Man ska vara försiktig

när man önskar sig saker.
.
I morse när vi stigit upp och satt och åt morgonmål så slängde jag fram förslaget åt gubben att om han fort går ut och gör det han tänkt göra på båten i dag så städar jag i en hejdundrande fart och sedan så slänger vi oss i bilen och kör i väg på en utflykt dit vägen oss bär. Han föreslog då att vi skulle åka till hans föräldrar i Näs, men även om jag inte har något emot att åka dit så var det kanske ett lite mera exotiskt utflyktsmål jag hade haft i tankarna när jag förde fram mitt förslag.
.
Gubbens motförslag var då att vi skulle åka iväg och se på en ny gräsklippare eftersom vår gräsmatta börjar bli så fruktansvärt lång och likaledes även vår väntan på dräneringsgubben och hans grävmaskin. David kikade runt lite på nätet och hittade ett intressant objekt i Vörå som han ringde på. Vi kunde komma vid två-tiden meddelade säljaren så jag fick "narrat" gubben att hjälpa mig med städningen i flygande fläng och sedan tog vi hunden under armen, kopplade fast släpvagnen och bänkade oss i bilen.
.
Väl framkomna i Vörå ser vi att även en annan bil med släpvagn står på uppfarten och vi blev snuvade på konfekten rakt framför ögonen. Hade vi bara kommit ca 15 minuter tidigare så hade vi varit först till kvarn. Det kändes ju förstås lite snopet men vi tänkte som så att vi kan ju inte ge upp hur lätt som helst, så vi tog fram i-Phonen och bläddrade vidare i gräsklipparannonserna. Nästa intressanta objekt i "närheten" fanns i Jalasjärvi så gubben ringde nästa samtal. Denna gång bad han säljaren reservera klipparen åt oss åtminstone tills vi kommit oss dit för att se vad det var frågan om. Sen knappade vi in den nya adressen i ruttsökaren och styrde bilen längre mot sydost.
.
En och en halv timme senare var vi framme i Jalasjärvi och en stund senare på väg hemåt igen, denna gång med en åkgräsklippare på släpvagnen. Ett snabbstopp för att äta, (det började bli drygt sex timmar sen frukosten) och sedan raka vägen hem igen. Nu kör gubben runt och strålar i kapp med solen och jag är nöjd över att gräsmattan inte längre ser lika fruktansvärd ut. Dock väntar jag fortfarande på att få dränerat, slätat till hela tomten och sått nytt gräs.
.
Nåväl, en ordentlig utflykt fick vi åtminstone. Rätt så roligt hade vi också mellan varven, men i fortsättningen ska jag nog ändå vara lite försiktig med vad jag önskar mig. :)
.


Kommentarer

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort