Helgen är räddad

Skrev tent i morse, tyckte den gick någorlunda men en av uppgifterna där man kunde välja ett eller flera alternativ var jag väldigt osäker på och när vi kom ut från tentskrivningen och som vanligt diskuterade svaren så visade det sig att jag svarat annorlunda än de andra jag diskuterade med. Bedrövelsers bedrövelse.. Jag var helt övertygad om att det skulle innebära att jag bara fick fyra i tenten (jordens undergång, ni fattar...) så under den följande föreläsningen vi hade om olika kriser och personlighetsstörningar så kom jag på mig själv med att ideligen sitta och grämas över det jag svarat.

Sen kommer man hem, kollar winha mest i förbifarten, ser att dagens tentvitsord redan är insatta och jag har fått en femma! Brukar sällan känna mig nöjd ändå, trots att jag oftast får femmor, men den här gången kändes det verkligen skönt. Så för min del är helgen verkligen räddad, även om jag har ett skolarbete som jag nog får sätta många av lördagens lediga timmar på.

Vill klargöra att jag vet att både vitsorden fyra och tre är goda vitsord. Tyvärr så spelar det ingen roll för min del, får jag inte en femma så känns det som om jag skulle ha fått underkänt. Får andra en fyra eller en trea (eller en etta eller tvåa för den delen) och är nöjda med det så tycker jag naturligtvis att det är bra. Jag har ju inte några krav på andra, bara på mig själv. Förutsatt att det inte är nåt grupparbete, i såna fall kan jag bli väldigt besviken på personer som inte bjuder till utan helst bara åker snålskjuts. Ofta säger jag inte till utan gör bara i rena ilskan dubbelt arbete för att ändå få ett gott vitsord, men med tiden lär man ju sig vilka personer man fungerar bäst tillsammans med.

Jag vet också att mina höga krav på mig själv inte direkt gör det lättare att orka med skolan, vardagen eller livet i allmänhet. Jag vet att jag inte borde låta det bli en så stor del av mig själv att när något misslyckas i skolan (läs: det blir en fyra som tentresultat), så känner jag att jag är helt misslyckad som människa. Jag vet att när man vill att allt ska vara perfekt så åker man med ett dunderbrak i marken när som helst. Jag vet allt det där (och säkert lite till), men det jag inte vet är hur jag ska göra något åt det. Eller om jag ens vill göra något åt det...

Kommentarer
Johanna

Kände att jag ville lämna en kommentar eftersom det du skriver (om höga krav på dig själv) så väl påminner om mig själv och den press jag levde med ännu för ett par år sedan.



Det finns förändring och frihet från dessa, i vissa fall ganska orimliga krav, och den förändring har jag fått uppleva tack vare Jesus. Den dagen (om den kommer för dig) du känner att så här vill jag inte göra längre ska du veta att det finns en självkänsla och en glädje som inte är beroende av vad du presterar. Att du duger och är värdefull oberoende om dina studier eller ditt arbete är idel framgång eller inte. Jag har upplevt att det är möjligt att så att säga sänka sina krav utan att behöva "sänka sitt välmående", eller vad jag nu skall kalla det. Kanske du förstår?



Min tanke med dessa ord var inte att läsa in för mycket i ditt inlägg och inte menar jag heller att jag vet vad som gäller i ditt liv. Däremot önskar jag att jag kunde uppmuntra ens litet. :)

Jag önskar dig en välsignad helg!



/din småkusin från Kokkola :)

2010-01-29 @ 16:46:34
Marika

Tack för fina och uppmuntrande ord! ;) En välsignad helg till dig med!

2010-01-29 @ 18:37:43

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort