Första dagen i mitt nya liv ;)

Som jag skrev i går så skulle jag träffa en konsulent för en fastekur. Satt och funderade med henne en stund samt fick väga mig och mäta fettprocenten. Fy bubblan, säger jag bara. Det blev att ta tag i saken, innan det går helt överstyr.

Med andra ord - har påbörjat min fastekur. Drack min första måltidsersättningsdryck i morse och jag lovar er att jag har druckit väldigt mycket annat som varit väldigt mycket godare. Jag hoppas bara att jag inte kommer att få så obehag för dom här dryckerna att jag inte får ner dom.

Om man går på ren kur, vilket vi gör till att börja med, så dricker man tre måltidsersättningar om dagen. Till det ska man ännu ha bälgat i sig minst tre liter vatten. Vilket betyder ingen fast föda på några veckor för min del. Gissar att man kommer att sakna tuggmotståndet något enormt, inte ens tuggummi får man tugga. Kaffe och te är det enda man får dricka förutom vatten. Ingetdera av dem är nån riktig höjdare enligt mitt tycke, men te rinner väl nog ner i strupen på en ska man hoppas! De tre första dagarna lär ska vara de tuffaste, då man känner sig mest hungrig, men då är det bara att dricka mera. Antar att man får tillbringa största delen av sin vakna tid på toan med den här farten. Efter dom tre första dagarna kommer kroppen in i en ketos, alltså börjar förbränna det fett som samlats lite här och där. Vilket även har den bieffekten att man börjar lukta minst sagt apa ur käften. Så nu har jag ju varnat er i allafall! :-)

Hur som helst - blir att ta en dag i taget. Har bestämt mig för att jag ska lyckas med det här, men man vet ju aldrig. I bland går ju saker och ting inte som man menar. Men ni kan ju hålla tummarna för att jag ska hålla ut. :-)

Blev igår även uppringd av en kompis som jag inte träffat på länge. Hon, hennes man och deras pojke bor också här i Vasa så vi blev ditbjudna på onsdagkväll. Ska bli riktigt roligt, även om man får glömma allt i fika väg. ;) Jag är väldigt glad att hon ringde för jag är tyvärr urusel på att ta kontakt. De som känner mig vet vad jag talar om, brukar säga att det är öppen inbjudan till oss istället. Så stick er gärna in om ni har vägarna förbi!

Nu ska jag börja söka mig några våningar neråt. Sitter i skolans datasal för tillfället, har tagit sjuans buss igen. I dag står fysiologi på schemat, ännu en ny kurs som börjar, få se vad den innehåller. Har tyvärr inte sovit alltför gott inatt, låg och funderade så länge över mitt fastande så jag tänkte aldrig få fatt i sömnen. Har bara två scenarion i mina tankar. Ett - jag misslyckas helt med kuren, går inte ner ett kilo och skäms för att visa mig resten av livet. Två - jag blir supermodellsmal och det blir riktigt roligt att shoppa kläder igen. Det första är ju någorlunda realisktiskt men det andra är nog tyvärr ouppnåeligt ;) Har aldrig varit någon finlemmad person. Brukar tänka det så att jag är snidad med yxa i stället för med kniv. Men visst - rätt så mycket smalare än vad jag är i dag kan jag nog bli. Borde bara hitta det där tredje, bästa(?) scenariot. Går ner några kilo ( helst ganska många) och sen fortsätter jag min hälsosamma livsstil och håller vikten framöver.

Men som sagt, nu ska jag söka mig ner till auditoriet. Har pälsat på mig ordentligt idag, vill inte frysa lika mycket som igår. Sen hoppas jag att jag ska hållas vaken också! ;-) Har som tur bara lektioner på förmiddagen i dag med.

Ha en bra dag!

Kommentarer
Sofie

Låter ganska intressant. Man får ju vara envis! :) Håller tummarna för dej, hoppas du får en bra dag!

2009-01-13 @ 07:35:33
Hemsida/blogg: http://sofiehelena.blogg.se/
mela

Du fixar det Marika! Jag sitter här och håller tummarna för dig! :)

2009-01-13 @ 10:32:09
Hemsida/blogg: http://melano.webblogg.se/
madeleine

jag halder å tyyma för de! häftigt att byri me na tokode, hoppas du lyckas! :)

2009-01-13 @ 11:38:23
madeleine

va kul att du har byrja me ett nytt liv! jag halder å tyyma för att du ska fix e! :)

2009-01-13 @ 11:42:45
Marika

Tack för peppingen! Vi ska hoppas att i lyckas, sko ju vara genant att misslyckas såde "officiellt" ;-)

2009-01-13 @ 12:44:14
Hemsida/blogg: http://kirasmatte.webblogg.se/
Malena

Lycka till! Jag hoppas att det går bra.

2009-01-13 @ 15:01:42
Mia

Wowidee va du e tuff! He e klart et du fixar i! Om ja kendä de rätt så ger int du de san du ha lagt de på nating. ;-) Lycka till!



Ps. Fösto ja de rätt i ett tidigare inlägg om ja har en känslo åv et ja e skyldo de 2x 16,90 e elde nating tär åkring? Hoppas sååå et beställningstavara gällt me.. :-D

2009-01-13 @ 16:58:42
Marika

Malena - Tack! :)



Mia - känder int me så faalit tuff fö tillfälli.. ;) O dessutom fösto du alldeles rätt, ja hadd narra de liiti om prisi, di va 16,95 st, men jag anto att int i hadd na faalit storan betydels.. ;)

2009-01-14 @ 07:31:18
Hemsida/blogg: http://kirasmatte.webblogg.se/

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort