Ledig igen! :)

Ledig ända sedan i onsdags på eftermiddagen och inget jobb förrän i morgon kväll kvart före nio. I onsdags på kvällen plockade jag och gubben vuxenpoäng då vi satte ett par timmar på att plocka bär i "vår" trädgård. Har ett antal vinbärsbuskar och på hela baksidan av huset lyser det blått av blåbär. Fick ihop ett par liter vinbär och så tog jag lite gamla blåbär och havtornsbär ur frysen och begav mig till Kållby i går på förmiddagen.

Njöt av vackert och varmt väder, fick tvättat bilen och kokat saft av mina bär. En snabb simtur med morsan på kvällen och dagen var fulländad. Vaknade i natt av att det stormade och åskade, första natten denna sommar som jag vaknat av nåt sånt. Andra nätter har man sett att folk har skrivit om på Facebook, men jag har inte vetat av någonting de gångerna. Jag antar att jag varit så trött och sovit alltför djupt för att vakna av lite blixtar och dunder. Lillebror o farsgubben är ute på nåt Racing äventyr så min kära mor och jag får rå om oss själva här i Kållby.

Just nu funderar jag bara vad jag ska hitta på i dag, solen skiner för tillfället, men vissa moln här i närheten ser nog ännu rätt så hotfulla ut, så jag vågar inte riktigt tro på nåt toppenväder i dag. Undrar om systeryster är hemma och vaken, har lite abstinens efter mina söta systersöner. Kanske jag vågar ringa henne om en stund, vill ju inte väcka henne om natten inte varit den bästa i sömnväg.

Hoppas ni också har det skönt. Jag har det rätt så bra för tillfället, ledig som man är, men måste nog godkänna att jobbet börjar smaka lite trä nu. Men, men... tre veckor till efter denna, det är bara att försöka hålla ut de sista skiftena nu. Femton skiften kvar, av dessa är fyra nattskiften, två kvällskiften och nio morgonskiften. Morgonskiftena är både de bästa och de värsta. De bästa för att man får ut det mesta av dagen hemma, (om man nu orkar göra nåt efter jobbet) och de värsta eftersom det är det tyngsta jobbet på mornarna då alla patienter ska tvättas, sängarna ska bäddas o.s.v. I onsdags skrek min stackars rygg efter ett av mitt livs fysiskt tyngsta pass. På de senaste veckornas lista har jag haft väldigt få kvällskiften, det är lite tråkigt, för det är skönt att i bland få sova lite längre och så får också kroppen, då framför allt ryggen, ha ett lite lugnare arbetspass.

Nåja, lönedag idag gör ju också livet lite lättare. :) Dock ska höstens resa betalas så jag har ju inga problem med att fundera ut vad jag ska göra med pengarna som rullar in. Utrullningen sker minst lika snabbt om inte snabbare. Ser dock framemot en underbart skön och avkopplande resa i höst. Bara knappa sex veckor kvar.

 


Kommentarer

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort