Första hjälpen övningar

Det är verkligen roligt med dessa första hjälpen dagar då man får både öva sig på olika situationer, men också spela patient. I dag har jag t.ex. varit en gammal kvinna som fått stroke i frisörsstolen, en passagerare som brutit armen i en bilolycka samt en hysterisk mamma till en liten bebis med falsk krupp. Dagens höjdpunkt var dock knivhuggningen av Sofia. Hon hade blivit knivhuggen av Emma, som sedan gömt sig på toan. När sen "hjälparna" kom in och började ta hand om Sofia och hennes hysteriska kompis Malin, så kommer ju Emma ut ur toan med kniven i högsta hugg! Alla gallskrek, och började sen skratta så hejdlöst att vi inte kunde fortsätta. Knivkvinnan fick så lov att sätta sig i soffan med oss observatörer så att hjälparna sedan kunde fortsätta sitt hjälpande av Sofia, som skadats så svårt att tarmarna hängde ut. Låter mysigt inte sant? :)

Det här har nog varit den absolut roligaste kursen hittills, vi har dessutom en utmärkt lärare, hon har både humor och förmåga att förklara saker så att man förstår. Sen inger hon den där känslan av att man inte behöver kunna nåt när man kommer dit utan man är där för att verkligen lära sig. Många gånger känns det som om man skulle behöva veta en massa på förhand, men så är det inte nu. Hon vet dessutom hur hon skall vända ens misstag till en lärdom, så man känner ingen "press" att göra allt hundraprocentigt rätt genast.

Nu är David på väg för att köpa tonfisk, jag trodde att jag hade nån burk här hemma men tydligen inte. Få se hur länge jag orkar hålla mig innan jag slänger mig över burken och slukar den hel.. ;)

Gubben ska ta nya tag med sin kur menar han, få se hur länge det håller bara, får försöka peppa honom bäst det går, är ju inte det enklaste när man inte har den bästa motivationen själv. Borde egentligen träffa konsulenten oftare, hon är jättebra på att peppa en, men då skulle det heller inte ha gått så mycket framåt (eller neråt?) mellan gångerna, så kanske det är lagom med en gång i veckan ändå. Önskar bara att den samma motivation som man har när man går ut genom hennes dörr skulle hålla i sig hela veckan. Har dock redan drömt om att kunna äta en liten liten portion kött i helgen, bara för att få känna smaken och tuggmotståndet. Få se hur det blir, man vet ju inte om man överlever ända till helgen ens.

Nåja, nu vill jag att klockan ska rusa två timmar framåt så jag kan smaska i mig lite tonfisk och sedan gå och lägga mig - förhoppningsvis mättare än den senaste veckans kvällar. Oj vad jag ska njuta!! :-)

Ha en skön fortsättning på kvällen och en god natt!


Kommentarer
Mia

Paid!



Ps. Smaklig tonfiskmåltid! :-)

2009-01-26 @ 21:44:58
Marika

Ja, gissa om det smakade! :-)

2009-01-27 @ 20:29:48
Hemsida/blogg: http://kirasmatte.webblogg.se/

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort