Vasabo

har nu officiellt flyttat till Vasa, igår var det städningsdag vid vårt gamla hus, så jag "skolkade" från skolan och tur var det för jag hade aldrig i livet hunnit om jag varit i skolan till fyra.
Vi blev klara så sent så vi sov över vid mina parents, för att gubben skulle få lite längre natt.
Men men men.. när vi var via vårt hus i morse,( David skulle hämta den andra bilen och jag skulle läsa av diverse elmätare, vattenmätare och sånt )så hände en mindre trevlig sak..
Jag skulle backa ut från gården när jag hörde ett väldigt skramlande. Stannade direkt och hoppade ur bien, gick runt den och kollade och tänkte få chocken..
Avgasröret hade gått av så det var nästan helt löst, så när jag backade så hade det tryckts upp mot bakre kofångaren så den var alldeles vind och sned.
Skulle ringa gubben men hans telefon var (som alltid!!!) urladdad, så jag ringde först farsan och sedan min bror.
Jag fick hjälp av en hjälpsam granne så han fick lös hela avgasröret så att jag kunde parkera bilen på uppfarten och sedan fick jag låna min brors bil till Vasa.
Nu innebär det förstås att jag är tvungen att köra till Kållby ännu ett varv idag, hade först tänkt att gubben skulle ta bussen till vasa på eftermiddagen, men nu är ju vår bil där och brorsans här, ingen vidare lyckad kombination alltså...

Känns riktigt typiskt... :-( skulle väl ha gått för lätt annars...

Nåja... Vår lägenhet är i allafall hur bra som helst, ännu är allt upp och ner, vi bor i lådor ännu till största del, men jag måste faktist säga att jag trivts jättebra det lilla vi nu hunnit tillbringa där. Lite varmt mot vad jag är van vid, men småningom får man väl inställt temperaturen till någotsånär normala grader.
Känner mig redan mera "hemma" än jag nånsingjort i vårt hus, så hur det ska bli när allt är klart, uppackat och upprett kan jag ju bara föreställa mig.

Nog skrivet, sitter på lunch i skolans matsal, vi har inte fått nåt nät ännu, så jag är lite "handikappad".. :-)
Men det borde vara fixat i morgon om leverantörerna håller vad dom lovar!

Ha det gott, vi hörs!

Kaos Kaos Kaos...

lever i flyttlådor för tillfället, har det mesta packat i bilen och på släpvagnen, vi hade tänkt åka ett varv till Vasa redan i kväll, men det blev för sent innan vi hade fått allt i bilen så nu blir det inget åka av förrän i morgon, men då flyttar vi ju alla saker.

Så i natt är min sista natt som Kållbybo, åtminstone på länge!
Nu har jag egentligen inte tid att sitta här, borde ta den sista ruschen med nedpackningen, men det är inte mycket mera än kläderna och lite "krimskrams" kvar.

Sen blir det kanske glesare mellan blogginläggen ett tag innan vi får vår anslutning i lägenheten iskick! Ska försöka uppdatera från skolan när jag hinner! Jag lovar!

Ha det så bra, nästa gång jag skriver är jag troligtvis Vasabo!! Vad månne det ska bli av det hela... ? :-)

I skolans datasal

sitter jag och försöker fördriva tiden lite.
Vi har egentligen ett grupparbete att jobba på , men jag har gått igenom alla mina papper så långt som jag borde idag och dom andra har åkt hem. Själv har jag "utvecklingssamtal" med min kontaktlärare kvart över tre, annars skulle jag ha slängt mig i bilen och kört hem för länge sedan. Men nu får jag snällt sitta här och vänta åtminstone trekvart.

Har lite kul på samma gång när man sitter och tjuvlyssnar på några andra som sitter och jobbar med något grupparbete, otroligt vilka dialekter! :-) Man får försöka hålla sig så att man inte sitter och småler för sig själv när man hör på dem, toche, hitche, oåp... ja ni ser ju själva hur det låter.. ;-)

Som jag skrev i det tidigare inlägget så har vi ju beslutat att kissen inte får flytta med, jag vet inte hur jag ska kunna lämna bort honom, varken till någon som vill ha honom eller till någon som vill avliva honom. Det är ju min lilla bebiskissemiss!!
Men på samma gång så förstår jag ju att man inte kan börja ha honom instängd i lägenheten, han är ju van att få vara ute fritt, är bara inne för att äta, sova, busa med hunden och gosa med matte. Så om någon djurvänlig själ känner att de vill förbarma sig över våran lilla söta Valfrid så hör av er fortast möjligt!
Han är rumsren, går på låda om det finns, men uträttar helst sina behov utomhus. Gillar att gosa, kommer upp i famnen och stryker sig mot en, bökar med huvudet och vill bli kliad mellan öronen, en alldeles underbar myskisse! Inte har vi lagt märke till något revirmärkande heller även om han inte är kastrerad.

Gubben har varit ledig från jobbet idag, han börjar få lite panik över att han inte skall hinna få klart allt fixas och donas med huset före den sista denna månad. Allra helst innan lördan, så vi bara skulle ha att flytta och sedan få lämna över huset åt de nya ägarna.

En halv timme kvar... hur skall man få tiden att gå???

I dag hade vi den där presentationen som jag nämnde om, gick väl helt ok, även om vi hade lite svårt att hålla oss inom tidsramarna.. ;-) 

Undrar när jag ska hinna börja promenera? Hade en bra start, men förra veckan hann jag inte ens tänka tanken på att sticka näsan utanför dörren, och tyvärr ser den här veckan likadan ut, men sen när vi flyttat till Vasa, då kommer jag naturligtvis att ha all tid i världen, eller? :-)

Fick veta att vi ska på studiebesök om två veckor hit till centralsjukhuset, vi ska ha en kurs i aseptik, och då ska vi få se lite praktiska exempel på hur man jobbar aseptiskt och sånt, ska bli intressant att få se lite annat än skolans väggar!

Har inte ännu hört något om hur det blir med praktikplatsen, det tar väl ett par dagar innan allt ordnat sig, praktikkoordinatorn har ju inte bara en klass att hitta praktikplatser åt!  

Borde även ta mig i kragen och ta mig till skolans bibliotek för att fixa ett lånekort och för att kopiera några artiklar som vi behöver till vårdvetenskapen. Känner bara att jag inte orkar just nu, jag hoppas att det är pendlandet och flyttstressen som gör att jag inte har någon riktig ork med skolarbetet just nu, för jag har verkligen tänkt satsa på skolan, och det blir ju tungt om man ska bli trött redan! ;-)

Nu har jag än en gång fyllt en sida med oväsentligheter, men ni får hålla till godo.

Ha det gott!! 

Smarta jag

sitter vid datorn i stället för att städa och packa som jag absolut borde göra, för att inte tala om att jag borde förbereda presentationen som jag skall ha i morgon.

I dag var vi och undertecknade köpebreven på huset, så nu är det bara att tömma kåken och ta farväl. Antar att vårt hus misstycker över försäljningen eftersom när vi kom hem hade dörrhandtaget till köksdörren gått sönder så vi fick helt enkelt inte upp dörren! Vi fick ta till värsta inbrottstjuvsmetoden och lirka upp låset med en lång järnsticka, och nu måste vi byta hela den där "låsdelen" för det var nog nån liten grej som gått sönder.
Just typiskt att nåt sånt ska hända nu när man inte skulle ha tid med nåt extra krångel.

Hela huset ser ut som värsta bombnedslaget! Lådor överallt, fullt med skräp som man dragit ur alla skåp och lådor. Jag hade tänkt att jag skulle ha en organiserad röjning och packning men sånt är inte gubbens melodi. Nej, han river ut allt han hittar i skåpen och slänger det i en stor hög på golvet, sedan orkar han inte mera så då lämnar allt på golvet, gissa om det ger mig motivation att ta vid??? Inte direkt kan jag meddela.

Var och fixade vårt elavtal till Vasa elektriska idag, jag som absolut INTE gillar att springa såna där "formella" ärenden, men jag är väl så illa tvungen när det är jag som befinner mig i Vasa på dagarna. Nu är det tre dagar kvar att pendla, nog ska jag väl orka med det, jag borde bara lägga av med den fula ovanan att starta senare och senare varje morgon.
Jag tycker inte om att köra för fort, men inte heller att komma för sent, så för att undvika båda borde jag starta så i tid att jag vet att jag hinner även om jag måste stanna vid diverse vägarbeten och annat trevligt. För att inte tala om alla dessa skördetröskor och traktorer som rör sig på vägarna nu i skördetider.. Åuuu jeee... Men inget ont sagt om bönder, deras jobb behövs!

Fick skriva upp våra önskemål om praktikplats i dag, hoppas jag slipper dit jag önskade, skulle vara på lagom avstånd från våran lägenhet!

Två veckor och två dagar tills vårt flygplan söderut lyfter! Hoppas att vi fått allt i ordning tills dess, men inte kan det ju ta så värst många veckor att fixa lite i en lägenhet. Dessutom så är det mesta i lägenheten fixat när vi flyttar dit. Ägaren skulle måla alla väggar i sovrummet och de väggar i vardagsrummet som inte skulle ha tapet. Det enda vi behövde göra var att välja färger från en färgkarta, och sedan (på hans bekostnad) hämta valfri (!) tapet till fondväggen och sätta upp den.
Sen skulle vi se vilken typ av köksluckor vi kan tänka oss så fixas det sen, det är ju inte så mycket jobb, borde ju bara vara att skruva ner dom gamla och upp dom nya.. :-) Så vi slapp nog enkelt undan med renoverandet. Känner mig rätt så nöjd så här långt, bara inte dagarna skulle rusa iväg nu, jag tyckar att jag inte hinner med allt jag borde innan flytten, men om man tillbringade lite mindre tid framför datorn så kanske... ;-)

Undrar om vår katt har på känn att han inte ska få flytta med oss? Tidigare när jag satt här så hörde jag hur det prasslade i en låda och där satt han i en liten tom pafflåda, precis lagom stor för att rymma en kissemisse. Han var så söt att jag bara måste fota, så när jag orkar sätta in korten på datorn kanske jag kan bjuda på en bild.

Nu borde jag kolla lite på min presentation, har lite att fixa innan den är klar.

Måste till sist bara kommentera de senaste dagarnas händelser.
I går hittades en av Novias studeranden drunknad, han hade varit försvunnen i nästan två veckor. Och idag hade vi ännu en dödsskjutning i en skola inte alltför långt från Vasa, det sista jag läste på nätet var att dödsoffrens antal var uppe i elva stycken, gärningsmannen medräknad. Vart är världen på väg? Det enda man läser om är våld, mord, krig, död... Hur kan människan vara så ond? Var finns omtanken, kärleken till nästan?
Låt oss komma ihåg alla anhöriga till de drabbade, de har en lång tung tid framför sig.

Sköt om er allesamman, var rädda om varandra!!

Äntligen en lägenhet

I dag skrev vi hyreskontrakt på den lägenhet i centrum som vi var och tittade på allra först. Ägaren gick med på att renovera upp både sovummet och köket, vardagsrummets väggar var nästan färdiga så vi fick välja färg och sen skall vi och välja en tapet till fondväggen någon dag här.
Mitt minne av lägenheten var att den var ganska "sunkig" och ofräsch, men nu när vi var dit igen och "uppdaterade" läget så var den nog i betydligt bättre skick än jag mindes, så med lite färg här och där och nya köksluckor så blir den nog alldeles bra. Fönsterkarmarna hörde till fastighetsbolaget så de fick vi inte ändra på, så jag får försöka leva med mörka fönsterkarmar, men lite får man väl pruta på sina krav.

Känns skönt att ha allt fixat så här långt, blir troligtvis flytt på lördag, så nu borde man sätta på ett kol med resten av packandet. Sedan borde man ju städa lite grundligare efter sig också så inte dom nya ägarna svänger i dörren när dom skall flytta in. I morgon skall vi och skriva under köpebrevet.

Bara 4 dagars pendlande för min del kvar, om man bortser från lördagens flytt, ska bli skönt att slippa körandet, även om jag inte tycker att det är så värst roligt att gubben ska köra istället. Men det är ju bara för en tid tills han fixat ett annat jobb åt sig. Och morgontrött som han är så tror jag inte att han stiger upp klockan fem många veckor i rad.. ;-)

Nu borde jag söka mig mot duschen och sedan i säng, i morgon har jag bara 3 lektioner på förmiddagen, lyxigt värre, va? :-) Sen ska jag och fixa vår elanslutning till Vasa elektr... nånting, och sedan hem i flygande fläng..

Nu tar nog tröttheten mig, har varit två vändor till Vasa idag, så min bak säger att den suttit nog för stunden!

Ha det gott, och tack alla ni som orkat hålla tummarna för oss med huset, lägenheten o allt sånt! :-)


Packning pågår!!

Har inte riktigt tid med något bloggande just nu, vi packar för fulla muggar.
Har rensat ur vårt klädskåp och gissa om man har mycket onödiga kläder, gamla trasiga paltor som fick åka direkt till soptippen.
Sen lite annat som "krympt i skåpet" så försöker bjuda ut det åt de som kan tänkas vilja ha lite arvegods.
Skulle ha behövt rensa ur vårt klädskåp för länge sedan, men det är nackdelen med att ha för mycket rum i skåpen. Man har rum för så mycket skräp också.

Har varit och tittat på lägenheten i Melmo. Den var helt ok, men lite mindre än jag trodde från början. Speciellt "stugköket" där man ska ha rum för både matbord och soffa och sånt. Gubben var inte helt övertygad över området heller så i dag har han ringt på två lägenheter som finns i centrum. Skall på visning på tisdag så får vi se vartåt det lutar sedan. Dom två han ringde på idag hade ingen egen bastu i lägenheten, vilket vi ju förstås tycker att är ett minus, men om dom är helt ok annars så ska man väl överleva trots det också.
Har funderat lite mera på den vi var och tittade på först också. Vi var i kontakt med ägaren i går och han skulle ringa på måndag om han inte fått nåt köpeanbud innan dess. Vi har tänkt fråga om det finns möjlighet att fixa upp lite där, åtminstone sovrummet och helst också köket. I såfall kan jag nog tänka mig att bo där, läget var ju alldeles utmärkt och balkongen var super.
Lite väl långt från skolan, men det går väl bussar ska vi hoppas, annars är ju en 5 kilometers promenad lagom uppfriskande.. ;-)

Just nu känner jag mig alldeles slut, har sovit sämre de här senaste nätterna, tror själv att det är det här med lägenhetssökandet och "flyttstressen" som gör mig ur balans. Idag när vi var och äta pizza (en "bantares" bekännelser) så var jag från början genomtrött och nästan gråtfärdig bara för att vi dividerat och funderat så många gånger fram och tillbaka om lägenheterna hela dagen. Så när pizzabagaren gjorde en dundermiss och satte vitlök på MIN pizza istället för gubbens så var det helt enkelt droppen som fick bägaren att rinna över. Väluppfostrad(?) som jag är sa jag inget och lyckades hålla masken när vi fick pizzorna till bordet. Sen hade jag gubben att plocka bort det han kunde se av vitlöken och jag kände hur tårarna började rinna. Där sitter man i hörnet (lyckligtvis) och GRÅTER över lite vitlök. Nåja gråta är väl ganske lite överdrivet men tårarna rann (lyckligtvis tyst) nedför mina kinder. Gubben fattade att jag fått spunk och som tur började vi skratta åt eländet. Så om nån såg att jag satt och torkade tårar i servetten så trodde dom förhoppningsvis att det var för att jag skrattat så tårarna runnit. Konstaterade att det inte är lätt att vara kvinna alla gånger, försökte skylla det på PMS, men jag antar att jag är lite rubbad! :-)

Har varit och hälsat på ljuvliga Kevin idag också! Han fick komma hem i går så jag måste ju naturligtvis och kika lite närmare på underverket. Fick t.o.m. hålla honom en stund, så nu är jag totally in löööv!! <3

Trodde jag hade mycket mer att blogga om men nu verkar det vara stopp, kanske kommer mer senare om jag kommer på allt jag glömt nu.

Ha det så gott, och undvik mig som närmaste dagarna, jag är nämligen en vandrande vitlöksbomb för tillfället! :-)


Trött

som vanligt efter jobbet, blev en tio timmars dag idag, så inte vet jag hur jag ska orka packa, men det är väl bara att börja på.
De ringde från pikipruukki i dag och sa att de reserverat en av lägenheterna som vi anmält intresse för, tyvärr den större (och dyrare), den andra som vi hellre velat ha hade redan farit.
Blir eventuellt en inspektion på fredag, vi har till måndag på oss att bestämma oss för om vi tar den eller inte.
Man kan väl alltid pröva, om man sen tycker att det blir för dyrt i längden kan man ju alltid söka efter något billigare.
Den här lägenheten var från år 2000, så förhoppningsvis är den inte helt utnött.

Nu kommer gubben med mat, lyx va? :-)

Fuktgranskning, bostadsansökan och Kevin

I dag hade vi fuktgranskning, den visade att allt var ok. Skönt!
Nästa tisdag ska vi skriva under köpebreven och så ska vi ju så småningom vara utflyttade.
Det hela skulle bli betydligt enklare om man bara hade någonstans att flytta... :-)

Var och lämnade in vår bostadsansökan till pikipruukki idag, så jag hoppas att vi får nån av de två lägenheterna vi speciellt anmälde intresse för. Ni får en ny sak att hålla tummarna för, ni börjar väl ha träningsvärk i era tummar vid det här laget kan jag tro! :-)

I kväll har jag också varit en sväng till BB och hälsat på min underbara systerson Kevin. Jag måste benämna honom systerson så att jag får sätta ordet MIN före... ;-) Han var alldeles alldeles underbar, sötaste ungen i världen. (Snart sinar superlativen ;-) ). Syrran var nog lite trött och skakig ännu, men nog ska hon väl reda sig vad tiden lider.

Nu måste jag söka mig i duschen och sedan i säng, jag ska i jobb i morgon. Jag hade nästan tänkt "skolka" från jobbet för att jag har så mycket att göra här hemma med packande och röjande och sånt, men när jag fick höra att en av mina jobbarkompisar var sjuk hade jag inte hjärta att stanna hemma. De andra får det nog jobbigt ändå även om jag kommer och hjälper till.

Så... klockan ringer 04.40 i morgon, avundsjuk någon?

Godnatt!

Ps. Min enda lediga dag nästa vecka har ju förstås blivit fylld med lektioner, gissa hur surt det känns?! Ds.

Tjohhoo!!!

I dag har jag blivit moster för första gången i mitt liv!
Min syster Sara och hennes man Jimmy fick i morse sin lilla son Kevin.
Härligt söt grabb, runt 3700 g o 51 cm, med runda goa kinder som man bara vill pussa på!
Hon blev förlöst med kejsarsnitt pga att han var i sätesläge.
Har bara sett honom på foto ännu men jag är upp över öronen förälskad i min mysiga systerson!
Jag och min andra syster var alldeles upp i varv på jobbet, först var man nervös hela morgonen och sedan när man fick beskedet att allt gått bra så var man så glad att man ville ta hela världen i famn.

Senare efter jobbet var vi in till stan för att köpa en blombukett åt de nyblivna föräldrarna och så skulle vi ha en present till vår pappa som fyllde 48 idag. Inte illa att bli morfar för första gången på sin födelsedag! ;-)

Vi var genomtrötta båda två efter alla känslor man burit hela dagen så när vi kom in i möbelaffären (vi köpte en kontorstol åt farsgubben) så började vi stå och dra dåliga skämt om hur man skulle pruta på priserna. Stod och skrattade gott åt våra dåliga skämt vid kassan när vi väntade på att bli betjänade.
Kassabiträdet betjänade ett par andra kunder och när hon skulle svänga sig om för att gå åt andra hållet så snubblade hon på något som låg på golvet och var fem före att ramla.
VAD tror ni vi gör om inte får en alldeles hysterisk skrattattack så vi får kuta i väg mellan hyllorna och gömma oss. Där satt/stod vi och skrattade så att tårarna sprutade. Just schysst att skratta åt andras olycka! Efter många om och men när vi äntligen fått samlat oss någorlunda och torkat alla tårar så sökte vi oss mot kassan igen, som tur var det ett annat kassabiträde nu, annars hade vi väl fått en skrattattack till bara för att vi skämdes så.

Så nu har det blivit kalas för tredje kvällen i rad, inte direkt vad jag kallar att äta hälsosamt...

Har hittat flera lägenheter som ser riktigt fina ut så i morgon när jag är i Vasa ska jag ta och ringa på två som låg lite närmre skolan i vad som såg ut att vara ett riktigt trevligt område.
Kanske bättre för börsen att bo lite längre från centrum, inte för enkelt att gå och shoppa eller ut och äta.

Nu är kvällen sen och i morgon har vi fuktgranskning, hoppas att det går vägen! :-)

Godnatt!

Söndag

I dag var dagen då jag skulle ta min låååånga promenad för att få veckans motions"kvot" fylld.Verkar inte så lovande, är bortbjudna på mat nu och sedan är det kalas som gäller i kväll, vår fadderson har fyllt fyra och firar tillsammans med sin kusin som snart fyller fem. Så där har man kvällsprogram så det räcker. Kanske jag hinner ta en tur sedan vi kommit hem, man kan ju alltid hoppas.

I morgon borde vi fortsätta med röjningen, och sedan ha det att se liite ordnat ut i allafall eftersom vi har fuktgranskning på tisdagsmorgonen.  Sedan efter det är det väl bara att packa, packa och packa, samt slänga, slänga, slänga.
Jag hoppas att jag faktist kommer mig för att slänga så mycket saker som jag borde, jag kommer aldrig i livet att få rum med alla våra grejor i en tvåa eller ens en trea.

Som tur var det några som var intresserade av vårt matsalsbord, så där slipper man ju det enkelt, om någon ville förbarma sig över våra soffor, en bokhylla och lite andra möbler då också så vore ju saken ur världen.

Nu hinner jag inte med nåt längre inlägg, som sagt, full rulle hela dagen. Nu ska jag och träffa min goa Moa och hennes föräldrar!

Lägesrapport

Lägesrapport: Kaos.


Har hunnit till stan och handla, gjort korta visiter hos båda mina systrar och hittat en lägenhet som jag bara måste slippa och se på, typiskt att det är en lördag i dag så man inte kan kontakta fastighetsförmedlingen.

Gubben har börjat riva saker och ting ur alla skåp så nu har jag inget annat val än att röja upp efter honom.

Glömde skriva igår att vi var fem före att krocka med en älg på vägen till Vasa, som tur svängde den i dikesrenen annars hade vi haft en stor tjur i famnen. Vi har krockat en gång med en älg så jag tycker att vår kvot är fylld.

Bifogar en bild av min söta häst, som tyvärr lider av fång så få se hur länge det går innan vi måste låta henne slippa plågas, hon är så mysig så det skär i hjärtat när man tänker på att hon inte ska få finnas mera. Vi har haft henne sedan hon var tre år och nu är hon 17. Puss på dig min vackra Pina!!

Beautyful, beautyful horse!!

Lägenhetsvisning och semesterbokning

Fredag.
I jobb från klockan 6.
Efter jobbet - resa till Vasa, ärende: Visning av eventuell hyreslägenhet:
Lägesrapport:
Helt ok lägenhet, bra läge, bra planlösning, stoooor balkong mot söder, egen bastu, biltak, cykelförvaring inne i huset ... allt detta på pluskontot.

på minussidan:
Inget vidare snyggt kök, mörka fönsterkarmar, slitna tapeter i sovrummet, samt visning för eventuella köpare nu på söndag. Om de får sålt den så hyr de förstås inte ut den, men vi ska hoppas att det är meningen att vi ska ha den här lägenheten, med lite puts och målarfärg tror jag att det blir ett riktigt mysigt ställe, lägg till lite nya möbler så ja.. kan knappast bli bättre.. ;-)

Kom hem sent om sider, har suttit en stund på datorn och så vips - har man bokat en resa om fyra veckor. Blir Playa de Amadores på Gran Canaria. Hade helst gjort ännu en greklandstripp, men urvalet var som sagt inte det bästa med så här kort varsel, och dessutom var det direktflyg från Vasa så det var nog det som avgjorde. Lutade lite mot en Egypten resa innan, men på den resan gick flyget från Helsingfors och hotellet hade betydligt sämre standard. Nu blev det Dunas Amadores hotellet, ni kan kolla på tjäreborgs hemsida om ni är intresserade.. ;-)
Åtminstone kommer det att duga åt mig.

Nåja, nu ska jag hem ( sitter vid mina föräldrars ) och betala min resa, annars blir det ju inget åka av.

Ha det så gott, och låt oss hoppas att vi får den där lägenheten!


I all korthet

Jag har inga direkta nyheter att komma med så det blir en kort blogg i dag.

Har påbörjat stickandet så mitt finger nästan sagt upp kontraktet, inte så lätt då det är en stund sedan man stickade sist. Lägg till en beskrivning på norska så ser ni själva hur enkelt det är.. ;-)

Har kollat på nätet på lite olika lägenheter, men inte hittat nån direkt fallit mig i smaken ännu.
Dock är gubben in på samma linje som jag ang. möblerna, så det låter ju lovande! ;-)

Har även kollat lite på resor och hittat flera alternativ, skönast skulle det vara att åka direktflyg från Vasa eller något flygfält i "närheten", lite jobbigt att köra ner till Hesa, man skall ju upp sedan också.

Skulle jag vara riktigt smart så skulle jag börja urrensningen av alla garderober och skåp, istället för att spara det till sista minuten, men det vore ju inte likt mig, så vem vet, det kan vara farligt för hälsan att ändra sig åt det bättre helt plötsligt.

Nu ska jag sätta mig i soffan en stund och sticka, men jag har en känsla av att John Blund kommar att ta överhanden ganska snart, har inte blivit så mycket sömn dom senaste nätterna. "Ovan" som  man är att jobba och stiga upp klockan 5.

Som sagt, inga nyheter att komma med i det här skedet, men ni får hålla till godo.

Ska se om jag hittar nån liten bild att bjussa på som avslutning!

Ha det gott!!!

Fick bli ännu en bild från Ohtakari, orkade inte söka så länge! :-)

Äntligen!

Flera äntligen.

Det första - och största.. :-)
Vi har fått ett anbud på vårt hus som vi har godtagit!!! Inga papper är skrivna ännu så kåken är ju inte såld, men så nära man kan komma. Blir väl ännu en fuktgranskning och sånt innan pappren skrivs, men vi ska vara ute den 30 september. Rätt så snart med andra ord! ;-)
Vi ska och se på en lägenhet till Vasa nu på fredan, en tvåa på 57 kvadrat. ( Alltså totalt ca 8 kvm större än vårt nuvarande vardagsrum ;-) )
Jag hoppas att jag får maken att förstå att vi behöver en ordentlig uppdatering på möbelfronten, skulle vara så roligt med nya saker i ett "nytt" hem.
Dessutom var våra köpare glada över om de får lämna med lite möbler, inte så lätt och billigt att börja inreda och möblera ett hus i den här storleksklassen. 


Äntligen fungerar den här sidan så det går att uppdatera bloggen ordentligt.

Äntligen har jag varit med min syster och köpt garn och stickor, så nu ska jag sticka baby kläder.
Dessa ska jag sticka:Sött eller hur!? :-)

Äntligen fick vi bakat allt bröd, blev totalt 18 plåtar med bröd, så nu har jag frysen full. Man kände sig riktigt duktig ( men trött) efteråt. Supergott bröd blev det också, sitter och tuggar som bäst. Har hört att det är väldigt hygieniskt att äta vid datorn, hmmm...?
Blir nog en brödbit till nu, har just kommit hem från jobbet och är dööhungrig, men har inte tid att laga mat, jag vill ju bara börja sticka! :-)

Ha det så bra allihop, tack för alla tummar som har hållits! ;-)

Ps. Det blir kanske en resa i allafall, har så lite timmar i skolan så om  man planerar in den bra så missar jag inget där.
Var och kikade lite på nätet i går, så vi får se hur det blir! :-) Ds.


dähä sido har skovi på nyytt!!

ja har tusen sak ti skriv, åtminstoni nästan, men dähä sida har fullständit skovi så vi får pro pånyytt naader gang!

Vårdvetenskap och husförsäljning

Idag hade jag mina första riktiga lektioner i skolan. Vårdvetenskap stod på schemat för hela dagen, från tio till fyra.
Fick verkligen skriva så pennan glödde, men så här långt verkar det vara intressant.
Vi fick lära oss om hur man inom vårdvetenskapen ser på människan.
I morgon har vi lektion i interaktion och grupparbete, låter inte så vidare roligt, men man vet ju aldrig. Sen borde vi också ha en introduktionslektion i vårdens grunder, och det låter ju intressant.

Slutar redan klockan två i morgon och efter att jag kommit hem så är det brödbakande som gäller. Min syster yster som snart blir mamma ska komma hit och så skall vi båda fylla våra frysar med hembakat bröd. Hon för att hon säkert inte har lika mycket tid att baka efter att hon fått barn och jag för att spara in några slantar, man är ju ändå en fattig studerande.
Skall bli riktigt roligt, är ju bra om man får känna sig lite huslig ibland, blir inte för mycket av den feelingen här vid oss.

Jag är avundsjuk på er som alltid har frysen fullt med hembakat, huset fräscht som en vårvind och ja ni vet...
Här bakas det sällare än sällan och städningen är en enda lång pina. Jag skulle så gärna vilja ha lite mera intresse åt det husliga hållet, men tyvärr, ännu har jag inte hittat nånstans där dom säljer det.

Angående den andra delen av rubriken så kan jag berätta att vi hade vår femte visning idag, och dessa spekulanter verkar mycket intresserade, de skulle till mäklarbyrån imorgon för att fundera på vad de skulle bjuda för huset och hur vi, om vi kommer överens om köp, skulle gå till väga med pappersskrivandet sedan eftersom de inte har varken svenska eller finska som modersmål.
Inget är ju förstås klart ännu, då inga papper är skrivna, men så här långt kan man ju i allfall börja hoppas lite igen.
Håll nu tummarna allihop för att det skulle gå vägen den här gången, skulle vara så skönt att få flytta. Körandet är ju inget problem än så länge men snart kommer ju mörkret och halkan emot, och då är det inte så värst kul att pendla längre.

Nu ska jag surfa vidare i bloggvärlden, ha det riktigt skönt allesammans och som sagt - håll tummarna!

Nytt försök med lite bilderUnga, vackra, kära och nygifta!Min vackra lillasyster som jag tycker så mycket om!Lite bilder från OhtakariIdylliskt eller hur?Gänget på väg till utsiktstornet

Bröllop och utfärdsdag

Igår var ju min systers stora dag, brudparet var superstiligt, maten var jättegod och vädret visade sig från sin bästa sida.
Enda nackdelen tyckte jag var att deras kompisar var lite tröga med att ha nåt program så det kändes som om jag som speaker ibland fick hålla lite enmansshow för att dra ut lite på programmet och på så vis ge serverarna tid att hinna plocka undan efter maten och ställa till med kaffet, samt annars för att fylla ut programmet lite så att det inte bara skulle bli sång, sång och sång. Nåja, premiären på min karriär som speaker är ju över! :-) Var lite besviken på gubben, han bjöd inte rikigt till så mycket som han hade kunnat, men jag har lovat mig själv att försöka glömma det, han får bara inte följa med nästa gång! ;-) Nej, skämt åsido, han gjorde väl sitt nästbästa iallafall! :-)

Ska infoga lite bilder från festen, men som vanligt ( och jag blir så ARG på mig själv för jag glömmer JÄMT att se efter) hade jag ju kameran på FEL inställning större delen av tiden, sååååå typiskt mig! Det innebär att de flesta bilders kvalitet är allt annat än bra, men ni får hålla till godo med dessa.

Nähäpp... igen krånglar den här sidan, gör ett nytt försök i morgon bitti,

Dagens program:
Vaknade en halv elva tiden av en inbjudan via SMS. Mia o Hassi försökte lura med oss till Pedrinas och sedan till Ohtakari. Vi lät oss luras och startade mot Kokkola. Åt supergott (Spanish Fly) på Pedrinas och styrde sedan kosan norröver. Irene, Emil och lilla Amos joinade oss och några mil senare befann vi oss ute vid Ohtakari. Där var det verkligen vackert, riktigt idylliskt. Röda sommarstugor vid havet, sandstrand, stenar, vass.. alla ingredienser för att skapa en idyll. Vi gick en liten bit längs en vandringsled, var uppe i ett utsiktstorn och hade sedan picknic på stranden. 

Efter några timmar när man kände att det blev lite kallare hoppade vi i bilarna igen och körde till Esse där Emil och Irene bor. Jag blev jättetrött i bilen och satt bara och slumrade till hela tiden, nacken värkte som bara den efter att huvudet fallit framåt x antal gånger. 
Vid Emil och Irenes satt vi nån timma, pratade, läste veckotidningar och åt jättegoda smörgåsar.

När vi kom hem så kände jag att jag bara måste ta en promenad. Hade inte blivit någon motion sedan i tisdags, mest pga allt ställande inför bröllopet, så det var att byta om och ge sig ut längs vägen. Kira var glad förstås.
Jag tränar henne att gå utan koppel och för det mesta går det riktigt bra. Idag sprang hon en gång ut på vägen och naturligtvis framför en bil. Som tur körde de sakta och jag viftade åt dem så de stannade och jag fick lyfta upp hundskrället. Jag antar att hon kände av att jag var lite osäker på hur hon skulle reagera när vi mötte bilen och därför blev osäker själv, för både innan och efter gick hon hur snällt som helst vid sidan. Man behöver bara säga "här" och peka bredvid sig när hon börjar ha lite brått så väntar hon och går saktare. Vi mötte t.o.m. en annan hund på promenad och hon gick bara snällt bredvid mig.

Nåja, jag ska göra mitt bästa för att hinna uppdatera i morgon, och få in lite bilder då.
Godnatt!

Bröllop i dag

I dag är det den stora dagen för min syster yster.
I går kväll var vi och ordnade med de sista förberedelserna och i morse var jag till frissan så nu borde jag småningom vara klar för fest. Har suttit och finslipat programmet nu så förhoppningsvis ska vi klara av uppgiften som speakers, annars vore det ju illa.
Har sett över kläderna så för en gångs skull borde man klara av att komma i tid. Något av det värsta jag vet är att komma sent, men med en man som min är det mera regel än undantag att inte hinna i tid. Varje gång lovar han att det är sista gången han är sen, men minnet tycks inte räcka ens till nästa gång...
Men i dag har jag bestämt mig för att inget ska gå snett, allt ska klaffa! :-)

Håll tummarna för att det blir ett riktigt fint och roligt bröllop så lovar jag att uppdatera med lite bilder sen! :-)

Dubbelgäsp!

Godmorgon, klockan är alltså hela 7. Vart tog mina sovmornar vägen?
Idag börjar mina lektioner (som till mestadels består av info, info, info..) först klockan 13, men jag har tänkt att jag skall vara riktigt hurtig och STÄDA från morgonen, varför tänker man sånt överhuvudtaget?
Just nu känner jag att jag inte alls vill städa, men om jag sitter här och gnäller en stund kanske jag kommer igång sen.

Kvällarna denna vecka ser ut att bli fullspäckade (som vanligt). Min syster gifter ju sig på lördag så allt planerande skulle ju behöva vara klart för länge sedan. Är det ? - nej naturligtvis inte. Inte när familjen SistaMinuten är i farten.
Nåja, huvudsaken är att dom blir gifta, var i tisdags till deras nybyggda hus som är precis så färdigt att det går att flytta in, vilken lyx att få flytta in i nytt och fräscht som nygifta. De har verkligen gjort ett gott jobb, snyggt har de det!

Mitt liv har blivit ett litet uns tråkigare för tillfället, jag har bestämt mig för att det får vara slut på allt "gotte"ätande. Dels för att min börs inte kommar att klara alla extrautgifter och dels för att min kropp inte ser ut som jag skulle önska. (Vilket den iofs aldrig kommer att göra men lite ditåt vore ju redan en bit på väg). Så nu är det hurtiga promenader och knapriga morötter i stället för soffslöande och godis eller chips. Vi får se hur länge det håller i sig, men tre dagar är väl ändå inte en så dålig början... :-P.

Om jag skall hinna städa och ställa mig för skolan är det antagligen skäl att börja nu, man har ju liksom inte det där minsta huset att springa över med dammsugaren, kanske det blir en mindre lya småningom , det gäller bara att inte ge upp hoppet! :-)


Här bjuder jag på en gammal bild av mina sötnosar, det här var innan vi klippte Kira.

Ha det gott!


Onsdag

Min första dag som skulle innehålla lektioner enligt läseordning - och gissa hur min läseordningsonsdag såg ut... Blank!
Så var har jag då förslösat denna lediga onsdag om inte i jobb på min kära korvfabrik! :-)
I morgon börjar jag kl 13, slutar klockan 16, och på fredagen skulle jag bara på "inskription" så det skippar jag. Börjar inte köra till Vasa och tillbaka för att höra en timme på uppklädda gubbar som försöker överglänsa varandra i förmågan att hålla välformulerade tal, njet panemaj!
Det blir korvfabriken igen. Omväxling förnöjer heter det ju... :-)

Har inte riktigt koll på det här med läseordningar ännu, man skall kolla dom på nätet via Novias hemsida, som ju inte fungerar som den ska för tillfället så man måste via syh´s hemsida istället och sen klicka vidare, vidare, vidare och så måste man kolla dem ca en gång i kvarten för att dom kan ändra lite hur som helst, såå ja ni kanske förstår om det känns lite yrt? :-)
Men om jag kollat rätt och nästa veckas läseordning inte ändrar så kommar jag att ha hela två dagar i skolan nästa vecka, resten får jag spendera i jobb.
Har en känsla av att med den här farten så får jag inget studiestöd, de kommar antagligen att tycka att jag är för rik (stor risk ).

Undrar när jag kommer att lära känna igen de som går i min klass? ;-) Jag är totalt usel på ansikten och namn, föredrar att komma ihåg siffror i stället, vi hade en "lek" i går på eftermiddagen för att man skulle lära sig allas namn, och de fastnade för stunden, men nu har de nog farit är jag rädd..

Mera en annan gång!

Huvudvärk

Har äntligen kommit hem, har en sådär lagom huvudvärk eftersom jag ätit för dåligt idag och dessutom har så svårt att hitta en bekväm ställning när jag ska köra bil. Känns som om jag sitter och spänner nacken hela tiden.

Första dagen kändes lite yr, kan nog hända att det tar sin tid innan man riktigt är in i rutinerna, men har andra klarat det så kan jag väl inte vara så mycket sämre, lite ska det väl gå att hamra in i min arma skalle ännu. (min höga ålder till trots ;-) )

Jag kommer att gå i grupp VÅ3/08, där går alla blivande barnmorskor och en del sjukskötare. Om jag förstod det rätt så har man ungefär samma utbildningsprogram de första 2,5 åren innan man börjar med de mera inriktade studierna.

Har varit och köpt vita kläder åt mig. Ännu 50 € som flög i väg så det bara ven om det, förhoppningsvis klarar jag mig länge med dom kläderna. Kändes lite konstigt att stå och titta sig i spegeln med "vårdkläder" på. Är det faktist jag? 

När jag berättat för folk att jag ska börja studera till barnmorska så har de allra flesta sagt att jag skulle passa bra som det, att det är precis ett sådant jobb jag borde satsa på. Önskar att jag kunde vara lika säker själv, ibland känns det nog att - hjälp! vad har jag gett mig in på? Men det gäller väl att ta en dag i taget, man får se hur det artar sig. Är ju alltid bra att veta att man har flera ben att stå på ifall det visar sig att man inte valt rätt den här gången. Men så ska vi väl hoppas att det inte går. 

Nu tror jag att jag ska kolla igenom lite papper som vi fick idag så jag är förberedd för morgondagen, sen blir det nog en promenad, hunden borde i allafall inte protestera mot det! :-)

Ha de gott!


Idag börjar allvaret! (+ varning för "starka bilder" ;-) )

Som tur börjar jag först klockan 12.
Har lite ärenden att uträtta innan, måste via banken ( ska råna den förstås - hur skulle man annars ha råd att studera? ;-) ) och sen skulle jag helst vilja hinna via en affär i Vasa som säljer vita arbetskläder, de behövs till praktiken i skolan.

Resten av veckan börjar jag kvart över nio!
Fatta att det räknas som sovmorgon för mig även om jag tänker starta hemifrån ca halv åtta - kvart före åtta.

Ska bjuda på lite mindre smarriga bilder, man ska ju inte lura folk och bara visa upp den finputsade fasaden i sin blogg! ;-P

Nice - I know! ;-)

Ha det gott!!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort