann se för min inre syn hur hon springer ut rakt under en bil. Lyckligtvis hann hon precis över vägen innan den första bilen kom, så jag fick springa över vägen och hämta henne. När jag hade burit henne tillbaka och fått henne säkert in i bakluckan så kunde jag inte hjälpa att tårarna började rinna. Jag kan inte minnas när jag senast känt en sån skräck. Jag antar att jag fick en försmak av den känsla mammor har när deras barn är fem före att råka riktigt illa ut. Har hur som helst lärt mig min läxa och nu släpper jag inte ut Kira utan koppel på väldigt länge, även om hon i övrigt varit rätt så lydig den senaste tiden. Gerbyvägen ligger allt för nära och det finns allt för många andra hundar som rör sig i området och som får Kiras uppmärksamhet att fästas på allt annat än vad hennes matte står och gapar om.
.
Nu väntar vi bara på att gubben ska komma hem med salladsingredienserna. I kväll blir det tonfisksallad till middag. Gott, gott! :)

Boven i dramat

.

Den galna ägaren.

.

Kvällens bästa. ;)


Gääääääääääääääääääääsp

FY vad trött jag är, lyckligtvis hölls jag på vägen både till och från gubbens jobb. Kollade in mätaren i dag också och kunde konstatera att det är rätt så exakt 25,3 km en väg, så det tar nästan en timme innan man är hemma igen. Nu borde jag printa ut en kopia åt mig av vårt idéframförande och ögna igenom det så jag har någon aning om vad vi egentligen totat ihop för smörja. Nä, skojar bara, vi är ju hur proffsiga som helst... ;)
.
Ha en riktigt skön fredag alla vänner, hoppas ni i motsats till mig har färdigt städat och sånt så att ni med gott samvete kan koppla av efter avslutad jobb/skoldag eller vad ni nu har för er på dagarna. :)

Zzzzz

Har svängt mitt dygn alldeles upp och ned.
I detta nu borde jag redan sova för ett par timmar sedan eftersom jag är tvungen att skjutsa gubben till jobbet i morgon också och jag skall till skolan en sväng för vårt idéframförande. Men här sitter jag... Smart som man är...
.
Vevade ihop en ordentlig sats med kycklinggryta här på kvällskvisten, det blev hela åtta ordentliga portioner. Skönt att veta att man har nåt i frysen att ta till när orken tryter eller man behöver nåt ätbart att ta med till jobbet/praktiken. Överlag med ätandet kan jag ju meddela att hittills går det riktigt bra att hålla borta socker, vitt mjöl och potatis. Dock hade jag ju köpt fel sorts batteri till vågen, så någon vikt har jag ju inte lyckats fastställa ännu, men det är ett senare problem.
.
Nä, nu får jag väl ge mig och krypa under täcket i alla fall, nån gång måste man väl somna ändå fast det tar sin tid. Godnatt!

Ledig

Idag har jag då min jullovslediga vardag. Den har varit väldigt innehållsrik tills nu - eller så inte.
Steg upp i morse och skickade iväg en förkyld och morgontrött gubbe till jobbet. Störtdök tillbaka i säng och somnade om rätt så omgående. Vaknade strax före elva då den förkylda gubben var såååå sjuk att han inte kunde vara i jobb längre. Han kröp ner under täcket, somnade om och har ännu inte stigit upp, trots att klockan närmar sig fyra på eftermiddagen. Själv tog jag fram en av mina nya julklappsböcker och plöjde genom den. Har rastat Kira, ätit brunch bestående av rågbröd med kallrökt lax och en hallon/blåbärs smoothie. Nu sitter jag här och funderar på om jag ska fortsätta slöa eller om jag ska lägga resten av dagen på att göra nåt vettigt här i kåken. Akut behov av städning finns, men på något konstigt sätt så lockar det inte alltför mycket.

Äntligen!

Har alldeles nyss mailat in vårt idéframförande inför examensarbetet. En skön känsla att ha det ur världen, känns som att nu vet man åtminstone i vilken ände man skall börja sen. Hoppas nu bara att våran lärare tycker att det verkar vara en någorlunda vettig plan för vårt arbete så vi inte blir tvungna att ändra på alltför mycket, så långt vet jag inte om orken räcker. Hoppas också att vi får en bra handledare för själva arbetet, så man har någon att bolla idéer med. Nu ska jag ha jullov, riktigt äkta jullov utan något fastspikat program i åtminstone en dag. Det är väl inte illa att ha en hel ledig vardag under ett 23 dagar långt jullov? :)
.
Jag har funderat lite hit och dit på mitt fortsatta ätande, om jag skall följa någon speciell diet eller liknande, dock har jag kommit till den slutsatsen att det kräver för mycket energi just nu att till 100% börja med en diet som kräver att man har full koll på allt man sätter i sig. Skulle jag ha tid och ork så skulle jag absolut satsa på något i stil med LCHF, eftersom flera av mina vänner har positiva erfarenheter av den dieten. Men som sagt, jag prioriterar inte just nu att lära mig någon diet till punkt och pricka. I stället så kommer jag att fokusera på att lämna bort socker, vitt mjöl och potatis. Det sistnämnda mest för att jag inte gillar det. ;) I kombination med en ökad dos motion så tycker jag att det borde ge åtminstone lite resultat. Kommer att ge det en månad ungefär till att börja med så får vi se åt vilket håll det lutar sen.
.
Var tvungen att köpa nya batterier till min våg i går, jag hade tänkt väga mig för att ha en "utgångsvikt" att jämföra mot i fortsättningen, men det stod bara "LOW" i rutan och något sade mig att det nog mera sannolikt berättade något om batterinivån i vågen än om min vikt. Nu är alltså nya batterier inhandlade, återstår bara att byta och stiga på vågen, det första lite mindre ångestladdat än det senare.
.
Just nu har jag ögonen mera eller mindre i kors. Sov alldeles för få timmar i natt och var tvungen att stiga upp rätt så tidigt i morse för att skjutsa gubben till hans jobb. Som jag skrev tidigare så fick våran Mazda fukt i strömfördelaren och vägrade samarbeta när vi skulle hem i lördags, så vi har bara en bil den här veckan. I dag var jag dock tvungen att ha en bil att färdas med då jag var tvungen att åka både via Tritonia biblioteket och skolan för att låna de sista böckerna och fixa ihop det sista med arbetet. När jag kom hem efter att ha skjutsat gubben så hade jag tid att sova en timme innan biblioteken öppnade, men se - det ville sig inte, där låg jag och vred mig tills klockan ringde igen. DÅ gick det bra att somna, så jag sov en stund mellan snoozningarna. Så värst mycket piggare är jag dock inte så säker på att jag blev.
.
Hur har er start på året varit? För mig har det varit rätt så ok hittills. Har kommit mig ut på promenad både i går och i förrgår. Idag har jag inte hunnit hittills, dessutom är det rätt så kallt, men jag funderar på att söka mig till gymmet i kväll om orken inte tryter innan dess. Låter det vara öppet än så länge. Gubben håller på att bli lite förkyld, hoppas att det inte gör att han kommer av sig med skidandet, då han fått så bra start redan. Min förkylning börjar snart ha gett med sig helt, lite rinner nog näsan än när man är ute och går, men det gör det väl mera eller mindre för alla i den här kylan.
.
Nu ska jag kila ut och sätta i motorvärmaren på bilen, snart ska gubben hämtas igen. Hoppas jag hittar, jag var väääldigt trött i morse när vi körde dit, men jag hittade ju hem åtminstone, nog ska jag väl klara det.
.
.
Längesen jag bjöd på nån bild, men här kommer en snygging... ;)

Hallonsmoothie

Jag fick ärva en mixer av min kära mor för ett par veckor sedan, men den har hitintills stått oanvänd. Men igår fick jag för mig att jag skulle försöka mig på att göra en smoothie så jag googlade lite för att hitta nåt enkelt "recept". Hittade rätt så snabbt ett som lät gott så jag skickade i väg gubben till butiken för att handla lite smått. Gissa om man blev nöjd när det var supergott! Så jag kan inte låta bli att dela med mig av världens enklaste smoothie recept, som tar ca två minuter att göra och som smakar himmelskt.
.
Ca 1/2 dl frusna hallon
1 dl turkisk yoghurt
1 dl vispgrädde
1/2 banan
.
Mixa - slurpa i dig och njut! :)
.
Jag vet att banan inte är den mest "hälsosamma" frukten, men den ger en "mjuk" smak och bra konsistens till smoothien, så den får helt klart lov att vara med, åtminstone i min smoothie. :)

Gott Nytt År!

Ett riktigt gott nytt år till er alla!
.
Nyårsafton tillbringades i goda vänners lag i Sara o Jimmys nya hus. Jag hade varit på jobb på dagen så jag var tvungen att ta en tupplur innan för att orka vaka över tolvslaget. Är det ett tecken på att man börjar bli gammal eller? Kvällen bjöd på många skratt, härliga ungar, frosseri till den milda grad och lite raketer där vid tolvsnåret. Kevin höll sig vaken till tolv, men han såg sååå trött ut. Jag tog upp honom i min famn för att han skulle få se raketerna genom fönstret och sedan märkte jag att ögonen föll längre och längre åter. Jag nynnade och gungade honom någon minut och sedan sov han. Mosters gullevän! Satt kanske en halvtimme med honom i famnen och kände mig mera lycklig och tillfreds med livet än jag gjort på länge. Tänk att jag har välsignats med en sån underbar familj, de bästa av vänner, världens sötaste syskonbarn och inte minst en man som jag älskar över allt annat. Lycka.
.
Gårdagen började med en rejäl sovmorgon för min del, gubben rivstartade det nya året med en skidtur, han verkar riktigt på hugget med skidandet, hoppas det håller i sig! :) Våran Mazda vägrade samarbeta så den lämnade norröver när vi packade in våra saker (vilket inte var lite) i VW:n och körde mot Vasa. Kom oss iväg senare än vi tänkt oss så vi fick bara slänga in våra grejer i hallen och sedan sätta oss i bilen igen och köra till Biblion. Där hade vi sångkväll med andakt, gott att äta och dricka och trevlig samvaro som inledning på det nya året. Efteråt kom Hassi, Mia, Sue och Botvid en sväng till oss innan gäspningarna började ta överhand och det blev dags att sova. Har nu sovit den första natten i min egen säng sedan den 17:e december och det kändes inte helt fel kan jag meddela. Nu borde man bara få fyllt på kylskåpet med lite ätbart också och småningom ta tag i de värsta dammråttorna under sängen så kanske man snart kommer sig in i vardagsrullorna här hemma. Av de senaste åtta veckorna har jag bara spenderat en knapp vecka här i Vasa så jag har nästan lite svårt att minnas hur det var.  :)
.
Nyårslöften då? Har ni gett några nyårslöften i år? Jag har gett mig själv ett nyårslöfte och det är att jag ska börja vara snällare mot mig själv. Ta hand om min kropp, sluta plåga den med en ohälsosam livsstil, övervikt, stress och allt liknande och i stället försöka leva mera hälsosamt, utan att för den skull gå till överdrift. Motionera mycket men också ge kroppen tid för vila och återhämtning. Stressa mindre, (hur det då skall lyckas då man just vevat igång med examensarbetet), tillåta mig själv att säga nej ibland, lyssna på min kropp när den ger mig signaler om att jag borde ta det lite lugnare. Ja, ni fattar vad jag menar. Jag har bestämt mig för att 2011 ska bli ett år då jag mår bra, så långt jag själv kan påverka saken åtminstone.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort