Min sommar

Som vanligt har det blivit riktigt glest mellan blogginläggen under sommaren. Tid för skrivande har det nog funnits, men jag har bara inte kommit till skott. Vad har jag då gjort den här sommaren? Jobbat, naturligtvis, även om det för första gången på väldigt länge inte känns som att jag jobbat bort hela sommaren. Jag har jobbat 78% och jag tror att både kroppen och knoppen mått riktigt bra av den arbetstakten. Jag trivs riktigt bra på inremedicinska avdelningen, även om jag ju förstås saknar barnmorskejobbet och barnmorskekollegerna. Jag fick fortsätta på inremedicinska i höst, men bara med ett 50% vikariat de första 2,5 månaderna, vilket ska bli skönt på det viset att jag hinner sätta mera tid på hemmet, min familj och mig själv. En utmaning blir det naturligtvis vad gäller den ekonomiska sidan, men jag hoppas på lite inhopparskiften (inte minst på BB). Sen är det väl bara att välja bort den där extra lyxen som man nog egentligen klarar sig utan och fokusera på det man verkligen behöver. 
 
Vad har vi då gjort här hemma i sommar? Nå, den mesta tiden har gått åt till att färdigställa vår terass, och även om den inte är klar ännu så är den långt mera färdig än den var när sommaren kom. Locket är fastspikat/skruvat på hela baksidan, vi har fixat tak över delen som ska ha tak, spjälstaket mot grannen och nu senaste veckorna har vi jagat erbjudanden på utemöblemang och lyckades få ett stort bord med åtta stolar för nästan en tredjedel av ursprungspriset. Ibland har man tur. :) Nu hoppas vi på en riktig indiansommar så vi kan bjuda släkt och vänner över på terassmys. Nästa vecka har vi tänkt ordna ett försenat trettioårskalas för gubben, som ju fyllde år redan i mars, vi hoppas på vackert väder tills dess.
 
Resor då? För tredje året i rad var vi på LBKs sommarläger vid Hjälmargården i Sverige. Temat för i år var den kristna familjen och huvudföreläsare var Don Patterson från Texas, USA. Vi blev goda bekanta med honom, hans fru Mary samt John och Robin Vieths, också de från Texas. John har vi träffat flera gånger tidigare, men Robin var en ny bekantskap. Vi hade väldigt roligt tillsammans med dem, och nu hoppas vi ha råd att resa till Texas någon gång för att se hur de har det. Lägret var en riktig fullträff enligt mig, undervisningen var otroligt bra, man fick många tankeställare och "ögonöppnare" och det var så roligt att träffa alla andra som man blivit bekant med under de tidigare åren. Jag ser redan fram emot nästa års läger! 
 
Vi var även på en kortare husbilstripp i månadsskiftet juli/augusti. Vi fick låna mina föräldrars husbil och jag råkade ha tre lediga dagar i sträck under Davids sista semestervecka, så vi startade tisdagkväll efter att jag slutat jobbet och vi fått packat ihop det vi skulle ha med. Vi körde söderut, så mycket som möjligt längs Strandvägen och så svängde vi in via Kaskö på kvällen innan vi sist och slutligen övernattade i Sastmola. På onsdagen körde vi ner till Åbo, där det blev en rundtur i Åbo slott innan vi fortsatte mot sydväst. Vi pausade i Pargas och åt innan vi fortsatte ut i Åbolands skärgård. Vi körde genom Nagu, sökte nånstans att övernatta på Korpo, innan vi sist och slutligen hamnade på Kittuis camping på Houtskär. Sen stod valet mellan att köra tillbaka samma väg eller fortsätta längs skärgårdens ringväg, men eftersom färjorna började kosta och vår reskassa var ganska tunn så beslöt vi oss för att åka samma väg tillbaka. Vi pausade i Björneborg och körde sedan längs en mindre väg via bl.a. Sideby. Vi svängde in via några bekantas i Närpes, men de var inte hemma just då så vi fortsatte norrut. Den sista natten övernattade vi på Bergö vid en gästhamn. Enligt internet skulle det finnas någon form av camping på Bergö, men hur vi än cruisade runt där så hittade vi ingen, så vi drog den slutsatsen att informationen på internet inte var riktigt up to date. På fredagsförmiddagen körde vi hem igen, för att hinna städa upp i husbilen innan vi skulle lämna den tillbaka.
 
I övrigt har vi umgåtts med familj och vänner, gästat ett vackert bröllop, njutit av värmen de dagar det bjudits på sånt och tagit emot regnet när det kommit. För andra året i rad lyckades jag ju pricka in min semester under de kallaste veckorna mitt i juli, men vackert väder och lediga dagar har jag nog ändå fått i sommar, så jag ska inte klaga. Det har varit en fin sommar och jag hoppas att den inte är riktigt slut ännu.
 
 
 
 

Kommentarer

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort