Still alive!

Trots avsaknaden av blogginlägg de senaste dagarna har jag glädjen att meddela att jag fortfarande är vid liv, jag har bara inte tagit mig tid att sätta mig ner och plita ner några rader för att göra omvärlden uppmärksam på min existens. Det långa uppehållet har även bekräftat att jag inte är så bloggberoende som jag fruktat mig vara, vilket ju i sig inneburit en lättnad.. ;-)

Sist jag skrev nåt borde ha varit i torsdags innan jag fräste iväg till jobbet. Sen dess har helgen varit totalt fullspäckad med program. Vi fick nattfrämmande mellan torsdan och fredan. Långfredagen började med att jag och Kira tog en rask morgonpromenad medan alla andra låg och sov sin skönhetssömn. Sen var det gudstjänst och efter det for vi på mat till ABC. Efter en Caesarsallad med kyckling blev det bråttom hem, eftersom jag skulle hinna byta om och kuta i väg till kvällsskiftet. Hann i sista sekund, men det hann bli rätt stressigt. :) Sen fick jag sluta redan klockan åtta, så jag nästan halvsprang hem. Sen slängde vi hastigt och lustigt ner lite kläder i våra väskor. (Man börjar bli van med packandet vid det här laget), hoppade i bilen och körde norrut. Vi hade ju egentligen tänkt starta först på lördag men eftersom jag fick sluta tidigare så tyckte vi det var lika bra att köra upp direkt.

Sen har helgen varit fullproppad med program. Har fått umgås med min underbara familj, hunnit vara och inspektera Moas lillebror, en liten rödhårig en, ack så söt! De är för ljuvliga de små, kommer som sagt att bli känd som barnmorskan som stjäl hem alla ungar hon förlöser.. ;) Sen har jag hunnit med lite renoverande hos Robbi och Mia, tidiga morgonlänkar ( - nåt som bara måste bli ett måste, en perfekt start på dagen!), en extra vända till Vasa på påskdagsgudstjänst, besök hos släkt och vänner och säkert en massa annat också men jag kommer inte i håg allt så här i efterhand. 

Jag har nu slutat med allt vad som heter måltidsersättningar. Jag blev alldeles snurrig och fick väldigt lågt blodtryck efter några dagars fastande. Då tyckte jag att nej, - nu får det räcka. Livet är absolut annat än att jaga den perfekta vikten och den perfekta kroppen, för det kommer jag aldrig att uppnå, alltid finns det något man vill ändra på. Har nu börjat göra upp ett "matschema" på ett par veckor som sedan får rotera, så att jag bättre kan planera mina inköp, min matlagning och mitt kaloriintag. Förhoppningsvis så ska de sista kilona ryka även med den metoden. Jag känner mig så oändligt mycket piggare, njuter såååå mycket av att få äta god och hälsosam mat och framförallt så orkar jag motionera utan känslan av att "jag orkar inte ett steg till...". Jag har redan kommit den längsta biten på min resa. Jag har blivit av med dryga tio kilo, jag känner mig inte lika obekväm med min kropp, jag har brutit de dåliga matvanorna och jag har verkligen kommit i gång med motionerandet. Summa sumarum så har jag alltså fått en bra start på mitt "nya liv". Bara att fortsätta i samma stil. Så där, dagens dos med skryt.. ;)

Jag blev mera än nöjd i helgen då jag provade min syster Evas studentklänning. Den gick på mig! ;) Måste bara försöka få min lilla bak att förstå att minska lite till i storlek för att klänningen ska sitta som den ska, men den gick på mig, en delseger. Hoppas kunna ha klänningen på min kusins bröllop den 16:e maj, så tills dess gäller det att ligga i. Nån som har ett bra tips på "bakkrympande" motion? :P  Ja, sen fick jag även på mig ett par av syrrans gamla avlagda jeans, tre storlekar mindre än jag haft, gissa storleken på smajlet.. ;-D!

Har ledigt ännu idag, fjärde dagen i rad, det har varit riktigt skönt! Den här veckan har jag bara tre arbetsturer. I morgon ska jag ha morgonskifte, sen ska jag vaka natten till fredag och natten till lördag. Sen nästa vecka har jag morgonskifte må - tors, sen är jag igen ledig fyra dar i rad. Ser fram emot det! ;-) Min dag började riktigt bra med en kort morgonlänk med Kira, sen kokade jag gröt åt gubben och mig innan han skulle till jobbet. Han fick börja först tio i dag, så där var det sovmorgon minsann! Få se hur han kommer att börja jobba sen framöver, de har ju inte de bekvämaste arbetstiderna då de jobbar i butik. Speciellt inte sommartid då de har öppet sju dagar i veckan. Men det är väl lika bra att börja vänja sig, jag kommer ju inte sen att ha så värst bekväma arbetstider om jag jobbar inom vården.

Nu ska jag fortsätta att leta fram en massa goda och hälsosamma recept att sätta in i mitt matschema, så jag får planera en ordentlig inköpslista. Det är lite glest i matväg hos oss för tillfället. Har ni något bra recept på god och hälsosam mat så tar jag tacksamt emot det!

Ha en bra dag!

Kommentarer
Malena

Grattis till att du nått ditt mål! Du har kämpat otroligt bra!:)

2009-04-14 @ 14:09:40
Sofia

Grattis!:) Du e så dukti! Du måst jo presenter de san tå vi råkas om int ja känder igen de namejr! ;) När kommer du med oss? :)

2009-04-14 @ 16:38:34
Anonym

Grattis! oj, va roligt he måst vara ti sii resultat! Du ha vari sååå SUPER dukti :-)

2009-04-14 @ 19:35:39
Åsa

oj, namni glömsta ;-)

2009-04-14 @ 19:36:37
Marika

Tack, är dock inte riktigt vid målet ännu, men nästan! :-) kämpar vidare! :-)

2009-04-15 @ 18:59:23
Hemsida/blogg: http://kirasmatte.webblogg.se/

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort