Lördag

I går var jag ledig, men som vanligt bestod dagen av mera eller mindre fullbokat program. Kvart före nio var jag vid sjuksköterskemottagningen för att låta dem peta med en tops långt inne i näsan på mig. Det var över på högst två minuter och sedan gick jag till infodisken för att få mina blodprovsresultat. Av dem att döma så är det inget annat fel på mig än att jag är för fet. Dock ska min läkare ännu ringa mig på måndag, även om jag tycker att det känns onödigt men vi får ju se vad hon säger då. Om jag nu förstår nåt av vad hon säger den här gången heller... I vilket fall som helst är jag nog tvungen att försöka ta mig i kragen och tänka mera på vad jag äter och hur jag motionerar. Även om jag börjat på så lite smått med livsstilsförändring här efter nyår så finns det rum för stora förbättringar ännu, så vi tar det lite i taget.
.
Efter HVC besöket körde jag till min vän Emma för att förbereda vår lektion och det tog inte så värst länge. (Antagligen eftersom vi är så fruktansvärt duktiga... ;) ) och hon tipsade mig om att de hade rea vid Sunds. När vi var klara så for jag då alltså tills Sunds för att tröstshoppa lite. Blev en kruka och en grönväxt, nu återstår bara att se hur länge den hålls vid liv. Mina fingrar är ju som jag redan tidigare nämnt mera bruna än gröna. Efter Sunds besöket for jag för att hälsa på systeryster på Grevvägen. Blev bjuden på mat och busade en stund med två goa ungar. Sen var tanken att jag skulle åka hem för att hinna städa innan gubben kom från jobbet. Jag hann hem, men städandet lämnade nog. Jag fick åtminstone plockat undan julen och det får duga så för tillfället har jag på känn.
.
Kvällen spenderades på varsitt håll. Jag for och hälsade på mina föräldrar och gubben for på talko åt sin bror. Som en avslutning på hela innehållsrika fredagen hämtade han räksallad åt oss på hemvägen och efter det så dök jag i säng och bestämde mig för att våga vägra väckarklocka i morse. Sov till halv elva och känner mig för en gångs skull inte helt genomtrött. Skön känsla. Gubben har stuckit till Vasa och kommer hem först i morgon och jag ska jobba natt på BB så resten av helgen kommer det nog inte att gå så vilt till här hemma hos oss har jag på känn. I dag ska jag försöka brottas lite med den arma snön som yrt in på vår gårdsplan igen och sen borde jag försöka hinna via butiken också. I något skede är det även tänkt att jag ska hinna med någon form av motion, så nu återstår bara att se i vilken ordning alla saker sker. I.o.f.s. är ju snöröjning en ypperlig motionsform så där får jag ju i princip två flugor i en smäll...
.
En skön helg önskar jag er i alla fall!

Kommentarer
Anonym

ÄÄÄsch då!!! Hade hoppast såå på det där med sköldkörteln... Det kunde ha rätt upp mycket för dig det. Var något värde på gränsen för lågt/högt? Fet, du?!? Men det är nog ingen läkares slutsats, det är nog bara dina egna ord, inte sant? Har faktist inte sett dig på ett år nu ungefär. Men de gånger jag sett dig har jag aldrig tänkt tanken att du skulle vara fet. Men man kan tydligen ha olika åsikter om det också ;)



Undrar vad läkaren hade för goda råd, om du nu hörde vad hon sade. ;)

2012-01-17 @ 13:50:19
Marika

Mina värden var rätt så mitt emellan gränsvärdena, så jag är nog nästan böjd till att tro på att min sköldkörtel inte har något fel trots allt. Att jag är för fet är nog mina egna ord, men dessvärre så är det sant. Jag har drygt 20 kilos övervikt och försöker nu göra mitt bästa för att det ska minska i sakta mak. Jag ser inte så "fet" ut, det har en tendens att sprida sig rätt jämnt över hela kroppen, men det är nog bara att inse fakta och lyssna på vågen, spegeln och mina kolesterolvärden. Även läkaren tyckte att jag skulle se över mina kost och motionsvanor så det är bara att ta skeden i vacker hand. Sanningen är bitter i bland. ;)

2012-01-22 @ 14:41:10

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort