Juni 2014

Har så här långt bestått av mest iskalla vindar och temperaturer runt 10 °C. Inte den varmaste och skönaste sommaren med andra ord. Dock är det ju fyra veckor kvar innan min semester ens börjar så det finns ju tid och rum för förbättring tills dess. Att ha semester i augusti känns väl så där, men allt går bara man ställer in sig på det och hittills har det gått riktigt bra att jobba. 13 skiften kvar att avverka, så det är bara att nöta av dem, ett i taget. Fick veta för nån vecka sedan att jag får fortsättning till hösten, visserligen bara 50% igen för en tid, men vi ska tro att vi får det att gå ihop ekonomiskt ändå. Det brukar lösa sig i slutändan. Förr har jag ju haft BB avdelningen att göra extra skiften på för att dryga ut kassan, men nu finns ju inte den möjligheten mera. Jag känner att jag har lite svårt att faktiskt förstå det ännu, att jag aldrig mer kommer att jobba på BB i Jakobstad. Att det inte ens FINNS mera. Det känns om om de när som helst ska ringa och fråga om jag har möjlighet att ta ett skifte. Nå, tids nog kommer väl verkligheten i fatt. 
 
För tillfället skrotar jag på här hemma i min ensamhet. Den här sommaren är inte heller den roligaste i mannaminne av den orsaken att gubben är bortrest en stor del av den. Det började redan i månadsskiftet maj/juni när han var en vecka till Peru för att representera vår församling på KELK-konferansen där. Sedan hann han vara hemma drygt två veckor innan han packade sitt bagage igen och flög ner till Nerchau i Tyskland. Där ska han gå på sommarkurs i två veckor. Nu har han avverkat en dryg vecka av Tysklandsveckorna och kommer hem på fredagkväll.... för att åka iväg igen på söndag. Då väntar två veckor i Sverige, mest sommarkurser, och några dagar lägerliv. Jag kommer också att vara några dagar i Sverige på läger, men i övrigt så är det väldigt lite tid vi får tillbringa tillsammans de här veckorna. Jag kan verkligen inte påstå att det är roligt, inte minst med tanke på hur kort sommaren är och hur lite tid det då återstår för oss att hitta på något tillsammans. Dessutom var han tvungen att ta ledigt utan lön för att kunna delta i dessa kurser och en hel månadslön fattigare finns det inte så mycket rum för kostsamma utsvävningar sen när han kommer hem heller. Så nej - den här sommaren kommer antagligen inte att gå till historieböckerna som den roligaste tiden i mitt liv, men det är inte mycket att göra åt det nu. Det är bara att gilla läget.
 
Försöker fylla dagarna med någorlunda vettiga aktiviteter och har så här långt åtminstone fått tvättat alla fönster och klippt vår enorma gräsmatta. Nu borde jag ta mig i kragen och städa riktigt ordentligt här. I morgon får jag finbesök då Moah och Teah troligtvis kommer hit för att hålla mig sällskap fram till onsdag. Så är planen åtminstone, om nu inte någon av dem drar sig ur. På onsdag blir det kalas hemma hos mina parenteser. Då blir jag nämligen ännu en gång ett år äldre, för sista gången 20+. För ca 6-7 år sedan hade jag en otrolig åldersnoja och varje födelsedag kändes bara som ett steg närmare döden, men på senare år har jag insett att jag kanske inte är så lastgammal ändå och att fylla år är ju egentligen ganska så roligt. ;) 
 
Nä, städa var det visst. Bara att ta tag i det. Ha en fin vecka!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort