Det är slut

på min praktik... :( I natt hade jag mitt sista skifte och det var ingen som ville komma och föda för mig så jag spenderade mest natten med en söt unge i famnen. Inte illa det heller. Jag fick under mina fyra praktikveckor ihopskramlat till hela elva förlossningar och jag är riktigt nöjd med det. Jag har lärt mig massor och inser att det finns oändliga massor kvar att lära. Tur ändå att det bara var min första "riktiga" praktik och inte den sista. Nu blir det att orka med skolan i drygt två månader och sedan ett nytt ställe, jag hoppas jag får ett lika bra bemötande och lika bra handledning där som jag fått på 4:an. Fast jag har å andra sidan svårt att tro att någon ska kunna matcha det. Jag är så innerligt glad att jag fick börja barnmorske"karriären" på Malmska. Jag har fått så bra feedback under hela tiden att jag känner att mitt självförtroende vuxit med decimetrar minst. Jag hoppas att det inte hunnit krympa så mycket innan jag ska ut på nästa praktik.
.
Jag sov till ett nu efter nattskiftet, men sen var det en liten vovve som tydligen ansåg att nu fick det vara nog så hon började gå fram och tillbaka runt fotändan av vår säng med klorna tripp trappandes mot golvet så att sova vidare var en omöjlighet. Det var bara att gilla läget och masa sig upp. Jag är nu i valet och kvalet om jag ska ta en promenix eller om jag ska börja ett allvarligt försök att rensa upp i alla papper som ännu inte kommit sig i mappen av sig själv. Det lutar liite åt en promenad, vi ska se om jag får aktiverat mig så pass att jag verkligen kommer i väg.
.
I går fick jag umgås med sötaste Kevin och Pontus. Syrran kom hit en stund på förmiddan så att jag skulle få den värsta saknaden stillad och så hennes man skulle få sova i fred efter nattskiftet. Så här lekte vi med tågbana, åt tortillas och glass och kramades ett par timmar innan det var dags för dem att åka hem igen och dags för mig att åka till mina farbröders bilverkstad och byta till vinterdäck på bilen. Under tiden de bytte däck (de ska bytas på fälgarna, annars hade jag (läs: gubben) nog fixat det själv) så fick jag låna min farbrors bil så jag for hem till mina föräldrars där jag hämtade min Piece of cake bok och skrev av ett recept på lakritskola från förra helgens Luciabilaga. Efter att jag hämtat bilen igen så for jag via butiken och köpte ingredienser till en New York blueberry cheesecake och lakritskolan.
.
Väl hemma igen så satte jag igång med att baka och koka kola. Kakan tog jag med till praktiken som ett litet tack för dessa underbara veckor jag fått vara där och kolan bjöd jag Martin och Soffi på när de kom sig hit på en liten kvällsvisit. Enligt receptet så skulle det bli ca 60 bitar kola men det blev nog drygt 80 bitar för mig och jag tycker att hade man gjort dem större hade man fått tugga i en evighet. Dessutom räckte inte 200 g choklad till att doppa alla kolor i så jag måste köpa en ny chokladplatta till resten, sen har jag tänkt sätta nåt papper på eller nåt i den stilen så har man ju lite julgodis klart. Dock tror jag inte att den här satsen räcker ändå till jul, men med tanke på hur pass enkelt det var att göra dem så ska jag väl hinna göra en sats till. Jag rekommenderar verkligen receptet, det var riktigt goda kolor!
.
Nä, nu får jag väl börja aktivera mig om det ska bli nåt vettigt av den här dagen också, vi hörs!

Kommentarer

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort