Glada vappen! :)

Jag är väldigt strandsatt för tillfället, vi har dåligt med fungerande internetuppkoppling här ute på landet. :) Men jag lever och mår trots bristfällig blogguppdatering. Jag har varit i jobb på hemsjukvården torsdag och fredag och det gick riktigt bra fast jag var lite nervös innan. Jag kom ändå i håg rätt så mycket, mera än jag trodde jag skulle, så det var roligt. Jag skall två dagar nästa vecka också, samt ett par gånger senare i maj, när det bara passar med skolan och så. Aldrig fel med lite extra slantar.
.
Här i stugan vår så håller vi på och renoverar för fullt. Vi varvar skivande, spacklande, slipande och målande om vartannat och lite i taget knatar vi oss framåt. Roligt det också. Vi får både golvmattan, köksmaskinerna och köket den sista veckan i maj, så tills dess ska vi försöka få alla ytor klara, förhoppningsvis lyckas vi.
.
Lille Fritjof växer och mår. Magen hans är rund som en tunna så det är nog allt en liten tjockis vi fått. Vi väntar på att han ska börja öppna ögonen småningom, men han verkar inte ha nån brådska med det. Kira sköter och är så duktig, men visst tycker hon att det är skönt att ta en liten paus i bland och krypa upp i mattes eller husses knä eller springa och jaga sjöfåglarna som brukar vila sig här på tomten.
.
I kväll är det ju valborgsmässoafton och den skall firas i storslagen stil hos syster yster Sara och hennes familj tillsammans med några kusiner och gubbar. Antar att det kommer att slinka ner ett och annat gott i kväll, men det är smällar man får ta.. :) Jag ska alldeles strax i väg på veckans tredje och sista länk. Jag hoppas jag orkar fortsätta de kommande veckorna också, sommaren börjar ju vara i antågande och strandformen lyser med sin frånvaro. Tyvärr har jag ingen annan än mig själv att skylla, men surt är det.
.
En riktigt skön Valborg önskar jag er alla, blås inte bort i stormen och elda inte upp några hus när ni är i grillartagen! :)

Godmorgon!

Jag ska alldeles strax p(r)acka in alla grejer i bilen så att jag efter skolan får köra raka vägen till Lepplax igen. Jag har tänkt försöka få med mig cykeln den här gången, men eftersom jag är osäker på om jag lyckas fälla ner ryggstödet på baksätet så får vi se hur det blir med den saken.

I dag väntar en hel dag med förläsningar om komplikationer under förlossningen, det kan bli intressant, men jag antar man är rätt så trött i höövet när klockan blir fyra. Hoppas vi har en lite kortare matpaus i dag så vi slipper i väg lite tidigare.

En riktigt skön onsdag till er alla! :)


Yihaa! :)

Jag kom mig verkligen i väg på en länk. Satte upp ett mål för mig på vilken tid jag skulle hinna min runda och jag klarade det med tre minuter till godo. Jag orkade också springa en något längre sträcka än när jag var på samma runda för två veckor sen. Nu gäller det att stretcha ordentligt, annars är risken stor att det blir länge till nästa länk. Jag har som ett av mina mål att springa tre gånger i veckan. Än så länge blir det inte så långa sträckor jag springer, min vanliga runda här i Vasa som jag brukar gå med Kira är ca sex km och jag orkar inte på långa vägar när springa hela ännu. Jag ska försöka ta lite i taget och öka långsamt. Jag har en tendens att kasta mig huvudstupa in i vilket projekt jag än tar mig an och sen stupa innan mållinjen. Ett annat av mina mål är att orka springa en hel mil. Om det så ska ta mig resten av livet att kämpa mot det målet. :) I dag tyckte jag att min kropp nog skulle ha orkat springa längre, men det var flåset som begränsade mig. Har inte tränat ordentligt på över två veckor och jag tycker redan att det märks. Nu får jag nog skärpa mig, ni får allt lov att se till att jag håller mig på banan. Nämner jag gottätande och inte rapporterar om mina löpturer så får ni gärna ge mig en reprimand eller två i kommentarsfältet. Nu ska jag stretcha och hoppa i duschen, mitt ansikte är lysande rött för tillfället, ett rent under att bilarna jag mötte inte misstog mig för att vara ett trafikljus och stannade...


Som på beställning

blev jag erbjuden tre jobbdagar under de kommande två veckorna. Det var någon tankeläsare som visste att det började tryta på kontot. :) Ska bli riktigt kul att få vikariera på hemsjukvården, jag trivdes ju så bra där på min praktik. Lite spännande är det ju nog förstås att åka själv, men det ska jag väl nog klara. :)

Har  just ätit en bautaomelett, ägg var så gott som det enda som fanns i vårt Vasa kylskåp och jag har tänkt att jag ska klara mig på det som finns här under den här korta vistelsen. I morgon blir det knäckebröd till frukost och sen ska jag äta vid Roparnäs matsal på lunchen. Efter de sista förläsningarna så sticker jag direkt i väg norrut, så det kommer att fixa sig. :)

Nu ska jag smälta min omelett en stund och gå in på tv4.se för att se gårdagens avsnitt av En unge i minuten. Eller kom det nåt i går när det var påskannandag? Nå, ska hursomhelst in och kolla. Vore ju synd att missa ett sånt intressant program!


I Vasa

Jag kom mig lyckligt till Vasa, trots idogt regnande. Nu väntar en eftermiddag med smärtlindring under förlossningen. Känner mig sådär lagom motiverad, men kanske jag kommer mig igenom dagen ändå. Har suttit och betalt en massa räkningar och vad jag hoppas är den sista hyran på en lång tid framöver, vilket ju inte får en på så där överdirvet glättigt humör. Vore inte helt fel med en lottovinst...


Det regnar i Ragnars rabarberrabatt

Trots allt känns det skönt med lite regn efter de två senaste dagarnas sommarvärme, men eftersom jag ska köra till Vasa om nån timme så tycker jag att det inte gjorde nåt om det slutade, åtminstone så länge jag ska köra. Har bara eftermiddagen i dag och hela morgondagen med föreläsningar, så det blir nog en relativt snabb visit i Vasa den här veckan också. Skönt. Har en massa kläder som jag ska hinna tvätta under den tiden, så jag antar att tvättmaskinen kommer att få jobba hårt i kväll. :)
.
Har haft en så skön påskhelg att det är inte klokt. Dock har det blivit allt för mycket av det goda i matväg, så jag känner mig som om jag vägde ett ton minst för tillfället. Helgen avrundades med ett besök på Pedrinas i Kokkola med våra vänner H&M. Ack, så gott (och dyrt...)! Jag har nu tänkt komma i gång med lite löpträning fr.o.m. den här veckan, ni får påminna mig om det verkar som om jag skulle strunta i det hela.
.
Nu ska jag försöka packa i hop lite grejer här i röran och försöka få med mig alla smutsiga kläder när jag åker. Det är inte det smidigaste att bo på två ställen måste jag medge, så det är nog inget jag rekommenderar. Det ska bli skönt om si så där en månad när alla saker (förhoppningsvis) börjar vara flyttade till ett och samma ställe. Just nu är det lite så att när man skulle behöva något så är det alltid på fel ställe. Sen vill man ju inte så gärna köra några extra varv mellan Vasa och Lepplax, så där för skojs skull.
.
Det som oroar mig mest just nu är hur jag ska kunna lämna vovvarna i Lepplax. Jag tvivlar inte på att gubben tar hand om dem, men hur ska jag klara mig ensam? Här ligger nu lille Fritjof och gnyr som en riktig bebis och då ska man bara helt kallt ta sitt pick och pack och lämna dem här ääääända tills i morgon eftermiddag. Stackars mig... ;)
.
En riktigt skön tisdag önskar jag er alla! :)
.
.
Eftersom varken min lillebror eller hans käraste läser min blogg (av vad jag förstått)
så tror jag att det är relativt riskfritt att publicera denna bild... :)

Vår lilla gasalstrare

Våran lille Fritjof är en verklig gasalstrare. Han hinner bara få tag om Kiras spene och börja suga så börjar han samtidigt släppa ut fisar som luktar hemskt! Nu när vi ännu bara bor i vårt lilla spisrum så tar det inte lång stund innan det luktar prutt i hela rummet. Hur ryms det så mycket gas i en sån liten vovve?
.

.

Ursäkta för fortsättningsvis suddiga bilder...

Påskledigt

Jag har haft påskledigt från allt vad datorer, internet och bloggar heter. I stället har jag njutit av lille Fritjof, sol och värme (blev röd som en kräfta i ansiktet efter gårdagen) och av mina fina vänner. Lördagen ägnades åt renovering, jag målade källaren och David fortsatte att skiva väggarna på övervåningen. Det går inte snabbt framåt men det går framåt och det är väl ändå huvudsaken. Endast en liten påskhäxa och en liten, liten påskhare vågade sig hit på lördagen så jag var ju "tvungen" att äta upp största delen av mina lakritsstänger själv. :)
.
I dag är det ju också vackert väder och vi ska småningom ut på promenad med några vänner. Här får ni lite bilder från min påskhelg.
.
.
.

Suddiga bilder av vårt underverk

Jag vill inte störa dem alltför mycket och Kira blir lite orolig när man lyfter upp lille "Fritjof", så det blev bara två bilder med usel kvalité, tagna med PhotoBooth. Håll till godo! :)
.
.
.
Min duktiga Kira! Jag är så stolt över henne! :)

"Lillen" är här!

Har vakat hela natten och assisterat Kira vid valpningen. En fläckig liten baddare ligger nu och piper här med Kira i korgen. Sen kom det också en liten dödfödd valp strax efter, den skulle också ha varit fläckig, men den var mycket mindre än "Lillen" så i vilket skede den dött är svårt att säga. Som det nu verkar så kommer det inte några fler. Jag försökte känna Kira på magen, men jag kände inte av några fler och det är redan knappa två timmar sedan jag blev "morrmorr". :)
.
Nu ska jag försöka få lite sömn, jag hade tänkt måla i morgon, men jag misstänker att min dag kommer att gå åt till att sitta och titta på min söta valp. :)
Har tagit några suddiga bilder med gubbens iphone, ska försöka få dem över till datorn småningom. Nu är jag för trött. Godnatt!

Valpar på G?

Kira har uppfört sig lite konstigt nu ikväll och nu "boar" hon in sig för fullt. Krafsar, krafsar och krafsar. Det lär ska vara ett tecken på att det börjar närma sig. Inte utan att man är lite nervös... :) Nå, vågar inte ta ut något i förskott, men visst vore det skönt att ha det över.
.
Har mått halvt illa hela kvällen, jag åt någon turkisk yoghurt i morse som jag misstänker hade sett sina bästa dagar, men nu är det lite bättre, hoppas det gick över med bara lite illamående. Förra påsken hade jag ju matförgiftning så jag spydde natten till långfredagen, så jag hoppas verkligen inte att det blir någon tradition.
.
Soffi o Martin har varit här och hjälpt till i kväll också, både med lite målande och väggskivande. Sakta men säkert så segar vi oss framåt. Roligt att se framsteg!

Godmorgon!

I dag har jag ledig förmiddag, vilken till största del skall tillbringas med skurtrasan i hand. Vi ska ha främmande på skärtorsdagskvällen och eftersom jag kommer att befinna mig i Lepplax fr.o.m. i kväll och fram till torsdagkväll så gäller det att ha plejset färdigt städat innan jag skall till skolan i dag. Eftersom ingen varit här sedan jag dammsög i förra veckan så är det inte så förfärligt stökigt, men lite damm här och där ska jag väl få torkat bort.

Jag hade så skönt "flow" i går så jag tog och fixade den första uppgiften i gynekursen på en gång. Det värsta var ju att jag nästan tyckte att det var roligt. ;) Sen fick jag hem en ny bok från det bästas bokval så jag var ju tvungen att läsa lite både i gårkväll innan jag började sova och i morse innan jag tog mig i kragen och steg upp. Jag kan förövrigt konstatera att jag har en väldigt skön säng. Inte minst när man sovit ett antal nätter i bäddsoffan så är det, ensamheten till trots, ändå rätt så uppskattat att sova lite bekvämare en natt mellan varven. :)

Nu har jag svept i mig lite turkisk yoghurt till frukost så det är bara att riva i gång med städandet. Ingen idé att skjuta upp det längre, det görs ju inte av sig själv. Behöver jag ens nämna att det ska bli skönt om ca fem veckor, när jag bara har ett hus att städa?

Nåja, en riktigt skön onsdag till er alla!


Livsfilosoferande en ensam tisdagskväll

I morse fick jag så lov att bita i det sura äpplet och sätta mig i bilen mot Vasa. Kira stod och kikade på mig genom det lilla trappfönstret när jag åkte i väg och jag ser fortfarande hennes blick framför mig. Hon blev så till sig när jag tog fram väskan med mina kläder för hon trodde ju antagligen att hon skulle få åka med någonstans. Hon brukar ju alltid få komma med när vi packar stora väskan. Den här gången fick hon dock stanna hemma med David. Jag ska ju bara vara här i Vasa över natten och åker tillbaka norrut redan i morgon eftermiddag. Jag förmanade henne strängt att hålla in med valparna åtminstone tills jag hunnit tillbaka. :)

Hade en intressant men ändå tröttande dag i skolan. Den tidiga uppstigningen i morse kan ju förstås också ha sin del i att man blev rätt så trött innan dagen var klar. På förmiddagen hade vi en föreläsning om vård ur ett patientperspektiv. Det var en kvinnlig cancerpatient som berättade om sina erfarenheter. En riktigt intressant föreläsning! På eftermiddagen startade vi med en  ny kurs i gynekologisk barnmorskekunskap. Lyckligtvis kommer vi inte att ha någon tent i den här kursen, utan i stället kommer vi vid varje föreläsningstillfälle att få en uppgift som vi ska ha gjort till följande gång. Jag räknade hastigt ut att det innebär att vi kommer att få ca sex uppgifter, så vi får nog ändå jobba för våra studiepoäng. Jag ska försöka vara effektiv och göra undan uppgifterna rätt så fort, så slipper man ha dem hängandes över sig som ytterligare ett stressmoment.

I går fick vi färdigt skivat i vardagsrummet och en vägg i hallen. Vid halvtiotiden kom Hassi tillbaka med vår släpkärra som han lånat och vi bjöd in honom och Mia på bastukväll, eftersom vi redan hade bastun varm. Det går inte att beskriva hur mycket en sån liten sak förgyller vardagen. Att bo så nära sina vänner att man spontant kan hitta på nåt sent en helt vanlig måndagskväll, det ger mig sån livskvalitet att jag inte kan förstå hur jag överlevt dessa år i Vasa, mer eller mindre isolerad från omvärlden. Åtminstone den omvärld som betyder mest för mig, min familj och mina fina vänner!

Att mitt på dagen kunna gå ut på baksidan av sitt eget hus, sätta sig i solen och andas in frisk luft med en nyans av kogödsel och riktigt känna att man bor på landet, åh det är så härligt att jag knappt kan tro att det är sant. Även om det återstår rätt så många långa timmar innan vårt hus är färdigt renoverat och trots att vi för tillfället bor väldigt provisoriskt på mer eller mindre skilda håll, så känns ändå livet så fruktansvärt underbart att inte ens små bakslag spelar någon roll. Jag har inte en endaste överloppscent på mitt bankkonto men jag känner mig som den rikaste människan i världen!


"Aktiv"

I dag är det min lediga måndag då jag skulle vara aktiv och riva klart medan gubben är på jobb. Dock har min kära make bokat in ett verkstadsbesök för min del, då vår bil behöver skos om till sommardäck. Så nu sitter jag i stället i Kållby och fördriver tiden till klockan två då jag får hämta bilen från verkstan. Hoppas jag inte blåser bort bara när jag ska promenera tillbaka. Att gå hit gick bra, jag hade vinden i ryggen, men nu viner det för fullt så jag antar jag får gå i nittio graders vinkel för att inte blåsa bort. Risken är ju stor med tanke på vilken lättviktare man är... ;)

Gårdagen då? Blev bjudna på söndagslunch i Kållby och när vi fick höra att Kevin & Co. var på väg hit kunde vi ju inte förmå oss att åka någonstans, så det blev att vi spenderade resten av kvällen här. Delvis framför Singstar och jag "sjöng" (kråkan är ingen sångfågel...) Abba tills jag var alldeles hes.

Gubbens rygg är nog bättre redan så jag hoppas på att vi kan fortsätta skivandet av väggarna när han kommer hem från jobbet. Det är ju roligare med sånt som visar resultat än att bara riva ner det gamla. :)

Dessutom är ju detta veckan med stort V! Någon gång den här veckan, senast i början på nästa så borde ju Kira få sina valpar! Hon börjar nog bli en riktig tjockis vid det här laget så få se hur många som riktigt gömmer sig därinne! Det är så roligt och spännande, men jag kan ju förstås inte låta bli att oroa mig över om allt kommer att gå bra och om alla kommer att vara friska. Det värsta skulle ju vara att Kira inte skulle klara det, men redan om någon valp inte skulle må bra eller vara missbildad och man blir tvungnen att avliva den - fy, hemska tanke! Men det är ju sådan jag är, tar ut problemen i förskott. Ni får hålla tummarna för att det går bra!


Söndag

Efter en lång sovmorgon så sitter vi nu i vårt "lilla hus på prärien" och funderar vad vi ska hitta på. I går var Eva och Tobbi här och hjälpte oss så nu är innertaket nerrivet överallt förutom i köket och det ena sovrummet. Eva och jag drog bort stiften efter det gamla taket och jag har en stor blåsa på högra tummen som påminner mig om hur aktiv jag var. :) Gubbens bror Kim ställde upp med bil och släpkärra på morgonkvisten så vi fick hemkört gipsskivor till väggarna och lillebror Martin kom med en hjullastare och hjälpte oss att lyfta upp dem till övervåningen. Tobbi och David skivade en och en halv vägg i vardagsrummet och en bit in i köket. Svärfar hjälpte till med att spika fast en lös takplåt på uthuset. Svärmor hade med sig kaffedopp och en kaffekokare. Vilken lycka att ha en sån fin familj! Tack alla som hjälpte till! Davids rygg var i oskick så han linkade på som en 95-åring i går, men efter ett ordentligt bastubad på kvällen så har den nog blivit rätt så mycket bättre tills i dag.
.
I dag är det valdag, så det blir kanske valvaka i kväll. Få se vad vi hittar på. Jag hoppas att ni alla kommer i håg att rösta åtminstone. Varje röst är viktig!
.
En skön söndag till er alla!

Hej hej!

Vi har skaffat internetanslutning till vårt hus. Eller inte till huset kanske, men till datorn. En s.k. "mokkula", jag har inte riktigt koll på vad det heter på svenska. Uppkopplingen är inte den bästa dock, det känns om om man vore tillbaka på stenåldern, med modem som ringde upp när man skulle ut på nätet. Tydligen lär vi ska ha köpt ett hus som ligger på ett strategiskt sett väldigt dåligt område eftersom få operatörer klarar av att leverera ordentliga internetanslutningar hit?
.
Fredagskvällen spenderades i Kållby med mina föräldrar, Eva, Tobbi, Moah, Leon, Martin & Soffi. Photo Booth lockade till många glada skratt så tårarna rann. Moah tänkte bli allt konfunderad över vad vi riktigt höll på med.
.
Här kommer ett par foton, ni får själva gissa vem som är vem.. :)
.
.
.
.
.
.
Till sist en bild av lillebror som tränat hårt den senaste tiden. Märks det? :)
.

HELG!

Efter en lång dag med mellanseminarium och föreläsning om CTG kurvor så ska jag nu bara slänga hunden och väskorna i bilen och äntligen styra kosan norrut. Oj, vad det ska bli roligt att få träffa gubben igen!

Har slurpat i mig en smoothie för att inte få så lågt blodsocker att jag börjar ropa åt alla medtrafikanter. Det är ju sån rusningstrafik den här tiden på fredagar, det brukar lätta först när man kommer mot Oravais, om ens då.

Jag vågar inte lova någon alltför flitig uppdatering i helgen, det är lite sämre med nåt nät ännu i vårt nya hus, men man vet aldrig. Jag kan ju överraska er! :)

En riktigt skön helg till er alla!


"TV-star"

Här har ni kvällens tv-stjärna! Av en ren händelse så kom jag mig för att klicka in på SVT´s tvtablå för kvällen. Då såg jag att efter Vem vet mest skulle de sända ett avsnitt av Magnus och Petski, ett finlandssvenskt program. Jag har aldrig förut tittat och hade ingen aning om vad det rörde sig om men jag hade ett vagt minne av att min storebror R någon gång i något skede nämnt programmet. Jag klickade alltså på det för att få se vad det var. Där i programinfon så stod det något om att de testar olika yrken för att kolla hur svårt det nu kan vara. Den här gången skulle de testa hur svårt det egentligen är att vara gyminstruktör.

Då plötsligt, när jag läser detta, så kommer jag i håg att för kanske ett år sedan när jag var på gymmet för ett Zumbapass, så kom det ju in ett par konstiga killar som filmades. Det kunde väl ändå inte vara... Eller kunde det? Jag var ju naturligtvis tvungen att slänga mig i säckstolen (gubben har ju som sagt tagit med sig vår tv-soffa) framför tv:n och kolla. Och har man sett på maken. Visst var det just de där konstiga killarna som det handlade om. Och visst var det just på mitt gym som de varit och filmat. Och visst var det just den där gången för ett år sedan som jag hade ett vagt minne av. Och visst var det självaste Marika som syntes där i tv-rutan. I bakgrunden dock, men jag behövde inte tvivla en endaste sekund på om det verkligen var jag eller inte. Jag syntes både när de filmade innan man gick in i salen och sedan när de filmade från Zumbapasset.

Så nu är jag ju då minst sagt en tv-stjärna. Inte minst med tanke på att detta program nu visats i både finsk (finlandssvensk) och svensk tv. Någon som vill ha min autograf? Någon? Ingen? Nähä... :PStjärnan i egen hög person. Jag har inte riktigt koll på det där med hur man plutar med läpparna, men det kommer väl med tiden ska vi tro.


Rysligt effektiv

Kira är borstad, klippt och badad. Stugan är dammsugad. Examensarbetena är genomlästa och kommenterade. Sista maskinen med smutskläder är snart färdig. En ordentlig powerwalk/joggingrunda är avklarad. Bara packandet inför morgondagen kvar. Ibland är jag rysligt effektiv. Lyckligtvis är sådana dagar rätt så sällsynta, annars är det risk att jag skulle tilldelas någon typ av duktighetsdiplom. :)

Nu gäller det att överleva sista ensamma kvällen, morgondagens mellanseminarium samt eftermiddagens föreläsningar och sedan bilfärden norrut i morgonkväll. Sedan får jag äntligen träffa min bästa vän igen. Oj, vad Kira och jag har saknat gubben våran!

Jag fick förövrigt en kommentar på förra inlägget av någon som tydligen hade svårt att läsa vad jag skriver eftersom bakgrunden är mörk. Är det andra som har samma problem? Alltid när jag är inne på bloggen så är bkagrunden vit och det mörka syns bara i kanterna, förutom de allra första sekunderna när sidan ännu laddas, så jag förstår mig inte på det hela. Nåt datageni som vet mera än jag?


Känsliga läsare varnas!

Här kommer lite bilder från dagens förlossningar. 


Det gäller att kunna bromsa upp när huvudet ska ut.


Här har fjärde rotationen skett och jag ska börja hjälpa ut axlarna


Ut med axlarna och sedan greppar man under armhålorna, det gäller
att ha ett bra grepp om den slemmiga krabaten.


Och UT kom lilla Sofie. (Skolans nya dockbebis heter så. :) )


Sen får barnmorskan pusta ut lite och gosa med "sin" Esther.

Kan ni fatta att jag kommer att få världens bästa yrke!


Hur kul som helst!

Vad roligt det var att träna på att förlösa och göra yttre/inre undersökningar samt bedöva för att göra episiotomier. Känns som om man lärt sig en massa i dag. Foton kommer i ett senare skede. Frida hade kameran med och hon skulle skicka bilder åt mig på mailen och då lovar jag att ni får se. :)

När jag var på väg hem så hände en "nära ögat" situation. Jag hade just svängt ner från Roparnäsvägen och fått upp farten när en stor fasantupp kommer springandes/flaxandes rakt över vägen, precis framför mig. Jag ville inte ha någon extra kofångarprydnad så jag nitbromsade (säg inte det åt gubben, det nöter ju på däcken... ;) ) och missade den med en knapp meter. Stor som bara den var den också, denna bild ger storleken ingen rättvisa.


I dag

ska jag förlösa för första gången! Visserligen bara en docka, men ändå. :)

Sen har jag inplanerat en massa annat också. Vaknade med ett sånt sug efter en joggingtur, jag hoppas den känslan håller i sig tills jag kommer hem från skolan för det ser ut att bli vackert väder i dag. Sen borde Kira få sig den där genomgången av pälsen och en tvätt, så hon är ren och fin tills valparna anländer. Sen borde jag städa, packa och förstås göra lite skolarbeten, har ju som sagt ett arbete att opponera i mogon. Men fortsätter jag med samma energi som jag har nu hela dagen så borde detta inte vara nåt större problem. :)

En riktigt skön torsdag till er alla!


Usch då

vad duktig jag varit. :) De flesta vinterkläder är nerpackade, gången till huset är sopad, uppfarten till huset är krattad, tvättmaskinen går för fullt. Bäst jag tar en paus så jag inte överanstränger mig.


I bland

kan man klara sig med blotta förskräckelsen. När vi körde till gudstjänsten i söndags så blixtrade det till för hundrafemtioelfte gången i fartkameran vid Botniahallen. De har sänkt hastigheten där från sextio till femtio km/h och gubben körde en aning för fort. Dock kom det redan i dag hem ett brev och eftersom han endast körde femtiofem km/h så fick han bara en skriftlig anmärkning den här gången. Behöver jag säga att det inte alls gör mig nåt att han slapp en böteslapp?

I dag har vi haft en intressant dag, vi har pratat både om krystningsskede och efterbördsskede. Till slut höll det dock på att bli för mycket av det goda och man märkte att hjärnan blev rätt så trött av all information som skulle stångas in. I morgon ska vi ha praktiska övningar och öva på uthjälpningar. Oj, vad det ska bli roligt! Ska bli skönt också att bara ha halva dagen i skolan, kvällen ska ägnas åt att läsa genom Emma och Fridas EA som vi ska opponera på mellanseminariet på fredag.

I dag har jag dessutom åkt via insamlingspunkten och fört bort returpapper, glas och metall. En sak bort från denna veckas "att göra" lista. Lite väl många återstår dock ännu, men ingen panik, lite i taget. :) Sen har jag också hackat ihop en supergod tonfisksallad och avnjutit den i sällskap med min söta vovve. Hon var helnöjd när hon fick följa med i bilen när jag förde bort en massa skräp. Antagligen trodde hon att vi skulle åka norröver och hon skulle få se D. igen, men ack där bedrog hon sig. Två nätter till, det ska vi väl försöka uthärda. Eller?


Hmm..

Jag lurade tuppen lite för länge på eftermiddan så jag hann inte på någon Stepbody i dag heller. Det här skolkandet börjat anta skrämmande proportioner. En kort promenix med Kira blev det för att lite kompensera. Nåt vettigt har jag inte heller gjort. Förutom lite klädtvättande och vikande så har jag spenderat kvällen med att lösa ett mordfall tillsammans med Kurt och Linda Wallander. Sen har jag pratat lite med min kära make och fått lite offerter. Både bra offerter och mindre bra. Köksmakiner är blodigt dyra ska jag säga er. :( Tre nätter kvar i min ensamhet, sen får jag äntligen åka norrut igen. Håll ut, håll ut...


Skolkare

Jag erkänner, jag har skolkat på eftermiddagen idag. Vi hade föreläsning om rusmedelsmissbruk och behandlingar och eftersom mina kompisar också tänkte gå hem efter maten så kunde ju inte jag vara sämre.. :)

For via biblioteket för att förhandsrösta, så nu slipper jag fundera på den saken. Jag har dragit mitt strå till stacken i alla fall. Politik är inte mitt största intresseområde måste jag erkänna, men jag tycker absolut att man ska utnyttja den rösträtt man har.

Sen har jag suttit och betalt en massa räkningar. Det är inte så roligt de gånger totala summan av räkningarna kryper över fyrasiffrigt. I maj månad ska vi ju dessutom betala både hyra och på huslånet så man borde ju ha med det i beräkningarna också. Är det inte det ena så är det det andra... :) Dock fick jag mitt skattebesked i dag och jag blir hela 152 € rikare i december. Skönt att inte behöva betala åtminstone.

Jag har en massa saker som jag menat att jag ska få gjort den här veckan. Jag ska ha tvättat och vikt undan alla vinterkläder, borstat och tvättat Kira innan hon blir alldeles tovig och grå, fört papper, glas och metall till insamlingspunkten, tvättat en massa kläder, gymma, städa... you name it. Dock känns ingen av dessa saker särdeles lockande för tillfället, men förhoppningsvis får jag nu något gjort i alla fall.

Har åtminstone fått iväg skickat vårt EA åt vår lärare och till de klasskompisar som ska opponera vårt arbete på fredagens mellanseminarium. Ska bli intressant att se vilka kommentarer vi får. Nu ska jag mysa lite med min söta vovve. Det är bara ca en och en halv vecka kvar tills beräknad valpning. Vad tror ni det blir? Jag gissar på högst tre valpar, men David tror att det blir minst fyra. Spännande tider man lever i. :)

Liten Kira. Världen sötaste!


Det här bådar inte gott

för den kommande veckan. Promenaden och matlagningen är avklarad för länge sen. Jag är så fruktansvärt uttråkad att jag troligtvis går i bitar snart. Annars är allt helt ok. För skojs skull ska jag försöka hitta lite gamla bilder på datorn som jag kan bjuda er på. (Är ju tvungen att använda vårt gamla åbäke till stationär dator, då gubben ju har vår Macbook med sig i Lepplax)
Här är gubben när vi var nygifta. Om han ändrat på sex och ett halvt år? En aning, jo. :)Det här är ett par heta lanttisar som spenderat en hel dag i Hesa, också det väldigt länge sedan.


Min älskling och jag 14.8.2004


Våra två sötnosar. Hoppas Kiras valpar blir minst lika söta som Kira var när hon var liten valp! Valfrid ser dock måttligt road ut. Söta kissen...


FÖR effektiv?

Har spenderat eftermiddagen med att fördjupa mig i "det vårdande mötet" och sålunda lagt till ytterligare två sidor på vårt redan rätt så tjocka examensarbete. Detta innebär att jag har hela kvällen ledig att spendera på... ja vaddå? Jag är ju som sagt inte så där överdrivet bra på att aktivera mig när jag är ensam. det brukar sluta med att jag sitter framför datorn eller tv:n tills ryggen, nacken och ändan värker medan jag sakta men säkert avlider av tristess. Usch, tänk att jag ska tillbringa hela veckan i Vasa. Det lockar i sanning INTE. Jag vill ju till Lepplax för att såga och spika.

Ska i alla fall börja med en promenad, det borde inte Kira tacka nej till åtminstone. Sedan ska jag försöka fixa i hop nåt ätbart också. Kanske jag får ihop nåt program för kvällen ändå, vem vet...


Vilken intressant dag!

I dag pratade vi om krystningsskedet och sedan hade vår lärare en förevisning med skolans nya modell. Läraren var mycket nöjd med den nya modellen också och sa att den var väldigt autentisk i motsats till de tidigare modeller som finns på skolan. På torsdag ska vi få öva själva på uthjälpningar och det ska bli så roligt!

Har nu äntligen fått resultatet från mödravårdstenten och även om jag inte är nöjd med den fyra jag fick så är jag ändå lättad. Tenten var som sagt fruktansvärd och även om jag satt och skrev som en tok i nästan tre timmar så kom jag senare på flera saker som jag nog visste, men inte kom i håg att skriva ner under tenten. Jag hade redan bestämt att om jag får en trea eller sämre så skriver jag om, men nu slipper jag ju det åtminstone. Skönt.

Får väl redan börja läsa på nästa tent om förlossningsvårdkonst, för jag antar att den kommer att vara minst lika omfattande, om inte värre. Lyckligtvis har jag ju ingen farmakologitent som jag måste koncentrera mig på samtidigt den här gången.

Ett smärre missöde upptäckte jag i morse då jag märkte att jag glömt hela min toalettväska i Lepplax. Fick börja gräva i vårt spegelskåp i toaletten och hittade lyckligtvis en tandkrämstub som jag fick ut det sista ur och sedan fick jag borstat håret med en liten kam jag hittade. Blev att åka via butiken nu på hemvägen och hamstra en massa toalettsaker. Sen har jag ju ingen mikro heller eftersom gubben tagit den till Lepplax. Jag hade nog tänkt att jag skulle klara mig utan men efter att just ha tryckt i mig de kalla resterna av gårdagens pizzalunch så känns det som att en mikro inte hade suttit helt fel. Tur att det är övergående, detta provisoriska boende. :)


Söndag

Söndag kväll och jag har precis kommit hem till Vasa. (För andra vändan i dag..) Ska nu bo särbo måndag till fredag och sedan är det igen dags att bli Lepplaxbo över helgen. Jag har på känn att det kommer att bli ett evigt rännande fram och tillbaka längs riksåttan de kommande veckorna. Nåväl, snart är det sommar och då är det slut med pendlandet för en bra stund framåt.

Efter att vi varit på gudstjänst i förmiddags blev det söndagslunch på Rosso med Hassi, Mia, Sue och Botvid. Efteråt var vi på kaffe till de två sistnämnda innan det var dags att åka norrut igen och se hur Kira klarat sig ensam i Lepplax. Duktig hade hon varit men glad var hon naturligtvis då vi kom hem.

På kvällen tänkte vi att vi åker till Kållby igen eftersom vi inte sett till Kevin och Pontus i helgen och vi antog att de skulle vara där. När vi svängde in på vägen till mina föräldrars hus såg jag att Sara och Jimmys röda Volvo stod på gården och jag hann ta ut segern i förskott tills jag såg att husbilen saknades. Vi hade precis missat dem, de hade smitit i väg på en kort husbilstripp med mina föräldrar. Dock tipsades vi om att Martin och Soffi åkt för att hälsa på Robbi och Mia så vi stack dit för att bjuda in oss själva en stund. Kvällen spenderades alltså i gott sällskap och Teah showade på hela halva kvällen för oss, inklusive ett smärre blodbad när hon ramlade och slog pannan på ett stolsben. Tur att det finns plåster som reder upp situationen. :)

Lämnade av gubben i ett fortfarande rätt så svalt och rökluktande hus i Lepplax och tog min klädväska, min söta vovve och körde hem till Vasa. Behöver jag ens säga hur nöjd jag över att sommarhastigheten är tillbaka längs riksåttan? Dock är jag och mörkerkörning ingen vidare kombination, känner mig mera eller mindre blind mellan varven, men hem kom jag i ett stycke och det får man ju vara tacksam för.

Nu ska jag stupa i säng. I morgon väntar en intressant förmiddag då vi ska få fördjupa oss i krystningsskedet. Sen måste jag ringa gubben där vid sexsnåret för att säkerställa att han verkligen vaknat av sin väckarklocka. Det vore ju inget vidare att försova sig på sin första dag på nya jobbet.


Full rulle lördag

I dag har vi åkt runt och jagat lite offerter på kök och köksmaskiner. Ska bli intressant att se om det går att pressa ner priserna, jag tycker allt blivit mycket dyrare bara sedan vi renoverade Varggropen för några år sedan! Sen började vi på och rev på övre våningen, väggarna var överfulla med spikar och sen skulle ju alla möjliga gardinstänger, rullgardiner och blombräden skruvas ner. Listarna revs bort och nu är det mesta klart för att börja spika fast nya gipsskivor på väggarna. Köket river vi inte helt innan det är dags att sätta nytt golv.
.
Ett mindre bakslag fick vi när vi skulle testa vår spis i spisrummet. Eftersom värmeelementen endast är inställda på ca 15 °C så är det rätt så svalt, så vi tänkte höja värmen med att elda lite lister. Dock började det ryka in alldeles förfärligt och vi (läs: gubben) började försöka justera spjället fram och tillbaka, men inget hjälpte. Rök kom ut ur varje springa på spisen, brandvarnaren tjöt i högan sky och jag fick öppna ytterdörren och vädra. Efter många om och men och smärre rökförgiftning så hittade vi äntligen det rätta spjället, gömt ovanpå spisen och se - plötsligt hittade röken sin väg upp genom skorstenen!! :)
.
Robbi, Mia och Teah var på en första inspektion i vårt nu rätt så stökiga "hem" och då vi skulle visa dem bakgården fick vi en trevlig överraskning. På åkern bakom vårt hus så gick en flock med rådjur och betade. Jag hann tänka att det var en flock med harar, sedan märkte jag att de hade lite väl långa ben för att vara harar och kunde konstatera att det var rådjur. Dags för nya (starkare) glasögon månne?
.
Nu sitter vi här i Kållby och här är också Eva, Tobbi, Moah och Leon samt Robbi, Mia och Teah. Alldeles strax ska vi åka tillbaka till Lepplax och sova en natt till. Hoppas det är lite varmare och att vi sover gott. I morgon bitti ska vi på gustjänst i Vasa så det gäller att inte försova sig. Hoppas ni alla haft en trevlig lördag!
.
Ps. Bilder kommer småningom, har tagit "före" bilder i dag och vartefter framsteg sker så lovar jag att ni ska få följa dem här på bloggen!


Första natten

Har sovit första natten i vårt hus och premiärbadat i bastun. Sov som en prins och sitter nu i Kållby där gubben ska få sitt morgonkaffe. Sedan bär det i väg in till stan för att inhandla lite material. Nu river vi i gång med väggarna på övervåningen. Oj, vad det här är kul!


Rusmedel och missbruk

Det ska dagens föreläsning handla om. Jag hoppas innerligt att den är intressant för jag har ingen som helst motivation att delta. Jag har så mycket som jag borde göra här hemma. Saker ska packas och flyttas och huset i sig är ett enda kaos för tillfället. Ska bli skönt när det blir sommar och man får ha alla sina saker på ett ställe. (Även om jag är rätt så säker på att vi kommer att bo i ett renoveringskaos ännu i sommar... )
.
En skön fredag till er alla!

Kiiiiraaa...?

Helt otroligt hur tomt det är här hemma när inte Kira är här! Tur att det bara är över natten. Det första gubben frågade när han kom hem var "Var är Kira?". Sen blev han grymt besviken på mig för att jag inte tog henne med. Jag som tänkte att det skulle vara smidigast att hon är i Kållby över natten, då vi ska packa och flytta en massa grejer här. Men se, det har jag nog fått äta upp. Jag är hela tiden fem före att säga något högt, eftersom jag jämt pratar med Kira när hon är hemma. Sen ligger hennes korg i hallen, tom och anklagande. Tur att det inte är många timmar kvar tills vi åker norrut igen. Stackars lilla vovve, som säkert tror att vi övergett henne. (Eller så har hon inte ens märkt att vi lämnat henne där och åkt till Vasa.. ;) )
.
Har inte hunnit med mycket annat än bibelstudium i kväll. Ska försöka orka packa lite ännu i kväll, men jag har en sprängande huvudvärk som säkert beror på en kombination av överdos av målarfärgsångor och takmålande. Helst skulle jag dyka i säng och hoppas på att må bättre i morgon. Jag brukar inte så ofta ha huvudvärk, men den senaste tiden har jag haft med jämna mellanrum. Jag är säkert allergisk mot vår och plusgrader. :)

Handledningen...

gick riktigt bra! Vi fick fina kommentarer om vårt arbete och nyttiga tips för både små förbättringar, tillägg och hur vi ska komma vidare. Nästa fredag har vi mellanseminarium och tills mitten av nästa vecka planerar vi ha fixat våra ändringar, eftersom vi också ska opponera någon annans arbete och nån annan ska kommentera vårt.
.
Jag hann inte på något Bodypass idag. Det blev inget Stepbody heller i tisdags då jag ju åkte norröver, så det bådar inte gott. Dock tror jag att jag ska börja väga mig på mina föräldrars våg i stället, enligt den är jag mycket lättare än den vi har hemma. :)
.
Sitter nu och väntar på att min älskling skall komma hem från jobbet, har ju inte sett honom på två hela dagar! Lite trist är det ju nog att vi ska bo mera eller mindre särbo de kommande veckorna, men det ska vi väl klara. Förhoppningsvis uppskattar man mera den tid man får tillsammans då också.
.
Jag saknar också min söta vovve, hon lämnade över natten i Kållby. Vi ska ju dit i morgon igen. Jag hann måla taket i spisrummet innan jag var tvungen att åka till Vasa så jag är rätt så nöjd med mitt dagsverke ändå. Dessutom kom både Sara o Kevin samt Mariana med Jonathan och Dewin på en första titt, så jag slapp ju vara ensam hela dan. :)
.
Nu måste jag börja fundera på nån mat, känner nästan att jag har lite huvudvärk. Dessutom är det så varmt här i stugan så jag storknar snart. Den här värmeregleringen fungerar inte riktigt som den ska, i vintras var det allt för kallt och nu är det på tok för varmt. Hoppas gubben får nån ordning på det i dag. Bla, bla, bla. nu ska jag släppa er vidare och bespara er mina oväsentligheter. Ha en skön kväll!

7.4.11

Godmorgon!

Jag ska strax i väg och fortsätta mitt målande en stund. Någon längre målarsession blir det nog dock inte i dag eftersom vi fick en tid för handledning ang EA klockan två. Tills dess ska jag ha kommit mig hem med släpkärran och sedan till skolan. Ska se vad jag får gjort. Åtminstone ska jag till Lepplax för att dra i mig lite "Åh, vad jag är glad att detta ska bli mitt hem" känsla. :) En skön dag till er alla! Håll tummarna för att vi inte blir tvungna att ändra alldeles för mycket på vårt arbete.


Duktig i dag

Jag har målat på flitigt i dag. Började redan från morgonen och fick på förmiddagen hjälp av min fina kusin Anna. Tur att man är kvinnor så att man kan både måla och prata på samma gång! :) Vi blir inte utan samtalsämnen i första taget, nåt släktfel kanske? Höll sedan på till en fem tiden, sen åkte jag till Kållby på mat. Efter maten kom min kära mor och hjälpte mig och vid halv nio tyckte vi att det fick räcka som dagsverke.
.
Nu är alltså spisrummets väggar färdigmålade, bara ett varv i taket och eventuellt ett varv på fönsterkarmarna, så är det klart. I hallen i källaren fick vi målat alla väggar, ska se hur det ser ut sen när det torkat ordentligt, det kan hända att det behövs ett varv med färg ännu, men den såg nog ut att täcka rätt så bra. Sen ska taket målas där också men mina axlar och takmålande är inte den bästa kombinationen, så det tror jag gubben får fixa i helgen. :)
.
Borde måla en bit upp på väggen i trappan också, men vi hann inte i kväll. Det skulle ha tagit så länge att täcka in alla trappsteg och sen borde vi få nerskruvat trappräcket också för att slippa åt överallt och till det saknade vi rätta verktyg. Vi får ta det en annan gång! (Har ju hela livet på mig... ;) )
.
Min kropp säger att den är trött efter 12 h dagsverke så jag tror bestämt att jag dyker i säng rätt så snart. Ska bara ta en runda i cybervärlden först och se om det hänt nåt spännande ute i världen. Godnatt med er!

6.4.11

Jag ska måla hela källar´n lilla Daddi, ja ska måla hela källar´n just för dej...
Godmorgon solstrålar och regndroppar! Jag har sovit som en stock och är mera än redo att ta itu med dagens projekt. NU ska här målas! Ha en skön dag !


Fick nog

av att vara ledig så jag tog min nyinförskaffade målarburk, min hund och lite kläder i en väska. Sedan hoppade jag i bilen och körde norrut. Nu blir det måla av i dagarna två. Ska försöka få källaren färdig så långt som möjligt tills gubben flyttar i helgen. Sen tar jag pappas bil och släpvagnen till Vasa när jag åker hem på torsdagkväll så får vi hit bäddsoffan på fredagen. Allt ordnar ju sig, hela tiden! :) Jag börjar nästan vänta på nåt ordentligt bakslag nu, det brukar inte flyta på så här bra några längre perioder i sträck. Man borde väl bara njuta så länge det varar och inte redan ställa in sig på att stöta på trubbel. Men det är väl lika bra att vara förberedd, eller? :) Nu ska jag dyka i säng så jag orkar måla en massa i morgon. Godnatt!


Promenaden avklarad

Det blev en timmes promenad i det härliga vårvädret. Nu är det inte länge innan det är bar mark överallt där man går. Ljuvligt! Dock är det nog ännu så vått och lerigt att man får stoppa Kira direkt i duschen när man kommer hem. Hon har dessutom en tendens att hitta de största och djupaste vattenpölarna, hur man än försöker dirigera henne längs vägen. Nu ligger hon och tar igen sig i sin korg. Mammas sötaste lilla vovve. :)
.
Själv ska jag fortsätta att rulla tummarna i några timmar till. Behöver jag ens säga att jag håller på att förgås av tristess? Borde ta och fundera på vad jag ska fixa ihop för mat till kvällen också, inspirationen är inte den bästa. De senaste veckorna har det inte varit så stor variation på maten och det ser inte ut att ändras den här veckan heller. Hönsgryta, maletkötträtter, olika sallader och omelett är nog de vanligaste rätterna. Åtminstone känns det så. I bland lyckas det smita med nåt annat mellan varven, men när man som jag försöker undvika potatis, vitt mjöl (där ryker all pasta), och socker (förutom allt godis jag vräker i mig på helgerna.. ;) ), så skär det rätt så fort ner på valmöjligheterna. Sen är jag inte den typen som orkar sitta och leta nya recept utan jag kör oftast det som tar fort och jag vet att blir någorlunda ätbart. Tips mottages med tacksamhet!
.
Jag hoppas att gubben har någon energi kvar när han kommer hem, för jag är så på hugget att åka till Byggmax och hamstra lite mera färg och annat välbehövligt. Jag klarar inte en händelselös kväll till i soffan med förståndet i behåll.

Tråktisdag

Vad tråkigt det är att vara ledig! ;) Jag kan inte göra så där överdrivet mycket åt vårt EA för tillfället och även om det vore smart att redan nu börja fördjupa mig i min Kätilötyöbok så lockar det inte riktigt. Jag vill ju vara i Lepplax och renovera, inte här i Vasa och dra fötterna efter mig.
.
Vädret verkar ju dock en aning vackrare än i går, så om nån timma eller så ska jag väl ta en promenad åtminstone. Det är så skönt när marken börjar vara bar, även om man får slira sig fram på hala ställen mellan varven. Måste ta med Kira nu så länge hon orkar, innan magen blir för stor och klumpig. Enligt alla instruktioner jag läst på nätet så är det bäst för henne att hålla i gång så länge hon orkar, så har hon de bästa förutsättningarna för valpningen också. En bra grundkondition är ju a och o för människan också, så varför skulle det vara annorlunda för hundar.
.
Sen borde vi klura ut ett sätt att få fraktat vår bäddsoffa norrut också. Ingen av våra bilar har nämligen någon dragkrok, så vi får se hur vi löser det hela. På tal om soffor borde jag dessutom lägga ut soffmöblemanget vi har i vårt vardagsrum på find it och hoppas att någon vill ha det så slipper man slarva det av och an flera gånger.
.
Som ni ser har jag inget vettigt att komma med, jag försöker bara fördriva tiden. Gubben sov allt för länge i morse så han kommer nog hem rätt så sent i kväll = ännu längre tråkig ensamhet för min del. Antar att jag läst genom hela internet flera gånger innan han dyker upp... Tips på intressant och inspirerande tidsfördriv mottages med tacksamhet. Ha en skön tisdag!

Att jag aldrig lär mig!

Redan i januari höll jag på att förgås av ångest över att jag inte visste hur sommaren skulle te sig. Var jag skulle jobba, var vi skulle bo, o.s.v. Tänk vad man gör det svårt åt sig, när det enda man behöver göra är att överlämna det åt Honom som har så god hand om oss! Här står vi nu, två och en halv månad senare, med ett eget hus (!) norröver, jobb norröver för sommaren, praktikplats norröver till hösten och idag det bästa beskedet av alla: David har fått ett nytt jobb! I Karleby av alla ställen! :)
.
Han kommer att börja redan nästa vecka, vilket innebär att vi kommer att bo särbo några nätter i veckan fram till slutet av maj, beroende på hur mycket jobb jag har i skolan, men annars kommer vi att spendera så mycket tid som möjligt norröver. Detta innebär ju också att vår renovering kommer att framskrida betydligt snabbare än den skulle ha gjort om vi endast spenderat våra helger där fram till sommaren.
.
Där ser man - allt ordnar sig, på ett sätt som är långt bättre än man själv någon gång kunnat föreställa sig. Samma ångest var det när jag skulle börja skolan och vi skulle flytta till Vasa. Fast allt såg hopplöst ut och jag var säker på att jag skulle vara tvungen att skjuta upp studierna för att vi aldrig skulle få huset sålt, aldrig hitta nån lägenhet och gubben skulle aldrig få nåt jobb i Vasa. Ack så man bedrar sig. I rättan tid så faller alla bitar på plats! Nästa gång jag har ångest över nåt i den här stilen så får ni gärna påminna mig om att jag inte behöver lägga så mycket energi på att oroa mig.
.
I dag sände Anette och jag in vårt examensarbete, så långt vi kommit hittills, så nu blir det spännande att få vänta på kommentarer. Sen ska vi in på handledning också småningom. Det känns riktigt bra nu! I kväll ska jag unna mig att ta det rätt så lugnt. På sin höjd en promenad, men vädret är ju inte det mest inbjudande, så jag misstänker att jag kommer att hänga i soffan största delen av kvällen. Skönt med lite såna kvällar också mellan varven. :)

4.4.11

Godmorgon alla vänner!
Jag har sovit en rätt så orolig natt, vaknade flera gånger av gubbens klocka som ringde, både nån gång mitt i natten och sen mot morgonsidan. Så när jag skulle stiga upp i morse tror jag nog att jag slog rekord i antalet snoozningar. :) Är det andra än jag som kan ligga med telefonen i handen och bara trycka på snooze för att sedan fortsätta drömmen där den slutade? Det är inte alltid det lyckas, men i morse lyckades det rätt så bra flera gånger.
.
I dag ska jag till Anettes så vi får tillsammans gå igenom det vi skrivit, för att sedan skicka in arbetet till vår handledare. Ska bli kul att träffa Anette igen, vi ses så sällan då hon är mammaledig för tillfället. Sen har hon ju såå söta pojkar också som man får träffa som en extra bonus. :)
.
Men först ska jag fixa ihop nåt ätbart av kylskåpslampan. Borde verkligen komma mig i väg till butiken och storhandla, nu börjar det bli så tomt i kylskåpet som det bara kan bli. Studiestödet borde ju förhoppningsvis ha dykt upp på kontot i dag, så nån gurkbit eller nåt i den stilen ska det väl räcka till. Men allra först måste jag packa upp våra väskor från helgen. Jag brukar göra det genast vi kommer hem för att slippa det tråkiga, men i går hade jag lite att fixa på EA och det tog sin tid så uppackandet fick lämna tills i dag. Antagligen får jag starta någon omgång i tvättmaskinen också. Hoppas att ni har trevligare saker för er så här på måndag förmiddag!

Hemma i Vasa

Vi startade rätt så tidigt tillbaka till Vasa och det var skönt att köra när det inte hunnit bli allt för mörkt. Har suttit en stund och jobbat med EA. Vi har varit riktigt duktiga den senaste tiden och trots att vi låg efter rätt så långt för bara nån vecka sedan så har vi tagit igen det mesta och nu är det nästan så vi är i kapp vår tidtabell. Vi ska träffas inkommande vecka och justera det sista på det vi skrivit hittills. Sedan ska vi skicka in det till vår handledande lärare och hoppas på att få lite kommentarer av henne så vi vet hur vi ska fortsätta. Sen börjar snart det "riktiga" arbetet, då vi ska intervjua och samla material för att sedan sammanställa och förhoppningsvis komma fram till något resultat.
.
Nu väntar mig en rätt så lugn vecka. Jag är ledig måndag till torsdag och ska försöka jobba på flitigt med EA. Sedan borde jag kanske börja fundera på om det finns saker som vi har framme som jag kan börja packa ner för vår flytt, även om det nog är flera veckor ännu tills vi flyttar. Jag kommer att ha flera tenter och säkert mycket jobb med EA också under de kommande månaderna, så jag skulle helst se att mina saker skulle flytta av sig själva och att huset skulle städa sig självt också. :)
.
En annan rolig sak är att det nu bara är tre veckor kvar tills Kiras beräknade valpning! Hennes mage har växt med en väldig fart den senaste veckan, så nu är vi nog alldeles säkra på att det är nåt på gång där inne. Det ska bli spännande att se vad det blir av det hela! Nu - godnatt!

Sköna söndag!

Härligt med söndagar då man med gott samvete kan ta det lugnt och bara njuta av livet! Jag hade egentligen tänkt börja dagen med en lenkki, men låg vaken i morse mellan fem och sex ungefär och hörde hur vinden rev i knutarna så jag beslöt mig för att ta en lite längre sovmorgon i stället. När jag sen steg upp såg jag att det dessutom regnade så någon vidare löptur hade det nog inte blivit även om jag skulle ha masat mig upp tidigare.
.
Dagen inleddes så med Gudstjänst och efter det så tog vi med Hassi o Mia på en första rundtur i vårt hus. Där smiddes planer för kommande varma sommarkvällar och jag kan inte sluta tänka på vilken lycka det ändå är att jag inte behöver jobba i Vasa i sommar. Oj, vad jag ska njuta av livet! :)
.
Hemkomna till Kållby igen åt vi pappas goda kålgryta och sedan dess har vi vilat på maten. Moa som var på väg hem från Ruka ringde oss och tyckte att vi skulle stiga upp. Inte kan man ju ligga och sova på dan! Så vi får väl så lov att ta oss i kragen och stiga upp då. Undrar vad kvällen för med sig?
.
Hoppas ni också kunnat njuta av er helg och hunnit vila upp er i dag föra att orka med den kommande veckan!
.

Dagens resultat

Jag vaknade strax efter klockan sju i morse, alldeles för upprymd för att kunna sova längre. Jag ville ju bara till vårt hus och börja på! Gubben trodde nog att jag blivit galen när jag drog upp honom ur sängen, men kom snällt med ändå. Vi tog först en sväng via huset för att kolla läget lite, de förra ägarna var och städade undan det sista i går. Sen skrev vi upp en "preliminär" lista på vad vi behöver för material och for till en byggaffär för att fråga offert. När det var avklarat köpte vi lite (och svindyr) målarfärg, lite penslar, täckpapper och tejp och körde tillbaka till Lepplax för att börja på. Lotta, Stefan och lille Wilmer kom på en första titt och då fick de bl.a. se ett väldigt träinspirerat spisrum, nämligen detta:
.
.
.
Inte det vackraste som ni ser. Men med motivationen på topp och gott humör så högg vi tag i varsin pensel, min käre vän och jag och började på. Efter någon minut såg det ut så här:
.
.
Efter att grundfärgen torkat satte vi igång med att stryka på första lagret med ytfärg, kan ni gissa vilken av följande väggar som hunnit bli målad?
.
.
Sen var det bara det trevligaste kvar... taket! Lyckligtvis är det inte så högt till tak i källaren, där ju vårt spisrum finns. Gubben offrade sin stackars nacke och målade det mesta medan jag hejade på.
.
.
Vilken skillnad! Jag noterade genast hur det såg ut som att det blev högre till tak när det blev vitt. Gubben hakade ju genast på och konstaterade att om det blir högre än så här så når han inte upp... :) Efter lite kämpande så var slutligen hela taket målat. Skönt!
.
.
Dagens resultat! Om ni funderar på den beigeaktiga tegelväggen så skall den också målas, men för att inte bli ruinerade så ska vi köpa färg från Byggmax under veckan som kommer, det vi köpte i dag var så dyrt att vi snabbt spränger vår budget om vi fortsätter med samma färg. Än så länge känns det riktigt roligt och vi fick en bra start. Bara att fortsätta med nya krafter nästa helg! Då ska taket målas ett varv till och väggarna och fönsterkarmarna får ett till lager med ytfärg. Sen ska det in en ny golvmatta också, men det blir samtidigt som vi lägger på övervåningen.
.
Resten av kvällen spenderades med tre av mina underbara syskonbarn. Jag fick äntligen träffa Teah igen, det var så länge sedan sist. Hon var lite krasslig dock, så hon var inte så länge här. Kevin och Pontus var också hit en sväng och jag hann få de sötisarna att fastna på kort. Här får ni se dem:
.
.
Söta Kevin med nallen och lite choklad kring munnen.
.
.
Och en underbart skön Pontus med ett leende som smälter mosters hjärta!
.
Hoppas ni inte fick en överdos av bilder, jag vet att jag inte är så flitig med bilder här i bloggen, men jag ska försöka bättra mig, jag lovar! :) Hoppas ni har haft en skön lördag och att ni får en fin avslutning på helgen också!

April, april!

Har ni blivit lurade idag? Jag tror åtminstone att jag inte blivit det, men man går ju inte säker. :)
.
I dag är det ju dagen D, vi får vårt hus! För tillfället sitter jag i Kållby hos mina föräldrar för David är på en arbetsintervju! Nu får ni nåt att hålla tummarna för igen. Jag borde antagligen skriva en massa vettigt här, men mitt huvud är bara fullt med tankar om huset, så tyvärr, det blir ett kort och ointressant inlägg. Ni vet ju att jag lever än så länge i alla fall! :)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort